25/8 Måndag - Stressig kväll

Valde att låta Sabina stå på boxvila idag eftersom hon blivit sämre i sin fång. Fick tag på veterinären i morse, fick mer Metacam utskrivet och så ska den lilla damen stå i sjukhage eller boxvila tills hon är bra. Enligt nya rön så kan en fångponny behöva stå i boxvila/sjukhage månader innan den blir helt frisk. Väldigt uppmuntrande *inte alls*

Knatar in till apoteket efter jobbet. Tyvärr så hade de inte medicnen hemma, utan den fanns på Apoteket i Marieberg. De faxade över receptet så jag kunde åka vidare till nästa apotek.

Maken kom och hämtade mig, vi for till Granngården för att köpa kattmat som var helt slut hemma. På vägen ut ur affären så mötte jag en bekant som jag inte sett på flera år. Var medryttare i hennes stall för typ 13 år sedan. Hennes pålla var redan då till åren kommen, men hennes häst blev jättegammal. Hon hade fått tagit bort den tidigare i somras, då var hästen 33 år gammal fräsch in i det sista! Hon hade ridit sin häst tills den blev 28 år! Helt otroligt, men skönt att höra som omväxling till de som får ta bort sina hästar i unga år.

Men vi stod och pratade bort en lång stund. Maken satt i bilen, otroligt tålmodig - kom bara 1 SMS om att jag skulle skynda mig ;-)

Till sist var jag tvungen att röra på mig och vi for vidare.

Tränaren som jag ska träna för i veckan, ringde på dan' och behövde flytta träningstiden. Så det blir träning i morgon i stället för på onsdag. Innan vi åkte till Apoteket så tog vi svängen förbi Wittvångs gård. Jag ville spana läget eftersom jag aldrig varit där. Träffade kvinnan som bor på gården och hon visade hur vi åkte till ridhuset och vi kunde gå in och kolla uppställningsplatser osv. Hur fint som helst! Ska bli jättekul att åka till Wittvång i morgon :-)

Till sist så kom vi iväg till Marieberg, och det var nog någon mening med att det tog ett tag innan vi kom dit. För faxet från 1:a apoteket hade inkommit 3 minuter innan jag dök upp!

De hade i alla fall medicinen hemma och jag höll på att svimma när jag skulle betala. Veterinären hade skrivit ut en större flaska... 875 kr kostade medicinen... nu ska jag skicka iväg kvittona till försäkringsbolaget. Min försäkring på Sabina ska täcka utgifter för medicin, i alla fall upp till 1000 kr, och det är jag uppe i nu - drygt...

Nu konstaterade jag att klockan runnit iväg och att vi var helt utsvultna - det blev en hambugare i gatuköket utanför Marieberg. Sedan for vi hemåt.

Väl hemma pustade jag i solen en stund, sedan var det full fart. Medans jag mockade och fixade klart i stallet så hörde jag att maken höll på och klättrade omkring på garagetaket. Till sist var jag tvungen att gå ut och kolla vad han pysslade med.

Helt plötsligt har han fått för sig att fixa klart vindskivan på gaveln över garaget - vindskivan har typ legat färdigmålat och väntat på uppsättning i typ 2 år... *fniss*


Vindskivefunderingar i kvällssolen ;-)



Jag fortsatt med stallet. Plockade in Oktawia och fixade iordning henne för kvällens motionspass. Dags att träna på läxan igen :-). Alltså träna på galoppfattningar under longering.

Idag la jag ut lite galoppbommar för damen att galoppera över.

Promenerade runt med henne först innan jag började longeringen. Idag gick galoppfattningen MYCKET bättre i vänster varv än förra veckan. Funkade bra även i höger varv. Fick galoppera över galoppbommarna några gånger i båda varven, det var ju mycket jobbigare än bara galoppera på slät mark. Hade dessutom lagt dem i med lite olika mellanrum (har 3 bommar), så hon var tvungen att hålla koll på benen och avståndet. Löste uppgiften jättebra i båda varven.

Hoppas att tömkörningsträningen också funkar bra i morgon, någon nytta ska väl läxträningen har gjort tycker jag.

Under tiden som jag longerade Oktawia, så fixade maken med Sabinas sjukhage. Att ha Sabina stå på box funkar inte i längden. Utan i ett hörn av hagen satte maken upp ett staket till och fixade iordning en grindöppning. För att Sabina ska ha mjukt underlag att stå/ligga på så hämtade han halm från loftet, 3 balar som han bäddade ut med. Blir jättebra. Även om det regnar och blir blött så är det mjukt för henne att stå på.

Om hon nu inte äter upp all halm förstås - den risken finns ju ;-)

Nu var klockan 21 och mörkt ute. Hästarna kvällsmatade, medicin till Sabina och släckt i stallet. Och jag lyckade hinna in till TV precis till det att CSI började - med andan i halsen...

Kvällarna blir så korta nu när det är mörkt vid 21 *suck*. Men det var strålande sol hela kvällen - det är inte illa :-). Men stressad blir jag när det är så MYCKET man ska hinna med på några timmar efter jobbet ;-)

Vill ju för allt i världen inte missa CSI ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Vilken kväll - att du bara hinner med allt! Hoppas lilla Sabina blir kurant fortare än vad vetenskapen säger!

2008-08-26 @ 13:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0