6/6 Torsdag - Hemmapyssel...

Vaknade upp til en fantastisk dag - strålande sol så är på svenska nationaldagen! Det blev frukost ute i trädgården :-).
 
Planen för dagen var att gräva i örtgården. Nu har kvickrötter och brännässlorna växt sig nästan en meter höga. Effektivt har de tagit död på min fransk dragon, timjan, citrontiman, krysmynta, salvia, johannesört och malörten. Eftersom jag ska göra om i örtagården och lägga ut tegelstenar som trampgångar - då är det bara att gräva upp ogräset. Mitt tidigare grävande har gått försiktigt fram och jag har ur ogräset lyckats rädda smultron, isop, citronmeliss, åbrodd, oregano och så har jag sparat ett par plantor av spansk körvel. Den håller för övrigt på att ta över min örtagård helt och hållet...
 
Så efter frukosten närmade jag mig örtagården... hur ska jag någonsin bli klar med detta projekt...
 
 
T började hjälpa till, skulle gräva bort körvlen som har djupa rötter. Dock har han extremt dåligt tålamod och ryckta bara av dem istället. Jag vill rensa bort alla rötter, vilket han tyckte var onödigt. Istället vill han att vi lånar en jordfräs och fräser upp landet. Detta har vi gjort en gång och aldrig mer. Ogräset växer ännu bättre efter dylik behandling...
 
Nu blev det handgrävning i gassande sol - vilket innebar att efter en timme höll jag på att dö av värmeslag och fick krypa in i skuggan... Grävningen får vila så här mitt på dagen!
 
Det blev till att slappa en stund mitt på dagen innan jag förpassade min in i stallet och fixade mockningen. Där inne var det dräglig temperatur. Pållarna fick sin lunchmat och även vi tvåbenta fick i oss lite ätbart.
 
När det inte funkade att gräva i solen så drog jag och T iväg till Marieberg. Ett stort partytält ska inköpas till min födelsedagsfest och frågan var bara vart de är billigast. Vi började på Bauhaus, där var partytälten slut - istället hittade jag två plantor fransk dragon som fick följa med hem :-). Vi åkte till ÖB, men inga partytält där, istället blev det ett runt blått bord till syrénbersån. Så som jag letat!!! Förra året letade jag med ljus och lykta efter ett blått runt plastbord för att ha i syrénbersån. Fick då behålla de gamla urfula... Därför blev jag lycklig över att de fanns nu :-).
 
Vi fortsatte till Hjula, där har de partytält av den storlek som jag behöver och till vettigt pris - dock slut för dagen - men det skulle komma in nästa vecka. Vi drog en repa till K-Rauta där de hade 40 % på partytältet, dock utan väggar... så det blev dyrt i alla fall. Vi avslutade vår åkrunda med att åka till Willys eftersom jag behövde få hem lite kattsand och mjölk. När shoppingen var avklarad så var det full fart hemåt.
 
Väl hemma blev det det kaffe och glass i skuggan i syrénbersån - riktigt sommarvärme är det idag... och det är inte bara jag som tycker att det är varmt.
 
Bianca tar sig en vilopaus i värmen - och mitt i maten ;-)
 
 
Vad vill du?!
 
 
 För övrigt så tog vi det lite lugnt så här på em. Jag väntade på att örtagården skulle hamna i skugga så jag skulle orka återuppta grävandet.
 
Jag grejjade lite inne. Kollade till Kajsa och Siri som fått flytta ner till kattrummet och de andra kattera. Siri tycker fortfarande att det är lite otäckt men mamma är ju med. Lattjo är i alla fall kätterställningarna ;-)
 
 
Vi fixade lite käk vid 18-snåret och när vi ätit så for T och Lexi vidare till lägenheten. I morgon är det arbetsdag för T ;-)
 
Jag tillbringade kvällen med att fortsätta grävningen av min örtagård. Kvällstid ligger den i skugga och efter att ha smetat in mig rejält med djungelolja fick jag också vara ifred för myggen...
 
Efter 1,5 timmes grävande så dock min rygg stopp  och det fick räcka för idag. Liten bit på väg kom jag idag i alla fall...
 
 
Högen med ogräs växer...
 
Pållarna fick komma in innan 21-snåret och min egen kväll avslutas med ett avsnitt av criminal minds på Kanal5. Ryggen är som ett kryss... ska bli spännande och se om jag kommer ur sängen i morgon bitti ;-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0