30/6 Tisdag - Värmeslag

Jag vet att jag gnällde här för någon vecka sedan över att sommaren frusit inne... men nu räcker det med denna hetta! Det kan ju vara måtta på saker och ting liksom.... Det var ju alldeles för varmt redan i morse när vi åkte till jobbet så man kunde ju gissa sig till hur det skulle bli resten av dagen... *suck*.

Temperaturen på kontoret var rätt OK under dagen, i alla fall fram till cirka kl 14.30 - då helt plötsligt så kändes det som det inte fanns en gnutta syre kvar på mitt kontor. Det var inte bara att det var dags för en kopp kaffe... alla andra såg lika mosiga ut som jag kände mig. Inte läge att fatta några livsavgörande beslut.

Sista timmen på min arbetsdag satt jag bara och längtade hem till min trädgård ;-). Så när maken väl hämtade mig så var det full fart hemåt, jag var jättetrött och somnade nästan i bilen. Inte helt ovanligt iofs ;-).

Det var alldeles för varmt för att någon av oss skulle orka laga mat, så det blev ett glas jouice och knäckemacka när jag kom hem. Under tiden som jag fikade så satt jag i skuggan i trädgården med fötterna i ett fotbad med SVALT vatten. Mina vrister hade fördubblats under dagen och fötterna ökat en storlek pga värmen. Efter 30 min  svalt fotbad så började jag känna att det fanns hopp om livet. Värsta svullnaden i fötterna gick ner och jag kände mig inte lika överhettad längre. Däremot så var jag extremt trött.... men det var skönt att bara sitta och ta det lugnt ett tag.

När jag blivit lite piggare så gick jag in och hämtade lite pyssel som jag håller på med. Det är en present som det kommer inte bli några bilder på det ;-). Det var skönt att kunna sitta ute och pyssla, kom lite fläktar mellan varven och det var inte lika varmt ute som inne.

Tyvärr var det inte så himla lugnt i trädgården eftersom maken idag köpt ny gräsklippare och var ju naturligtvis tvungen att testa den nya maskinen ;-)



Ingen märkvärdig gräsklippare på nåt sätt, men den är ny och funkar bra mycket bättre än vår gamla som är 15 år och gjort sitt ;-). När det väl kom till kritan så tyckte inte maken att det var så viktigt med en åkgräsklippare...

Vid 19-snåret var det dags att fixa till lite hästmat. Passade också på att skura ur Otkawias krubba, behöver göras rätt ofta när det är så varmt. Damen är en riktig slabbmajja dessutom...

Framåt kvällningen sedan så började det knorra i magen, det blev till att fixa lite mat. Behöver ju ha med mig matlåda så det var lika bra att fixa till lite käk. Det visade sig också att både jag och maken var rätt hungriga ;-).

M2 kom sedan vid 20:30 tiden för att rida ut på Oktawia. Hon hade med sig en kompis som lånade min cykel så M2 slapp ge sig ut själv.

Lilla Bianca var jätteduktig när M2 red iväg. Hur lugn som helst, helt otroligt egentligen att en så ung liten häst är så lugn som hon är :-). Jag passade på att pyssla lite med henne. Borstade fröken och så försökte vi få fröken att posera - inte helt enkelt ;-).

Men gräs är rätt gott...



Hon har så mycket pannlugg såman knappt ser hur hon ser ut ;-)



Men ett fint litet huvud har damen i alla fall ;-)



Sedan blev det tillbaka till boxen i väntan på Oktawia och Bianca accepterade det utan problem. Skönt att hon är så lugn när hon blir lämnad ensam - hade det varit Bianca som lämnat Otkawia själv i stallet... Då hade det INTE varit lugnt ;-).

Efter cirkus 50 min var M2 och hennes kamrat tillbaka - de hade tagit Rumboholmsrundan och Oktawia hade varit lugnet själv. Pållan såg rätt tillfreds med sig själv också när de kom tillbaka så hon verkade uppskatta uteturen ;-).

Efter avskötsel så blev det lite kraftfoder för Oktawia och sedan så blev pållarna utsläppta i hagen för natten med hö att knapra på. Nu var det rätt skönt ute, 22 grader varmt ute, men så har vi 29 grader varmt inne *pust*. Hade inte gjort något om det vore tvärtom.

Nu ska jag bara kvällsrasta lite vovvar - sedan blir det sängen. Maken spelar in Morden i Midsomer så det får jag kolla på någon annan kväll. Nu är jag alldeles för trött... I morgon är det onsdag och bara 3 arbetsdagar kvar till semester :-D.

/Lizzie

29/6 Måndag - En Mysdag

Nu är jag och maken inne på sista arbetsveckan inför semestern. Och kroppen är verkligen inställd på SEMESTER.... det var rena mardrömmen när klockan ringde 5:30 i morse, men vad göra - bara att kliva upp och gilla läget ;-).

Har i dag i alla fall haft en riktig mysdag :-). Inga möten inbokad (inte ens på hela veckan!) så fm var lugn. Stämplade ut klockan 12 och hade flexledigt resten av eftermiddagen. Hade med mig cykeln och cyklade iväg till stadsträdgården där jag stämt träff med mina kompisar K och S för en lunch i restaurangen. Vi hittade en plats i skuggen och så käkade vi en jättegod lunch. Maten vid stadsträdgården är ju hur god som helst och det var skönt att inte ha någon tid att passa - efter 1,5 timme var vi klara och vandrade vidare i stadsparken - mot glasskiosken och så fortsatte vi eftermiddagen med god glass och prat i skuggen brevid ån. Där satt vi parkerade tills maken ringde och talade om att han slutat sitt jobb och var på väg för att hämta upp mig. En mycket trevlig em en dag som denna :-).

Åkte hemåt i en stekhet bil - ska bli så skönt att få AC:n fixad på onsdag! Jag var bara hemma och fick i mig lite att äta - inte klokt att man var hungrig igen, men nu räckte det med lite fil och müsli ;-). Mockade i stallet eftersom pållarna fick stå inne 30 min i morse så Oktawia kunde käka upp sitt kraftfoder. Dock hade de passat på att baja... För övrigt så fick pållarna vara ute idag, men Oktawia fick på sig sitt flugtäcke. Jag sprayade på glansspray över bogarna för att förhoppnignsvis mildra ytterligare bogskav. De blev sedan släppta i gräshagen under dagen.  Efter att jag mockat så kollade jag till dem snabbt, de mådde bra och så fyllde jag på vatten.

När jag var klar så for jag vidare till Pysseltrollet som ikväll hade ett "SPA-party" med en försäljare från Pary-light  - jag hade förvarnat om att jag skulle bli lite sen eftersom jag ville fixa stallet först. Så när jag kom så satt alla kvinnorna med vattenfyllda plastpåsar om fötterna .-). Jag fick stoppa ner mina små händer i vatten istället. Sedan blev det lite scrub och avslutningsvis mjukgörande kräm. Så mina små fingrar blev mjuka och lena ;-).

Dock blev det inga krämer beställde, har ju från Oriflame så det räcker och blir över, men beställde lite doftljus istället. Små söta ljuslyktor som kommer bli bra till sommarbordet ute.

Sedan fikade vi goda smörgosar med jättegoda ostar från Bondens butik. Dock var det så varmt att jag skippade kaffe utan valde jouice istället - det var gott :-).

Det blev sedan dags att åka hemåt och väl hemma igen så gick jag runt och kollade trädgården. Vattnade blomsterlådorna och knipsade bort lite vissna blommor. Efter att pausat lite så var det dags att ta tag i den mindre roliga uppgiften att fixa räkningarna.... Inte direkt skönt att sitta inne i huset - rena bastuvärmen - och försöka räkna i hop hur mycket som behövde finnas på vårt servicekonto för att det skulle räcka till alla räkningarna. Hade ett gäng käcka räkningar denna gången som inte är varje månad. Undrar hur det kommer sig att alla kvartals och årsräkningar dimper in i samma månad.... Abonnemang på Telefon, Avfallshämtning, TV-licens, nätavgif på elen, Vägtrafikskatten på nya bilen.... plus de vanliga utgifterna...  ja ja - bara att betala och se glad ut. Pengarna räckte i alla fall - blir ju iofs inga större utsvävningar, men skönt att bli av med alla räkningar och inte ha något som ligger kvar till nästa månad. Det kommer ju komma en käck liten räkning från ATG när det gäller Sabinas sjukbesök och avlivning.... den räkningen vill jag nog helst inte se på en gång - ingen billig historia TROTS försäkring *suck*.

Under tiden som jag höll på med räkningarna så hade jag sällskap av Nalle som för stunden tröttnat på att vara ute, mysigare att hålla matte sällskap ;-)



Det tog en timme i värmen att knappa in alla räkningarna på Internetbanken, men nu är det gjort för den här månaden så det känns bra. Resten av kvällen tillbringades ute i trädgården och stallet. Vid 21-snåret så hämtade maken Otkawia och tog in henne så jag kunde ta av henne flugtäcket. Tror det kan vara bra för henne att slippa det  under natten då det inte är så mycket bromsar i alla fall. Kollade över lilla Bianca, den lilla fröken ville mest bara gosa - en riktig liten kelgris är vad hon är i alla fall :-).

Pållarna fick gå ut i "vinterhagen" för natten. Oktawai fick sitt kraftfoder i hink och lilla Bianca tyckte också det var smaskens. Oktawia är ju så himla snäll mot Bianca så hon tillåter att den lilla stoppar ner hela skallen i hinken och äter. Så jag fick hålla i Bianca en stund så Oktawai fick käka i fred.

Här är förresten en länk till Biancas hemsida från stuteriet där jag köpte den lilla fröken. Jättefina bilder på henne som föl :-)

När jag var klar med pållarna så kollade jag över katterna i kattrummet. De låg och sov och var lite pömsiga när jag kom in till dem ;-).

Kalle - lite trött ;-)



Hobbe och styvsyskon modell mindre ;-)



De små bebisarna var faktiskt inte hungriga, tror maken nyss hade matat dem. De är minsta är nu 5 veckor, men kan inte riktigt slicka i sig mat ännu. Det är matning med spruta som gäller och det är ingen tvekan om när de är hungriga. De gallskriker när de får syn på oss ;-) - är de tysta så räcker mammans mat...

Nu är det bara kvar att kvällsrasta Lexi och Lillan - ska också passa på att vattna växthuset. Maken är iväg och fyller på vatten så det är bäst jag förpassar mig ut och hjälper till ;-).

Det var allt för idag!


28/6 Söndag - varmt!

Nu kan man lugnt säga att dagen varit VARM... dagar som denna - det är då man vill ha en pool på tomten ;-). Men, men, man kan inte få allt utan jag är glad över att ha en stor trädgård med 4 st olika sittplatser i, 5 st om man räknar balkongen ;-). Pållarna gick ju ute under natten och det var nog skönt för dem, men värmen kom snabbt fram på dagen och vid 12-snåret så såg jag hur Oktawia bara vankade fram och tillbaka, mycket irriterad över alla bromsar. Så då fick pållarna gå in och vila i stallet. Lite hö fick de att tugga på, men Bianca slocknade som ett ljus ;-).

Inte en vi själva orkade vara ute mitt på dagen - det var bara för varmt! Eftersom vi skulle på besök av makens föräldrar så passade jag på att baka en smarrig björnbärskaka, vi fixade undan disken och så strök jag lite stryktvätt i värmen!! Gick rätt bra faktiskt - det var svalare inne än ute.

