25/4 Lördag - Soligt och varmt

Nästan så att det varit sommar idag - våren hoppade fram en månad ungefär ;-). Soligt och varmt har det varit idag. Tyvärr så sprack schemat för dagen direkt ;-). Vi tänkte grejja i trädgården idag, städa imorgon. Men pga bilhaveriet så blev det ändrade planer.

Maken pillade ju på en tändkabel i går och den gick tvärt av! Kontaktproblem av stora mått!!



De övriga kablarna var också dåliga och gick av. Inget att göra - måste till staden och köpa nya. Utan tändkablar - ingen bil *suck*.

Maken tänkte cykla in till Mekonomen i Bista, men jag ringde in och kollade upp ifall de hade tändkabelpaket hemma. Så var icke fallet utan de hänvisade till Mekonomen i Bettorp. Ringde dit och de hade 1 paket kvar - bokade det direkt.

Dock är det liiiite långt att cykla till Bettorp när man är en otränad make ;-). Men som tur är så har vi snälla grannar :-). Inga problem - vi fick låna bil så vi kunde åka in till stan och handla reservdelar.

Jag hade fixat stallet på fm så det var i alla fall klart innan vi for iväg till stan. När vi kom till Mekonomen så var det bara att hämta kablarna och betala och se glad ut. 582 kr fattigare för 5 kablar - rena rånet *suck*. När vi kom hem så slängde sig maken direkt över mekjobbet och de nya kablarna var snart på plats.

Efter kabelbytet så startar bilen snällt, dock går den inte så bra på tomgång. Maken kollar tändstiften - totalt igensotade!!!  Han gör rent dem och allt sätts på plats. Bilen startar snällt och går jättebra - i två minuter sedanär tomgången hackig igen.... *suck*. Bort med ett tändstift - kolsvart av sot!!!!! Nåt med bränsle/luft är inte som det ska. Gasar man så går bilen bra i alla fall, men som sagt tomgången är hackig. Till sist så sa jag åt maken att han skulle skita i bilen - vi kommer inte lösa problemet själva. Bileländet rullar i alla fall.

Vi hade alldeles för mycket som skulle göras för att ha tid och stå och hänga över bilmotor som man inte kan göra något åt. Vi gick runt trädgården för att bestämma vart vi skulle börja. Maken vill ju helst hålla på överallt samtidigt - men då blir man inte klar någonstans. Jag vill koncentrera mig på en sak i taget och göra klart det innan jag börjar på nästa, något maken har alldeles för dåligt tålamod till. Ni kan ju tänka er resten ;-).

Vi bestämde oss i alla fall för att börja med en rabatt full med något hemskt ogräs som håller på att ta över allt. Bara att gräva upp skit och elda upp rötterna!



Mellan spadtagen så pysslade vi även med att kolla vart vi ska ha dammen, hur stor den kan vara osv. Rensade undan lite grenar och annat som låg och skräpade på gräsmattan. Vi har även fikat. Som sagt - maken har väldigt svårt att göra klart en sak i taget och nu när dagen är slut så har vi fortfarande halva rabatten kvar att gräva upp. Sedan ska även pionen grävas upp och delas. Det ska köras gödsel, kompost och lite vanlig jord. Pionen ska delas och planteras tillbaka och så har jag lite andra växter som ska flyttas hit också. Resten av jobbet måste alltså göras i ett svep för att pionen kan inte grävas upp och sedan bli liggandes... Denna pion har min gammelmormor planterat - för typ 100 år sedan - hade nog tänkt att den ska hänga med ett tag till ;-).

Under tiden som vi slet i rabatten så fick vovvarna turas om att vara med ute. Kayo är SÅ nöjd när hon får vara med mig.



Eftersom det var varmt under dagen så fick ytterdörren vara öppen. Lilla Nalle - vad tror ni han gjorde? Smet ut? Icke! Han tycker det är LÄSKIGT att gå ut ;-). Leka i tvätthon i badrummet - det är mycket roligare ;-)



Mina pållar tog det lugnt i värmen. Sabina agerar vakt så Oktawia kan sova ;-)



Efter att ha tillbringat em med att slita i trädgården så började magen göra sig påmind. Det fina vädret gjorde ju att det var läge för årets första grillning.

Maken fixade snabbt fram ved och började elda i grillen. Det tar ett tag innan det blir bra glöd, men sedan var det bara att grilla på. Och vad blev det för gourmemat en solig kväll som denna....

Grillad krov med tillbehör!



Och ja, jag tryckte i mig alla 3 och det var smaskens ;-).

Efter maten överfölls maken av akut trötthet ;-). Så han gick och la sig på soffan för att vila på maten. Jag blir aldrig så trött efter att ha käkat, utan snarare tvärt om - får energi. Och vad gör man då. Inte orkade jag gräva någe mer...

Det fick bli sadelkammaren! 2 sadlar och 3 träns fick sig en omgång - nu är det skinande blankt  :-). Sedan gick jag vidare med att torka av hyllan, diskbänken och skåpluckor i sadelkammaren och avslutade det hela med att sopa golvet. Så nu är det rent och fint där, känns bra att få det fixas. I morgon ska jag rida lektion och då är det trevligt med ren utrustning ;-).

Mitt pyssel i sadelkammaren hade tagit drygt en timme - maken sov fortfarande ;-). Så jag satte mig vid datorn och gick igenom veckans filmer.

Mycket material blev bra, men allt åker inte ut på Youtube. Tar för lång tid att sitta och ladda upp varje liten filmsnutt. Det blev två filmer som jag laddade upp under kvällen idag.

En filmsnutt på M1 galoppjobb på pållan i torsdags.

En filmsnutt på M2 travjobb i går, fredag. Nu ska man tänka på att det är första gången i pållans liv som hon blir riden i denna paddock. Och jag tyckte det gick kanonbra. Lite spänd vid ett par tillfällen, men inga stora grejjer.

Vad har  jag mer gjort i dag - jo, tvättat och passat på att hänga tvätten ute i det fina vädret. Naturligtvis har det torkat rekordsnabbt - så nu har jag ett berg med strycktvätt - IGEN *fniss*.

Nu är det inte mycket kvar av kvällen. Ska plocka undan lite grejjer ute, pållarna ska in och få sin kvällsmat - Sedan är det TV:n som gäller. CSI Maimi börjar 21:30, sedan så somnar man nog som en klubbad säl. Det är jobbigt att slita i trädgåren :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0