21/6 Fredag - Midsommarafton...

 Midsommarafton och årets längsta dag :-). Började bra med en helt underbar morgon :-). Lagom varmt, solen sken, fåglarna kvittrade och en lagom bris. Frukosthänget blev i dag ute på altanen som ligger i anslutning till sovrummet. Så himla skönt att bara sitta och njuta och ta det lugnt.
 
För dagen hade vi inga speciella planer mer än att fara in till stan och kolla på lite midsommarfirande för att sedan käka lite mat. T kom dock på att han ville åka ut till Marieberg (ovanligt!). Helt plötsligt så ville ha lite rosévin till midsommarmaten... så efter att jag fixat iordning mig själv och gjort klart stallet så for vi iväg. Jag hann få i mig ett äpple innan vi åkte eftersom det började närma sig lunchtime - alldeles för lite visade det sig...
 
Självklart var Systembolaget stängt och alltså fick T klara sig utan rosévinet. Vi gick en repa i Gallerian på väg till Jula. Kollade om det fanns något partytält. Ett fanns kvar, men paketen var för stora för att få med det i bilen. Måste alltså komma tillbaka med släpet. Knallade tillbaka till bilen så blev det en vända till XXL vildmark. Planen var att köpa badmintonbollar - men de var helt slutsålda. Nu var T äntligen klar med sin Mariebergvisit och vi kunde fortsätta till Brunnsparken för att spana in deras midsommarfirandet. Grindarna öppnade kl 13 och vi kom i god tid och fick vänta en liten stund. För min del så började min mage OCH mitt humör göra sig påmint om att jag passerat lunchtiden... Jag var i stort behov av typ en varmkorv eller nåt annat ätbart som inte var godis. För godis i alla former fanns det gott om inne på Brunnsbarken. Dessutom hoppborg, karuseller, lotteriförsäljning med stora nallar som vinst osv. Kommersiellt är ordet!!
 
Mitt humör sjönk till en katastrofal nivå och T tyckte inte heller det var så himla trevligt midsommarfirande... Jag ville ha en varmkorv - OMGÅENDE!!!
 
Jag muttrade något om att vid Karlslund - där finns det minsann varmkorg - och T såg endast en räddning. Vi gick tillbaka till bilen och åkte till Karslund istället ;-)
 
Här är det Karlslunds hembyggdsförening som står för arrangemanget. Och det fanns varmkorv med bröd (smakade himmelskt) och även nybryggt kaffe med hembakt till. Efter att ha mumsat i mig detta så tyckte T att jag genast blev MYCKET trevligare - jag förstod ingenting ;-). Vi gick runt området - mycket folk var på väg in. Istället för att behöva lyssna på karusellers oväsen så var det en lite orkester som spelade typiska midsommarvisor - så himla trevligt :-)
 

Midsommarstången var klädd i fina blommor och väntade på att resas upp...
 
 
Vi var ju här förra året också, och även om det är himla mysigt att se midsommarstången resas upp och folk dansa runt den. Så kände jag mig lite stressad och ville tänka på hemfärden. Hade en del att fixa med hemma innan det var dags att äta. T klarar av att vara utan mat en hel del - han skippar alltid frukost, ofta lunch för att bara äta på kvällen. Jag fixar INTE det utan mår då skit helt enkelt. Jag orkade helt enkelt inte att vara kvar utan ville hem och laga midsommarmaten. Om vi inte åkt till Marieberg först så hade jag orkat vara kvar i Karlslund...
 
VI gick upp mot Herrgården och det var folk på väg, de stora ytorna från Herrgården är ju som gjorda för folk att ha lite picknic. Nästa år ska jag ta med mig en picknickorg ;-)
 
 
Väl hemma så började vi med matfixet. T fixade iordning den färska potatisen så den hamnade på spisen. Jag bakade efterrätten - en björnbärskaka. För övrigt så blev det rökt picnicbog till potatisen, en kall örtagårdssås av yoghurt och tomatsallad.
 
När maten var förberedd så drog jag ut i trädgården och skurade av vaxduken på trädgårdsbordet. Plockade en STOR midsommarbukett och så fram med maten.
 
Så är under sen em så hade solen gömt sig, men det var varmt och skönt ute. Alltså inga problem att inta maten i trädgården.
 
Smakade härligt med mat - äntligen :-D
 
 
Midsommarmiddagen avslutades sedan med kaffe och kaka. Mätta och belåtna satt vi sedan och slappade i trädgården :-). Tog det för övrigt lugnt resten av kvällen.
 
Framåt kvällningen som kom regnet - men det var bara bra. Jag slipper alltså vattna nyplanteringarna i min örtagård :-)
 
Ha en riktigt trevlig midsommar!
 
 
 
 /Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0