Vid 14-snåret dök svärföräldrarna ut och vi smaskade björnbärskaka med vaniljsås och till det så drack vi kaffe. Satt ute i skuggan vid norrsidan på huset. Ett fint ställe att sitta på då vi har bra utsikt över närkeslätten därifrån, man ser nästan ända in till stan!

Att bara sitta i skuggan och prata och fika - det var ungefär vad man klarade av i värmen - och då är det rätt skönt. Att försöka anstränga sig fanns inte med på kartan ;-). När svärföräldrarna åkte hemåt så var det dags att laga mat. Inte för att det var speciellt lockande att ställa sig framför spisen i värmen, men vi var hungriga båda två. Vi lagade därför lite snabbt iordning en biffgryta med potatis och grönsaker.

Under tiden som grytan stod på spisen så passade vi på att släppa ut pållarna till gräshagen. Då var kl 16:30 och Oktawia hade börjat boxvandra, alltså lika bra att släppa ut dem. I gräshagen så har de vid denna tiden på dygnet bra med skugga så det inte blir sådär vansinnigt varmt för dem.

Efter utsläppet så var maten lagom klar och när vi väl började äta så upptäckte vi att vi var vrålhungriga ;-).

Mätta och belåtna så blev det vila på maten. Maken lade sig på soffan och filosoferade. Jag satte mig ute i skuggan med tidningen ridsport i händer och fötterna i ett fotbad - det var skönt! Efter att fossingarna suttit i blöt i 30 min gick det rätt bra att fila bort lite förhårdnader

Efter vilan så hade jag fått lite krafter för att mocka. Eftersom pållarna stått inne några timmar så behövdes det. Blev lagom klar med stallet när M1 och pappa P dök upp. Idag var det M1's tur att ta ett ridpass på pållan i ridhuset.

Pållan klev in trailern hur snällt som helst. Behöver inte ens stå brevid rampen och hjälpa till, utan nu klev hon in helt okomplicerat! Knappt att man tror att det är sant...

Vi var helt själva i ridhuset, så M1 kunde rida runt i hela stora ridhuset. Pållan var på ett utmärkt humör och skötte sig kalasfint. Vi testade med att lyfta upp bettet lite men M1 upplevde att Pållan blev lite stum, så vi tog bort lyftet och M1 hade bettet som vanligt. Hon tyckte det funkade bättre så.

Galoppjobbet idag gick jättebra, inga bakutsparkar heller ;-). Inte heller något tjafs med att springa med huvudet rakt upp, utan helt lagomt samarbetsvillig. M1 red mycket serpentinbågar och det gillar ju Oktawia, blir ju bra omväxling mellan varven och jobbet är ju lösgörande.

Som avslutning på passet blev det skritt för hand runt SM-banan - det var väldigt kvalmigt ute och man funderade på om det snart ska braka lös ett värmeåskväder... skulle nästan behövas.

När vi var hemma igen så blev Oktawia avsköljd med ljummet vatten. Ställde upp henne  ute, vilket funkade jättebra. Otkawia tvärlugn och Bianca helt lugn i sin box. Över lag så tycker jag att Oktawia blivit väldigt lugn efter att vi fått hem Bianca. Någon typ av infre frid har damen fått, det syns på blicken och hela hennes hållning. Mycket märkligt i alla fall, att en liten åring kan ha den inverkan ;-).

Efter avsköljningen, som hon tyckte var jätteskönt, fick hon käka lite mat i sin box medans jag borstade av lilla Bianca. Hittade inga fästingar idag - skönt att slippa de äckliga små djuren. När jag var klar med Bianca fick hon gå tillbaka till sin box för Otkawia hade inte käkat upp sitt kraftfoder. Jag mockad ur trailern och tog rätt på alla prylar i bilen. Sedan kunde jag släppa ut pållarna i hagen. Funderar på hur jag ska göra i morgon - om de ska stå inne hela dagen eller inte. Vi får väl se vad det är för väder i morgon bitti...

Mycket mer än så har inte hänt idag. Dags att hoppa i säng - jobbet i morgon väntar. Men nu är det nedräkning, en vecka kvar till semestern börjar :-D.

Tyvärr ingen Nallebild idag - har inte sett röken av katten på hela dagen! :-O

Godnatt!

/Lizzie

27/6 Lördag -

Klev upp vid 8 för att mata pållarna. Vaknade till en vacker och varm sommardag :-). Frukosten intogs sedan på vår balkong som är i anslutning till sovrummet. Rätt skönt att sitta där med sitt kaffe och morna till sig utan att behöva stressa iväg till ett jobb ;-).

Efter frukostmys så var det dags att släppa ut pållarna. Lilla Bianca är som en liten skugga efter Oktawia :-)



Innan hästarna släpptes ut så passade jag på att mäta Bianca - måste ju ha koll på hur mycket hon växer. Den lilla fröken är i alla fall 84 cm i mankhöjd - får plats under Oktawias mage ;-).



Söt är hon i alla fall :-).

Mockade och fixade klart stallet, framåt lunchtiden sedan så fick vi flytta över pållarna till gräshagen. För det första finns det mer att äta där, men framför allt så finns det mer skugga eftersom vi har höga träd i den hagen. I gamla vinterhagen blir det dåligt med skugga mitt på dagen och pållarna var uppenbart störda av de miljoner broms som kommit. Tyvärr så får Oktawia värsta bogskavet av insektstäcket :-( så det blir till att hålla på med insektsmedel. Ska bara köpa hem äppelcidervinäger så jag har till att blanda flugmedel.

Innan jag lämnade stallet så busade jag lite med Prickans kattungar... de är hur vilda som helst ;-).



Maken och jag gjorde sedan en liten utflykt inåt stan. Först till Granngården för att köpa en flugfälla - nu ska flugeländena döden dö.... När vi ändå var där så kollade maken på gräsklippare... men han vet ännu inte vilken han ska införskaffa.... Jag köpte en röd fin borste till Bianca - rött är ju himla snyggt till en svart pålla :-).

Vi fortsatt ut till Marieberg, in på Kakelhuset för att kolla på kakel. Vi har ju hittat ett på K-Rauta, men ville kolla vad det kostade på kakelhuset - det var dubbelt så dyrt där :-O.

Vi åkte vidare till Ikea - ska ju fixa med köket under semestern - göra iordning efter förra årets skorstenslagning. Byta ut skåp och luckor, kakla om och så sätta upp fläkte vi köpt. Så nu var maken TVUNGEN att följa med och kolla på kök - något han avskyr *hi hi*. Det där med att välja luckor och andra detaljer är han inte så förtjust i. Jag vill i alla fall ha målade luckor så det går att måla om när man känner för det. Ikea hur ju bara två färger på målade luckor.... gråvita eller vita.... lutar nog åt vita...

Vi blev i alla fall hungriga av att knalla runt på Ikea så vi käkade lunch där. Det smakade bra och så fick vi åter lite krafter. Med tanke på värmen så var det i alla fall himla skönt att befinna sig inne i en butik ;-).

Innan vi åkte vidare gjorde vi ett snabbt stopp inne på Köpcentrat - jag köpte en present till min kamrat som snart fyller år ;-). Lika bra att få det gjort när vi ändå var ute på en shoppingrunda. Kvar innan vi åkte hem var nu bara att handla lite mat. Hann ju inte med att veckor handla igår eftersom jag hade veterinärbesök. På Willys kryllade det av folk och köerna var långa... men till sist så var vi på väg hemåt.

När vi kom hem så såg jag bara till Oktawia i hagen... hjälp - vart var den lilla??? När jag gick fram till hagen för att spana så såg jag Bianca, hon låg och sov på backen - mellan Oktawias framben!! Snacka om att Otkawia tagit till sig Bianca!! Himla skönt att de trivs ihop :-).

När vi packat upp matvarorna så blev det kaffe och glass i skuggan i trädgården. Något annat orkar man ju liksom inte med i värmen... ;-).

Eftersom den riktiga sommarvärmen kommit så plockade maken fram "gallergrinden" som vi kan ha till verandadörren. Det blir ju jättevarm i verandan och vi vill ju inte att kissarna ska förgås i värmen. Pga av kattungarna kan vi inte ställa upp dörren på vid gavel för då har Kayo kalas *harkel*. Men grinden funkar bra... dörren kan stå på glänt så de stora katterna kommer ut och in, medans kattungara får luft och kan se ut. Dessutom kan vovvarna gå fram och lukta och spana på katterna.. något som inte uppskattades av alla kattungarna ;-).

5 veckors bebis man fräsa och spotta kan man göra  ;-)



Det svarta som sticker fram i bildens nederkant  - det är Lexis näsa ;-)

Resten av em-kväll så satt jag och pysslade lite i vänta på att M&M skulle dyka upp. De kom framåt 19-snåret - det var M2 som skulle rida i värmen *pust*.

Pållan blev iordninggjord, men nu åkte vi inte med henne sadlad. Alldeles för varmt för det. Men Oktawia är så lugn nu när vi kommer fram till ridhuset - så det var inga som helst problem att sadla när var framme. Inne i ridhuset var det också hyfsat svalt om man jämförde med ute ;-). Framför allt så slapp vi alla otäcka insekter!

Oktawia verkade i alla fall inte lida av värmen, M2 fick driva för att få damen att jobba, men hästen absolut inte slö eller trött ut. Galoppjobbet gick riktigt bra, inga protester i form av bakutsparkar i galoppen förutom en gång när M2 kom emot med spöt. Oktawia bet sig fast i vänster sida, men det lossnade efter galoppjobbet. Vi som satt på backen tyckte i alla fall att det såg himla trevligt ut ;-).

Var hemma runt 21-snåret, pållan blev avsvampad och sedan fick hon gå in i sin box och käka lite mat. Under tiden som Oktawia käkade så pysslade jag lite med Bianca. Hon klarade av att stå uppbunden på stallgången, stod helt stilla medans jag borstade man och fixade iordning hennes dredlocks till svans. Borstade sedan lilltösen och kratsade hovarna på henne. Hon skötte sig jättebra och klarade av att stå stilla under pysselstunden som tog cirka 15 minuter. Hon var SÅ duktig och det var först när jag skulle ta kort på henne som hon visade att hennes tålamod började tryta ;-)

Liten Bianca



När jag var klar med pysselstunden så fick pållarna gå ut. Nu var det himla skönt ute och pållarna får vara ute i natt. Det verkade uppskattas av pållarna också ;-).

Maken och jag satt ute en stund till innan vi gick och resten av kvällen tillbringades framför TV:n ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/6 Fredag - Kort arbetsdag

Tur man har lyckats få ihop mycket flex ;-). Det blev till att jobba kort dag idag, full fart på fm och jobbade in lunchen. Flexade ut för dagen kl 12.30 och ut i sommarvärmen. Det var 51 grader varmt i bilen när jag klev in i den.... Upp med alla fönster och så taklucken! På onsdag ska vi lämna in bilen och få påfyllt med vätska till AC:n. AC:n funkar men det blir inte så kallt som det skulle behövas. Får det påfyllt utan kostnad eftersom vi  nyss köpt bilen, men måste vänta tills på onsdag innan vi får dräglig temperatur i bilen ;-).

Innan jag åkte hem så blev det ett snabbt stopp på Granngården för kattmat och hästmat, sedan full fart hem. Veterinären hade sagt han skulle komma kl 13.30, men 13.10 ringer han och undrar om jag är på ingång. Som tur var hade jag då precis svängt av stora vägen så jag var ju på ingång :-).

