28/4 Söndag - Trädgårdsjobb del 1

 Äntligen något som liknar en vacker vårdag! Så när pållarna ätit sin frukost, och jag själv fixat iordning mig själv, släppt ut pållarn och så fått fart på T. Då var det trädgården som väntade :-). En dag som denna var det verkligen dags att jobba lite ute. Eftersom hela trädgården får gå ner i vintervila på hösten, är det alltså ett rätt stort städjobb som behöver göras så här på våren. Trädgårdsarbete är tungt och slitsamt. Att fixa hela trädgården på en dag finns inte med på kartan. Utan jag får ta en del i taget. Funderade en stund vart jag skulle börja, men bestämde mig för att det fick bli syrénbersån som skulle ses över. Alltså dags för trädgårdjobb del 1.
 
Vid ingången till syrénbersån har jag en portal och på den klättrar klematisen Summer snow. Denna klematis håller sig inte enbart till portalen utan blir ungefär 10 meter lång och växer in i hela bersån. Alltså var det ett enormt virrvarr av torr klematis som skulle klippas ner och slängas.
 
Började med att dra ut till garaget och leta reda på verktyg. För dagen så var Tussan, men gammelkatt ute. Hon har hållit sig inne hela vintern, men nu när sol och värme fanns på plats - DÅ ville hon ut. Den gamla damen verkade njuta av det vackra vädret ;-)
 
 
 
När sekatör, häcksax och grensax fanns tillgängliga så tog vi itu med bersån. Vi slet hårt, solen sken och det blev rejält varmt. Började med att klippa ner klematisen och släpa i väg riset. T jämnade till bersån med häcksaxen och rensade bort det som inte var syrén. Jag roade mig med att kratta rent runt möblerna inne i bersån och gräva bort en massa nässelplantor. Med oss ut var Lexi och hon låg och spanade åt grannen. Men tyst och stilla låg hon och höll koll på grannens barn som lekte i sin trädgård. När jag då stod och krattade för fullt så hör jag att ett av barnen ställde en nyfiken fråga: "Du... Varför skäller inte din hund?" - vad svarar man på det, just med tanke på att deras hundar aldrig är tysta. Något som barnet faktiskt reflekterat över... ;-). Fann mig i alla fall och svarade "hon skäller inte för att jag har lärt henne att hon inte får". Barnet tyckte det var ett konstigt svar och funderade på hur det hela gick till ;-).
 
Jag tyckte kommentarer är helt klockren över hela situationen... ;-)
 
Jag fortsatte mitt arbete med att rensa upp runt bersån. Fixade även fika och vårens första utefike i bersån intogs. Det var så pass varmt i solen att parasollet var tvunget att användas. Men skönt var det ute. T släpade undan grenar och eldade upp det skräp som vi lyckades åstadkomma. Till sist så såg faktiskt bersån riktigt trevlig ut. Bara att vänta på att grönskan drar igång ordentligt :-)
 
Vi avbröt trädgårdsjobbet en stund för att käka lite lunch innan vi fortsatte ute. Jag krattade upp lite grenar som låg och skräpade på gräsmattan. Torra grenar som rasar ner när det blåser - har sett rätt skräpigt ut, men nu blev det bättre. Staketet runt gräsmattan ska också fixas till eftersom all snö i vintern, eller rättare sagt, skottandet har saboterat staketet. Nytt elrep ska sättas upp.
 
Framåt dagen så blev det lite mulet, men det var fortfarande skönt väder ute och hyfsat vindstilla. Syrénbersån kändes till sist rätt färdig för den här gången :-)
 
 
På eftermiddagen blev det faktiskt en tur till Marieberg. T's fick helt plötsligt akut behov av nya jeans... visade sig att han inte hade några hela brallor att ta på sig - enda gången han frivilligt shoppar kläder *harkel*. Så på med lite andra kläder och vi drog iväg till Marieberg och Dressman. Och så började operation jeansprovning. T hatar att prova och handla kläder. Dessutom är han petig med hur jeansen ska sitta. Om man säger så här... det tog en stund och X antal provningar innan han var nöjd med ett par jeans. Jag påpekade att det var likabra att köpa två par när han ändå var i farten. Efter lite mutter och protester så gick han med på det.... Därefter ville han inte gå in i några mer affärer, men gick med på att fara iväg till K-rauta en sväng. Där shoppade jag mig en ny piasavakvast för 19 kr - bra att vara medlem där :-)
 
Efter denna shopping var det full fart tillbaka hemåt. Det hade börjat blåsa så det var inte aktuellt med något mer trädgårdsarbete. Istället tog jag tag i stallfixet. Mockningen och hästarnas mat gjordes iordning och så var det dags att fixa mat till oss tvåbenta. Pestopasta med fetaost fick det bli idag. Smakade bra :-)
 
Efter att ha fått lite mat i magen så tog vi itu med ett annat mindre kul jobb... att sanera vardagsrummet. Katter kan vara rätt äckliga djur och utav någon anledning så har de fått för sig att det är ok att pinka på golvet, bakom hörnsoffan, under ett par skåp och så bakom akvariet. Svårast att komma åt är bakom akvariet... det är ju liksom inte så flyttbart.
 
Men efter ett par timmar med hårt slit så hade vi fått rent överallt och möblerna ställdes tillbaka på sina platser. Mattor dammsögs ordentligt och vardagsrummet så tämligen anständigt ut. Bara min hög med stryktvätt som aldrig försvinner ;-).
 
När städningen av vardagsrummet var avklarat så for T och Lexi vidare till lägenheten. Jag förpassade mig ut till stallet och plockade in pållarna. Båda damerna blev ompysslade och genomgångna. Oktawia får fortfarande gå med toffla på sin vänstra bakhov eftersom hovis inte har återkommit med någon tid för att komma och kolla på bakhoven och slå på skon. Jag hoppas verkligen hon hör av sig i morgon... I fredags fick jag besked om att hon har varit sjuk men inget besked om hur det ser ut i veckan som kommer...
 
När jag var klar med pållarna så fick de sen kvällsmat och jag  var klar i stallet för idag. Nu får resten av kvällen tillbringas med lite soffhäng och TV-tittande.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0