28/6 Fredag - En lugn dag...

Så har snart första semesterveckan försvunnit - snabbt går det. För dag hade jag inga speciella planer. T sa igår att det börjar bli dags att gräva hålen till hästarnas vindskydd. Men idag ångrade han sig och behövde åka in och kolla till lägenheten. Så efter frukosthänget drog han och Lexi in till stan och jag fick klara mig själv. Och gräva hål för väggstolpar - det gör jag inte själv ;-).
 
Så jag var hemma och småpysslade. Under natten har det regnet så ute var allt blött. Tänkte ändå kolla till mina rabatter och örtagården - men blev helt nerlusad med bromsar! Bara att gå in - jag hatar verkligen bromsar och ont som fan gör det när de biter :-(.
 
Istället bestämde jag mig för att frosta av frysen i köket. Frysen i källaren behöver också frostas av, men jag började med den i köket. Maten la jag ner i kylboxar tillsammans med frysklampar. Hittade en hel del gamla saker så snabbt åkte ner i kompostpåsen. Det var en välbehövlig genomgång...
 
Dörren fick sedan stå öppen ett par timmar så isen skulle tina...  
 
 
Under tiden som isen tinade roade jag mig med att ta rätt på lite stryktvätt - lika bra innan högen blir för stor ;-).  Jag slösurfade i omgångar och framför allt så passade jag på att gosa lite med kittisarna - Lisas grabbar är helt bedårande <3
 
 
Jag passade också på att slå igång mitt foderstatsprogram och så räknade jag ut hur mycket hö jag behöver inför kommande säsong. Jag räknar ju med att Oktawia ska iväg på föl-BB i mars så även om det kommer gå åt mer mat pga av hennes dräktighet visade det sig att jag behövde lika mycket hö som tidigare år. Detta eftersom jag bara kommer behöva föda en häst över sommaren (ska se till att få ponnyn inackorderad så hon inte blir ensam). Alltså meddelade jag min höbonden antalet ton som jag behöver. Höskörden är ju avslutat och han visste att jag skulle ha hö, men inte hur mycket bara.
 
När frysen var upptinad och all is borta packade jag in frysvarorna igen och röjde upp köket. Kände mig lite rastlös och förpassade mig ut i trädgården. Rätt skönt ute, men mycket bromsar. Jag kollade till hästarna, men de var lugna och mitt insektsmedel verkar hjälpa mot bromsarna...
 
Jag passade på att mocka och fixa hästmaten när jag ändå var ute i stallregionerna. Det fick sedan bli en kopp kaffe och lite käk ute i trädgården tillsammans med en bok. Läsa - det är skönt semestersyssla ;-).
 
Eftersom jag ska fylla på mitt kakförråd så passade jag på att baka en sorts kakor till. Idag fick det bli en sort som heter Ryttarkakor. Jag har fått receptet från restaurang Drängen i Örebro och kakorna är himmelsk goda, seg chockladbotten med ett krispigt kokostäcke *slurp*. Bakas i långpanna och skärs sedan i små fyrkanter.
 
 
 
När det sedan var dags för lite kaffe ute i trädgården var det ett par kakor som fick följa med ut. Dessa kakor är svåra att låta bli...
 
Vid 15-snåret fick jag i alla fall plocka in pållarna. Hörde hur de sprang i hagen och när jag tittade ut från stallet genom dörren så kom de farande i full fart. De ville in för nu var de trötta på bromsarna!! Åh, vad de tyckte det var skönt att få komma in... Bromsar är ett sabla otyg och insektstäcke fungerar inge bra på Oktawia. Hon gillar inte att ha täcke på sig och får väldigt lätt skav. Skönare att stå inne en stund så här på em med lite hö istället.
 
Vid 17-snåret dök så T och Lexi upp och det fick bli lite trädgårdshäng. Och resten av kvällen förblev lugn. T mekade med sin bil - tillbringade kvällen med att byta krängningsdämpare vänster fram. Det tog några timmar då den gamla satt fast. Jag gjorde mest ingenting - och det är skönt det också ;-).
 
Så roligare än så här blev det inte idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0