In med pållarna i stallet och så gick veterinären igenom lilla Bianca - utan att behöva ligga på knä ;-). Klämde och kände överallt. Gjorde inga böjprov, men kände igenom benen ordentligt och lyfte och böjde benen lite. Kollade ögon, munhåla och slemhinnor. Lilla Bianca stod stilla som ett ljus under hela proceduren och veterinären var MYCKET imponerad över hur bra den lilla skötte sig med tanke på hennes ringa ålder. Just detta med att lyfta benen kan vara ett problem med åringar. Sedan fick jag gå och springa med henne så han såg hur hon rörde sig. Allt var OK med den lilla fröken och besöket avslutades med att hon fick en vaccinationsspruta för hästinfluensa och stelkram. Hon blinkade inte ens till när hon fick sprutan!

Det hela övervakades av en lite lätt orolig Oktawia som funderade på vad vi gjorde med hennes kompis ;-). När veterinärbesöket var avklarat så fick pållarna gå över till gräshagen och jag testade att gå med båda samtidigt till den andra hagen. Oktawia är ju så otroligt snäll mot Bianca så jag vågade testa och det gick jättebra. Bianca hängde med lite lätt motvilligt i ett grimskaft och gick mellan Oktawais bakben. Oktawia kollade bara att hon var med och sedan var det inget mer med det. Så det gick jättebra att få ut båda pållarna ur stallet och iväg till gräshagen ;-).

Nu var det dags för mig att käka min lunch - var lite lätt hungrig ;-). Det var kanonväder och det var jätteskönt att kunna koppla av i trädgården. Efter maten så blev det efterrätt i form av kaffe och glass - smaskens i värmen. När jag vilat en stund och läst en tidning så var det dags för stallet. Mockade och fixade klart i stallet, fyllde på vatten i hinkar och i vattenkaren i hagen. Det går åt vatten i den här värmen ;-). Ett gäng med hästtäcken fick följa med in för nu är det dags för den årliga täckestvätten ;-), lika bra att passa på när det är bra torkväder.

Efter kl 18 någongång kom M1 och pållan blev iordninggjord för en uteritt. På med flugmedel för nu är det ju bromstiden. Under tiden som M1 + kompis var ute och red så tog jag det lugnt. Vattnade blomsterlådor, kollade runt bland rabatterna. Läste en tidning till ;-). Maken hade kommit hem, cyklat från jobbet så han var lite trött. Låg på soffan och tog igen sid ;-).

Uteritten hade gått bra. Planen att bara skritta hade de fått ge upp pga flygfän - bromsarna är överdjävliga! För att slippa dem får man antingen rida efter kl 21 på kvällen eller tidigt på morgonen. Jag föredrar ju att rida riktigt sent på kvällen ;-) men det kräver ju att man har semester och inte behöver kliva upp på morgonen ;-).

När M1 var klart och åkt hemåt så kollade jag om maken kvicknat till, och det var knappt... ;-). Ingen av oss orkade laga mat, men hungriga var vi.... mitt förslag att åka och köpa pizza gjorde att maken snabbt var ur soffan ;-).

Så nu har vi precis smackat i oss var sin pizza - är mätt i alla fall ;-). Kl är 22.15 och jag ska gå ut och plocka in pållarna för natten. Snart dags för en annan också att gå och lägga sig ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


25/6 Torsdag - Sommar

Nu är det verkligen sommar på riktigt :-). Värmen är helt bedövande och på em satt jag och min kollega ute och jobbade en stund efter lunchen. Vi skulle strukturera upp ett arbete så det var diskussion och rita på papper som gällde. Himla skönt att faktiskt kunna sitta ute och göra det - dock i skuggan. I solen var det alldeles för varmt *fniss*. Sedan blev det åter till att sitta framför datorn på kontoret resten av arbetsdagen. Skönt att det snart är semester....

När vi kom hem så blev det mat och sedan kaffe i vår syrénberså - helt perfekt plats att befinna sig på en varm sommareftermiddag. Jag hade också fått Tidningen Ridsport så jag satt parkerad i syrénbersån framåt 18.30-snåret. Inte helt fel tillvaro...

Men till sist så blev det till att röra på sig. Stallet och hästmaten behövde fixas. Oktawia och Bianca går i gamla hagen under dagen, så släpper vi över dem till gräshagen när vi kommer hem på em. Denna procedur behövs så att Oktawia får en chans att vänja sig vid mycket gräs och så käkar de inte upp allt gräs på en gång. Till helgen ska vi öppna upp mellan hagarna och så ska pållarna få gå ute dygnet runt. Stallet behöver skuras och då tar det ett tag innan det torkar. Bra då om pållarna är vana vid att vara ute dygnet runt då.

Under tiden som jag grejjade i stallet så klippte maken gräset. Att han orkar i denna värme är mer än vad jag förstår ;-). Då finns det energi minsann ;-)



När jag var klar med stallet så var det fortfarande himla varmt och full fart på bromsarna. Så att motionera Oktawia fick vänta en stund till. Jag tog en runda i trädgården, vattnade växthuset och blomsterlådor. Gick ner och kollade till pållarna i hagen. De käkade gräs så mycket de orkade ;-)

Oktawia och Bianca



Visst är de söta :-). Oktawia är så snäll mot Bianca. Det Oktawia tolererar från Bianca skulle damen aldrig tåla från någon annan häst, inte ens Sabina! I morse vid utsläppet så mopsade Bianca upp sig och sparkade efter Otkawia, men Otkawia brydde sig inte det minsta trots att hon blev träffad. Bianca använder Otkawias bakben som klistolpar utan att damen protesterar - ser för roligt ut ;-). Himla skönt att Oktawia gillar Bianca!

Lexi är grymt nyfiken på Bianca och skulle nog helst vilja ha ur henne ur hagen för att själv leka med den lilla fröken. Lexi tror säkert att Bianca är någon typ av hund - hon är ju ungefär lika stor ;-).



Hur som helst, när klockan blev 21:15 så fick pållarna komma in. Kollade igenom Bianca ordentligt eftersom gräset de går i på väg upp till stallet är högre än hon själv. Och mycket riktigt - hittade 4 st fästingar på henne *urk*. Det var i alla fall inga som  helst problem att känna igenom hela henne efter fästingar. Hon stod stilla och snällt och väntade på att jag skulle bli klar. Kunde till och med vända "utochin" på hennes öron utan att hon protesterade. Duktig liten tjej!

Gick igenom Oktawia också, men hon hade inga fästingar på sig som tur var. Hatar fästingar!!!

Det var ju meningen att jag skulle tömköra Oktawia, men under kvällen - trots att jag mest suttit och latat mig och läst tidning - så protesterade min hälsporre å det bestämdaste. Jag måste nog köpa inlägg på Apoteket trots att de hiskeligt dyra. Men att hålla på och haltar runt på tå är ingen hit heller. Hur som helst - att knalla runt efter Otkawia och tömköra det hade jag inte klarat av idag med min häl. Utan det fick bli lite longering, även om jag står upp så belastar jag inte hälen lika mycket som när jag springer efter Oktawia. Så det fick bli så. Det var inga som helst problem att gå iväg med Oktawia. Hon ville nosa en stund på Bianca - precis som om hon ville tala om att hon strax skulle vara tillbaka. Vad hon är "sa" til Bianca kan man ju fundera över, men antingen har jag fått tag på osedvanligt lugn och superhanterad liten åring, eller så fattade Bianca att vi strax skulle vara tillbaka. För den lilla tjejen sa inte så mycket som ett pip när vi var ute. Inte heller försökte hon brotta sig ur boxen. När vi var klara och kom in så stod och hon halvsov i boxen - lugn som en filbunke!!! Helt otroligt!

Pållan blev ryktad efter longeringen, själva motionspasset gick bra. Fick jogga loss lite. Tyckte hon rörde sig bättre över bäckenet. Damen var i alla fall nöjd efteråt och stod och sov på stallgången ;-). Masserade in arnikaliniment på bakknäna som ET rekommenderade och sedan var pållen klar för kvällen och maten.

Det var i alla fall dräglig temperatur ute nu senare på kvällen - inte så mycket broms utan mest bara någon typ av äckliga flugor som också bet bra. Nackdelen med sommar... alla dessa äckliga insekter!

Nu är i alla fall kvällen slut. Ska bara kolla av vad som ska med i ryggsäcken i morgon sedan är det dags för sängen!

Godnatt!

/Lizzie 


24/6 Onsdag - Sabina RIP

Nu har inte Sabina ont längre utan kan galoppera på de evigt gröna ägarna utan att ha ont i fossingarna och käka hur mycket gräs hon vill. Jag är övertygad om att hennes gamla kompis Låaså var den förste som tog emot henne.



På em idag fick alltså Sabina lämna jordelivet och sina smärtor. Det har varit en jobbig dag och man kan fundera över varför man egentligen skaffar sig djur när det är så himla jobbigt att ta bort dem.

Det kommer dröja länge innan jag inser att det inte är lilla Sabina det första man ser när man öppnar stalldörren till hagen. Hon stod ALLTID och väntade på mig där.

Det viktigaste är i alla fall att hon inte har ont längre, min smärta går väl över så småningom. Även om saknaden efter vissa individer aldrig försvinner :-(.

Mina levande pållar kräver ju sitt så det var full fart hemåt efter jobbet. Kl 16:30 kom hovis för att verka lilla Bianca.

Hovis fick ligga på knä för att kunne verka den lilla, men det gick jättebra att verka henne. Lilla tjejen var färdig på 10 min och stod stilla hela tiden och lyfte duktigt på fossingarna. Skönt, det räcker med att Oktawia har lite åsikter om det där med skoning... Efter hovisbesöket så fick pållarna gå över till sommarhagen och beta resten av kvällen. Oktawia behöver vänja sig vid det gräset innan vi kan öppna upp mellan hagarna.

Jag mockade och under tiden fixade maken middag. Sedan satt vi ute och käkade middag. Hur skönt som helst, äntligen sköna sommarkvällar :-).

Efter maten blev det diskussion huruvida vi skulle städa eller inte... vi hann ju inte klart i måndags och jag tyckte att det verkligen behövdes städas, det tyckte inte maken.... till sist så blev det städat i alla fall. Det var välbehövligt och skönt att få det gjort!

När städningen var klar så var klockan 20 och jag gick en runda i trädgården. Jätteskön kväll och mina smultron trivs nu när solen och värmen kommit ;-)



Dessutom har doftpionerna ÄNTLIGEN börjat blomma *längtat*. Detta är min absoluta favoritblomma :-)



Under kvällen så har vi haft ytterdörren öppen och Nalle var som spårlöst försvunnen :-O. Jag ropade och såg då att det rörde sig bland blommorna i en rabatt... Nalle har hittat en spännande "djungel" att utforska *fniss*



Klart man måste ha en trädgårdstiger när man bor som vi gör ;-).



Nu ska jag kolla lite på TV, pållarna får vara ute ett tag till eftersom det är så himla fint väder.

Det var allt för idag!

/Lizzie

23/6 Tisdag - Jobbdag

Nu var det slut på ledigheten och dags att jobba igen. Kl 6.30 släppte vi ut pållarna. Vi tog varsin pålla och gick ut i hagen, de fick lukta på varandra - båda skrek lika mycket ;-). Sedan så släppte vi dem lösa i hagen.

Åh, vad Oktawia nosade försiktigt på lilla Bianca. Bianca visade sig vara en morsk liten dam som inte bangade för att sätta Oktawia på plats - Oktawia såg lite förvånad ut *fniss*. Sedan så sprang Oktawia ett varv runt hagen, med svansen i vädret och Bianca efter sig som en liten skugga. Oktawai visade Bianca hagen, sedan kunde de återgå till att lukta på varandra. Bianca var först mest intresserad av Oktawias insektstäcke ;-)









Efter att ha spanat på pållarna i 15 min, men allt var lugn, så kunde vi åka till jobbet. Kändes skönt att Oktawia har sällskap och att de verkade gilla varandra.

