24/8 Söndag - Full aktivitet

Det var fint väder hela dagen idag och vi hann få en hel del gjort. Började på fm med att tvätta ett av Oktawias vintertäcken. Det är för tjockt för att få plats i tvättmaskinen, så jag tvättar det med högtryckstvätten och skurar med såpa. Funkar finfint. Det tar ett tag få det torrt, men hänger på ställning tills i morgon.


Nu ser man att täcket är marinblått igen ;-)



Maken har under dagen klippt klart gräsmattan. Gräset har växt rejält efter allt regn, och under helgen så har han hunnit klippa hela gräsmattan. Detta resulterar i att vi har gräsklipp i hela undervångingen *suck* fastnar på hundarnas tassar och de stannar inte direkt innanför ytterdörren och torkar av sig av tassarna....

Jag fortsatte med fönstrena i verandan, tvättat med målartvätt och så har jag även skrapat inne på bl a fönsterbrädan.

Ett fönster som är i stort behov av ommålning...



 



Katterna följde mitt arbete med nyfiket intresse. Jag hade också ställt upp dörren på glänt så den kattungen som är kvar kan börja gå ut. Dock är hon livrädd för hundarna och sprang in hela tiden. Hon lär sig så småningom, mamma Busan var med och höll ett vakande öga över sin avkomma för säkerhets skull ;-).

Den som inte lät sig rubbas över mitt skrapande och tvättande inne i verandan. Det var Lisa det... den katten gör inte många knop på en dag ;-)



En mycket bekväm dam så inte lämnar sin favoritplats i onödan ;-)


På em så hade jag besök av en 20-årig tjej som är intresserad av att eventuellt bli medryttare på Oktawia. Hon kom ut och hälsade på pållan och för att kolla hur stallet och jag såg ut ;-). Jag klargjorde Otkawia negativa sida - att hon väldigt lätt blir spänd osv. Frågade om tjejen ville komma och kolla på tömkörningsträningen på onsdag och det ville hon. Då får hon en chans att se hur pållan reagerar när hon är på ett nytt ställe, andra hästar i ridhuset osv och på vilket sätt man ska hantera damen för att hon inte ska flippa ur. Är hon sedan efter träningen fortfarande intresserad av att vara medryttare, det återstår att se... ;-)

Tjejen verkar duktig i alla fall. Tränat upp till MSV, så hon kan mer än jag i alla fall ;-).

Resten av dagen tillbringades med målarpenseln i högsta hugg. Jag målade fönstrena i verandan en 1:a omgång. Det är ju 4 fönster så det tog ett tag. Maken målade klart vindskivorna på husets norra gavel och gaveln på verandan. Maken har också hållit på uppe på taket och skrapat på takfönstret. Nu är alla gavlar och fönster helt färdigmålade, förutom verandan och takfönstret. I verandan måste jag också måla fönster och fönsterfoder inne i verandan så det kommer att ta ett tag innan det är klart. Kommer nog också måla om väggarna där inne, för det är också välbehövligt. Får se hur långt vi hinner innan det blir för kallt. Hösten kommer ju med stormsteg nu.

När vi plockade hem pållarna från gräshagen så tyckte jag att Sabina gick lite väl sakta. Och mycket riktigt, hög puls i hovarna. Så nu får hon stå inne i box i morgon, sedan ska maken och jag fixa en sjukhage åt henne. Blir inget gräs alls för den lilla damen på ett tag. Ska också ringa till vet. i morgon för mer medicin. Förbannade fång! :-( Sabina hade i alla fall ingen feber, och hon klarade av att vända på stallgången, även om det gick långsamt. Men helt bra är hon inte.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0