6/7 Måndag - semester

Fösta semesterdagen! Vaknade vid halvniosnåret till ett svalt väder - cirka +15 grader och lite lätt duggregn - Äntligen lite svalare :-). Eftersom jag inte är någon soldyrkare och avskyr värmen så tycker jag det var helt OK väder idag. Skönt luft som gick att andas. Man kunde röra sig utan att bli totalt sjöblöt av svett ;-).

Jag var hemma själv idag eftersom maken har skjutit på sin semester några dagar. Det kom in ett akut jobb som var tvungen att fixas innan de stänger för semester. Så han räknar med att jobba mån-tis och ev onsdag. Eftersom de sliter hårt för att bli klara så fort som möjligt så är det ju skönt för dem att det är svalare väder idag. Inte så kul att svetsa i högsommarvärme ;-).

Jag har tagit det lugnt idag. På fm satt jag vid datorn och surfade runt lite. Som sällskap hade jag en mycket trött Nalle på mitt skrivbord - han måste ha haft en hård natt ;-).



Nalle är ingen liten kisse längre... och ändå är han bara 10 månader!!!

När jag tröttnade på att surfa runt så gick jag ut och kollade till pållarna. Eftersom det inte är så himla mycket bete så fick de lite hö också. För övrigt så gick det ingen nöd på dem, det var inga insekter ute så Oktawia slapp idag sitt insektstäcke. Lite småflugor var det, men inte så det störde och framför allt så var det INGA bromsar. Undrar vart de gömmer sig när det är lite kyligare ute.... ??

När jag var klar med min rundvandring ute så kände jag faktiskt för att göra lite nytta... - gav mig i kast med stryktvätten! När det inte är så varmt så funkar det ju att göra lite "innejobb" och jag kom faktiskt en bit på väg. Det som blev kvar är ett gäng påslakan, men behöver hjälp av maken att vika så det går att stryka dem. Är det svalt i morgon så blir det strykning av påslakan då ;-).

Mitt på dagen så käkade jag lite sill till lunch - gäller att passa på när man är själv. Maken tycker INTE om sill ;-). Kollade lite på TV men det tröttnade jag rätt fort på. I stället så blev jag lite pysselsugen :-) och började kolla närmare på det paketet jag fick från pysselklubben i fredags. Hm... materialsats för underlägg med decoupage. Har aldrig gjort det tidigare, men men någon gång ska ju vara den första ;-). Gick igenom materialet och läste instruktionerna och sedan skred jag till verket - det var faktiskt kul och detta fastnade jag med hela em :-).

När maken kom hem från jobbet så hade jag nylimmade glasunderlägg över hela köksbordet *fniss*. Naturligtvis så undrade han vad jag sysslade med och när jag förklarade vad det var så skakade han bara på huvudet ;-). Ingen fantasi har gubben ;-).

Vi käkade grillad kyckling och potatissallad till middag - enkelt och gott! Maken var sedan totalt osocial och förpassade sig på soffan för att sova!! Jättekul när man varit själv hela dagen - trodde man skulle få någon att prata med när han kom hem... Jag pysslade vidare istället.... när glasunderläggen låg för torkning gång nr 2 så smälte jag lite tvålmassa, sheatvålmassa denna gången. Hoppas det blir bra för mina torra händer. Färgade massan lila och tillsatte lavendelolja som doftmedel. Gillar lavendel ;-).

Resultetat av dagens pyssel :-)



Frampå kvällningen hade maken vaknat till liv i alla fall. Vid 19-snåret så gick vi ut - maken grejade i garaget. Ska köra iväg lite skräp så det är ju bra att han rensar ;-). Vi tog in pållarna och jag gjorde iordning Oktawia för en promenad. Först så duggregnade det så jag borstade länge ;-), vi gav oss iväg vid 19:40 och då hade det slutat regna och vi var ute på en mysig promenad i 50 min. Maken var med som sällskap - han behövde nog också få lite luft i sig ;-).


Oktawia var lugn som en gammal ko ;-). Helst så vill hon gå med näsan i backen hela tiden och lukta - man skulle kunna tro att hon är en hund ;-).


Det var i alla fall skönt att hon var lugn och det var inga problem att gå i ok promenadtakt för mig och maken. Oktawia kan ju ha lite bråttom annas så man får pinna på som en vettvilling. Oktawia verkade tycka det var helt Ok att vara ute på en stillsam promenad och få lukta i backen ;-).



Vi var ju hemma igen vid 20:30 tiden och då så blev det Biancas tur att få sig en omgång med borsten. Hon var full i lera ;-), men hon tyckte det var jätteskönt att bli borstad och gosad med - lite jobbigt för matte bara som får ligga på knä ;-).

Eftersom det var lite råkallt ute och regnet hände i luften så fick pållarna stå inne i natt. Bianca ligger ner rätt mycket så hon kan få sova på en torr ströbädd istället för kall backe i natt. Så 21.30 stängdes stallet för natten och matte gick in för att kolla på TV.

Innan jag stängde stallet så kollade jag till Prickan och hennes bebisar. Kissungarna har tagit lådan i besittning igen och låg och myste skönt :-)



Lite gos med sötnosarna sedan blev det nattning ;-).

Jag tillbringade resten av kvällen med att kolla på Beck-filmen och mer än så hände inte.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0