Full fart till jobbet och där blev det till att jobba direkt - dessutom satt jag där när de ringde från Folktandvården kl 7.40 och undrade vart jag var någonstans.... FAN hade totalt glömt bort att jag hade tandläkartid kl 7.30 :-(

Bara att bita i det sura äpplet och bli debiterad - ny tid nästa vecka! Har ett hål som är i behov av lagning.

För övrigt har det varit fullt ös på jobbet, skönt för då har man inte hunnit tänka så mycket på Sabina. Innan vi åkte hem så åkte vi förbi ATG och jag kunde säga farväl till Sabina på riktigt. Hon hade fått infart eftersom hon är så svår att sticka och de hade satt på en "tofflor" på framhovarna, dessutom fullproppad med smärtstillande - ändå så kunde man se hur himla ont det gjorde i hennes hovar. Hade tagit med mig hö så hon har tills i morgon, hon tas bort under morgondagen och jag kommer inte hinna dit innan det är gjort. Jag har inga behov av att hålla i snöret - hon blir omhändertagen på det bästa sättet och snart slipper hon ha ont. Men sorgligt är det och jag kommer sakna denna lilla speciella dam...

Väl hemma så var det till att kolla till Oktawia och Bianca - de gick i hagen och käkade - som två frimärken. När jag och maken kom ut i hagen med em maten kom båda två knatande och det Bianca ville bli gosad. En social liten tjej.

Vid 17-snåret kom M&M. Ingen ridning för Oktawia idag, men vi väntade på min Equiterapeut ML som skulle komma vid 17-17:30 snåret. Vi fick vänta för hon var försenad, men det var fint väder och det var skönt att vara ute i trädgården. Vid 18:45-tiden kom ML - lätt stressad ;-).

ML var jättenöjd med hur Oktawai utvecklats sedan hon gick igenom pållan för ganska precis 1 år sedan. Finns fortfarande lite att gå igenom gällande pållans snedhet, men ändå mycket mindre än vad den var förra året. Går åt rätt håll så det känns jätteskönt, också skönt att få ett kvitto på att det arbete vi gör med Oktawia är på rätt väg.

Det fanns inga tecken på någon smärta eller stelhelt, så de protester damen har för sig i galoppen - det är bara att rida igenom. Damen är blivit mycket starkare och det är nu trotsen kommer. Fick tips på hur vi ska rida för att stärka pållan, vilket mycket ligger i linje med hur vi rider henne nu, så det kändes bra. Fick loss liten låsning i bogen, en i nacken och käkarna.

Damen ska vila i morgon, tömköras på torsdag, M1 ska skritta ut på fredag - sedan är det bara att rida på som vanligt.

ML tyckte det var så kul att få träffa Oktawia igen och se hur mycket hon har musklat på sig. Dessutom ingen skadad häst, utan enbart förebyggande behandling :-). Kändes jättebra.

ML var klar vid 20-snåret så pållarna fick stå inne resten av kvällen. Jag pustade lite och sedan fixade jag hästmaten. Maken och jag pysslade lite med Bianca, han fick hålla i henne under tiden som jag kratsade hovarna på henne. Inga problem att lyfta tassarna, gick också jättebra att borsta av henne, även benen som åringar annars kan vara lite kittsliga med :-).

I morgon kommer hovis och fixar hovarna på Bianca, och på fredag kommer veterinären för besiktning och vaccinering. Oktawia blev lite orolig när vi plockade ut Bianca på stallgången, men när hon såg att vi inte skulle någonstans så blev det lugn ;-).

Pållarna fick sitt kvällshö strax innan 21 och nu är det Morden i Midsommer som gäller :-).

Det var allt för idag.

/Lizzie

22/6 Måndag - Ledig idag och tråkigt besked

Idag var både jag och maken lediga, kompensationsledig för att Nationaldagen var på en lördag. Vi försökte koncentrera oss på att städa huset, men tiden för när vi skulle åka iväg med Sabina till ATG kom vare sig vi ville det eller inte.

Men innan vi åkte så ville jag att den lilla damen åtminstone en sista gång i sitt liv skulle få käka lite gräs... Så innan vi lastade så stapplade vi till sommarhagen, ligger ju nära stallet som tur är.

Mums med gräs tyckte Sabina



Sötnosen i gräs till magen ;-)



När Oktawia fattade att Sabina var ute och käkade gräs så fick hon tokspel, så det blev inte så lång stund i gröngräset för Sabina, men lite fick hon tugga på i alla fall.

Vi fick in damen i trailern och så åkte vi iväg. När vi kom fram så var det hur mycket hästar som helst på ATG-kliniken, men det fanns en ledig box som vi kunde ställa Sabina i. Det var inte lätt att få henne dit, betonggolvet var inge skönt att gå på.

Det var fullt ös på ATG, så vi fick vänta 0,5 timme innan vi fick komma in. Det blev raka vägen in till röntgen eftersom vi knappt fick henne från boxen. Röntgade hovarna fram och snart fick vi domen.

Sabina har fått in bakterier i hoven pga lamellerna släpper från hovväggen vid fång. Det var ett mycket kraftigt bakterieangrepp i båda framhovarna - ända fram till hovbenet. Så inte undra på att Buttan inte har hjälpt!

Veterinären dömde ut Sabina på stående fot och gick för att kolla nödslakten. Veterinären kom tillbaka och berättade att det inte blev så enkelt som vi hade hoppats. Sabina hade enorma smärtor och behövde megadoser av smärtstillande fram tills att det skulle gå att ta bort henne. Vilket är tidigast onsdag!!! Veterinären ville absolut INTE att jag körde hem hästen för att sedan komma in med henne igen på onsdag. Han var av den bestämda uppfattningen att Sabina INTE klarar transporten fram och tillbaka. Dessutom kan jag inte ge smärtstillande intravenöst.

Så deras förslag var att lämna henne på ATG, de ger henne smärtstillande så hon inte har ont fram tills på onsdag då hon tas bort. Det kändes absolut inte kul att lämna henne där, men alternativet kändes ändå sämre. Hon fick smärtstillande direkt både i munnen och intravenöst i sådana doser som är allt annat än bra, men i nuläget så är det inte viktigt. Det viktiga är att lindra smärtan. De bäddade iordning en box så hon fick rejält med underlag och så efter ett tag kunde jag lämna henne där. Hon verkade nöjd med att ha en tuss med hö att tugga på.

Vi åkte hem med en tom trailer :-(

När vi kom  hem så var faktiskt Oktawia lugn och det kändes skönt att hon accepterade att Sabina inte var kvar i sin box.

Jag mockade rent i Sabinas box och det kändes oerhört sorgligt att den lilla damen inte kommer komma tillbaka. Men även om det är jättejobbigt, så var det MYCKET värre att se hur fruktansvärt ont hon hade i sina fossingar.

När jag pulat klart hemma så lyckades jag i alla fall ladda om. Behöver ju sällskap till Oktawia och jag hade hittat ett litet shettissto som verkade intressant. Maken tyckte vi kunde åka iväg och kolla och att vi tog med trailern ifall det kändes bra med den shettisen. Vi hade nämligen en bit att åka för att kolla på shettisen och då är det ju bra om man kan få med sig den på en gång.

Ringde och kollade med säljaren och förvarnade om att jag kanske ville ha med mig henne på direkten. Och så for vi iväg.

Efter 1,5 timme var vi framme uppe djupa Bergslagen. Och så träffade vi säljaren som hade hämtat lilla Bianca från sommarhagen. Det är en liten tjej som är 1 år och naturligtvis hur söt som helst. Det gick ju naturligtvis inte att motstå det lilla charmtrollet och hon fick följa med hem :-). Skrev in i köpekontraktet att jag ska ombesörja med veterinärbesiktning inom en vecka som ska vara u a, annars går köpet tillbaka. Det var inga problem att få med det tillägget så det kändes bra.

Och så blev det en resa på nästan 1,5 tim - vi åkte en annan väg hem ;-) behövde aldrig åka in till stan på hemvägen...

Här är charmtrollet Bianca - precis hemkommen till Kartorp.



Hon är jätteliten ;-)

Maken hade plockat in Oktawia från hagen så hon stod i sin box när jag kom in med Bianca i stallet. Oktawia blev alldeles till sig och trodde nog att det var hennes lilla "föl" som kom in i stallet. Hon hummade och gnäggade och försökte klämma in näsan mellan gallret för att komma åt och lukta på den lilla, men Bianca tyckte nog att Oktawia var stor och otäck för hon vågade inte gå fram och lukta. Hon tyckte höt var mer intressant.

En mycket nyfiken Oktawia



Så förhoppningsvis så har de två hunnit bekanta sig med varandra under natten, så vi kan släppa ut dem i morgon bitti utan att Otkawia jagar ihjäl den lilla ;-). Känns bra att ha hittat en kompis åt Oktawia i alla fall.

Helt utpumpad fick jag äntligen i mig lite mat som maken snabbt hade fixat iordning. Vi kom ju hem 20.30 så snacka om att den här kvällen försvann.

Nu är det i alla fall dags att gå och lägga sig ;-).

/Lizzie

21/6 Söndag - Shopping

Blev ingen sovmorgon för mig idag - min tur att ge pållarna frukost, men det var rätt fint väder så det var skönt att komma igång tidigt. Eftersom det var så fint väder så åt vi frukost ute - första gången denna sommar, och då är juni nästan slut! Det är sådana här mornar man vill ha, så varmt och soligt att man kan äta frukosten ute. Skönt och bara sitta och softa en stund innan man tog itu med stall och hästar igen ;-).

Oktawia blev utsläppt när hon käkat upp sitt morgon hö. Jag passade på att mocka så det blev gjort. När jag skulle mocka Sabinas box så tog hon sig till Oktawias box inte fullt så stappligt som tidigare - faktiskt!

När jag var klar med stallet så var det meningen att jag och maken skulle storstäda huset.... men när jag var och kollade till Lisas och hennes bebisar - 4 st som är 4 veckor - så insåg jag att vi var tvungna att åka iväg och införskaffa bebismat. Alltså mjölk för riktigt små kattbebisar. Lisa är jätteduktig och ammar, men antagligen så räcker inte mjölken för bebisarna skriker hysteriskt hela tiden och så fort man går dit så är de på mina fötter och försöker snutta...

Alltså åkte vi till Marieberg och kl 11 när Djurens center öppnade var vi där. Bebismjölk till katter är svindyrt, men vad göra! Köpte också en leksak till kissarna. När vi ändå var i Marieberg så tog vi en tur in till Hjula och spanader runt. Maken ville kolla på gräsklippare eftersom vi måste köpa en ny. Vi fortsatte sedan till K-Rauta, kollade på gräsklippare där också. Vi kollade också på kakel till köket och nu har vi bestämt oss. Det blir ett vitt med fasade kanter. Finns motivplattor till som matchar. Detta kakel har jag kollat på i snart 15 år.... alltså ett rätt klassiskt kakel som inte blir omodernt ;-). Vi kollade också på Köksluckor, men hittade inget vi gillade båda två ;-).

När vi var klara på K-Rauta så ville jag in på Blomsterlandet. Det var ju fint väder och nu kände jag för att shoppa sommarblommor till blomsterlådorna. Knallade runt men hittade ingenting till rimligt pris. Tidigare har jag tyckt att Blomsterlandet varit billiga - men det är de INTE nu längre :-(.

