12/5 Söndag - Hemmapyssel...

Idag så har det varit rätt trevligt väder att jobba ute i. Lite blåsigt dock - som vanligt. När pållarna käkat upp sin frukost och blivit utsläppta i hagen så tog jag itu med stallfixet. Oktawia såg idag helt fräsch ut när hon studsade runt i hagen. Väldigt skönt om det kunde vara slut på eländet nu.... Och så måste jag bestämma mig för ifall det ska bli någon betäckning eller inte...
 
Vid 11-snåret fick jag besök av kamrat ME med make - de letar efter en liten trevlig kattfröken och av en slump så har jag ju en söt lite fröken till salu. Kajsas söta kattunge, som går under arbetsnamnet Siri, fick träffa sällskapet. Siri var nyfiken och sällskaplig så besökarna bestämde sig. De vill ha Siri och när den sockersöta lilla kattungen är 12 veckor kommer hon flytta hem till sin nya matte och husse. Helst ville de ta med sig lilla Siri på en gång ;-)
 
Vi drack lite kaffe. Jag hade försökt baka en god kaka, men jag vet inte vad som gick fel den här gången. Kakan blev totalt misslyckad - så det fick bli en slät kopp kaffe - funkar också :-)
 
När besöket var avklarat så förpassade jag mig ut till trädgårde. Jag rensade lite ogräs, fikade ute osv. Grillade korv till lunch då vi inte hade någon lust att gå in och laga mat ;-).
 
På em så tillbringade vi ett par timmar med att påbörja jobbet med attt fixa en sommarhage. Först gick vi runt och drog upp de korta stolpar vi har haft som hundstaket. Det gamla elbandet hade murknat sönder och var bara att slänga. Nästa steg blev att plocka fram de stora stolparna och bära ut i hagen. Ett jobb som tog en stund. Även om hagen inte blir så himla stor så är den lång... och det blev några km när man gick fram och tillbaka. Oktawia hade total fullspan på oss när vi gick fram och tillbaka. Hon är mycket väl medveten om vad vi sysslar med då vi håller på och hängnar in en hage som fått vila i 3 år. Hon tycker nog att vi ska rappa på lite ;-) 
 
 
 
Tyvärr är det slitigt att slå i stolp och efter 10 stolpar var T trött. Det är mycket sten i backen och det klingade många gånger när man körde ner spettet i backen. Att hantera 5-kgs slägga är inte heller något lätt jogg.
 
Så de 10 stolparna fick räcka för idag - är väl 40 stolp till som ska slås ner och det får bli någon annan dag.
 
För att fylla på krafterna så fixade jag iordning ungspannkaka till middag, som smakade smaskens och vid 19-snåret for T vidare till lägenheten. Han börjar nytt jobb i morgon och behövde ladda lite ;-).
 
Eftersom det var en helt fantastisk kväll så tog jag och Lillan en promenad i kvällsolen - hur skönt som helst och äntligen vindstilla :-)
 
 
Utmed med vårt promenadstråk upptäckte jag att gullvivorna blommade för fullt - en av mina favoritblommor :-)
 
 
Vi tog en promis på 45 minuter, inte så himla långt, men Lillan blev typ trött - eller nåt. Hon hade inte bråttom sista biten ;-)
 
 
När vi var hemma igen så var det dags att fixa lite med pållarna. Alltså blev det stallet. Plockade in pållarna och kvällen tillbringades med lite hästmys. M1 dök upp på en liten visit och hälsade på pållan. Vi ska höras vidare för nu är det börjar bli dags att få fart på pållan. Klämde och kände på hov och ben. Ikväll var hoven kall, ingen tendens till förhöjd puls. Jag hoppas att damen bara trampat på något vasst och att det inte blir något mer nu...
 
När stallpysslet var avklarat och pållarna kollade så serverades kvällsmaten och nu får kvällen avslutas med lite soffhäng framför TV en stund innan det är dags att inta horisontalt läge.
 
Alltså är detta allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0