16/6 Söndag - Katter...

Katter... jag har ett gäng ;-). Det räcker dock inte - för att se något annat än min trädgård har vi åkt och kollat på ännu mer katter :-) Efter att ha tagit det lugnt på fm och fixat stallet åkte vi iväg till Conventum i stan. Där hade Nerike katt stor kattutställning. Det var också specialinriktning mot norsk skogskatt - och det märktes.
 
Mycket fina katterna var det t ex den här fina honkatten - en silvertabby norsk skogskatt
 
 
Den fina kattfröken fann sig i domarens behandling och blev första placerad i sin klass.
 
 
Vi gick runt och tittade på alla katterna som låg i sina utställningsburar. De flesta katterna låg och sov som grisar, och tämligen avslappnade. Men så fanns det en och annan som var något mindre nöjd över situationen.
 
T ex denna fina main coon-killen. Enligt husse så är han utekatt i vanliga fall så detta tyckte han var mindre kul. Dock hade utställningen gått bra och kissen gått vidare till championaten.
 
 
Men den som stall mitt hjärta var denna lilla kattunge. Vet inte vad det är för ras, fin blå färg och lite plattare i ansiktet. Helt bedårande då den låg i sin korg och lekte med sina leksaker. Totalt oberörd över buren och alla som stod och tittade utanför ;-)
 
 
Efter att ha vandrat runt och spanat på alla fina kissar gick vi upp till fiket och shoppade lite kaffe. Spanade ut över utställningshallen - ingen trängsel direkt...
 
 
Innan vi avvekt från utställningen så kollade vi lite på prisutdelning. Här kommer en norsk skogskatts kille som vann en ungkattsklass.
 
 
Efter att ha tittat oss nöjda på alla katterna så gick T och jag en vända över stan och kollade lite på open art innan vi gick iväg till bilen för att fara hemåt.
 
Väl hemma så fick det bli lite käk och trädgårdshäng. Skönt väder så här på em och det var skönt att sitta ute och njuta av vädret. Framåt kvällningen så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag roade mig med att ta rätt på stryktvätt och stryka en stor hög med kläder. Kvar blev påslakan och annat linne. Det tar inte vägen någonstans.
 
Helt plötsligt så hörde jag att det blev ett sabla liv från kattrummet. Går och kollar och vad ser jag... Jo, Tyson som leker i den prassliga kattunneln. Den 11 år gamla utekatten var totalt galen :-O. Helt otroligt att en katt kan tycka att den här leksaken är så himla kul.
 
Däremot så tror jag inte inte det var så himla kul att blir "avslöjad" av matte ;-)
 
Tyson - tagen på "bar gärning" ;-)
 
 
Resten av kvällen försvann i ett nafs och till sist så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Borstade igenom båda damerna - det uppskattades. Lite gos med kattungarna och så serverades det kvällsmat till både katter och hästar.
 
Nu får det bli lite NCSI som får avsluta min kväll. Alltså händer det inget mer spännande idag :-)
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0