Vid det här laget var vi hungriga så maken nappade på mitt förslag att åka Café Garden för att smaska på deras räkmacka - deras räckmacka är hur god som helst och till ett drägligt pris dessutom ;-). När vi hämtat krafterna så gick vi in på Almstedts blommor och här hittade jag sommarblommorna jag letat efter. Fyllde en vagn med petunior, hänglobelia, helicrysum, Lyckliga Lotta, Pelargon, silverek, afrikans margurit och så äntligen en Gurkplanta!!  Skuffen på bilen blev helt full med blommor *fniss*.

Vi avslutade vår rundtur med att åka till Bauhaus - kollade på gräsklippare igen, vi kollade också på material till dammen som ska grävas under semestern *harkel*. Jag kom i alla fall ihåg att köpa med planteringsjord hem för att få ordning på alla blommor jag köpt ;-).

Nu var det dags att åka hem - vi hade tillbringat 4 timmar på Marieberg :-O. Alltså blev det idag shopping istället för städning - något maken inte alls var ledsen för.

Här är alla blommorna vi kom hem med :-)



Innan vi gav oss ikast med att plantera alla blommorna så tog vi en välbehövlig fika i trädgården med kaffe och glass - det var inte helt fel ;-).

Leksaken jag köpte till kissarna - den blev väl mottagen! Den som var framme först och kände på "kvalitén" - det var Hobbe dé!



Rätt bra att matchat - eller hur? Leksak och katt har ungefär samma färg ;-).

Sedan blev det blommornas tur. Blomsterlådorna fylldes till hälften med gödsel, sedan planteringsjord och så i med blommorna. Jag hade räknat lite snabbt i huvudet hur mycket blommor jag behövde och jag fick hem blommor så det räckte - till och med till en urna!

Blomsterlådor på plats!






Så har jag 2 blomsterlådor till verandan som inte är uppsatta ännu. Maken ska måla smidet först.



Ser så trevligt ut att äntligen ha blommor i blomsterlådorna :-D. Förra året så slet jag med målning av fönster hela sommaren - så då blev det inga blommor. Med lådorna på plats börjar huset se ut som det ska ;-).

Under tiden som jag höll på och planterade blommorna så var Nalle ute, eller rättare sagt... han låg och tryckte under trappen....



Där hade han en väldigt bra plats att ligga och spana på omgivningen och ändå ha koll på vad vi sysslade med  ;-). Då är han minsann ingen tuffing...

Det blev ju även blommor över till en urna. Penseérna har för länge sedan gjort sitt - så krukan behövde nya blommor.



Kommer bli finfint där blommorna tagit sig ordentligt. Bottnade även här med hästgödsel - blommorna kommer växa bra ;-).

Avslutade planteringen med att plantera gurkplantan i växthuset. Nu har jag det jag ska ha i växthuset.



Grukan är den plantan i mitten, den kan bli rätt hög så den ska jag binda upp när den har växt till sig. De andra plantorna har tagit sig, chilin, paprikan och tomatplantorna har börjat blomma... bara att vänta på lite grönsaker så småningom :-).

Planterande tog tid och helt plötsligt så upptäcker jag att klockan runnit iväg. M1 borde vara på plats när som helst, och jag var tvungen att få i mig något att äta. Mycket riktigt, hann precis in så kom M1, men hon klarar sig ju själv i stallet så jag kunde få i mig lite ätbart innan jag gick ut igen. Vi for sedan till ÖFK med Oktawia för ett pass i ridhuset.

Oktawia var idag på bättre humör än när jag red i fredags. M1 jobbade damen på 8-volt för att få henna lösgjord, galoppen funkade rätt bra - kom några bakutsparkar i samband med galoppfattning, men M1 kunde rida igenom och pållan fortsatte att galoppera utan några mer försök till bakutspark eller att bryta av till trav. Oktawai såg i alla fall hur fräsch ut som helst. Avslutade passet med att skritta damen för hand runt SM-banan. Skritturen är bra för då hann hon torka upp den mesta svetten, dock var det ganska varmt i trailern för när vi kom hem så var hon rätt svettig igen. Så det var ingen idé att försöka borsta av henne, utan det blev en hink med ljummet vatten och ordentlig avsvampning.

Otkawia brukar ha svårt att stå stilla när jag binder upp henne ute, alltid är det något grässtrå hon ska försöka komma åt. Men nu när jag började glöta ner henne med ljummet vatten - Åh vad hon tyckte det var skönt. Hon stod halvsovande med hängande huvud och njöt *fniss*. Tur att djuren uppskattar omvårdnaden de får ;-).

Efter avsvampning fick hon gå ut i hagen igen och käka lite hö som hon hade kvar sedan tidigare. Jag mockade åt Sabina igen, det behövs ju mockning 2 gånger om dagen nu när hon står på boxvila. Den ev förbättring som man kunde skönja i morse var i alla fall som bortblåst :-(. Hon vägrade flytta på sig när jag skulle mocka så hon fick stå där hon stod och jag mockade runt henne. Fick upp allt bajs i alla fall. I morgon är det ATG som gäller i alla fall och så får vi se vad veterinären säger. Blir antagligen INGET positivt besked :-(.

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Käkat mat, maken fixade ner hö åt mig så jag kunde kvällsfodra pållarna. Gosat med kattungar, matat kattungar ;-).

Jo, just det - jag har idag gratulerat min duktiga Oktawia - hon fyller idag 11 år :-). Har även gratulerat min make som idag har namnsdag - sånt får man inte glömma bort *fniss*.

Så nu ska jag förpassa mig till soffan och kolla lite på TV. Maken kolla på K-special - jo ni läser rätt. Han är kultiverad också ;-) - kan ju bero på att K-special idag handlar om Hevy Metal *asgarv* .

Det var allt för idag!

/Lizzie


20/6 Lördag - Midsommardagen

Regnet har hängt i luften idag, förutom en stund på kvällen - då tittade solen fram lite. Typiskt midsommarväder alltså ;-).

Idag har vi inte gjort mycket... Maken har legat i soffan och kollat på film typ hela dagen. Jag fick lite sovmorgon eftersom maken gav pållarna frukost. Jag vaknade ändå vid 9.30 och var då pigg, bara att kliva upp ;-). Jag släppte ut pållan och kollade till Sabina, ingen skillnad i hennes status... jag mockade rent åt henne och hon fick vara kvar i sin box. Ingen idé för henne att stappla ut i stallgången.

Sedan tog jag det  lite lugnt, käkade frukost och surfade runt lite. Vid 11.30 snåret så gick jag ut i stallet och tog itu med mockning av Oktawias box, delade ut lunchen och sedan så utövade jag lädervård i sadelkammaren. Båda sadlarna och tränsen blev rengjorda och smörjda. Bytte också schabrak till sadlarna. När jag var klar med lädervården så städade jag lite i sadelkammaren. Tvättade av hyllan där jag har mathinkarna står, och lite andra plana ytor som samlar damm. Hade och göra ett tag och var inte klar förräns klockan var närmare 13.30.

Det var då dags för lunch, blev färsk potatis, gräddfil och lufttorkad skinka - snabbmat som funkar bra :-). Vi satt faktiskt ute och käkade lunchen, det var lite halvkallt, men det var skönt att få lite luft i sig och inte bara sitta inne i huset - eller som i makens fall - ligga i soffan *fniss*.

Schabraken som jag lagt i tvättstugan för de skulle tvättas - de uppskattades av Nalle som genast trodde det var hans nya madrass ;-)



Efter maten så kände jag för att göra lite nytta... så jag sorterade lite ren tvätt. Min stryktvätt har dessutom växt oanade höjder :-O



Så jag tog faktiskt itu med lite strykning. Fick i alla fall undan toppar och byxor, har kvar påslakan, kökshanddukar och dukar, men det får bli en annan dag ;-).

Eftersom strykningen tog sin tid så fick jag ont i min hälsporre, blev till att sätta sig framför datorn en stund och så surfade jag bort ett par timmar - tänk så snabbt tiden går ibland ;-).

När det var dags att gå ut och fixa hästmaten så tittade ju faktiskt solen fram, gick runt i trädgården lite, regnet har gjort att allt växer grymt mycket. Vattnade plantorna i växthuset - lätt att glömma när det regnar ute ;-).

När jag kom till sadelkammaren så passade Prickan på att smita ut en stund. Hennes bebisar är så stora nu så hon vågar lämna den för att vara ute och lufta lite på sig.



När jag gick runt i trädgården så hade jag ju Kayo svansandes efter mig. Jag tyckte hon såg lite tofsig ut i pälsen så jag hämtade hundkammen och började kamma henne. Mycket riktigt - helt plötsligt så har hon börja släppa massor av päls. Fick bort det mesta och man är mest förvånad över att det finns någe päls kvar på Kayo, i alla fall när man ser pälshögen som jag kammade bort ;-)



Mycket mer än så har det inte här idag. Nu ska jag förpassa mig till soffan och titta lite på TV. Nu är det min tur att ligga där ;-).

/Lizzie

19/6 Fredag - Midsommarafton

Det var min "morgon" att fodra pållarna så det blev ingen lång sovmorgon. Eftersom jag tänkt rida på fm så var det bra att det var min tur att fodra - då kom jag igång direkt på morgonen ;-).

Så när pållan hade käkat upp sin frukost blev hon iordninggjord för ett ridpass, lastade och åkte till ÖFK. Pållan är äckligt lättlastad nu - kliver bara rakt in utan att någon medhjälpare behöver göra något :-O.

När vi kom till ÖFK så var det helt tomt i ridhuset, men det kom ett ponnyekipage strax efter att jag skrittat fram pållan. Oktawia något nyfiken hade väldigt problem att koncentrera sig på mig. Hon var inte alls spänd eller stressad så där som hon blev tidigare. Damen hade bara ingen som helst arbetslust idag!

Så själva jobbet idag blev till att gå ut på att få damen följsam och inte springa runt och glo på ponnyn. Oktawia var till en början helt stelopererad i halsen, men bara åt vänster håll. Hon bet tag i bettet så det kändes som om det var 1 kg betong i tygeln. Man brukar få rida henne olika beroende på i vilket varv man rider, men idag var det nästan skrattretande omöjligt att få till det i vänster varv. Och man kan ju inte bara rida runt i höger varv ;-). Jobbade damen genom att rida serpentinbågar och 8-volter, på slutet la jag till skänkelvikning med mild skärning och efter det så började hon äntligen att slappna av. Så efter 30 min slit i trav och jag var helt slut så började hon äntligen lyssna och vi fick till riktigt bra 8-volter där hon behöll formen hela tiden i ett par varv. Då fick det vara bra. Avslutade arbetspasset med att skritta avsuttet runt SM-banan. Lite skönt avslutning är ju aldrig fel :-)



När vi skulle lasta och åka hem så kom det några ridskolehästar som skulle till sin sommarhage. Maken blev ju lite orolig och funderade på hur det skulle gå och lasta, men inga problem. Oktawia tittade inte ens efter ridskolehästarna utan klev snällt in i trailern - maken undrade om jag totalt hjärntvättat min häst *fniss*.

Vi var hemma igen runt 12-snåret, så det var lagom att ge pållarna lunch när jag var klar med Otkawia och var utesläppt i hagen. Hon är hur lugn som helst själv i hagen, inga problem att stänger till stallet för att kunna mocka boxarna. Sabina är inte ett dugg bättre :-(. När jag var klar med mockning, fyllt på vatten och fixat med alla prylarna som låg i bilen, så ställde jag upp stalldörren igen ut mot hagen. Oktawia kan gå in och kolla läget med Sabina om hon känner för det, men just då så föredrog hon att stå i hagen ;-).

