5/2 Torsdag - Pust...

Idag var jag på min gamla arbetsplats och snacka om att det varit fullt ös. Min postlåda var helt översvämmad med post, fakturor skulle iväg på inskanning, post som skulle skickas vidare till förskolorna och så en STOR bunt med barnscheman som skulle matas in i datasystemet! Så det var bara att "kavla upp ärmarna" och ta itu med dagens arbete. Båda mina chefer var också på plats idag, plus att vi hade kontorsmöte som tog en stund. Strax innan lunch så kände jag mig lite lätt stressad - trodde aldrig barnschemana skulle ta slut, men till sist hade jag fått in allt och kunde börja med att ta ut listor och skicka ut till förskolorna. Kunde i alla fall käka lunch i lugn och ro - sedan tillbringade jag em med att kontera och attestera fakturor - helt nerlusad med fakturor som skulle delas på flera arbetsplatser osv så det tog tid. Vid fikat på em så började jag fundera på varför jag var så pinknödig... kom då på att jag haft så intensivt mycket att göra att jag inte hunnit gå på toa på hela dagen :-O Inte undra på att man tills sist blev VÄLDIGT paniknödig *fniss* och då har jag ändå mitt kontor 5 meter från toaletten.... ;-)

Hann i alla fall undan med allt jag var tvungen att fixa idag, men var klar precis kl 16.00 när maken kom och hämtade mig. Under färden hemåt satt jag mest och sov ;-).

Fixade lite käk direkt när vi kom hem och så fikade vi efteråt, maken hade köpt med semlor hem som vi smaskade i oss som efterätt - smakade alla tiders ;-).

När vi var klara med allt ätande så gick jag ut i stallet för att ta hand om mockning och kusar. Sabina såg faktiskt lite piggare ut idag. Oktawia har under dagen varit inne i stallet flera gånger. Det var fullt med snö inne i stallet och hon hade dragit runt med spån överallt, dessutom hade hon kommit åt en höpåse som hon hade vänt ut och in på. Så jag hade att göra ett tag innan jag fick ornding i stallet och båda boxarna var mockade. När jag var klar så var jag helt färdig och funderade på hur jag skulle orka tömköra Oktawia, men det var bara att lägga i en annan växel ;-). Det hade kommit någon cm snö, lagomt så det var halkigt. Fick i alla fall trailern på plats utanför stallet och kl 19:30 kunde vi lasta och åka iväg.

När vi kom till ridhuset så var det tomt. Oktawia var lugn och helt avslappnad. Verkade inte alls speciellt upprörd över att jag hade samma bett i munnen på henne som i söndags när A provred. Skrittade fram ordentligt och hon fick gå med lång töm. Sedan så fick jobbade jag damen på serpentinbågar i skritt, hade mer stöd i tömmen och fortfarande var damen lung i munnen. När jag sedan Oktawia fick jobba i trav så kollade jag jättenoga hur hon betedde sig med mun och huvud när jag tog i tömmen. När jag jobbar Oktawia i trav på volt så måste jag ha ett rätt bra stöd på yttertömmen och så styra hela tiden. Går ju alltså inte låta henne springa utan kontakt på lång töm. Hon var fortfarande helt lugn i munnen, någon gång så slickade hon sig kring munnen, men det är ju ingen konstigt. Det var bara vid ett tillfälle hon gapade lite och det var när jag tog ut henne på rakt spår och jobbade henne i trav. Gapningen kan dock beror på att jag störde henne - inte lätt att kuta efter när man tömkör på raktspår ;-). Galoppjobbet på volt funkade också bra.

