16/8 Lördag och uppehåll ;-)

Eftersom det var uppehåll på morgonen så fick Oktawia sin frukost inne, likabra att passa på och rida på morgon. Jag fixade iordning mig själv och käkade frukost, maken blev väckt och fick serverat en mugg kaffe. Jag upplyste honom om att det var uppehåll och att jag skulle passa på och rida när Oktawia ätit upp sin frukost. Maken behöver ju följa med på sin järnhäst så jag har sällskap IFALL något skulle hända. Har ju vid ett flertal tillfälligt behövts assistans av maken när Oktawia blivit rädd för nåt', typ stillastående trailers och dylikt ;-).

Oktawia var segare än segast när vi skrittade iväg. Halva tiden vi var ute på vår tur var säkert första km vi skrittade ;-). Red iväg till grusgropen och idag klättrade vi uppför 2 gånger. Det är inte lång backe men brant så jag klättrar i skritt. Bra träning för Oktawias rygg och rumpa. På vägen hem så tränade jag övergångar mellan skritt-trav-skritt. Skrittade 5-8 steg, travade 5-10 steg. Det tyckte Oktawia var rätt jobbigt, men trots att vi höll på med detta cirka 2 km så var hon ändå så spänd som hon blir när hon har överskottsenergi. Fick trava av sig en bit, och då släppte det och vi kunde skritta hem med lugn och avspänd pålla. Hade mycket bättre framåtbjudning i skritten på hemvägen ;-).

I övrigt så märkte jag inte av så himla mycket träningsvärk sedan torsdagens träningspass, mer än just att det tog ett tag innan hon fick igång kroppen.  I morgon ska vi ta en promenad, så jag hoppas på uppehåll.

När jag var klar med Oktawia så fixade jag klart stallet. Sabina fick påfyllning av spånet. Hennes mage har kollapsat så hon bajar koblajor :-(. Antagligen är det medicinen som spökar... och den måste hon ju få. Hon får ju foderjäst, men får nog ge lite mera. Borstade och pysslade om damen lite också så hon inte känner sig totalt övergiven.

På em så åkte vi hem till mina svärföräldrar, kära svärmor fyller år idag. Hon vill inte ha några presenter och det ska man respektera. Dock så tycker jag att en bukett blommor är på sin plats i alla fall ;-). Tyvärr har jag inte så mycket fint som blommar för tillfället, men gullris och höstfloxen är OK - så det blev en rätt bra bukett. Glad blev hon över dem ialla fall.


Snygg - eller hur!



Efter att frossat i tårta och goda wienerbröd så pratade vi bort ett par timmar. Maken och jag tog en sväng till Marieberg på hemvägen. Behövde få hem fiskfoder. När vi väl var hemma igen så var det kväll. Dock var maken sugen på att ge sig ut till skogs och leta kantareller. Så han pös iväg ganska omgående. Under tiden så jobbade jag åt NRU, har en hel del material som ska ut och uppdateras på hemsidan. 

Efter någon timme kom maken hem utan svamp den här gången, men han var lika glad för det. Hm, för mycket bra skogsluft eller??

Vi käkade mat, ungspannkaka - mums. Sedan gick maken lös på gräsmattan, gräset var alldeles för långt. Och jag gick lös på fönstrena på verandan. Solen sken ju och det var jättefint väder på kvällen. Så 2 av fönstrena på verandan hann jag med att skrapa.

Så var det helt plötsligt kväller och dags att ta in Oktawia. Mockade en gång till åt Sabina plus gav henne medicin. Mat och nattning för pållarna. Nu är det nästan dags att natta sig själv också. Lättare att komma isäng nu när det blir mörkt tidigare om kvällarna...

Ska nu undersöka om det är något intressant på TV:n - dock är det väl ingen större risk, det är ju lördagkväll ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Kan inte din gubbe komma hem och klippa våran gräsmatta också ;-) eller skicka över lite ork till att dra fram klipparn...

2008-08-16 @ 21:53:22
Postat av: Lizzie

Tyvärr, tror inte han har någon större lust ;-). Gubben börjar bli gammal ;-), har börjat gnälla över att han behöver ha en åkgräsklippare ;-). Vi har väl inte någon stor gräsmatta....

2008-08-16 @ 22:00:56
Postat av: Malin

jag tycker det är rätt skönt att klippa gräset, det blir fint och man får ta i lite själv samtidigt som man kan rensa skallen lite. men regnar det inte så är gräset dyngsurt eller så ska man jobba/sova. Dessutom måste man rensa bort alla äpplen först, som ramlat ner ur vårat stooora äppelträd. suck Vi bor i en djungel känns det som...

2008-08-16 @ 22:15:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0