Oktawia har rätt bra koll på vart grannens hästar är någonstans och hon har en liten upphöjning i hagen som hon har som spaningsställe. Dock har hon också full koll på när jag kommer ut i trädgården ;-).

Nyfiken pålla - matte kanske har mat i handen ;-)



Nä hä - inget käk, då är det vila som gäller ;-)



Resten av em gjorde vi inget speciellt. Maken lade sig för att vila en stund så han skulle orka med kvällen ;-), jag satt och surfade runt och kollade efter shettisannonser. Behöver ju, i värsta fall, rätt fort en ny kompis till Oktawia. Vill ha ett shettissto med stam och gärna en unghäst. Känner att jag nog gärna vill ha en shettis som jag kan ställa ut och bra om den har stam så man kan avla. Det finns jättefina shettisston som vuxna, inridna och inkörda - men tyvärr har jag inte de pengarna vad en sådan liten pålla kostar. Man kommer ju lite billigare undan med unghäst - och jag tycker ju att det är kul att göra lite jobb själv ;-). Tyvärr så var många av de annoner jag hittade inaktuella utom en. Ska få lite fler bilder på söndag och jag berättade vilket läge jag befinner mig i och ska höra av mig igen. Det är i alla fall en liten shettistjej på 1 år som jag är lite intresserad av. Maken har 2 önskemål... att shettisen ska vara svart och att den är ung ;-) . Så vi får väl se vad som händer här framöver...

Hux flux var det i alla fall dags att göra sig iordning för att knalla över till grannen på lite midsommarfirande. Hela em så hade det varit fint väder, lite moln men solen  hade lyckats hålla sig framme större delen av tiden. Precis när vi skulle gå så började det att regna - som tur var så var det en liten skur så det gav sig ganska omgående, men ändå!

Grannen hade varit förutseende och dukat upp i partytält, svenskt midsommarväder är ju inte att lita på ;-).

Till en började var det riktigt fint väder och riktigt varmt



Det bjöds på olika sorters sill, potatis, köttbullar, prinskorv, sallad, gräddfi och som efterätt var det jordgubbar och vispgrädde - smakade hur bra som helst och mätta och belåtna var vi alla efteråt.

Solen försvann dock efter ett tag och maken sprang hem och hämtade en tröja. Han tog med sig den snällaste av våra vovvar, Lexi så hon skulle få träffa grannens Flinga. De har ju stått på var sin sida av staketet och skällt på varandra. Samtidigt som de är nyfikna.

Flinga blev jätteglad över att få ta en närmare titt på sin nya "lekkamrat" ;-)



Det gick jättebra att ha med Lexi bland alla hundar och ungar. Hon är ju inte stöddig av sig, utan mest bara nyfiken och tyckte det var kul att få busa med Flinga.




Grannen var också "valpvakt" till en kull sant bernadsvalpar - gissa hur söta de är på skala 1-10... typ 20! Men Lexi tyckte de var lite otäcka och vågade inte ens nosa på dem... *fniss*. Och valparna var ju hur nyfkikna som helst...



Efter mat och efterrätt så var det prat och dryck som gällde... ;-)



Och vovvar som gärna ville vara med ;-)

Lexi skötte sig bra och när hon hade tröttnat på att busa med Flinga så la hon sig under bordet vid mina fötter. Så hon KAN ta det lugnt också - inte bara ranta runt hela tiden ;-).

Det var en trevlig kväll, men när klockan närmade sig 1-snåret då var det dags att pallra sig hemåt. Vi passade på att knalla hemåt när det var uppehåll mellan skurarna så vi slapp bli blöta ;-). Man orkar ju inte vara vaken hur länge som helst och man ska ju orka med morgondagen också ;-). Hi hi - makens tur att morgonfodra pållarna i morgon - vilken tur för mig ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

18/6 Torsdag - Arbetsveckan slut

Var på jobbet 7:00 och jobbade som en slav i 2 timmar. Fick undan det jag var tvungen att få klart innan jag åkte iväg till min pluggkamrat. Vi jobbade sedan koncentrerat med vårt PM fram till kl 14:00 med avbrott för lunchen, kom en bra bit på väg. Maken kom och hämtade mig och vi for iväg till Willys för att handla lite mat innan vi åkte hemåt.

När jag väl var hemma och plockat undan matvarorna och satt mig med en kopp kaffe - då blev jag helt totalt färdig. Jobbet med PM:et hade verkligen tagit på krafterna - har glömt bort hur trött man kan bli när man håller på och jobbar med PM.

Jag hade fått ett SMS från ÅE om att hon tyvärr inte kunde  hålla någon lektion för mig, hon var dubbelbokad. Inte mycket att göra något åt och var så trött att det kändes helt OK. Kunde sitta bra länge och surfa runt och bara slappa innan jag sedan släpade mig ut i stallet för att mocka.

Ute i sadelkammaren så satt jag och gullade med sötnosarna en stund - de är ju helt bedårande :-)



Sedan var det bara att ta itu med mockningen. Sabina vägrade lämna sin box så hon fick stå kvar under tiden som jag mockade rent åt henne. Hon är fortfarande skitdålig och i morse så såg också maken hur hon stapplade runt - han trodde jag överdrev i min mörka vision om Sabinas framtid....

När jag var klar med mockningen så gick jag in och käkade lite innan jag gick ut igen för att ta itu med Oktawias motion. Även om det inte blev någon ridlektion idag och jag är  helt slut så behöver hon röra på sig. Så det blev ett pass med longering. Ville kolla hur hon reagerar i galoppen på lina eftersom hon kickar när M&M fattar galopp.

Första så vandrade jag runt i hagen - lekte gå fot, vilket Oktawia är jätteduktig på ;-), Sedan blev det trav som uppvärmning i båda varven. Oktawia var lydig och lyhörd idag.

En perfekt halt med enbart röstkommando :-)



I det andra varvet blev det nästan en perfekt halt med hjälp av röstkommando :-)



Travjobb på lina funkade bra



Galoppen funkade alldeles utmärkt idag. Jobbade på bra trots lite slipprigt underlag, framför allt INGA tendenser till att sparka bakut!



Funkade även bra i vänster varv, dock så klantade hon till sig en gång efter en galoppfattning... hon blev så ivrig att hon satt snarskank för sig själv och brakade omkull på sidan!! Hon var snabbt uppe och såg mest förvånad ut, sedan så fortsatt hon att galoppera och där hon hade ramlat - den fläcken hoppade hon över *fniss*. Dock fick det räcka med galoppen - kollade av att hon inte hade skadat sig eller såg halt ut, men allt såg normalt ut.

Hann precis klart med avskrittningen då en riktigt regnskur kom så det blev alldeles lagomt att gå in då.

Gjorde klart i stallet och med pållarna för kvällen - kvällen hade försvunnit snabbt och det var dags för kvällsfordringen när jag var klar med Otkawia.

Resten av kvällen har jag tillbringat i soffan och kollat på ett CSI-avsnitt som jag hade inspelat. I andra halvan av hörnsoffan låg det vovvar och en katt.

Nalle och Lexi är goa kompisar :-D



Det var allt för idag!

/Lizzie

17/6 Onsdag - Fullt ös

Idag har det varit fullt ös hela dagen. Det märks att folk snart ska gå på semester och helt plötsligt ska ha saker fixade INNAN semestern börjar. Inget nytt fenomen - tror det är ganska vanligt på de flesta arbetsplatser... Hur som helst så löste sig dagen genom att jag bokade om ett möte. Skulle egentligen iväg och träffa den personen som jag ska skriva ett PM tillsammans med, PM:et är till kursen e-Government och vi hade avsatt nästan hela dagen. Min kompanjon kunde också boka om så vi ska jobba med PM:et i morgon istället. Det är iofs kort dag, men vi jobbar väl på så långt vi hinner.

Maken hade någon aktivitet med jobbet, var till Skärmarboda och kollade på grottor, så han slutade lite tidigare. Förutsseende som jag varit så hade jag med mig cykeln idag. Hade bokat in tid hos frissan efter jobbet, så nu cyklade jag dit och maken kunde lugnt vara kvar hemma tills jag var klar hos frissa. Som visade sig vara försenad, så jag kom hem skitsent idag, typ 18.30. Tur att maken slutade tidigare så vovvarna fick komma ut :-).

Eftersom jag skulle iväg till min kompis C och lämna av Oriflamevaror innan hon lämnade sitt stall så hade jag inte tid att mocka m.m. innan jag skulle i väg. Fixade bara iordning betforen så den skulle  hinna bli klar. Jag hann också få ett telefonsamtal från Pysseltrollet innan jag skulle iväg med önskemål att låna min trailer för att köra fåren, inga problem och eftersom jag skulle åt det hållet så tog jag med den och lämnade av den till hennes make innan jag stressade vidare till C.

C är igång med sin nya pålle nu och det går bra, himla kul tycker jag och pållen är jättefin. Efter att ha lämnat av oriflamevaror och lite hästsnack så drog jag vidare hem för att ta hand om mina egna kusar.

Började med att försöka få över Sabina till Oktawias box så jag kunde mocka Sabinas box utan att hon stod ivägen. Det var lättare sagt än gjort. Den lilla damen har MYCKET ont och buttan verkar inte hjälpa ett dugg :-(. Hon tyckte det var en lättnad att komma in i Oktawias box så det blev mjuk under hovarna igen. Efter mockning av Sabinas box så var det ju samma procedur, men det var inte helt enkelt att få Sabina att lämna Oktawias box... men till sist så stapplade hon över till sin egen. Jag har idag kommit fram till ATG-kliniken och bokat tid åt Sabina på måndag. Svarar hon inte på butta-behandlingen över helgen så kommer hon få vandra vidare till hästhimlen och som det ser ut nu är risken väldigt stor att det är så det kommer bli :-(.

Men vad göra... hon har fått 4 fånganfall på ett år... och när det inte ens funkar att ha henne i en sjukhage UTAN gräs - då finns det inte så mycket mer att göra.

Problemet är ju att hitta ett nytt sällskap till Oktawia - kan ju bli väldigt bråttom liksom.... Min förra häst klarade av att vara själv när jag hade problem att hitta sällskap, men Oktawia kommer inte tycka det är ok... nackdelen med att bara ha plats för 2 pållar...

Maken har inte gett upp hoppet om Sabina - mirakel kan ske som han uttryckte det. Visst kan det, men jag har inga förhoppningar :-(.

Oktawia fick vila idag i alla fall. Ska rida lektion för ÅE i morgon - det ska bli kul! :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

16/6 Tisdag - SOL!

Det verkade som om mitt gnällande igår gjorde verkan!! Idag var det ju väder som faktiskt kunde liknas vid typ sommar och sol!

Jag hade med mig cykeln idag och flexade ut på en tidig lunch. Cyklade iväg till VIB-hälsan för en liten behandling som jag hade inbokad. Under cykelturen höll jag på att smälla av pga värmen ;-), men efter alla kyla så får det väl gå bra då ;-).
Jag hade tid hos en Kinesiolog som gick igenom hela mig. Han fick en hel del saker att jobba med :-O men "fick iordning" på det han hittade, vilket var svagheter i min vänstra fot - den högra fixade han ju till efter Vårruset ;-), mitt vänstra knä, min högra höft, mitt högra knä, min högra armbåge, muskelfästen i nacken, låsning i bröstryggen, 3 låsningar i huvudets benplattor. Avslutade det hela med att sätta magnetiska senapsfrön på akupunkturpunkter i mina öron för de lederna som han gått igenom. Dessa ska jag gnida på 3 gånger om dagen under en period om 10 dagar. Fick även massage punktvis. Och trots att det inte var några ryck, dragningar eller på något vis tuff behandling så kände jag mig helt mörbultad efteråt och fick sitta en stund pga yrsle. Släppte dock rätt fort och jag kunde sätta mig på cykeln och cykla till jobbet igen för att käka min lunch. Ska tillbaka i höst för en uppföljande behandling, ska bli spännande och se om jag märker någon skillnad nu i min ridning :-).

