4/5 Lördag - Full storm...

Fy tusan vad det har blåst idag!!! Trodde jag skulle blåsa bort - inte skönt alls...
 
För övrigt så har dagen bestått av hemmapyssel. Efter sedvanlig frukost till mig och pållarna så fixade jag iordning mig själv. Släppteut pållarna och så tog jag itu med stallfixet på en gång.
 
In en vända i huset för att vila från blåsten. Tog en kopp kaffe och fick fart på T. När det väl blivit fart på T så fick det bli trädgården en stund. T fortsatte med att rensa ur syrenhäcken... det är inga småkvistar som rensas ut...  
 
 
 
Stallbacken bestod av nersågade syrener och det ris som blev över. T sågade och sågade och sågade...
 
 
Jag gå en bit från syrenen och räknade årsringar... kom till 70, sedan tappade jag räkningen. Det är ändå rätt häftigt att tänka sig att dessa syrener planterandes ungefär samtidigt som min mamma föddes... känns tragiskt att behöva ta ner så gamla syrénträd - men vad göra när de blir gmla och rasar omkull... :-(
 
 
För att göra någon nytta idag så bestämde jag mig för att ta itu med min örtagård. Det är några år sedan örtagården grävdes om - det märks... den har blivit totalt igenväxt och det är kvickrötter överallt. Började i alla fall med att rensa undan det som var torrt och visset. Som vanligt hade jag Nalle som inspektör som kollade att jag gjorde ett ordentligt jobb ;-)
 
 
 Jag började sedan med att försöka rensa lite - men jag insåg snart att igår krävs det ordentligt omtag med hela örtagården.
 
 Nu liknar det absolut ingenting - har växt igen totalt...  
 
 
Jag förpassade mig in i huset och rotade fram lite trädgårdsböcker. Ut och mätte örtagården - 3 x 8 meter är den. Så in igen och underade en stund. Jag har haft örtagården uppdelad i fyrkanter (som växt igen) - men vill ha mer trekanter. Jag vill även ha ordentliga gångar mellan de olika sektionerna. Funderade och ritade, till sist fick jag iordning på en variant som jag gillade och som kommer funka. Dessutom får jag plats med de sorters örter som jag vill ha.
 
Ritning...
 
Nu gäller det bara att orka gräva om hela örtagården. Ut med ritningen och diskuterade med T vad gångarna ska bestå av. Det visade sig att rama in sektionerna med byggtimmer går fetbort - kostar en förmögenhet. Däremot har vi sparat de gamla tegelstenarna från den förra skorstenen. Dessa kan jag använd som gångstenar - kommer bli snyggt :-) Bara att vänta på en helg med hyfsat väder. Det kommer ta ett par dagar att gräva upp alla plantorna, rensa orgräset, fylla på med hästgödsel och ny jord, gräva iordning sektionerna och lägga ut tegelstenarna.Till sist ska örtorna tillbaka. Ett ordentligt jobb alltså!
 
Eftersom det blåser storm idag så är det ingen idé att gräva - allt skulle bara blåsa bort. Det räcker med jordstormen som drog förbi... spottade grus rätt länge idag... ;-)
 
 
Sen em-kväll tillbringade jag inne. Jag roade mig med att tvätta, planterade om alla mina basilikaplantor och hann jag igenom rätt mycket av min hög med strycktvätt. Plockade in pållarna vid 19.30 och så borstade jag pållarna. De fick lite hö att tugga på i väntan på kvällsmaten. Jag förpassade mig in i huset en stund och strök lite mera innan det var dags att ge sig ut till stallet en sista vända.
 
Kvällen får nu avslutas med ett avsnitt av "ung kommissarie Morse" på 1:an. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0