25/12 Juldagen

Idag har det varit en lugn dag. Jag sov länge och det var hur skönt som helst, och det var också skönt att bara göra ingenting till att börja med. Men frampå em blev jag lite rastlös, så när jag var klar med stallet så drog jag igång dammsugaren och så moppade jag golvet på undervåningen av huset. Det behövdes så det var bra att jag fick ett anfall av lite städlust. Maken har i princip legat och sovit hela dagen, men vaknade till liv lagom när jag var klar med städningen. Tvingade med honom på en promenad - det var inte speciellt skönt väder ute, men det är ändå bra att röra på sig lite och få i sig lite frisk luft - om än lite väl friskt för dagen. Vovvarna tyckte i alla fall att den lilla promisen på 40 min var hur kul som helst.

Efter den uppriskande promisen så smakade det bra med lite mat, rester av jansson, prinskorv, köttbullar och julskinka - inte så mycket - men proppmätt blev jag i alla fall.

För att inte somna efter maten så satte jag mig framför datorn och så tillbringade jag ett par timmar ute på Bukefalos - rätt trevligt sätt att slå ihjälp några timmar på ;-).

Vid 19:30 tiden gick jag ut i snöovädret och plockade in pållarna. De stod och tryckte i ett hörn av hagen där det blåser minst, men de följde villigt med in - för där fanns det ju lite käk ;-). Oktawias utetäcke var blött så det hängdes på tork, men för övrigt så verkade det inte gå någon nöd på pållarna. Bianca blev avtorkad från värsta blötan - det tycker hon är lite roligt och gnuggar sig så mycket hon orkar mot "hästhandduken" ;-).

Nu står de inne i ett fall ett torrt och icke blåstigt stall och mumsar på hö. Själv ska jag plocka rätt på lite ren tvätt och sedan ska jag kolla lite på TV. Får se om Läckberg-serien blir intressant att titta på.

För övrigt händer det inget mer idag - lugn dag blir en lugn kväll ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0