7/6 Fredag - Hårt slit...

Semester och ännu en dag med det fint väder :-). Ut med pållarna som vanligt och så fixade jag ordning frukost som intogs i trädgården. Bästa med att bo i hus - att äta i trädgården vackra sommardagar :-)
 
Till sist så var jag tvungen att ta tag i livet. Även om jag hade kunnat sitta kvar och slappa hela dagen, men sån't har jag inte tid med ;-). Fixade iordning mig själv och började med att gräva i örtagården. Gällde att få lite gjort innan det var totalt gassande sol. Grävde i dryga timmen inna det blev för varmt. Kröp in i skugganen stund och tog lite fika innan det var dags att fixa stallet. Lagom när jag var klar med stallfixet kom T, han hade då slutat för dagen och det blev det lite käk innan det var dags att åka iväg till sågen och hämta hem ett lass med sågspån till boxarna.
 
Innan vi drog iväg till sågen så packade vi iordning prylarna som vi behövde ha med oss. T hakade på trailer, plockade med spade och säckhållare. Jag gick ut i stallet och började packa iordning säckarna till spånet. När jag kom till botten av spånhögen så hittade jag Minna. Jag blev förvånad över att hon krypit in under alla säckarna och när jag kollade lite närmre så morrade kissen rejält och betedde sig lite skumt. Till sist så hörde jag ett ljud som jag inte tog fel på...kattungepip...
 
Minna har jag petat i p-piller och hon har inte heller sett tjock ut. Inte ens i går när hon var inne och käkade. Jag tror Minna är lika förvånad över nedkomsten som jag. Då hon inte visste hur hon skulle bete sig. Hon morrade och spann sammtidigt. Dock kunde hon inte ligga kvar där hon låg. Fram med en låda och så plockade vi in Minna och kittisarna till sadelkammaren. Två stycken små bebisar hittade vi och Minna var väldigt mån om de små liven och verkade nöjd över att få en låda att ligga i.
 
 
T och jag for så iväg till sågen för att hämta spån. Det fanns gått om både sågspån och kutterspån. Så först fyllde vi 20 säckar med sågspån. Jag öste först 10 säckar och så fyllde T 10 säckar...
 
 
Sågspån är astungt så vi fyller halva säckarna. Vi fortsatte sedan med att ösa kutterspån och det blev totalt 10 säckar. De säckarna fyller vi ända upp då kutterspånet är lättare. Sågspånet funkar väldigt bra som strö till pållarna, men det är bra att blanda ner lite kutterspån mellan varven då sågspånet blir lite väl tungt och kompakt.
 
Hämtningen av spån tog ett par timmar och så var det full fart hemåt igen. Väl hemma så fixade jag lite mat under tiden som T plockade ut spånsäckarna. Vi njöt av en skönt eftermiddag och käkade maten ute. Vilade en stund och drack lite kaffe innan jag fortsatte det fysiska arbetet... Dags att ta itu med örtagården...
 
Jag grävde och slängde ogräs. T hjälpte till en stund, men orkade ingen längre stund - ingen uthållghet där inte ;-)
 
Jag höll på hela kvällen och grävde rent och kom ett lite stycke på väg idag också... sakta men säkert går det framåt... ;-)
 
 
Min rygg protesterar rätt bra mot grävarbetet - och varje gång jag sätter mig så stelnar ryggen till direkt - lika bra att hålla igång när man ändå är i farten ;-). Men framåt 21-snåret fick det vara bra. Plockade in pållarna och kollade av dem innan kvällsmaten serverades.
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt och det fick bli lite soffhäng... huruvida jag kan röra mig i morgon återstår att se ;-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0