30/4 Tisdag - Valborg...

Så var det var det valborg och planen för kvällen innehåll INGEN brasa, utan annat arbete var tänkt. Men först en tur till jobbet. Det blev ingen cykling idag heller pga dåligt väder. Det duggade och blåste rejält. Inge bra cykelväder alls.
 
När det är Valborg så har vi  enligt avtal "kortdag". Behöver bara jobba 6 timmar. Dock så valde jag att jobba 7,5 timme. Jag hade rätt mycket att göra och så har jag varit borta mycket senaste veckorna pga veterinärresor både med hund och häst. Och fler blir det med hästen. Alltså behövde jag jobba in lite tid och det är lika bra att passa på en dag som denna.
 
Vid 16-snåret stämplade jag ut i alla fall och for hemåt. Jag missade värsta hagelskuren med en halv minut. Behövde alltså inte bli helt dygnsur utan klarade mig med paraply när jag gick till bilen. När jag lämnade jobbet så fundera jag dock på ifall det var någon idé att fara hemåt. Det såg nämligen inte allt för lovandes ut åt mitt håll...
 
 
Totalt kolsvart är ordet. Det var i alla fall uppehåll när jag kom hem, även om himlen var rejält mörk. T var på plats hemma och innan vi tog itu med kvällens kraftinsats så fixade vi iordning mat och käkade. Man klarar inte av att jobba på tom mage. Så på med kläder och ut i det mindre trevliga vädret. Det blåste och regnet hängde i luften. Inte skönt alls. Dock var det bara att sätta igång. Mitt arrende går ut idag - Tack och lov, så blåst på pengar som jag blivit!! Och det var alltså dags att montera ner sommarhagen. Vi började med att ta bort det provisoriska staketet till sjukhagen och Oktawia tyckte det var lite spännande, men rusade inte runt så mycket. Däremot så fick Bianca totalt tokryck och galopperade som en galning - så fort hon bara någonsin orkade. Snacka om att fröken har överskottsenergi. Jag slängde ut em-hö i min hage och när pållarna lugnat sig så knallade de över och började käka hö. T och jag började så med nedmotnering av hage. Vi började vid 17-snåret och var klara 19.30.... många steg över gärdet blev dert... först ner med all tråd och sedan hämtade hem alla stolparna. Tror det var cirka 60 stolpar. T hämtade och la vid staketet och jag hämtade vid staketet och bar iväg till lagården.
 
 
Vi slet i blåsten och lite duggregn, sedan kom solen och det blev varmt. Men till sist var jobbet gjort och alla stolparna var hemma. Dessa ska återanvändas till en ny sommarhage så småningom. Kommer dock aldrig mer arrendera av närmaste grannen. 3750 kr för drygt 0,5 hektar var senaste priset. Snacka om att bli uppskjörtad på pengar!!
 
 
Dock blev det ingen vila ännu. Jag hade stallfixet kvar och det var bara att hämta grep coh skottkärran. Mockade, fixade med mat och vatten och var klar med allt i stallet strax efter kl 20-snåret. Det regnade inte så pållarna fick vara kvar ute till kl 21 då de fick komma in. Snabb koll av damerna och så  serverades kvällsmaten.
 
Nu ska jag själv gå och dö i soffan - någon brasa orkar jag inte kolla på utan det får räcka med det som visas på nyheterna.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0