4/1 Fredag - Plugg...

 Fredag och sista semesterdagarna för den här omgången. På måndag blir det till att chocka kroppen och kliva upp rejält mycket tidigare ;-). Jag gjorde ett tappert försök med att chocka kroppen redan idag, men kroppen var inte med på noterna... Nåja, har ett par dagar till på mig att vänja mig vid tidigare mornar innan det är dags att ta sig iväg till jobbet igen.
 
När pållarna var utesläppta och serverade sin frukost så förpassade jag mig in i huset och fixade frukost. Tog det lite lugn en stund och slötittade på TV innan det var dags att ta tag i livet. När jag fixat iordning mig själv så parkerade jag mig vid mitt skrivbord och så fick det bli kurslitteraturen en stund. Målet med de nästkommande dagarna är att läsa igenom dee 5 kapitel engelsk facklitteratur som ingår i det sista momentet på kursen. Även om det är himla intressant så tar det tid att läsa engelsk facklitterar. För att upprätthålla koncentrationen så läser jag en timme innan jag tar en paus och gör något annat en kort stund för att vila hjärnan lite.
 
Vid första pausen idag så fick jag för mig att putsa ett par silverskedar - vilket de var i stort behov av... ;-)
 
En sked putsa och en återstår...
 
 
 
När pausen var avklarad så återgick jag till kurslitteraturen ytterligare en timme innan det var dags att röra på sig igen. Klockan närmade sig 12-slaget och det var dags att dra på sig stallkläderna. Jag tog en lite längre paus och pållarna fick sin em-mat och tog itu med stallfixet. När mockningen och vattnet var fixat så förpassade jag mig in i huset och fixade ordning lite lunch. Även vi tvåbenta behövde lite mat i magen.
 
Man skulle också kunna tro att övriga fyrbenta i familjen inte får någon mat över huvud taget - i alla fall när det gäller Lexis förmåga att focuser vad husse har på tallriken - något som är mycket mer intressant än vad som finns i djurens egen matskål...
 
Totalt utsvulten... ;-)
 
 
Efter lunchen så återgick jag till studierna en stund. T och Lexi for till lägenheten under tiden så jag fick sitta hemma i lugn och ro. Lyckades komma igenom första kapitlet idag - det var ett långt kapitel...
 
T och Lexi kom tillbaka framåt em och jag kände att jag pluggat klart för idag. Det började bli fullt i huvudet för dagen ;-). För att göra något annat så drog vi iväg till Marieberg en vända. Jag behövde åka till Rusta och shoppa lite pryttlar så vi började där. Köpte hårskum, deo och rengöringsprodukter och när shoppingen var avklarad så fortsatte vi till EM-möbler för att spana lite. Jag har lite funderingar på att byta ut köksbordet... men har inte riktigt bestämt mig ännu. I möbelaffären finns det inte så mycket att välja på - alla köksbord ser likadana ut... ek  eller vitlackat är tydligen väldigt inne just nu... Nåja, det var kul att spana runt lite i alla fall.
 
Vi var hemma igen vid 17-snåret och det var dags att fixa lite käk igen. Kyckling blev det nu och det smakade bra. Mätt och belåten så fixade jag ordning i köket och tvättmaskinen fick jobba lite också. Vid 18.30-snåret så blev det stallet igen och jag plockade in pållarna för kvällen. Fixade iordning maten för nästkommande dygn och jag hann också med en snabb avborstning av Bianca innan M1 och P dök upp. Det blev snabbt Oktawias tur att bli iordningfixad :-). Planen för dagen var att skutta små hinder med pållan. Så när pållan var färdigborstad och utrustningen på plats var det full fart mot ridhuset.
 
Väl framme i ridhuset så fick vi vara själva där och vi släpade fram material till några småhinder. Under tiden som M1 värmde upp pållan och pysslade med skuttövningen så passade jag på att träna lite lydnadsövningar med Lexi. Det brukar ju vara Lillan som är med i ridhuset, men idag fick Lexi följa med. Den lilla fröken har absolut med mycket mer motivation till arbete än den andra vovven ;-). Och lydnadsträning är ju aldrig fel.
 
Med fick full av hundgodis så var det inga problem med fokus på matte ;-) och den stora övningen för dagen var att "stanna-ligg kvar". Något som Lexi har haft väldigt svårt för tidigare då hon gärna smugit efter mig när jag gått iväg. Idag var hon riktigt duktig och låg kvar trots att jag knallade iväg en bra bit och stod kvar rätt länge innan jag gick tillbaka till henne.
 
Fokus på matte är ordet :-)
 
 
Oktawia skötte sig också bra, även om det var svårt att få fart på damen. Vi upplevde också att det verkar som om pållan får väldigt mycket mjölksyra rätt omgående när hon får skutta små hinder. Hm... får fundera på vad vi behöver göra för att höja mjölkksyra tröskeln - tempoträning ligger ju nära till hands...
 
Nöjda med dagens arbete stoppade vi in de fyrbenta i sina transportdon och så for vi hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen som vanligt och jag plockade undan alla prylar. Avslutade med att kvällsmata pållarna och gosa lite med stallkatterna innan jag förpassade mig in i huset för sista gången idag. Nu får det bli lite TV som avslutar denna dag.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0