16/12 Onsdag - Ridhuset

Efter jobbet så åkte jag iväg till kamrat K och lämnade av Oriflamevaror och ett par julklappar till K's stora förvåning ;-). Hoppas klapparna blir bra :-).

Det tog sedan en stund att ta sig hemåt för det var total trafikstockning genom stan - åker alla bil nu när snön kom?? Eller är det bara allmän julhysteri??

Hur som helst, blev lite snabbt mat när jag väl var hemma och sedan full fart ut istallet. Lätt att mocka var det i kylan i alla fall. Frysta kottar är lätta att få upp med grepen ;-). Sedan ut i snön och leta rätt på pållarna i hagen, idag tog jag med mig lite kraftfoder i en hink på en gång. Slapp på så vis ha 2 hästar rusa runt som vettvillingar i hagen och det är bra för hästarnerver när hästen inte har några sulor på sig... ;-).

Fick borsta Oktawia snabbt eftersom hon började frysa. Måste fixa infravärmen så den sitter på rätt höjd och gör någon verkan. Nu sitter den lite för högt... Så det blev snabbt på med sadel, ländtäcke och sedan fleecetäcket och så in i trailern.

Kom tyvärr iväg lite senare än jag räknat med, nackdelen med kylan är ju att det blir så förbannat tungjobbat... men, men jag tänkte jag rider väl så länge jag hinner. Satt i sadeln vid 19.30 och det brukar vara privat hoppträning kl 20.10, men jag hade sån himla tur att den var inställd i dag. Alltså kunde jag pusta ut och behövde inte stressa ett dugg :-).

Idag skötte sig Oktawia alldeles utmärkt. Tycker det är rätt coolt att hon numera kan skritta runt på långa tyglar samtidigt som ett ponnygrupp fräser fram ett par meter ifrån oss ;-)



Efter ordentlig framskrittning så började jag värma upp i traven, pållan skötte sig bra, men jag hade ett stort problem... min fötter kändes totalt djupfrysta och jag hade ingen känsel i tårna :-(. Har totalt värdelösa stövlar så här när kylan kom.

Så hela ridpasset kämpade jag som ett djur att hålla ordning på mina fötter, men det var tametusan ett helt hopplöst fall. De for åt alla håll och jag tappade stigbyglarna hela tiden *suck*.

Inte helt lätt att jobba på bra när man inte har någon koll på sins fossingar, och när man travar runt så brukar man ju få igång värmen i fötterna, men icke...



Efter uppvärmning i trav så började jag med lite galoppjobb, fortfarande med frysta fötter. Samma problem här - ingen kolla vart jag hade fossingarna någonstans, vilket resulterade i att jag spände mig rätt bra. Med tanke på omständigheterna så skötte sig Oktawia riktigt bra och gjorde bra fattningar från skritt och jag fick till och med till en riktigt bra fattning från trav.

Lite galopp...



Pållan var för övrigt inte alls motsträvig utan jobbade på jättebra - det var ju bara jag som hade problem med kroppen ;-). När jag sedan övergick till att sitta ner i traven och jobba på serpentinbågar och sedan övningar med skänkelvikning så jag hon kalasbra. Inte ett endaste dugg motsträvig - och jag kunde koncentrera mig på att sitta ner och RIDA ordentligt. Riktigt roligt :-). Till sist var det i alla fall dags att avsluta och fara hemåt till den väntande hästmaten. Väl hemma blev det en snabb avskötsel i kylan så pållan inte skulle börja frysa. Jag har ju dessutom svårt att jobba med vantar på mig så min fingrar tar rätt mycket stryk den här årstiden. Går åt mycket handkräm... ;-).

Alltså är jag mycket nöjd med kvällens övningar. Både pålla och matte har fått motion. I morgon kväll är det träff hos min gruppchef inom Oriflame, så då blir det vila för Oktawia.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0