29/1 Tisdag - Ridhuset...

Idag när jag gick till bussen så var det minsann en hund ute och skällde efter mig. Det var inte min... Det obehagliga är ju att jag inte kände mig säker. Såg inte vilken hund det var som skällde eller om den skulle komma sättandes efter mig. Hörde hunden hela vägen till bussen.... en liten promenad på cirka 10 minuter. Bara att notera i "dagbokspapperet" som jag fått från miljökontoret. Det var samma sak när jag kom hem efter jobbet. Åkte med T hem och när vi klev ur bilen så var det minsann hundar i farten som skällde.... och det höll på en stund. Märkligt att våra hundar inte skäller på allt som inte rör sig - eller inte rör sig...
 
Väl hemma och inne i huset så blev det lite käk och så kaffe, innan det var dags att dra på sig stallkläderna och ta sig ut till stallet. Idag var det dags för en tur till ridhuset för att skritta igång pållan. Hon verkar ha återhämtat sig från sträckning hon åsamkade sig för dryga två veckor sedan. När jag var klar med allt i stallet var klockan 18.30 och jag klafsade ut i hagen och hämtade pållarna. Det börjar bli isgata igen pga att det är mildväder och i princip regnar. Jag håller verkligen tummarna att pållarna håller alla benen på rätt ställe framöver.
 
När pållarna blivit intagna så förpassade jag mig in i huset och värmde mig en stund framför kaminen innan det var dags att dra på sig kläderna och ge sig ut igen. Vid 19-snåret kom M1 och P och de fixade iordning Otkawia för en liten tripp till ridhuset. T hjälpte mig att haka på trailern på bilen innan han och Lexi for vidare till lägenheten. Vid 19:30-snåret så var pållan klar för lastning, och det behövdes liiiite övertalning med repet innan damen klev in i trailern, men det var ju ett tag sedan hon åkte så det var inte så konstigt. Väl framme vid ridhuset så tog jag och Lillan en snabb promis innan vi förpassade oss in i ridhuset. Oktawia skötte sig bra trots den ofrivilliga vilan. Cirka 20 min skrittade M1 damen och Oktawia höll sig lugn. Det gick bra att last när det var dags att åka hemåt och så rullade vi hemåt i grådiset. Väl hemma så blev pållan ompysslad och arnikaliniment masserades in över korset inna täcket åkte på och kvällsmaten serverades. Innan jag var klar i stallet för kvällen så kollade jag igenom Bianca och hon fick sin dagliga gosomgång.
 
Var klar i stallet vid 21-snåret och jag och vovven förpassade oss in i huset. På med mer ved i kaminen och så får det bli soffhäng resten av kvällen. Dr House på TV4:a får hålla oss sällskap. Det jag kan bjuda på är en bild på Hedvig - det lilla busfröt kan ligga stilla och se söt ut ;-)
 
 
 
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0