15/6 Lördag - Mera planteringar

Dagen började blåsigt och lite halvmulet. Ut med pållarna som vanligt och så fick det bli frukost inne eftersom det blåste för mycket för att det skulle vara skönt att sitta ute.
 
Efter frukosthäng så fixade jag iordning mig själv och drog ut till stallet. Mockade, sopade, fixade höpåsarna, ställde betforen och så lite gos med kittisarna :-). Var klar vid 11.30-snåret och jag drog på mig lite lämpligare kläder, fick lite fart på T och vi drog ut till Marieberg.
 
Först åkte vi till Bauhaus där jag kollade på plywoodskivor. Det är dags att renovera trailern så nu är det dags för omvärldsbevakning när det gäller vart jag kan shoppa material. När vi var klara på Bauhaus så for vi vidare till Café Garden där vi käkade lite lunch. T valde en tacopaj och jag käkade lasange. Smakde mums och mätta blev vi. T ville absolut åka till teknikkedjorna - på mediamarkt shoppade vi programvara till datorerna "Norton 360". Det är dags för uppgradering av Norton och jag lyckades inte fixa betalningen via Internet. Att vara utan Norton 360 finns inte i min värld... har ju läst IT och informationssäkerhet ;-)
 
Vi fortsatte till Blomsterlandet och där var det min tur att shoppa... 3 plantor salvia, 3 plantor persilja, 2 plantor timjan och 1 planta lavendel. Jord fick följa med hem också - så full fart hemåt. Nu skulle jag bli klar i örtagården!
 
 
Väl hemma så började jag med att skörda rabarberna. Gjorde en paj och resten av rabarberna hamnade i frysen. Jag jagar ju tegelstenar och nu visar det sig att en granne nog kan fixa fram några stycken. Men i väntan på dessa så får det bli gångar i örtagården.
 
Alltså blev det en instas i örtagården igen :-). Nu när jag skördat rabarbern kunde jag grävar närmare roten och T hämtade en massa gödsel åt mig som vi hällde ut i örtagården. Jag fyllde upp med gjord i motsvarande mönster som den andra halvan av örtagården, dock spegelvänt.
 
Vi pausade i arbetet och käkade god rabarberpaj med lite kaffe innan jag fortsatte med planterandet. Blåsten hade mojnat och solen sken - kvällen visade sig bli riktigt skön :-)
 
Jag slet hela kvällen och under tiden så rensade T undan ogräs och eldade upp ris. Vid 21-snåret var jag i alla fall ÄNTLIGEN klar. Till och med gräslöken hade fått sig en omgång och bliviti ordentligt rensad :-).
 
Nu är mina plantor återplanterade inklusive de nyinköpta.
 
 
Det kommer ta ett tag innan plantorna etablerat sig ordentligt, men jag är nöjd och tror det kommer bli riktigt fint när det växt till sig.
 
 
 
 
Släpade fram vilfåtöljerna så jag kan sitta och njuta av min örtagård. Nu är detta projektet klart för den här sommaren :-).
 
 
Om någon undrar över varför jag har det fula elrepet runt örtagården så beror det på Lillan. Den lilla vovvens favoritplats för att göra sina behov har nämligen varit min örtagård. Inte så trevligt och den typen av gödsling kan jag vara utan! Lillan har värsta respekten för elrepet - hon tror att det är ström där - fyller sin funktion alltså ;-).
 
Vi var ute fram till 22-snåret då det var dags att plocka in pållarna och servera kvällsmaten. Min egen kväll avslutas nu med soffhäng och Mördare okänd på TV:n.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0