25/7 Torsdag - Kvalmigt...

Idag skulle det bli en varm dag - det märktes redan på morgonen. Vaknade vid 7.30 och det var lika bra att kliva upp och göra iordning frukost - placerade mig ute i trädgårdsmöblerna som vanligt :-). Tur att det finns parasoll...
 
Efter att ha slöat ett tag så fixade jag iordning mig själv. Tog itu med gardinerna till sovrummet. De tvättades och torkades igår och så här på fm ligger ju sovrumsfönstret fortfarande i skugga. Alltså på med strykjärnet och gardinerna blev snabbt strukna och uppsatta. Det är ungefär den kraftansträngningen som jag har orkat göra idag... Det har varit fruktansvärt varmt och väldigt kvalmigt  - en omgång med åska behövs!!
 
Jag har alltså tillbringat dag med att läsa klart min 3-i-1-bok. Varvat med att ligga i solsängen (i skuggan) och att sitta i trädgårdsmöblerna. Jag har hinkat i mig kaffe, kallt vatten, iskall cider och fryst tårta under dagen... Den frysta tårtan var som att äta glass.. det svalkade en stund i alla fall.
 
Djuren har varit utslagna. Till och med Lillan har kravlat in i skuggan idag. Den jag var lite orolig för var Tussan... hon låg och flämtade i gräset med rumpan mot en sten... inte lätt att vara kisse med en massa päls...
 
 
 
Pållarna verkar i alla fall klara vädret OK. De har skugga där det samtidigt fläktade lite. På med mitt hemmagjorda insektsmedel så flugor och broms höll sig på behörigt avstånd.
Strax efter 16-snåret kom T och Lexi. Vi käkade lite mat, även om jag inte var så himla hungrig pga värmen. Efter maten satt jag och T och flämtade i kapp i skuggan ;-). T somnade till sist i trädgårdssoffan och jag läste.
 
Vid 18:30-snåret vaknade han till liv igen och då var det dags att fara in till lägenheten. Jag fick i samma veva lite besök av kamrat CL och hennes dotter. Efter sedvanligt kattungegos så blev det trädgårdshäng en stund innan de for vidare hemåt.
 
För min del hände inte så mycket mer idag. Gjorde rent sandlådor, matade katter. Kollade till hästarna och kvällsmatade dem. Varmt och kvalmigt är det fortfarande, får se hur det går att somna i den här temperaturen....
 
Men detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0