5/8 Paket

På em kom ett SMS till min telefon - paketet från Hööks fanns för avhämtning :-). Direkt efter jobbet åkte vi till posten och hämtade det. Hade beställt sadelgjord i läder, nytt träns, sadeltvål och ett fleecetäcke med hals. Grejerna såg helt OK ut när jag packade upp prylarna. Blir ännu mer inspirerad till att sätta igång pållan på allvar nu :-)

När vi kom hem så såg man även hur gårdagens storm har dragit fram i vår trädgård. Blåste ju grymt i går kväll och under natten. Vårt partytält har nog sett sina bästa dagar... :-(



Även hängmattan har sett bättre ut, men den går ju att montera ihop igen...



I rabatten har jag just nu bara höstfloxen som blommar, den hade nästan lagt sig ner men jag tror den kommer repa sig i alla fall.



Eftersom jag köpt nya prylar till pållan så hade jag lite persedelvård under kvällen. Bytte schabrack och smorde min hoppsadel och på med nya sadelgjorden. Blir jättebra. Jag har saknat sadelgjord i läder, mycket lättare att hålla rent än gjord i textil. Den gamla gjorden i textil ska jag ha kvar att ha som reserv, men den blir ju sunkig efter en användning...

Nysmord gjord till sadeln, får ligga ovanpå skyddet och torka.



Tränset kommer bli jättefint på Oktawia, dock hann jag inte prova det idag. Glömde bort tiden under min persedelvård och helt plötsligt så var det dags för Morden i midsummer. Så här ser tränset ut på sin hängare:



Hann inte heller prova fleecetäcket med hals som jag beställt. Det får ligga kvar i sin lilla väska tills i morgon ;-)



Jag hann under kvällen i alla fall impregnera regntäcken till pållarna. Så ifall det är ett riktigt grisväder i morgon så har de regntäcken som står emot vätan ordentligt.

Eftersom det var lite ruggigt ikväll också så fick pållarna sova inne i natt också. Innan jag tog in dem så "lekte" jag lite med Oktawia i hagen. Hon fick leka "följa john". Fungerar hur bra som helst nu och hon följer mig som en liten hund :-).

Borstade henne och Sabina och visiterade båda pållarna innan de fick sin kvällsmat för natten.

Hoppas det är uppehåll i morgon kväll - tänkte ta en promenad med Oktawia då. Nu är det dags att sätta igång :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0