8/3 Fredag - Internationella kvinnodagen...

Grattis till alla kvinnor där ute så här på Internationella kvinnodagen - mycket kvar att kämpa för finns det...
 
Började dagen med ett möte med min administratörsgrupp - dagen till ära hade vi knytisfrukost under mötet och det blev himla lyckat :-). Något vi säkert kommer göra fler gånger!
 
Dagen försvann i ett hysteriskt tempo - hade en del som jag var tvungen att bli klar med och eftersom jag planerat in att sluta kl 15.00 var det bara att kavla upp ärmarna och jobba på :-).
 
Vid 15-snåret blev jag upphämtad av T. Han hade då hunnit hem och hämtat trailer, sopsäckar och utrustning för att ösa spån. Vi åkte alltså iväg till "Sågen" så här på fredam em för att ösa spån. Jag hade slut hemma och spån till pållarna behövs... Jag hade ringt och kollat innan med sågen, och de skulle ha båda sågspån och kutterspån så det skulle räcka för en hämtning. Helst vill jag bara hämta sågspån, och skippa kutterspånet. Det beror mest på att det är mycket lättare att hämta sågspånet. Även om säckarna blir tunga - så är sågspånet i markplan och det dammar inte lika mycket som kutterspånet. Väl framme så gick jag och kollade - det fanns sågspån så det räckte!
 
Alltså dags att ta itu med dagens kraftinsats. T har gjort en ställning som man sätter fast sopsäcken i, alltså kunde jag ösa i sågspån och T tog rätt på säckarna och bar in dem i trailern. En timme senare och bra mycket svettigare, var 20 stycken säckar klara med sågspån. Betalade och så var det full fart in till stan igen.
 
Innan vi for hemåt stannade vi till vid Maxi och shoppade mat. I vanliga fall så handlar jag mat på Willys eftersom det är billigare än ICA, men idag behövde jag få hem lite matvaror som jag vet kan vara svårt att få tag på i Willys. Maxi har större utbud helt enkelt! Dock är det en stor affär och shoppingen tog lite tid. Tur att T hade varit hemma och matat hästar och rastat vovvarna innan han hämtade upp mig.
 
Väl hemma så packade jag snabbt in maten och så full fart ut till stallet. T packade ur spånet under tiden som jag mockade i raketfart. Hann faktiskt klart innan M1 och P kom vid 19-snåret. Jag hann också få i mig en macka under tiden som M1 fixade iordning Oktawia för en tur till ridhuset, och vid 19.30-snåret var vi klara för avfärd och pållan klev snällt in i trailern och vi kunde åka iväg.
 
Idag var det tämligen kyligt ute, alltså blev det ingen lång promis för mig och Lillan under tiden som M1 värmde upp pållan. Det var skönt att komma in i ridhusvärmen, om man säger så.... Oktawia skötte sig rätt bra. Hon var seg i början - som vanligt. Till att börja med hade M1 bara tillgång till 40-metersbanan pga ridlektion på den andra banan. Ridlektionen var dock avklarad en bit in på M1's ridpass, vilket gjorde att hon kunde utföra galoppjobbet på 80-metersbanan och det uppskattades av pållan ;-). Damen vaknade till liv efteråt och jobbade på bra under efterföljande travjobb.
 
Nöjda med dagens insats for vi sedan hemåt. Och när vi väl var hemma så blev pållan omhändertagen. Kollade igenom ponnyn och kvällsmaten serverades pållarna när jag fått undan alla prylar i stallet. För en gång skulle behövde jag inte mocka ur trailern - det händer inte ofta ;-).
 
Nu får resten av den här fredagskvällen avslutas med lite soffhäng framför TV:n så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0