24/12 Julafton

Julafton idag och ett riktigt fint jullikt landskap ute :-). Jag var uppe vid 8 och släppte ut pållarn och sedan in till en varm dusch. Fixade risgrynsgröt och skinkmacka till frukost - måste ha detta till frukost annars är det inte julafton ;-).

Förmiddagen gick sedan åt till att fixa iordning gotlandsk saffranspannkaka och en janssons frestelse som vi skulle ha med oss till jullunchen hemma hos svägerskan. Jag hann också mocka och fixa stallet innan det var dags att pigga tills sig och byta om. Julafton till ära så blev det mitt röda sammetsfodral som åkte på ;-). Är det jul så är det...

Vi åkte hemifrån vid 12-snåret och hämtade svärföräldrarna på det tillfälliga boendet. De blev mycket glada över att se oss och så åkte vi iväg hem till makens syster och sambo. Där tillbringade vi em med att äta god julmat och prata och äta min goda saffranspannkaka som efterrätt. Vid 16-snåret åkte vi hemåt - mätta och belåtna - inte klokt vad man äter egentligen... :-O.

Väl hemma så blev det snabbt ombyte för att gå ut och mata pållar, sedan så hamnade jag i soffan framför TV:n en stund för jag kände att jag behövde vila en stund.

Här frampå kvällningen så har vi i alla fall käkat mera ;-), dock blev det lite dessärostar och till det drack vi Grådask (rött portvin) som jag tycker är hur gott som helst. Har öppnat julklappar och efter det jagat skräp över hela huset - kissarna tyckte papper och snören var jättekul att leka med.

Nu ska jag ut och ta in pållarna för kvällen - knäckebröd och äpplen ska de få dagen till ära - nåt de kommer att gilla ;-) Har dock inte orkat gå ut i skogen och plocka granris, det är ju också gott annars...

Jyckarna ska också bli avrastade för kvällen, skönt att det inte är så himla kallt längre. Just nu har vi 0-gradigt... det överlever man ;-)

Resten av kvällen ska jag tillbringa framför TV:n, ska kolla på Kommissarie Lewis, jag gillar ju engelska serier ;-)

Önskar er alla en riktigt god helg och en skön fortsättning.

Nalle hälsar!



God Jul!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej - god fortsättning och tack för Nalle-bilden han vet att charma den katten :)

2009-12-24 @ 22:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0