6/12 Söndag - Andra advent

Min andra ridlektion för helgen var inbokad till kl 12.30. Alltså satte jag full fart på fm med lite städning av huset. Ett förbannat skitväder ute och 2 hundar som fäller - alltså kommentarer överflödiga. Städningen var nödvändig!! Efter städningen så skippade jag att lägga på trasmattorna... liksom ingen idé utan de hamnade i en hög framför tvättmaskinen i väntan på att bli tvättade. Det är tråkigt utan mattor, men jag ger upp det ett tag nu. Enklare att bara dammsuga och moppa golvet när man slipper skaka grusiga och skitiga trasmattor. Förhoppningsvis så blir det väl lite kallare så småningom - och då blir det mattor på igen.

Städningen tog i alla fall fm och sedan var det bara att göra iordning pållan i full fart och så in till ÖFK. Där var det KM idag i dressyr. ÅE hade kollat upp när det skulle vara klart - om man säger så här... det var lite försenat.....

Inne i ridhuset var det 5 st ponnier som värmde upp - det är ju lugnt, ponnisar är ju pållan van vid. Det som var nytt var att det var en VÄLDIGT otäck speakerröst i högtalaren!!! :-O Ve och fasa - Oktawia nästan dog!!!! Sedan så satte de igång och spela någon fruktansvärd musik, rena sorgemarschen och dessutom hur högt som helst... Oktawia gillade INTE den musiken... så jag fick knata runt med en halvhysterisk häst i cirka 30 min, inte mycket att göra. ÅE kom och kollade läget, men eftersom Oktawia inte var ridbar så valde vi att avvakta tills  musiken tystnade ;-). Så hon gick iväg och pysslade med annat medans jag knatade runt med en hysterika ;-).

Så fort de stängde av musiken så återgick Oktawai till att bli sitt normala jag. Ponnyerna brydde hon sig inte om, så när det väl tystnade i högtalarna så coolade hon snabbt ner sig.

Jag hade för dagen lagt på min dressyrsadel - första gången, sedan jag köpte den, som jag skulle rida lektion  i den.

Viktnedgången har gjort sitt och jag fick plats i den utan problem :-). Hade inte heller så stora problem att hitta balansen heller i den - var lite orolig eftersom jag ridit i hoppsadeln så himla länge... mina ljumskmuskler är med andra ord inte direkt anpassade efter någon dressyrsadel... ;-)

ÅE kom tillbaka och vi kunde köra igång. Speakern pratade i högtalaren när ryttare skulle in i andra ridhuset, men de sänkte ljudet tack och lov så pållan slapp flippa ur igen. För dagen så var Oktawia som igår... alltså lite lätt motsträvig. Jobbade med övningar för att lösa upp henne stela bogar, och det var bar att kämpa på och se glad ut. Fick jobba en hel del under nedsittning i trav idag också, men hade hyfsad koll på kroppen. Måste dock köpa mig en ny sportbehå... upptäckte att den jag har är på tok för stor och gör inte så stor nytta :-O.

Maken fick finna sig i att följa med idag också och vara förste kameraman.

Lite trav



Lite jobb i skritt



Till sist var lektionen slut - och Oktwia också ;-)



Det var i alla fall väldigt nyttigt, både för mig och pållan att köra liten "träningshelg", med ridlektioner 2 dgr på raken. Framför allt var det bra för mig och få två ordentliga genomkörare, om jag sedan kan röra mig i morgon - det återstår att se :-).

Här är några videosnuttar för dem som är nyfikna - tänk på att jag inte suttit i dressyrsadeln på cirka 6 år!!!

Trav och 10-metersvolter för att försöka få loss pållans bogar

Höger galopp med lite studs då pållan reagerar på speakern som helt plötsligt vaknar till liv

Och så var det lite vänster galopp

Var hemma igen vid 14-snåret. När jag var klar med pållan så fixade jag klart allt i stallet, mockning, vatten - både ute och inne, fix av hästmat och på med nytt strö i boxarna. Var klar till 15.30 och då tämligen trött ;-). Blev en snabb kopp kaffe och lite frukt för att fylla på med lite energi. Sedan tog jag rätt på lite ren tvätt och fixade igång tvättmaskinen innan det var dags att fixa middag.

Resten av kvällen har sedan gått åt till att jobba ett tag åt Gränsbrytning. Har strukit klart stryktvätten. Röja köket efter matlagning osv, byta lakan i sängen m.m och så har jag hunnit sitta och slösurfat en stund.

Nu har jag fått in pållarna för kvällen. Hundarna har blivit skitiga en sista gång och själv ska jag förpassa min slitna kropp till soffan för att kolla på Folys war på TV4+.

Så - det var alltså allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Hon är så tjusig!!! Och du har krymt!!! ;-) Visst var det härligt att rida i dressyrsadeln, hur man kan rida i nån annan sadel övergår mitt förstånd!! ;-)

2009-12-06 @ 23:53:49
Postat av: Lizzie

Jo, det är lite skillnad på mitt omfång om man jämför med för några månader sedan ;-). Snart kanske jag matchar snygga hästen...

Hoppsadeln är väldigt bra att rida i när man har en pålla som är lite väl lätt i bakdelen... ;-). Vadstöden och knästöden på min hoppsadel är "livräddare" ;-).

2009-12-07 @ 07:24:15
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0