15/3 Fredag - Bra till slut...

Även idag var det -18 grader när jag knallade iväg till bussen. Bara att klä på sig rejält för våren har uppenbarligen frusit inne.
 
Arbetsdagen försvann i ett nafs som vanligt - det var fullt ös hela dagen, men lyckades få klart med det som behövdes för dagen. T kom och hämtade mig vid 16-snåret och vi drog iväg till Willys för att shoppa mat. En diger matlista hade jag med mig och det tog en stund innan vi var klara. Lagar ju mat utifrån recept på www.mabra.com  och mycket grönsaker var det den här gången ;-). När shoppingen var avklarad var det full fart hemåt. Pållarna fick sin em-mat och matvarorna packaddes in. T lagade mat under tiden som jag roade mig att mocka i raketfart. Så in och käka lite mat innan jag fortsatte med stallpysslet. När allt var klart så hämtade jag in pållarna så Oktawia väntade i sin box när M1 och P dök upp vid 19-snåret.
 
Planen för kvällens fredagsmys var en tur till ridhuset, vi hoppades i alla fall att det skulle funka att rida där trots förberedelserna inför helgens hopptävlingar.
 
När pållan var iordningfixad för ett ridpass så klev hon snällt in i trailern och vi for iväg. När vi kom fram till ÖFK så hade de långaväga tävlingsekipagen börjat komma och inkvartera sig i gäststallet. Gäststallet ligger precis brevid ridhuset så det var lite liv och rörelse på området.
 
Det gick bra att lasta ur Oktawia, men det blev lite jobbigt när M1 och Pållan skulle in i ridhuset. Precis vid ingången vid ridhuset stod en mindre hästlastbil. Den tyckte Oktawia var lite otäck och inte blev det bättre av att de rullade ner ett tävlingsskåp precis när ekipaget skulle in i ridhuset. Inne i ridhuset höll folk på med att fylla vattenhinkar med vatten. Alltså visste inte Oktawia vart hon skulle ta vägen och försökte ta sig in i ridhuset på tvären... bra början - helt hispig häst. Inne i ridhuset var det ett privatekipage som red för instrukör, men för övrigt var det lugnt. M1 och Pållan började rida runt nere på den delen som ska vara framhoppningsbana under helgen. Lugnet varade inte länge. Det kom in ett par hästar som nyligen lastas av och de skrittades runt av sina skötare. Det kom in folk som hämtade vatten - det spolande ljudet var lite otäckt... till på köpet så kom en av de anställda in i ridhuset på en fyrhjuling  med hindermaterial. Alltså kunde inte M1 och pållan rida runt i ridhuset där de hade tänkt sig. Utan var tvungen att tampas med alla andra på ena halvan i ridhuset. Oktawia hade verkligen nerverna på utsidan och visade på att hon var väldigt rapp i sina fyra ben när hon pysslade med snabb sidförflyttning. Att folk kom in och hämtade vatten var uräckligt, för att inte tala om att dörrarna stod öppna och hon såg den där otäcka hästlastbilen utanför. När så personalen började sladda framhoppningsbanan med fyrhjuling höll väl Oktawia typ på att krypa ur skinnet.
 
M1 fick börja trava pållan för skritta var ingen idé. Efter några minuters trav taggade pållan ner och hon jobbade på riktigt bra. Bli rejält uppskrämd var precis vad damen behövde... ;-)
 
 
 
I vanliga fall är det ju lugnt och skönt i ridhuset, framför allt fredagkvällar. Kvällens röra var kalasbra miljöträning för damen och damen fick igång sin bjudning riktigt bra. När fyrhjulingen hade försvunnit ut ur ridhuset kunde M1 rida på bortre delen av ridhuset. Galoppjobbet funkade jättebra idag, riktigt bra galoppfattningar fick de till. Allt går ju så mycket lättare ;-). Nöjd ryttare och nöjd häst idag med andra ord :-).
 
När vi var klara med kvällens ridhusaktiviteter så lastades pållan in i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så pysslade jag om pållan, mockade ur trailern och plockade undan alla prylar. Vanliga kvällsysslor alltså... När jag var klar med allt i stallet och även Bianca blivid visiterad fick pållarna sin kvällsmat och jag förpassade mig in i huset och stugvärmen. Jag var tämligen genomfrusen efter stall- och ridhusvistelse så det var skönt att komma in i stugvärmen. Resten av kvällen kommer jag nu tillbringa under en tjock filt i soffan och glo lite på TV.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0