8/5 Onsdag - ET...

Idag var jag ledig på förmiddagen. Hade dock ingen sovmorgon utan upp som vanligt och gav pållarna frukost. Fixade iordning mig själv och så väckte jag T. Vid 8 var det full fart ut till stallet och jag fixade iordning Oktawia för en tur med trailern. Lastade och for iväg vid 8:30-snåret. Vi var framme vid ett privat stall i stan strax innan kl 9. Idag var det dags att äntligen träffa bästa equiterapetuen ML, hädanefter benämd som ET :-).
 
Jag har anlitat denna ET sedan 2002 och hon är en av Sveriges bästa. I vanliga fall tar ET emot för behandling vid Equirehab i Strömsholm. ET kommer inte till stan så himla ofta och kan inte komma hem till mig längre. Däremot så har jag fått möjligheten att sammanstråla med ET vid det privata stallet hon besöker någon gång i bland. Kortare sträcka för mig att åka och jag behöver inte ta en hel semesterdag för att få till besöket.
 
Det visade sig att det är ganska precis 2 år sedan som ET gick igenom Oktawia senaste. Jag trodde det endast gått 1 år, men så var det inte. ET kollade på Oktawia när jag longerade och det syntes tydligt att damen var stel i sitt högra bakben. ET klämde igenom Oktawia och konstaterade att det fanns rejäla låsningar i pållans ländrygg och kors på höger sida. Att hon var stel i höger bak berodde på låsningen. Oktawia har ju någon gång för länge sedan kraschat rejält och slagit i sin högra sida. Det syns på hennes högra höftknöl och även den lilla karprygg damen har strax framför korset. Enligt ET så finns det en pågående process här som gör att damen avlastar mot vänster fram och vänster fram avlastar mot höger fram. Detta i kombination med fyra brodd i varje sko i framhovarna under vintern har gjort att damen fått ledinflammation. I framtiden kommer det endast bli två brodd i varje framsko. ET hittade i alla fall inga konstigheter i övriga ryggen, ingen smärta efter sadlar osv. Så det är skönt att de ligger bra i alla fall. Det var inte heller mycket låsningar för övrigt, utan ET tyckte att pållan för övrigt var helt OK i kroppen. Genomgången av Oktawia var alltså välbehövlig och låg helt rätt i tiden med tanke på ledbehandlingarna och gårdagens klartecken av vetten att sätta igång pållan.
 
Det kändes så himla bra att träffa ET och att få pållan genomgången och behandlad. Vi bokade inte in något återbesök, utan antingen ska jag betäcka - och då blir det ingen behandling. I annat fall hör jag av mig längre fram i sommar när pållan är i full gång. Fick tips om hur vi ska sätta igång damen och så var det full fart hemåt.
 
Var hemma igen vid 11-snåret och pållarna fick gå ut i hagen direkt. Jag passade på att mocka innan det var dags att byta om och dra iväg till jobbet. T och jag for in till stan och åkte förbi Saigon där vi shoppade lunch. Det var fantastiskt väder så vi shoppade food to go box som vi tog med oss och satte oss vid en parkbänk i solen och käkade. Helt underbart att kunna sitta ute och äta lunch. Efter att käkat klart så var det full fart till jobbet. Jag hade tagit med mig cykeln så jag cyklade från Saigon till jobbet. Det gick fortare än att T skulle köra mig dig.
 
Eftermiddagen fylldes med arbete och vi var några tappra själar som jobbade. Det är ju kortdag idag och efter kl 15 var vi inte många kvar ;-). Jag jobbade till kl 16 sedan var det full fart till frissan. Äntligen dags för lite klippning.
 
När klippningen var avklarad så cyklade jag iväg till en försäljare av Husqvarna åkgräsklippare. Där mötte T upp och vi gick in och kollade på nya åkklippare. De kostar vansinnigt med pengar och jag pratade med en säljare om vad det kan vara för fel på min åkklippare. I höstas så hände nåt när T kördes sista gången med den. Det small till... enligt säljaren är det förmodligen vevstaken som pajade och jag behöver en ny motor till min åkklippare. Precis som jag misstänkte. Ny motor kostar också en djävla massa pengar *suck*.
 
Vi for vidare hemåt och nu regnande det. Det vackra vädret var som bortblåst. Resten av kvällen tog jag det lugn. Det slutade regna en stund och jag förpassade mig ut och fixade stallet. Efter stallsysslorna såg gick jag en runda i trädgården och döm av min förvåning när jag hittar Nalle sittandes vid äppleträdet där jag ställt mina uppgrävda plantor igår. Undrade vart krukorna med plantorna tagit vägen. Upptäcker några "kockor" utspridda i en halvcirken framför Nalle. Jag tittar närmare och upptäcker att det är mina plantor. Nalle har helt sonika rivit ur mina plantor ur krukorna, tuggat på rötterna och skickat iväg krukorna någon helt annanstans i trädgården.
 
Sabla Nalle! Och nöjd ser han ut också!
 
 
 
Tog rätt på plantorna, grälade på Nalle, som föga brydde sig... ;-)
 
Resten av kvällen så regnade det och jag höll mig inne i huset innan det var dags att kvällsmata pållarna. Nu får det bli lite film som får avsluta den här kvällen.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0