28/8 Fredag - Dags för fredagsmys

Äntligen fredag och dags för "fredagsmys" - finns ju olika varianter av detta med fredagsmys.... jag och en tjej från jobbet, drog upp på stan och käkade lunch på en kinarestaurang och pratade "karlproblem". Skönt att kunna snacka med någon som fattar... ;-). Eftersom vi jobbar i en mansdominerad arbetsmiljö - typ 75 män på 10 kvinnor så passade inte vårt samtalsämne direkt för den allmänna matsalen *harkel*. Det var i alla fall trevlig variant av fredagsmys...

När arbetsdagen var slut och man kommit hem så har jag ju en annan variant av fredagsmys ;-). Stallet nästa.... Mockade och putsade lite läder innan det var dags att göra iordning pållan för en tur till ridhuset. Jag hade förberett maken redan igår på att jag skulle åka till ridhuset med Oktawia för att rida, så för en gångs skulle så var det inte en massa gnäll över att han var tvungen att följa med ;-). När jag gjord iordning Oktawia så började det i alla fall spöregna så det kändes rätt skönt att åka till ridhuset istället för att ge sig ut på en ridtur hemma. Då hade vi blivit garanterade dyblöta.

Kom in till ÖFK till kl 20, och 20:10 så började det riktiga "fredagsmyset" *fniss*. Man måste nog vara hästgalning för att uppskatta en fredagkväll i ridhuset... Jag och pållan helt själva i hela stora ridhuset, bästa på hela veckan :-D. Dessutom så var Oktawia på bra humör och hon var lydig och fin, lyckades till och med få till en galoppfattning och galoppera ett varv :-D. Men jag behöver verkligen hjälp med mina galoppfattningar, så det är dags att boka in tid för tränare och få hjälp! På slutet av ridpasset så tränade jag på skänkelvikningar och det gick hur bra som helst. Fick fram den känslan av att dansa fram :-D och det blir i alla fall jag lycklig av ;-). En mycket nöjd och svettig matte avslutade sedan passet med lite lite serpentinbågar i trav och sedan avskrittning, som skedde bli inomhus pga regnet... Upptäckte i alla fall att jag inte har så extremt dålig kondis som jag trodde, annars så är det min "höstspeed" som satt in ordentligt ;-). Orkade trava längre än vad jag trodde jag skulle klara av och behövde bara mycket korta skrittpauser för att hinna återhämta mig mellan varven. Men ridkondisen behöver förbättras mycket ändå, så det är bara att rida och se glad ut ;-). Fördelen med att rida är ju att jag i alla fall inte känner av min djävla hälsporre då...

Var hemma igen 21:30 och det var väl ugnefär vad maken klarade av... började bli lite gnälligt ;-). Jag fixade iordning pållan och plockade rätt på alla prylar, och så fick pållarna kvällsmaten och blev nattade.

Kvar nu är bara en snabbdusch och sedan väntar "Tyst vittne" på tv:n. Nu är jag så speedad efter ridpasset, så jag kommer i alla fall inte ha några problem att hålla mig vaken under programmet ;-)

Det har i alla fall slutat regna nu - blåser bara ordentligt. Förhoppningsvis så blåder regnet bort och det hoppas jag. I morgon ska jag och kamraten K åka till Segersjö för att kolla på fälttävlanstävling. Vore ju trevligt om vi slipper regnet! Framför allt så är det ju shoppingen vi är ute efter - icke att förglömma! Håll tummarna att vi gör lite fynd ;-).

Just det ja... duschen var det!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: malin

Kanske vi ses på segersjö då! Ska dit en sväng också.

2009-08-28 @ 22:21:48
Postat av: Lizzie

Vad kul! Hoppas vi ses! Du har ju hur nära som helst dit ju ;-).



/Lizzie

2009-08-28 @ 22:24:32
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0