15/8 Fredag

Trots att det var fredag idag och man jobbat 5 dagar i ett sträck, så var jag faktiskt inte trött efter jobbet. Utan jag satte fart direkt. Det måste ha varit solen idag som gjort att jag hade sådan energi :-). Plockade undan, dammade, damsög och torkade av golven i undervåningen. Hann också med att sätta igång tvättmaskin under tiden som jag städade, så 2 tvättar blev klara under kvällen. Jag ville verkligen få "helgstädningen" gjort idag, så vi slipper det i morgon. När jag var klar inne så var det full fart ut i stallet.

När jag kom ut i stallet så hör jag ett vansinnigt jamande från höskulle. Får nästan "skäll" över att jag inte kommit ut i stallet tidigare ;-). En av grannens katter tycker att mitt stall är trevligt och extra trevligt är det i min sadelkammare. Nåja, hoppas kissen är bra på att fånga råttor ;-)



En till som "skällde" ut mig var Sabina... hon är MYCKET missnöjd med att behöva stå inne i sin box. Oktawia har accepterat Sabina boxvila väldigt bra. Stalldörren står öppen så Oktawia kan gå in och kolla läget, men hon väljer att vara ute mestadels av tiden. Och hon är lugn i hagen, nonchalerar Sabinas gnäggande...

När jag mockade Sabinas box så fick hon vara lös istallet, hade stängt stalldörren ut till hagen och där stod Sabina och suktade



Åh, vad hon var sugen på att få gå ut och äta gräs... men hon har fortfarande ont och efter en stund så tyckte hon inte det var så skönt att stå på betonggolvet utan valde att vara i Oktawias box. Smart liten dam.

Borstade och pysslade en stund med Sabina. Hon fick sin medicin, som går att ge henne utan problem. Sedan blev åter "övergiven". Oktawia hade ingen som helst lust att behöva gå in.



Det är i alla fall skönt himla skönt att Oktawia tycker det är OK att vara själv i hagen. Dock får hon vara inne på nätterna nu när Sabina står på boxvila. Så den lilla damen inte behöver vara totalt övergiven.

Under tiden som jag haft fullt ös inne, så hade faktiskt maken det också! Men han höll på med en och samma sak hela kvällen. Nämligen att fixa till ett tag över vår ytterdörr.

Först ska takarmarna på plats.




 

Sedan ska takarmarna stadgas upp så att inte taket säckar ihop. Det är behändigt att vara gift med en svetsare ;-). Han har dessutom gjort trappräcket också, fast tidigare.




 

Sedan ska plåt upp på dörrtaket - och här var inte språket det mest vårdande, om man säger så ;-). Det var visst något fel på skruvarna, eller hur det nu var ;-)



Sedan blev det för mörkt för att fortsätta, men förhoppningsvis så är det hyfsat uppehåll i morgon så han hinner fixa klart taket. Ska bli skönt att slippa "sjö" innanför dörren så fort man går ut och in i spöregn.

När maken gav upp jobbet med dörrtaket, så städade han övervåningen - skönt att det också blir klart idag :-)

Nu är det bara kvar att plocka in Oktawia, ge pållarna nattamaten och sedan kan vi också ta helg. Ska nog kolla på Criminal minds som jag spelade in i går. Lagomt sätt att avsluta kvällen på ;-)

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Huvaligen vilken energi - kan man få några gram :) ???

2008-08-15 @ 21:37:55
Postat av: Lizzie

Hi hi - brukar INTE vara direkt pigg fredag kväll, men idag var det ett undantag. Måste ha vart solen... ;-)

2008-08-15 @ 22:06:21
Postat av: Malin

Jag vill också ha lite ;-)

2008-08-15 @ 22:13:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0