19/3 Tisdag - Kyligt...

Jag gillar vintern - snö och lite lagom kallt... men nu tycker jag att det kyliga vädret nog håller i sig lite väl... -12 grader när jag släppte ut pållarna. In med genomfrusna vattenhinkar till sadelkammaren så de ska hinna tina upp till kvällen. När jag var klar hemma så knallade jag iväg till bussen. Det blåste rejält nordanvind så det var inte så himla skönt att vara ute... När jag nästan var framme vid busshållplatsen, vad ser jag då??? Jo, länsbussen som kommer farandes. Börjar springa som en idiot, men hinner inte ut till stora vägen utan missa bussen med minsta möjliga marginal. Så förbannat surt! Kollar på klockan och inser att bussen kom typ 3 minuter FÖRE utsatt tid. Har nog aldrig hänt tidigare!!
 
Bara att sätta sig i busskuren och vänta på nästa buss. Eftersom det är öppna gärden runt om så hjälpte inte busskuren så himla bra från den bitande nordanvinden. Och när nästa buss kom 30 min senare så kände jag mig totalt djupfryst och var på allt annat än bra humör... När jag väl var framme på jobbet så blev det en STOR mugg kaffe för att få upp värmen i kroppen, men det kändes som om det tog hela dagen innan jag tinat upp...
 
Efter en hektisk dag på kontoret kom T och hämtade mig och det var full fart hemåt. Nordanvinden blåste fortfarande och det virvlade runt snö i luften - våren känns väldigt avlägsen... Väl hemma så fick pållarna sin em-mat. Hällde upp ljummet vatten åt dem och så fixade jag lite käk åt oss tvåbenta. T drog igång kaminen - med 17 grader inne i huset så behövdes det brasor i båda kaminerna för att få upp en dräglig värme.
 
Efter mat och fika, och lite plock i köket drog jag på mig stallkläderna och förpassade mig ut till stallet. Mockade (genomfryst hästbajs), fixade iordning höpåsar, ställde iordning kraftfodret, jagade ut grannens katter flera gånger under tiden. När jag var klar med stallfixet så plockade jag in pållarna och allt var klart till 19-snåret när M1 och P kom. En tur till ridhuset stod på schemat och Oktawia blev snabbt iordninggjord. Jag har ju lika kallt i stallet som ute, så det där att stå och putsa på pållan någon längre stund, det funkar inte för man fryser ihjäl ;-).
 
När pållan var iordningfixad för ridpass så klev hon snällt in i trailern och vi for iväg. Väl framme så lastade vi ur, Lillan och jag gick på en liten promis under tiden som M1 och P drog till ridhuset. Det blåste fortfarande rejäl nordanvind, och det blev alltså ingen lång promis med Lillan. Vi gick runt stallområdet och det räckte för både mig och Lillan. Det var skönt att komma in i ridhuset - finns fördelar med uppvärmda ridhus - i alla fall den här årstiden ;-).
 
Ridpasset idag gick rätt bra. Till att börja med var pållan seg som vanligt. Lite betongkänsla i munnen och så var hon igår också. Så efter halva ridpasset började det lossna - istället för att gå och bromsa och sparka mot skänkeln - började hästen helt plötsligt få egen bjudning. Reslutatet blev att hon började röra sig helt annorlunda - det syndes tydligt för mig på läktaren att hon ÄNTLIGEN fick igång sin motor och för M1 blev det lite lättare att rida. Tänk att det ska sitta så hårt.... Hur gör man för att komma åt den mentala viljan hos damen???
 
Nåja, riktigt bra funkade det alltså andra halvan av ridpasset och det var vi nöjda med. Damen kan när hon vill ;-). Nöjd pålla stoppades in i trailern och vi for hemmåt. Väl hemma så fixade jag iordning häst och prylar med raketfart för det var totalt svinkallt! Snabb koll av ponnyn och så serverades kvällsmaten till pållarna. Kände mig lätt djupfryst är jag väl kom in i stugvärmen igen. Det glödde lite kaminen, och fick snabbt igång en ny brasa som jag kunde värma mig framför. Nu får det bli lite nyheter på TV4 innan jag förpassar mig till sängen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0