29/12 Tisdag - Kallt värre...

Satan i gatan vad kallt det är! På fm hade vi -15 grader ute och jag har varit hemma hela dagen och eldat i båda kaminerna. Känns rätt bra att ha semester och kunna vara hemma och ha eldvakt ;-). Ved har gått åt, men det är rätt skönt att kunna sitta framför datorn och det är +25 grader i huset :-). Har inte ens behövt ha fårskinnstofflorna på mig. Den stora fördelen med att elda i kaminerna är att det blir varma golv i kök och kontoret.

Vid 12-snåret var jag ute och mockade boxarna - det gick undan kan jag säga... ute i sole var det -10 grader, men i mitt stall var det -15 grader! Snacka om frysta bajskottar - lättmockat är ordet ;-). Värre är det med hästarnas vattenhinkar, men de ställs in i sadelkammaren och får tina. Och så får man servera pållarna ljummet vatten morgon och em i hagen så de hinner dricka innan det fryser. Hur som helst, hade på mig mina nya vinterridstövlar när jag mockade - jag frös inte om fötterna i alla fall ;-).

Det har ju idag också varit ett fantastiskt vinterväder, så efter att ha varit inne och värmt upp mig och lagt på mer ved. Blev det till att ge sig ut igen. Jyckarna och jag tog en liten promenad, vi knatade ner till vår brevlåda (300 m) och hämtade posten - en alldels lagom promenad i kylan tyckte Lillan. Hon fröst trots tjockt täcke... ingen vinterpäls på den hunden inte. Lexi - som är schäfer - kan vara ute hur länge som helst däremot.

Kartorp i vinterskrud



Det är så vackert med all snö och idag har jag ju inte behövt skotta något. Det skulle ju kunna vara lite måtta på kylan...

Inte läge att växthusjobb just nu ;-), lätt insnöat växthus...



Äppleträden ser ut som stilleben med snön på sina grenar... hm skulle nog behöva beskäras  en del... *harkel*



Pållarna nöjda i hagen...




Syren i vinterskrud...



Så skönt att vara ute i solen! Även om det inte blev mycket till promenad så blev jag pigg av solen :-). Dessutom, stövlarna funkar - jag frös inte om fötterna! :-)

Resten av em tillbringade jag framför datorn och så matade jag kaminerna med ved mellan jämna mellanrum *läs ofta*. Men vad göra om man vill ha varmt och skönt i huset...

Förutom att bara slösurfa på Bukefalos och andra suspekta hemsidor så har jag också jobbat lite åt NRU. Vi käkade lite mat och så småningom var det dags att ge sig ut i kylan igen för att plocka in pållan. Ikväll stod det ett ridpass på schemat för mig och pållan.

När jag gick ut till stallet vid 18.30 snåret så var det -18 grader ute och i stallet... Tog med mig mutor ut i hagen direkt för jag hade ingen som helst lust att pulsa runt i snö och kyla för att jaga rätt på pållan. Gick snabbt och smidigt att få in djuren alltså ;-)

Pga kylan så blev borstning i raketfart och på med utrustning och sedan på med täcke igen. Oktawia fryser annars och mina fingrar blir helt djupfrysta. Sedan kom nästa problem... att få på en fryst trailer på draget. Det gick efter lite svärande... låset till översta luckan hade frusit fast - tog en stund innan vi hittade något att slå med, men till sist så var allt fryst lossat och vi kunda lasta pållan och åka. Min skottning igår hade gjort nytta och vi kom iväg med trailern utan problem...

Inne i ridhuset var det bara ytterligare en privatryttare på den delen som är för oss privatryttare. Så det var rätt lugnt och jag kunde koncentrera mig på mig själv och pållan. De nya stövlarna funkade bra att rida i - och framför allt jag fröst inte om fötterna trots att jag befunnit mig i ett svinkallt stall!!!

Ridningen funkade rätt bra idag. Jag hade lite problem i galoppjobbet, men det beror på mig och att min kropp har sina skador. Har ju inte fullstyrka och kolla i mina ben efter mitt diskbråck... bara att gilla läget och kämpa på. Oktawia var lite tjafsig ett tag, hon försökte lägga över tungan över bettet, men lyckades inte. Till sist fick jag ordning på hennes koncentration och vi tränade på skänkelvikning i skritt och sedan trav. Övningarna funkade riktigt bra och trav under nedsittning efter skänkelvikningarna funkade finfint. Pållan var mjuk och fin, och framför allt samarbetsvillig ;-). Det blev totalt en timmes ridning och både häst och matte var lite trötta efter passet ;-). När vi sedan kom hem så stannade vi nedanför vår kulle och lastade ur pållan, det var smart gjort! Gick precis att få upp bil och trailer med TOM trailer...

När vi var inne i stallet så blev det inte så mycket pyssel heller... alldeles för kallt. På med varmt, tjock täcke på Oktawia. Bianca har ju päls så det räcker och blir över ;-). Rejält med hö för natten så de klarar kylan, och så lite kraftfoder - sedan var kusarna nöjda och inte speciellt intresserad av matte ;-).

När jag var klar med allt så var jag mest fascinerad över en sak... jag frös INTE om fötterna - snarare tvärtom!!! Efter ridningen så var jag nästen FÖR varm om fötterna :-O. Mina vinterridstövlar är en väl värd investering :-).

Att jag egentligen skulle behövt ha ett par termobraller på mig när jag var i stallet - det är ju en annan femma. Så nu ska jag placera mig i duschen försöka värma upp mina totalt svinkalla lår ;-)

Just nu är det -22 grader ute.... :-O *lägger i med ved i kaminerna*

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0