När jag var nästan klar så kom det ett ryttarekipage, det var N med sin pålla. Oktawia har aldrig sett N's häst och jag har aldrig tömkört Oktawia när det varit någon mer häst i ridhuset. Oktawia blev först jättespänd, men det var inga problem att hålla henne på voltspåret och jag fortsatte att jobba henne, hade lite galoppjobb kvar innan passet var slut. Funkade faktiskt helt otroligt bra. Visst Oktawia sneglade så mycket hon orkade efter N's pålla, men jag hade inga problem att få damen att göra det hon skulle. Hon kunde alltså fokusera på mig och jobba på i galoppen. Även när N började jobba i trav så funkade jobbet med Otkawia. Jag var mycket nöjd med damen när vi var klara :-). Med tanke på hur damen reagerat tidigare bland andra hästar så börjar det äntligen likan något ;-).

När det var dags för avskrittningen tog jag  av tömkörningsgjorden och la på fleecetäcken och så skrittade jag damen för hand. Vi blev klara samtidigt som N och vi lämnade ridhuset tillsammans.  Jag stannade kvar utanför när N red iväg - en grej som hade slutat med en totalt hysterisk Oktawia i april förra året. Nu stod hon stilla och tittade efter den andra hästen och när den försvann så blev hon liiiite stressad och tog några steg åt sidan. Tidigare så har hon försökt slita sig och springa efter andra hästar så även detta med att separeras från andra hästar börjar damen acceptera jättebra :-). När vi sedan rörde oss mot stallet för att kunna lasta så var hon hur lugn som helst - känns helt otroligt bra att allt slit med miljöträning äntligen börjar ge lite utdelning ;-). Funkar i alla fall vid detta ridhuset där hon nu känner sig hemmastad. Dags att börja åka till andra ställen ;-).

Vi var hemma igen till kl 21 och maken fick springa in och sätta på videon och spela in Criminal Minds så jag kunde ta hand om Oktawia i lugn och ro. Är ju lite att plocka rätt på i bilen också när jag var klar med kusen. Oktawia var lite trött när vi kom hem, galoppjobbet tog väl ut sin rätt ;-). På lördag kommer två tjejer för att spana in Oktawia och se om det kan vara något för nån av dem att rida. Hoppas att Oktawia kan visa sin bästa sida då ;-).

Och så kära medlemmar i Nalles fanclub... Jag HAR försökt ta en fin bild på Nalle idag, men han var INTE ALLS samarabetsvillig. Det lilla kattkräket har busat som en komplett vettvilling :-O Man skulle kunna tro att Nalle har både ADHD och Damp *fniss*. Han har gjort rivstarter så mattor flygit åt alla håll, skrämt slag på hundarna, hoppat rakt upp en meter, jagat sin "råtta" , jagat Tussan så båda två har flugit runt som två streck huset.

Fick alltså fånga en bild på Nalle i "farten".... ;-)



Nalle lyckades hålla sig i stillhet någon sekund i alla fall ;-)

Nu är alla djuren matade och nattade. Dags för matte att förpassa sig till sängen, dags för välförtjänt vila - husse snarkar redan ;-)

Som tur var så har jag finfin kvällslektyr att läsa mig trött på ;-)



Kan väl knappast bli bättre ;-). Så det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nalle rules - det kan aldrig sägas för ofta :)

2009-02-05 @ 22:49:00
Postat av: Lizzie

Nalle is the king of the house ;-). Han får till och med fart på gammalkatten Måns snart 15 år gammal och Tussan 8 år blir som en kattunge hon också ;-).

2009-02-06 @ 07:39:11
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: minternet

Ja nu är det dags att besöka "mitt" ridhus ;-)

2009-02-06 @ 08:53:41
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Minternet: Hur går det med din pålle?

2009-02-06 @ 10:14:00
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: minternet

Vet inte ;-) Nä men ärligt talat så har jag inte kollat så mycket mer.... Han skulle vila en vecka enligt ATG och det gör han nu. Jag sticker till ridhuset på söndag och longerar lite för att kolla om han ser likadan ut. Gör han det så beställer jag tid på ATG på måndag.

2009-02-06 @ 12:23:28
URL: http://minternet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0