14/3 Torsdag - svinkallt...

Fick gnugga mina ögon när jag tittade på termomentern i morse... minus 18 grader!!! Knappt jag trodde det var sant! Skulle vara skönt att slippa ha så mycket kläder på sig - jag brukar kunna skippa långkallingarna så här i mars. Nu var det inte alls läge.
 
Pinna på snabbt till bussen och som tur var behövde jag inte vänta länge vid hållplatsen. Den här vintern har länsbussen varit duktig på att hålla tiderna. Det har varit vid ett tillfälle som bussen inte kom - då hade den gått sönder....
 
Även denna arbetsdag försvann i ett lite lätt hysteriskt tempo - bara att kavla upp ärmarna och jobba :-). Det är dock tur att jag måste hem i vettig tid eftersom pållarna ska ha sin em-mat inom rimlig tid och vovven klarar inte heller av att vara hemma hur länge som helst. Så T kom och hämtade mig som vanligt och det var full fart hemåt.
 
Idag hade jag fått beslutet från Miljökontoret när det gäller min klagomålsanmälan på grannens skällande hundar. Beslutet var att de inte går vidare med någon ytterligare utredning och målet läggs ner eftesom jag inte lämnat in någon förteckning med störningar. Jag fick en lista som skulle fylla i när jag kände mig störd. Där ska jag ange daturm och mellan vilka klockslag som störningen skett. Efter min klagomålsanmälan så har grannen hållit hyfsad koll på sina hundar. Det hörs ibland att någon hund skäller,  men inte så till den milda grad som det var tidigare. Jag har pratat med min handläggare och meddelat att jag inte skulle skicka in någon lista pga att störningen upphörde i och med min anmälan. Det tyckte handläggare var alldeles utmärkt, MEN jag ska spara listan och fylla på ifall skällandet går igång igen!
 
Det ska nämligen bli väldigt spännande och se hur det blir när vi går mot riktig vår-sommar och man är ute, dörrarna står öppna osv. Då kommer det ställa sig på sin spets ifall grannen lyckas hålla koll på sina hundar. Enligt min handläggare så är det bara att göra ny anmälan ifall problemen återkommer - och så kommer jag att göra. Nu är det nolltolerans som gäller!
 
Väl hemma vidtog sedvanligt "efter jobbet pyssel" - lagade mat, käkade, drog på mig stallkläderna och förpassade mig till stallet. Jag är nu mycket bättre i min arm - tack och lov för antiinflammatorisk medicin ;-). T behövde därför inte hjälpa mig idag och for därför vidare till lägenheten efter att vi käkat. Jag roade mig med att mocka och fixa hästmaten innan pållarna hämtades in till stallet. Jag hann också in en stund i huset för att varma mig lite innan M1 kom vid 19-snåret.
 
Oktawia blev alltså iordningfixad för ett besökt till ridhuset och vi var klara för avfärd vid 19.30-snåret. Som vanligt tog jag och Lillan en promis. Idag blev det en kort promis för vi höll helt enkelt på att frysa ihjälp...
 
I ridhuset slet M1 med Oktawia. Idag var det inte mycket fart på damen. M1 fick slita hårt för att få hästkräket att röra sig framåt... Efter ridpasset såg dock Oktawia mycket nöjd ut - som vanligt... kanske nöjd över att hon lyckats ännu en gång med att inte behöva anstränga sig så jättemycket genom ett ridpass. Utan att det är ryttare som sliter allra mest ;-)
 
Damen klev i alla fall snällt in i trailern och vi for hemåt. Det blev snabbt kvällspyssel i stallet pga kylan och vid 21-snåret var jag klar med pållarna, plockat undan alla prylarna, mockat ur trailern och kvällsmatat kritterna. Kände mig totalt sönderfrusen när jag väl kom in i huset. Kvällen får nu avslutas under en tjock filt i soffan och criminal minds på Kanal5.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0