5/5 Söndag - Fortsatt blåsigt...

Det var fortsatt blåsigt även idag. När jag släppte ut pållarna fick jag knappt upp stalldörren eftersom vinden låg på så himla mycket :-O.
 
Jag tänkte att jag skulle orka ta itu med min örtagård - den ser inte allt för rolig ut för tillfället.... Man kan inte se vad som är örtagård och vad som är gräsmatta...
 
 
Örtagården ligger helt öppet och gräva om kräver lugnt väder... alltså bestämde jag mig för att ta itu med något helt annat. Ett ställe i trädgården som är vindstill - det är växthuset... Fick fart på T och vi bestämde oss för att vi tar itu med städning av växthuset, men först - en tur till stan. Behövde köpa hem jord för att få ordning på växthuset och så var det en "hästloppis" som jag ville åka på. Vi började med att fara iväg till Bauhaus där jag shoppade jord, hittade även lite kryddväxter som fick följa med hem. T kollade efter ny skruvdragare, men den han skulle ha hade ett högre pris än på K-Rauta. Sånär jag shoppat klart jord och kryddväxter så for vi vidare till K-Rauta där T shoppade en ny skuvdragare av märke Makita. Hans gamla skruvdragare har dött. När vi shoppat klart så åkte vi till Café Garden där vi käkade varsin macka och kaffe innan vi for vidare. På vägen hem så åkte vi alltså till hästloppiset som var i grannbyn. Kamrat KN och hennes systerdotter sålde prylar där bland annat. Egentligen skulle jag inte ha något speciellt, förutom ett litet shettisträns. Har täcken osv som jag behöver till båda pållarna.
 
Dock hittade jag lite småsaker som jag ändå kommer väl till pass och billigt kom jag undan också :-). Bästa fyndet var vita eskadron strykkappor - 100 kr för alla fyra och i bra skick - kanonbilligt! Även fyra svarta bots för 20 kr paret fick följa med hem, och så benlindor inkl väska, ryggsäck och ludd till Oktawias grimma.
 
Totalt kom jag hem med massor med bra att ha saker för 230 kr
 
 
Även kryddväxterna var billiga - 4 st för 99 kr - shoppade två lavendel, en timja då den i örtagården ej överlevt vintern, och så en planta rosmarin.
 
 
När vi kom hem så tog vi lite kaffe innan vi tog itu med växthuset. Solen sken så vi kunde sitta ute, även om vi höll på att blåsa bort.
 
Så började vi med växthuset. Det har inte varit igång på två år, men ogräset har  fått  härja fritt.... alltså en hel del att rensa. Och i växthuset var det vindstilla och helvetiskt varmt...
 
 
Vi turades om att vara i växthuset. Man var tvungen att hämta lite luft mellan varven. När allt torrt ogräs var  borta s grävde T upp den gamla jorden och vi fraktade bort den till dynghögen. Det var dock fortfarande en massa rötter kvar. Det fick till att ta till lite gift... fram med roundup och T sprayade på ogräsrötterna Så får växthuset vila en vecka innan vi häver på ny gödsel och jord.
 
När vi var klara så mycket som det gick med växthuset så tog jag itu med stallfixet. T gick lös med nya skurvdragaren och skruvade fast lösa brädor till höger och vänster ;-). När jag var klar med stallsysslorna så satte jag mig i solen en stund och pausade. Som sällskap hade jag Nalle som satt och spanade. Gällder ju att hålla koll på läget... ;-)
 
 
Vi lagade mat och käkade - det behövde efter att ha slitit med växthuset ;-). T och Lexi for så småningom vidare till lägenheten och jag förpassade mig in i huset. Röjde upp köket och drog igång diskmaskinen. Skulle sedan sätta mig vid datorn - men min kontorsstol var lite upptagen av en helt galen katt..
 
Busig är bara förnamnet.... ;-)
 
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Slösurfade, plockade in pållarna och kollade av dem innan de serverades kvällsmaten. Nu blir det lite NCIS på 3:an som får avsluta min kväll.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0