Jag har under dagen jagat veterinär på ATG-kliniken, men eftersom jag satt i chefsfrukostmöte just när de hade sin telefontid, så gick det inte så bra. Kollade med en annan vet, men i nuläget så gör jag rätt. Sabina ska stå på boxvila och käka butta. Ska kolla i morgon med ATG hur lång tid hon ska få på sig att svara på buttabehandlingen. Hon har fått dubbeldos idag och det ska ju göra verkan! Funkar inte detta så är det nog så att den lilla damen får vandra vidare till hästhimlen :-(. En ljusglimt är i alla fall att hon var lite bättre idag när jag kom hem än vad hon var igår kväll.

Efter jobbet idag så åkte jag och maken iväg till Elektroluxbutiken igen och löste ut köksfläkten vi bokade igår. Maken hade också nu mätt röret ut till skorstenen så vi fick med rätt modell på slang. Vi köpte också en pryl som maken länge gått och suktat efter - en OBH Nordica knivslip. Det är ju fortfarande rea - så det är lika bra att passa på ;-).

När vi kom hem så käkade vi lite mat och sedan var det full fart ut i stallet. Jag hann precis med mockning innan M&M, och pappa P kom kl 19. Idag var det M2 som skulle rida och hon gjorde iordning Oktawia under tiden som vi övriga spanade in kattungarna i sadelkammaren ;-).

Pållan gick jättebra att lasta, klev raka vägen in utan att man ens behövde visa att man hade ett litet rep i handen. Blir fortfarande lika förvånad! Sedan styrde vi kosan till ÖFK.

M2 skrittade runt SM-banan och sedan så gick vi till ridhuset. M2 red ett lite lättare pass eftersom pållan inte gjort så mycket sedan jag red sist, vilket var förra onsdagen. Hur som helst så såg damen hur fräsch ut som helst. Ingen tillstymelse till hälta - skönt! Travjobbet funkade bra för M2, däremot så var Oktawia istadig i galoppen och ville helst sparka bakut än att galoppera, men fick igång damen till sist. Avskrittning skedde också runt SM-banan och det var en riktig skön kväll ute.

Oktawia färdigmotionerad!



Sadeln åkte in i bilen och pållan klev snällt in i trailern :-) och så småningom så åkte vi hemåt till Kartorp. Väl hemma så fick damen en välförtjänt ryckt innan kvällsmaten serverades. Sabina fick sitt hö och en omgång butta till.

Plockade sedan iordning på alla prylar från bilen innan det blev släckt i stallet för natten.

Efter "upprop" från Hobbes fanclub så kommer här en liten bild på underverket ;-)

Hobbe 7 veckor!



Han låg väl stilla typ en sekund så det är tur att bilden blev så bra som den blev *fniss*.

Nu ska jag bara släppa in Lexi och Lillan - sedan är det dags att ta en närmare till på sängen!

Godnatt!

/Lizzie

15/6 Måndag - Var är sommaren...

Alltså - nu har halva juni passerat! Var har sommaren tagit vägen????? När till och med jag börjar gnälla över att det är kyligt - jag gillar ju inte när det är för varmt - ja, då är gränsen nådd. I morse var det +7 grader och snålblåst! Det klassas ju inte ens som sommar om man enbart går på dygnstemperaturen! Ur led är vädret - finns det någon protestlista jag kan skriva under?? Hit med den snabbt i sådant fall!

Det blev i alla fall täcke på båda pållarna eftersom det skulle regna, och som vädret är så räcker det ju med att det kommer lite duggregn och blåser så fryser pållarna. Klena kusar kan man tycka, men till och med shettisen, som har rejäl päls, fryser. Fördelen är ju att vi inte har några flygfän i luften - alltid något!

Det har i all fall varit full fart på jobbet. Först hade vi APR (Arbetsplatsråd) för vår lilla arbetsgrupp.  Idag blev det officiellt att jag blivit delegerad arbetsuppgifter från chefen och blivit arbetsledare för vår grupp (3 personer). Detta enbart för att avlasta chefen, och det är ju mitt jobb så vi får hoppas att det kommer funka bra. Jag gillar ju arbetsuppgifter som innebär ansvar så det ska bli kul. Finns en del att ta tag i så jag kommer inte bli sysslolös ;-).

På em hade vi ett möte till, med hela administratörsgruppen inom förvaltningen, vi samlades först till lunch och käkade på Gustavsvik - finfin buffé och rejält mätta blev vi. Hi hi - kul med möte efter den lunchen - vi var lite mätta och trötta ;-).  

Efter jobbet så for jag och maken ut till Elektroluxbutiken och kollade om de hade några prylar kvar som var på rea. Det fanns det och vi bokade en ny köksfläkt. Vi har varit utan köksfläkt i 1 år så det är väl dags att fixa en nu. Kvar sedan är bara att fixa till nya skåp och nytt kakel över diskbänken. Om vädret fortsätter som det är nu så vet vi vad vi har att göra under semestern ;-). Det största problemet är dock att komma överens om vilka köksluckor vi ska ha *harkel*.

När vi kom hem så fixade maken lite middag och jag fixade stallet. Vid 18-tiden kom M1 för att skritta ut på Oktawia. Hon hade bokat tid med en granne så de skulle ta sällskap på skritturen.

När de gav sig iväg så gick jag in och käkade lite mat, nu hade min lunch försvunnit och jag var hungrig igen ;-). Pratade en stund med maken, jag hade nämligen stora problem att få in Sabina från hagen. Hon har blivit riktigt akut dålig i sin fång. Trots att hon står på butta har blivit rejält mycket sämre över dagen :-(. Så vi kom överens om att det är lika bra att ringa till ATG i morgon och hoppas att de har en tid ganska omgående. Om hon blir sämre trots att hon står i sjukhage, inte får nåt annat att käka än hö, dessutom medicineras med butta och ändå blir så mycket sämre - inte kul alls.... :-(.

M1 var tillbaka efter cirka en timme. Uteritten hade gått jättebra. Oktawia hade slappnat av totalt när de fick sällskap av ett annat ryttarekipage. När hon är själv måste hon hålla kolla på allt och kan stirra upp sig rätt rejält, men så fort hon fick se ridsällskapet så lugnade hon ner sig direkt. Bra att det funkade! Det är ju himla skönt att ha någon att rida ut med, och det kan ju vara skönt för maken att slippa följa med jämt på sin järnhäst ;-). Dessutom så hade de tur med vädret och solen tittade fram lite grann. Oktawia verkade tämligen avslappnad när de kom hem, stod och gäspade på stallgången flera gånger så hennes lilla hjärna fick nog så den teg idag... ;-).

Mycket mer än så här händer inte idag. Nu ska jag kolla på CSI och sedan blir pållarna nattade. Sedan är det slut för idag ;-).

Nalle hälsar sin fanclub ;-)



Jag ska fortsätta leta efter sommaren.... ;-)

/Lizzie

14/6 Söndag - Slappardag

Det är bara att inse att man börjar bli för gammal för att vara upp och nattsudda *fniss*. Att komma isäng kl 3.00 är alldeles för sent och om man också då intagit lite alkoholhaltiga drycker = 3 cider och en liten wiskeypinne - ja då är det totalt kört!

Det har varit soffan som gällt hela dagen, dock har det ju också varit ett himla trist väder. Inte så man känt att man varit tvungen att gå ut och grejja i trädgården direkt. Maken var ju inte på någon fest igår, men han var i alla fall lika trött som jag - undrar vad han har att skylla på ;-) För mycket ostbågar kanske...

Fram på em så kravlade jag ur soffan för att fixa stallet. Pållarna behövde ju få mockat och så kollade jag av Oktawia. Idag var hon hur ren och fin som helst i benen. Inte förhöjd puls någonstans. Longerade henne lite och hon visade inte tillstymelse till hälta. Däremot var hon lite busig och studsade runt lite när jag longerade ;-). När jag kollade klart och släppte lös henne så såg hon allmänt förvånad ut och undrade om det inte skulle hända något mer... Sabina står ju i sin sjukhage så jag tror Oktawia är lite uttråkad. Har ingen att busa med...

När jag var klar i stallet så hade krafterna tagit slut och det blev soffan och TV:n igen. Med en lite Nalle som sällskap ;-).

Det var allt för idag.

/Lizzie


13/6 Lördag - Klassträff

På förmiddagen idag så kom makens föräldrar och hälsade på en sväng. De var hemskt nyfikna på nya diskmaskinen och vill komma och kolla på den ;-). Inte för att jag tycker det är så mycket att kolla in så, men de får gärna komma och hälsa på. Maken lyckades dessutom överraska mig rejält genom att plocka fram en smörgåstårna! Hur han fick hem den igår utan att jag märkte något - det är en gåta!!

Så det blev kaffe och smörgåstårta som tidig lunch idag ;-) Smakade gott gjorde den i alla fall :-).

Under tiden som vi fikade hade vi naturligtvis Nalle i köket. Helst så ville han ju ligga mitt på bordet och alla skulle klappa på honom ;-). Funkar ju inte så bra när man ska fika, så han fick finna sig att bli förpassad på golvet ;-)



Efter fikabesöket så åkte vi iväg till Eklunda stuteri och köpte spån. Hade helt slut på strö till pållarna och jag hade igår kollat med ägaren till Latorps gård om de var på plats, vilket de skulle vara enligt uppgift då. Men så hade det kommit annat emellan så det fanns ingen där som kunde sälja spån. Funkade ju lika bra att åka till Eklunda stuteriet, så jag fick hem mitt spån. När vi kom hem och hade lastat ur så fick maken släpa fram högtryckstvätten för vägen till Eklunda stuteriet var en blöt, nyskrapad grusväg. Bilen och trailern så ut som om de hade varit med i en match gyttjebrottning *fniss*.

Så under tiden som jag mockade och fixade stallet så såg maken till att bil och trailer befriades från leran ;-).

Jag kollade också av Oktawia, longerade henne lite lätt i hagen. Inga tydliga tecken på hälta, ingen förhöjd puls och hon såg fräsch ut när hon busade runt i hagen. Dock får hon ett par dagar med bara hagvila för säkerhetsskull.

När jag var klar med allt när det gällde stallet och pållarna så var det dags att göra iordning mig själv till den stundande klassträffen.

Vi skulle hem till en av våra gamla klasskamrater från 9:an och träffas nästan hela vår gamla klass. Jag blev upplockad strax efter kl 17 av Pysseltrollet och så for vi vidare till Kinkhyttan.

Det blev en jättetrevlig kväll och det var kul att träffa alla gamla klasskompisar. Det kom några som man inte sett sedan vi gick ut skolan - på något sätt så var alla sig rätt lika i alla fall.

Vi var hemma hos R och som tur var så hade han ett stort parytält som vi kunde sitta i. Vi hade rätt bra tur med vädret trots allt. Det duggade bara ett par gånger, men inget hällregn och det var inte så jättekallt heller.

Lite mingelbilder från klassträffen :-).









Vi hade en trevlig kväll med mycket prat, skratt och trubadurspel. Kom hem ursent... tror klockan var 3 eller något sådant när jag gick och la mig :-O. Alldeles för sent men så blir det ibland.

