31/12 Måndag - Nyårsafton...

 Så var det dags för nyårsafton och 2012 års sista dag. Tyckte inte det var länge sedan det nyss var nyårsfirande - fort har det gått... ;-)
 
Dagen började som vanligt. Upp och ut med pållarna. In i huset och lite soffhäng en stund innan jag tog tag i livet och fixade ordning mig själv. Passade också på att förbereda fläskfilén till em. Mitt på dan så var det dags för pållarna att få sitt lunchhö och jag passade på att fixa stallet i samma veva. När stallsysslorna var avklarade så var det dags att fixa lite nyårsmat. Fläskfilén fixades på förmiddagen så det som var kvar var potatisgratängen. T skalade potatis och jag fixade iordning resten. Under tiden som gratängen stod i ungen slappade jag framför datorn tills det var dags att duka. Så vid 15-snåret var det dags för lite nyåsmat :-)
 
Örtmarinerad fläskfilé och potatisgratäng inkl tillbehör - smakade mums :-)
 
 
 
Efter mat och kaffe var det snabbt ut en vända och em-fodrade pållarna och så tillbaka in i huset. Tillbringade ett par timmar i soffan och slappade. Kollade på TV och tog det lugnt. Här gällde det att ladda för att orka med resten av kvällen ;-).
 
Vid 18-snåret så drog T och Lexi vidare till lägenheten och jag själv tog itu med att piffa till mig själv. Fixade iordning festmakeup och festfrisyr. Fram med snyggkläderna, men innan jag hoppde i kjol och tunika så drog jag på mig myskläder och gav mig ut en vända till stallet. Pållarna fick finna sig i att bli inplockade i stallet vid 19-snåret idag. De hade ingen större lust att komma in trots att det spöregnande ute, men nöjda över att det låg mat serverad i boxarna ;-). Skiftade täcken och hängde upp de blöta på tork. Så full fart in i stallet och drog på mig feststassen. Strax efter 19.30 var jag så färdig och drog in till stan. Plockade upp kamrat KN strax innan kl 20 och vi for vidare till SJL för att tillbringa en trevlig kväll hemma hos henne.
 
Vi hade lite knytkalas, SJL hade gjort en vansinnigt god ost- och skinkpaj, KN shoppat goda ostar och jag hade med mig kex, marmelad, frukt och oliver - SJL stod även för efterrätten iform av god glass.
 
Ser väl himla trevligt ut :-) 
 
 
En mycket trevlig kväll försvann med raska steg och proppmätta var det så dags att ge sig ut på stan för att kolla på fyverkerierna vid slottet. Det duggade ut, men jag släpade med mig min systemkamera och stativet - tänkte försöka fånga lite fyverkerier på bild :-)
 
Proppat med folk var det vid slottet, men hittade en bra plats där jag kunde ställa upp stativet och rigga upp kameran :-)
 
Gott Nytt År!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter fyverkerierna tog vi oss tillbaka till SJL's lägenhet och så småningom var det dags att tänka på refrängen. Även om det är himla trevligt att umgås med goda vänner så måste man till sist ta sig hemåt och jag ville klara av att köra bilen hem utan att somna ;-)
 
Så strax efter 1-snåret var jag hemma igen - allt var lugnt hemma. Kollade till pållarna och de fick mera hö att tugga på eftersom matten inte kommer vara supermorgonpigg i morgon ;-). Lillan låg och snarkade i badrummet och blev som vanligt glad över att se sin matte :-).
 
Nu är det bara sängen som väntar!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0