22/9 Måndag - Full fart!

Lika mycket slappdag som det var i går - så var det totala motsatsen efter jobbet idag.

Fixade mat snabbt, som tur var så var det enkelt att tillaga, stekt kycklingfilé med grönsaker och bulgur. Sedan ut i stallet och fixade klart allt där i ett rasande tempo. Kl 18:10 hämtar jag hästarna från hagen och gör klar Oktawia för ett pass longering. Det var hon och jag och miljoner med mygg!!!! Oktawia var lydig och jobbade på bra, men hon hade det svårare med galoppen i vänster varv idag. Fick verkligen kämpa för att orka hålla den i mer än 1 varv åt gången. Funderar på om hon har lite träningsvärk sedan lördagens klättring - mycket möjligt. Kl 19:25 var jag klar med Oktawia och lämnade stallet för en stund. Kl 19:30 satt jag i bilen och åkte in till ÖKF. Hade lovat en kompis att rida hennes ridlektion idag som började kl 20:10. Eftersom jag ska bort på Oriflamemöte i morgon och då absolut inte hinner motionera Oktawia. Så var det bara att köra med fullt ös i dag.

Hästen jag skulle ha på lektionen gick redan en lektion och jag kunde sitta och pusta ett tag.

Sedan var det min tur att ta över kusen. Har ridit detta stoet en gång tidigare. Kommer bara inte på hur hon fungerar. Springer runt med huvudet rakt upp och minsta lilla man tar i tyglarna så slänger hon som en galning med huvudet. Man ska gå på med skänkeln för att driva framåt, men där hände det absolut ingenting. Galoppjobbet var bara att lägga ner. Själva övningarna, rida små volter och volt tillbaka var bra övningar. Men jag hade skit ont i nacken och axlarna när lektionen var slut eftersom hästen i princip skakat sönder mig. Usch! Ingen trevlig häst att rida :-( Men det är ju en erfarenhet det också. Dessutom uppskattar jag min egen kuse mer och mer ;-) trots att hon har sina egenheter.

Väl hemma igen så  fick mina pållar kvällsmat. Jag höll på och letade efter Prickan jättelänge för hon smet ut innan jag åkte till stan. Hennes ungar låg och sov i en hög och de får klara sig utan mamma i natt. För Prickan lös med sin frånvaro... Ungarna är egentligen för små för att vara själva hela natten, men var gör man när mamman inte kommer hem... Hoppas hon är plats i morgon bitti.

Nu är det dags för välförtjänt vila!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0