5/1 Lördag - Mer plugg...

 Idag har det varit plugg för hela slanten förutom på fm då jag slappade i soffan en stund och tittade lite på morgon-TV. Dock kunde jag inte slöa hela dagen, utan till sist så satte jag lite fart. Fixade iordning mig själv och så fick det bli stallkläderna på och så tog jag itu med stallfixet. Mockade och fxiade med mat och vatten. Innan jag förpassade mig in till huset igen så fick pållarna sitt lunchhö.
 
Det var också dags för lunch till oss tvåbenta också, alltså fixades det lite snabbt. Efter lunchen så åkte T och Lexi till lägenheten och det blev lugn och ro i huset.
 
Alltså parkerade jag mig vid mitt skrivbord och Lillan parkerade sig i fåtöljen vid kaminen.
 
 
 
Tillbringade så resten av dagen med att plugga - fortfarande engelska kurslitteraturen som jag sliter med. Tog en paus framåt em för att fika lite. Kaffe och pepparkakor - det är bra för tankeförmågan :-)
 
 
 
Efter fikapausen så fortsatte jag med pluggandet fram tills det att T kom vid 16-snåret. Lite lätt stel i ryggen efter dagens sittande så fixade vi lite att äta. Först blev det räker och vitt bröd. Som efterrätt hade jag snabbt fixat iordning en saffranspannkaka - mycket mumsigt :-)
 
 
Efter maten så var det äntligen dags att att röra lite på sig. Dags för dagens motionspass och strax efter 18-snåret så satte jag full fart ut ill stallet. Pållarna plockades in och så fixade jag iordning Oktawia för ett litet ridpass. Vid 19-snåret så var vi klara för avfärd och idag så klev pållan in i trailern på en gång och vi kom iväg utan problem.
 
Så här en lördagkväll var vi helt ensamma i ridhuset i alla fall ;-). Under tiden som jag och Oktawia roade oss i ridhuset så passade T och Lillan på att ta en promis.
 
Motionspasset i ridhuset visade sig riktigt trevligt :-). Redan under tiden som vi skrittade fram så märktes det att Oktawia var pigg. Och det visade sig hålla i sig hela ridpasset. För en gång skulle så var det full fart på damen - hennes framåtbjudning brukar ju inte vara den allra bästa. Men idag var det rejält med motor i damen - jättekul! I vanliga fall så brukar ju framridningen vara en seg histora och där hon gärna springer med "backen i" under galoppjobbet. När man vill att hon ska galoppera på så brukar hon sparka mot skänel och absolut inte gå fram det minsta lilla. Idag så behövde jag inte driva något alls utan hon jobbade på helt frivilligt. Framför allt märktes det när vi galopperade fram - damen ökade på långsidorna HELT AV SIG SJÄLV. Tog i redan i kurvan efter kortsidan och satsade för fullt. Fick till och med bromsa henne för att det gick lite FÖR fort! Det har nog aldrig hänt tidigare.
 
Även efter uppvärmningen så var damen med på noterna och skötte sig kalasbra. Visade på en arbetsvilja som jag inte trodde fanns - undrar när man får uppleva den nästa gång ;-). Får leva länge på kvällens ridpass :-D.
 
Nöjd och glada for vi hemåt efter avslutat ridpass och väl hemma så blev pållan ompysslad och kvällsmaten serverades. Dagar som denna är damen mycket väl värd sin mat :-)
 
 
 
Jag plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. När allt pyssel i stallet var avklarat så var det dags att förpassa sig in i huset. Resten av kvällen tillbringas med soffhäng framför TV:n så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0