23/3 Lördag - storröjning...

Började dagen med att ta det lugnt. Hade lite ont i huvudet och det fick bli soffhäng efter hästarnas utsläpp. Roade mig med att titta på morgon-TV på TV4 i väntan på att huvudvärken skulle ge sig och vid 11.30-snåret kunde jag faktiskt börja tänka igen. Värken klingade av och jag kunde ta tag i dagen. Fixade iordning mig själv och vi käkade lite. Egentligen var min plan att städa huset idag, men tappade sugen lite när huvudet inte vilel vara med. När jag nu piggnade till så hade jag helt plötsligt inspiration till att röja i en vindsgarderob. Det är ju snart dags plocka fram vårkläderna (om det nu blir vår någon gång) och jag behövde rensa bland mina kläder.
 
Satte fart på T och vi hjälptes åt att plocka fram allt ur den vänstra vindsgarderoben. Den högra rensade vi förförra sommaren. Vi fyllde hallen med flyttlådor och 250-liters sopsäckar. Det visade sig att vissa av flyttlådorna har inte varit uppackade sedan förra flytten för drygt 18 år sedan... En hel del gamla papper slängdes. Jag slängde alla utslitna och trasiga kläder. När jag var klar så hade jag en liten hög med kläder som ska till typ myrorna och så var det 4 stycken 240-liters säckar som var fyllda med kläder som ska slängas. T tyckte jag skulle skicka det också till myrorna, men jag tycker att trasiga och utslitna kläder - det slänger man!  Tre stycken flyttkartonger mindre blev det också så det blev bra med plats i garderoben. Tyvärr upptäckte vi mal bland kläderna och det blev städning av garderoben. Några jackor, överkast, täcken m.m åkte ner till tvättstugan och så sprayade vi radar i garderoben för att ta död på ohyran.
 
Storröjningen av garderoben upptog hela vår lördag, med avbrott för kaffe, mat och stallfix. Storröjningen medförde också att städningen av övervåningen behövde göras. T drog igång dammsugaren och fixade damsugningen och jag moppade golvet. Kände mig riktigt nöjd över att ha fått ordning i vindsgarderoben  och dessutom fått undan lite prylar som lagrats inne i gästrummet. Framför allt kände jag mig nöjd över att kunnat rensa undan så mycket gamla kläder. Dock visar det också att jag egentligen har behov av att shoppa lite nya kläder ;-).
 
Vid 19-snåret var vi klara med allt och ordningen återställd på övervåningen. Undervåningen får fixas med imorgon.
 
Nu hade vi lite andra planer för kvällen. Vi piffade till oss - jag var ursmutsig efter garderobsröjningen så tillpiffning var nödvändig ;-). Strax efter 20-snåret så hämtades pållarna in och nu får det bli en tur till stan och lite lördagsnöje för mig och T.
 
Vi har bokat biobiljetter till senaste Die Hard-filmen så det är dags för filmtaj :-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer
Postat av: JennyM

Sv: Jag håller helt med dig! Att känna att man är avundsjuk på någons framgångar är ju egentligen ganska mänskligt. Med tanke på att vi är mer eller mindre tävlingsmänniskor, så det håller jag med dig om absolut!
Tusen tack och lycka till själv! :)

2013-03-25 @ 13:48:34
URL: http://jmdressyr.se
Postat av: Lizzie

Vad kul att du förstod mitt resonemang :-). Jag tycker ju att det är viktigt att man skiljer på avundsjuka och missundsamhet. Inte alla som förstår detta ;-)

/Lizzie

2013-03-25 @ 21:35:13
URL: http://stallkartorp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0