1/2 Söndag - massor att göra

Vaknade kl 8.30 och kände mig klarvaken och utsövd. Bara att kliva upp med andra ord. Hade massor att göra så det var ingen idé att ligga och lata sig ;-). Maken hade vart uppe tidigare och matat pållarna, han kan somna om efter att varit ute i kylan, helt otroligt. Jag blir klarvaken när jag vart ute i kylan...

Käkade frukost i lugn och ro och lästa NA och lite andra tidningar på nätet tills det var dags att gå ut och släppa ut pållarna. Släpade iväg Sabina till sjukhagen. Hagen är jätteknögglig och hal och hon har svårt att gå på knögglet så det tar en stund innen vi är framme. Oktawia följde efter oss och hade noga koll på vart Sabina skulle ta vägen. Oktawia stod sedan och kollade vid Sabinas sjukhage och när hon fattade att Sabina inte kom någonstans så slappnade Okatwia av och kunde röra sig mer än 2 m från Sabina.

Sabina har hö att mumsa på i sin ensamhet - verkar inte gå någon större nöd på den lilla damen.



Jag fixade klart allt i stallet innan jag gick in. Nu var det dags att STÄDA! Maken hade vaknat till liv, och när jag sa att jag ville ha en kopp kaffe innan vi började städa så var han snabb att ladda bryggaren ;-).

Det var ju meningen att vi skulle ha städat förra helgen, men då blev vi ju sjuka. Nu har det alltså gått 3 veckor sedan vi städade sist... det var rätt mycket damm och hundhår att ta reda på *harkel*. Maken tog övervåningen och gjorde klart den helt. Jag började med det rum som jag i vanliga fall brukar sluta med och aldrig riktigt göra klart... nämligen BADRUMMET. Rensade hårt i badrumsskåpen och dammade ur. Fick ihop 3 ICA-kassar med gamla krämer, parfymer, tvålar, borsta, ja allt möjligt skit. Det som inte längre luktade gott åkte i soporna och det var alltså rätt mycket.

Dammade sedan mitt kontor. Där har vi ju kaminen som askar ner en hel del så bokhyllorna behövde en ordentlig avtorkning. Mitt skrivbord var helt fullt av katthår, inte utan anledning... Nalle är ju min "skrivbordprydnad" ;-).

Maken och jag körde på i ett rasande tempo hela em och vi blev precis klara till det att jag skulle plocka in pållarna kl 15. Hade nämligen stämt träff med A som skulle provrida Oktawia kl 16.00. Det hann vi  med precis!

När vi kom till Latorp var A där och ett gäng ponnyer i ridhuset. De hade ridit ett tag så vi väntade med att gå in för att inte Okatiwa skulle bli mer än lovligt stirrig. Hon var på hugget ändå och höll på att riva trailern så vi fick ta ut henne medan vi väntade.

A gick runt med Oktawia ett tag och bekantade sig med damen och det gick bra. Tyvärr så tyckte A att Oktawia funkade konstigt i ridningen, grejjade med tungan hela tiden. Nåt höll Oktawia på med, så A satt av och jag satt upp istället.

Jag rider ju i vanliga fall på Hackamore och då är Oktawia hur stadig och fin som helst. Idag hade jag satt på tränset med 3-delat tränsbettet, det som jag använder när jag tömkör och longerar och då har det inte varit några problem. Men nåt var det idag. Hon grejjade som tusan med tungan och även i traven, så till den milda grad att hon la huvudet på sned och fibblade med tungan. Det såg ut som om hon kämpade som ett djur för att kunna få över tungan över bettet. Vilket mycket väl kan vara fallet. Damen var INTE bekväm med bettet idag i alla fall, det var helt klart.

Hur som helst. Det A kom fram till var i alla fall att hon inte vill vara medryttare på Oktawia. Det krävs mycket utbildning och ridning innan Oktawia är färdig för någon tävling, möjligtvis till sent i höst. A vill ut och tävla redan i vår så jag förstår henne fullkomligt. Hon tyckte Oktawia var en trevlig kuse för övrigt, men A erkände att hon inte har tid mer än 1 dag i vecka att rida och det räcker inte för att komma någonstans på Oktawia. Något som jag fullkomligt höll med. Nu har A provridigt i alla fall. Nästa helg kommer det två andra tjejer som är nyfikna på Oktawia, får se om det är någon av dem som har tid och ork att hjälpa till att rida och utbilda damen.

Allt frid och fröd tills vi skulle lasta. Då DÖR bildjäveln *morr*. Precis på samma sätt som för några månader sedan - totalt stendöd. Ringde grannen, men hon var upptagen. Ringde några andra kompisar, men ingen hade möjlighet att rycka ut. Fick tag på en granne till anläggningen som kom för att hjälpa till och så hade vi sådan tur att J kom för att ta hand om sin kuse i stallet. Han började leta efter startkablar, men det hade faktist vi i vår helt, otroligt nog. Och vi fick igång bilen med hjälp av J's bil och startkablar.

In med kusen i trailer, tackade för all hjälp och så mot Kartorp. Gissa om jag var nervös att bilhelvetet skulle stanna på vägen hem... Men den höll sig hela vägen hem och vi testade att starta den igen när vi hade stängt av den... startade klockrent.

Maken letade i alla fall reda på batteriladdaren och laddar nu batteriet så vi kommer iväg till jobbet i morgon. Jag ska ju börja nytt jobb i morgon och har ju INTE lust att komma försent första dagen :-O.

Skötte om Otkawia när vi kom hem och plockade ordning på alla prylar. Pållarna fick sitt em-hö inne, fick alltså stå inne resten av kvällen.

Full fart in för att fixa käk till oss själva. Vi hann käka lunch mitt på dan, men nu var vi helt utsvultna i alla fall. Det blev lax i ugnen och ris och grönsaker *mums*.

När vi käkat så förpassade sig maken till soffan i vardagsrummet framför TV:n för att pusta en stund. Själv tillbringade jag 2 timmar framför datorn och jobbade åt NRU.

Det jag har kvar att göra nu är att fixa lite stryktvätt så jag har kläder klart tills i morgon. Ska också gå igenom min rygga så  jag har allt med mig till nya jobbet.

Shit - nu blev jag nervös! Har haft fullt upp hela dagen så jag har inte alls hunnit tänka så mycket på det. Men i morgon börjar alltså mitt liv som administrativ samordnare :-). Ska bli SÅ roligt! Måste genast ta itu detta med kläderna...

Men först - Nalle hälsar ;-)



/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken söndag - tänk om man hade ett uns av eran energi - så fint jag skulle ha det :)

Tackar för dagens Nalle!

2009-02-01 @ 21:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0