7/5 Tisdag - Hästkliniken igen...

Så var det tisdag och dags för återbesök till Hästkliniken. Jag jobbade förmiddag eftersom jag hade en em-tid, och vid 12.30 stämplade jag ut och for hemåt. Väl hemma så var T på plats då han behövdes som sällskap till Hästkliniken. Jag stoppade snabbt i mig lite fil och müsli innan jag drog på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet.
 
Pållan plockades in från hagen och jag fixade iordning damen inför besöket. Vid 14-snåret for vi iväg och var framme på utsatt tid.
 
Vi behövde inte vänta speciellt länge, utan fick komma in tämligen omgående. Som vanligt började undersökningen med att vi tillbringade en stund i löpgången, först visade vi skritt och sedan trav. När detta var avklarat förpassade vi oss ut till longerhallen och pållan longerades i trav. Damen rörde sig mycket bättre, men jag reagerade på att hon rörde sitt högra bakben väldigt stelt.
 
Så ut i löpgången igen och det var dags för böjprov. När det gäller framkotorna så var det en liiiiten markering precis i början, och för säkerhets skull så böjde vetten även bakknäna. De var helt ua. Vetten ville idag INTE behandla framkotorna. Hon tyckte att böjprovsreaktionen var så pass marginell att det är bättre att rida igång pållan. Enligt vetten så ska lederna må bättre av att aktivieras än att vila i hagen. Så vi kör på det! Känns helt fantastiskt att vi inte behövde behandla ytterligare.
 
Så var det dags för koll av munnen. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Oktawia hade idag INGEN lust att gå in i behandlingrummet... hon bara totaltvägrade! Damen blev drogad och så fick vi vända henne och backa in henne. Det var knappt att vi fick in henne ändå... När sedan Oktawi fick se undersökningsspiltan så höll hon på att få slag. Never in her life att hon tänkta gå in DÄR... Efter mycket om och men så stod hon till sist i undersökningsspiltan, men vi vågade inge stänga för baktill. Damen har ju lite åsikter om det där med trånga utrymmen...
 
Så skulle munstegen in i munnen. Få dit den var inga problem... men att få Oktawia att öppna munnen!! De var två stycken som tog i för kung och fosterland för att få upp en liten glipa.... En bestämd dam - det är Oktawia ;-). Till sist hade de fått upp så mycket så det gick att spola rent munnen och vetten upptäckte vad det var för fel. Oktawia har fått en fraktur på en tand. Och en bit av en tand i överkäkens tuggyta har gått av helt enkelt. Det var även en hel del med sår i kinden.  Inte alls konstigt att pållan var irriterad i munnen...
 
Tur man inte behöver genomgå den här behandlingen hos tandläkare ;-)
 
 
Vetten penslade på flourlack på den trasiga tanden. Inte mycket mer att göra med den. Sedan så slipade hon ner motsvarande tand i underkäken för att avlasta den trasiga tanden i överkäken.
 
Tänk att pållan lyckas med det mesta - inte sjuk på flera år och nu så - allt på en gång...
 
När tänderna var klara så fick jag riktlinjer för igångsättning. Två veckor skritt och sedan börja trava. Ridning på rakt spår, men att rida i ridhus på fyrkantspår var helt OK. Eftersom jag inte har lust att riskera livet så kändes det skönt :-)
 
Vi var klara och behövde alltså inte boka in något mer återbesök för tillfället, utan kunde fara hemåt.
 
Pållan - mycket nöjd över att äntligen få komma hem.
 
 
Vi kom hem till rena rama sommarvärmen! Så när pållarna var utsläppta i hagen igen och fått sin em-mat, så tog jag itu med mockningen. T drog till stan en sväng så jag fick roa mig själv. När mockningen var avklarad så passade jag på att rensa lite ogräs i en rabatt. Har fått in kirskål i en rabatt och den vill jag utrota... Hittade även en hel del småplantor ute i gräsmattan. Alltså plantor som egentligen ska bo inne i rabatten - inte ute i min gräsmatta. Totalt olydigt och så kan man ju inte ha det. Då kommer ju T köra över dem med gräsklipparen så småningom. Alltså grävde jag upp plantorna och några fick finna sig i att bli återplanterade i rabatten. Några plantor får bo i krukor så länge.
 
T kom tillbaka och han hade köpt med sig korv. Så på med grillen och det blev grillad tjockkorv och bröd. Smakade faktiskt riktigt bra så här en riktigt varm kväll.
 
När vi käkat klart så hade jag lite fokuseringsövningar med Lexi. La en korvbit på borden och damen fick inte ta den förrän jag sa varsegod... åh, vilken fin kontakt vi hade, jag och Lexi...
 
Fokusering på hög nivå :-D
 
 
Även Nalle kom och ville ha en korvbit. Matte ville hellre gosa med Nalle - något Nalle inte var helt nöjd med ;-)
 
 
Pälshög!
 
 
Så småningom var en helt underbar kväll slut och jag plockade in pållarna för kvällen och kvällsmaten serverades. Min egen kväll avslutas nu med lite TV-tittande innan det blir sängen. I morgon ska vi ut på nya äventyr :-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0