Det var allt för idag1

/Lizzie

12/6 Fredag - Regn, regn och åter regn

Undrar hur mycket det kan regna egentligen. Det ska föreställa sommar, men det känns som om det är oktober och ungefär lika mörkt har det varit idag *burr*. Skönt med en kamin som värmer i huset måste jag erkänna ;-).

I morse så hade Oktawia fortfarande förhöjd puls i sitt högre framben, men hon haltade inte i skritt så hon fick gå ut i hagen. Sabina fick gå till sin sjukhage, men jag tyckte hon gick stelare idag. Med tanke på att jag nu har 2 halta pållar hemma så fick jag tag i hovisen mitt på dagen. Hovis tyckte också det lät som om Oktawia kan ha en  hovböld coh så skulle hon kolla på Sabina också. Det blev lite svårt att få ihop hovistid bara, till slut blev det så att vi fick sluta tidagare och jag fick en tid 15:30.

När vi kom hem så spöregnade det och hagen står nästa helt under vatten! Klafsade ut i leran och hämtade Oktawia och sedan ut för att hämta Sabina - hon rörde sig helt plötsligt mycket sämre än tidigare :-O.

Hästarna frös så de skakade trots att de hade regntäcken på sig, så det var nog bra att vi kom hem lite tidigare. Oktawia förhöjda puls var som bortblåst. Hur torr och fin som helst i benen. Ingen värmeökning heller i hoven. Inte heller reagerarde hon när hovis tryckte med visitertången. Så antingen är det en hovböld som inte är "färdig" ännu, eller också så har hon slagit på sig själv och träffat en nerv, eller typ vrickat/sträckt sig i hagen. Damen vände helt OK på stallgången, och hon hade inga problem med att stå ordentligt på benet. Bara att avvakta och se hur det utvecklas.

När det gäller Sabina så var det sämre beställt med henne. Ett fånganfall har kommit under dagen *suck*. Så hovis kunde inte göra något just nu, utan det är bara att mata i den lilla damen butta och se till att hon står mjukt med hovarna. Pållarna fick stå inne resten av dagen eftersom de frös och det var så grisigt väder ute.

Eftersom vi var tvungen att flänga oss hem pga hovisbesöket så hade vi inte hunnit handla med mat hem och inte heller besökt bolaget. Ska ju gå på klassfest i morgon och då ska jag ha med både mat och dricka till mig själv.

Vi for snabbt ut till Marieberg, passde på att gå in på Lindex en vända och där hittade jag ett par toppar och en jacka på rean. In på bolaget och nu hade jag bråttom eftersom jag kommit på att jag var tvungen att hinna till Granngården innan de stängde! Handlade ett par flaskor vin (behöver fylla på vinstället) och några flaskor cider i ett rasande tempo. När vi kom ut från systemet hade vid 12 min på oss att ta oss till Granngården.... maken körde INTE som en tok för vi hade bilar före oss hela tiden ;-).

Kom väl fram till Granngården typ 2 min i 18 och hann in precis för att köpa lite papperströ och fosforbalans - sedan fick de lås affären ;-). Det sista vi gjorde innan vi åkte hem var ett besök på Willys för att shoppa lite mat.

När vi väl var  hemma igen var jag helt utmattad och när jag packade upp det vi shoppas så upptäckte jag att jag hade haft lite väl bråttom på Systembolaget. Cidern som jag köpte var inte alls normal styrka på (4,5) som jag brukar köpa, utan 7.0 - jättestarka!!! Hm, räcker nog om jag tar med mig en flaska - tål ju ingen och blir onyckter på ingenting! Inte bra alls! Maken tyckte inte alls att det var något problem att jag köpt för starka cider... alltså, de kan gärna stanna hemma hos honom *fniss*.

Maken fixade till sist lite middag och jag fixade stallet. Pållarna fick lite mer hö att tugga på, men såg ut att tycka det var helt OK att stå inne ;-). Ett förskräckligt väder var det ute i alla fall...

Kom in lagom till det att middagen var klar - renskavsgryta som var hur god som helst. Kollade lite på TV under tiden som jag käkade mat och slappade en stund. Det kunde jag behöva efter att ha stressat som en galning.

Kom i alla fall ihåg att inför morgondagen scanna in de foton jag har från vår skolresa vi gjorde i 9:an och även från skolavslutningen. Det tog ungefär 1,5 timme eftersom jag hade rätt många bilder. Blev lagom klar med det när det var dags att natta pållarna. Kollade av Oktawia en gång till. Forfarande ingen förhöjd puls och rör sig helt ok i boxen i alla fall... hm, bara att hålla tummarna att det bara var något tillfälligt bakslag igår!

Resten av kvällen har tillbringats framför TV - och roligare än så blev inte denna fredagkväll :-)

/Lizzie


11/6 Torsdag - Upp och ner...

Sicken dag det blev idag! Det har varit både bra och dåligt, eller upp och sedan ner ;-)

Började inte så bra... maken kliver upp 30 min tidigare än mig. Han matar hästarna och morgonrastar Lexi och Lillan. När jag klev upp kl 6 så kom han upp och sa att Lillan var försvunnan :-O.

Lillan är vår amstaff-blandning och hon smiter ALDRIG ensam. Lexi satt på trappan och ville in - men ingen Lillan. Han var ute och ropade - men ingen hund.

Så vi tillbringade en timme på morgon med att vara ute och leta efter Lillan - vi tog varsin cykel och stack iväg åt varsitt håll och letade hund. Så tidig morgon var jag ute och cyklade 40 min och ropade efter en sabla hund - som inte visade sig. Lite stressande situation! Lillan tycker inte heller om andra hundar så man vill inte att hon ska springa på någon stackare som är ute och går med sin vovve... inte heller vill man att ens hund ska förorsaka någon bilolycka eller dylikt. Hon var i alla fall inte ute och sprang på någon väg. Hem igen och vi fortsatte ropa och ropa... Och så helt plötsligt så sitter hon ute på gärdet  - skitglad! Och totalt dygnsur eftersom hon hade varit ute och sprungit i högt blött gräs.

Matte och husse var INTE så glada, men samtidigt lättade över att hon var hemma hel och utan skador. Vi fattar inte vart hon kommit ut eftersom hon har en enorm respekt för staketet. Den lilla rackaren löper ju i och för sig, då kan ju även tikar få lite spring i benen...

Lätt försenade och stressade kom vi iväg till jobbet. Jag glömde plånbok och oriflamevaror hemma så det förstörde min planering, men man får överleva. Som tur var hade maken pengar med sig eftersom vi skulle ut och äta lunch med jobbet. Det hade ju blivit lite pinsamt om jag kommit utan pengar till den ;-).

Förmiddagen avlöpte utan några mer konstiga saker inträffade. Eftermiddagen tillbringade vi i stadsparken - en skön em ;-). Först käkade vi lunch i stadsträdgårdens restaurang - hur gott som helst. Sedan hade jag och en kollega annordnat friskvårdsaktivitet i form av guidad tur i Stadsparken. Parken tillhör ju vår förvaltning så det var ju lätt fixat ;-). Det är så fint i stadsparken - värt att besöka. Vår em avslutades med att vi fikade vid stadsträdgårdens café. En perfekt avslutning på vår friskvårdsaktivitet och dessutom hade vi uppehåll och lite sol hela eftermiddagen.

Maken kom sedan och hämtade mig uppe på stan och vi for direkt hem. Behövde inte laga mat det första vi gjorde eftersom jag var tämligen mätt efter allt ätande och fikande. Dock var det skönt att sitta ner och dricka lite kaffe och läsa Tidningen Ridsport som kommit med dagens post.

Lilla Nalle låg och vräkte sig på bänken och höll lite koll på vad jag sysslade med ;-).



Vilken slapphög va!

Strax innan jag skulle ut i stallet för att mocka så fick jag ett trevligt telefonsamtal. Det var från tjejen som jag skickade min Albion dressyrsadel till. Hon fick sadeln levererad till sig förra fredagen och hon fick en veckas öppet köp för att kolla att den passar henne och hennes häst.

Tjejen ringde nu ikväll och är jättenöjd med sadeln :-). Hon tycker den är helt underbar att rida i (det ÄR den). Sadeln passar hennes häst kanonbra så hon var jätteglad. Och jag blev jätteglad över att sadeln hamnat hos någon som verkligen uppskattar den :-). Jag vet ju själv hur det är att leta sadel och hur glad man blir när man hittar en fin sadel som ligger bra på kusen OCH som passar en själv :-). Dessutom är jag ju pedant när det gäller min utrustning, så hon fick tag på en välskött sadel ;-).

Så glad ihågen är det stallet nästa. Mockningen är snart gjord - tänk - när man inte har bråttom. Då har pållarna minsann  varit prydliga i boxarna så det är lättmockat ;-).

Alltså hade jag tid över att gosa med kissungarna i sadelkammaren. De gillar verkligen att ligga och sova på smutsiga schabrak ;-)



Pälshög, eller vadå?

När jag var klar med mat och mockning så plockade jag in pållarna. Tänkte longera Oktawia en sväng och sedan gå en liten promenad med henne. Hon gick så bra i går när jag red, så longering skulle räcka som motion idag. Tyckte hon rörde sig lite stelt när jag hämtade henne i hagen. Men efter allt regnande så är det lite slipprigt i hagen, så det var svårt att avgöra exakt hur hon gick. Tyvärr så blev mina misstankar starkare och starkare att allt inte stod rätt till när jag skrittade fram henne.

Damen rörde sig inte helt fräscht i skritten. Något skumt med vänster fram. Och mycket riktigt... i trav på volt så syntes det bra - halt vänster fram.

Hon är inte svullen och var inte nämnvärt varm över benet. Gick in och ringde för att rådfråga jourhavande veterinär. Känner mig alltid villrådig vid hälta. Ska man linda, ska man kyla - eller vad.

Jourhavande veterinär tyckte jag ska avvakta tills i morgon eftersom hon stöder helt ok på benet. Kyla benet var alltid bra och fick rekommenderat att lägga på kyllera.

Kollade benet igen, nu tyckte jag att Oktawia var lite varmare strax ovanför kotan, men framför allt så hade hon kraftig digitalispuls nu i kväll. Och det enbart på vänster fram. Hm.... hovböld på gång.... hon vilade hoven rätt mycket... Jag kletade på kyllera i alla fall. Skadar väl inte. I och för sig så är ju damen inte direkt stillsam i hagen, utan kan  mycket väl ha sträckt sig eller vrickat sig i hagen under dagen. För hon var inte halt i morse! Men jag misstänker hovböld...

Blev alltså inte mycket med den motionen *suck*. Oktawia hade ju en hovböld förra våren - den kom ju också från en dag till en annan. Så vi får väl se hur det hela utvecklas... men det var ju inte vad man räknat med direkt. Jag fick ju vara på bra humör ett tag i alla fall *fniss*

Har inte gjort så mycket mer ikväll. Och nu är det dags att gå och lägga sig. Bara fredag kvar - sedan är det helg - igen! :-O

Det var allt för idag!

/Lizzie

10/6 Onsdag - Shopping!

Skattepengarna kom idag :-D. Alltså har maken och jag frossat vilt i shopping *fniss*. Men vi har bara shoppat sådant som vi behöver ;-).

Vi drog iväg till Stadium Outlet på en tidig lunch. Jag var i stort behov av en ny jacka, typ regn/vindjacka. Hittade en kanonsnygg i en läcker limegrönfärg, tyvärr en storlek för liten... Efter rätt mycket letande så blev det ett komplett regnställ istället, i den diskreta färgen grå/svart jacka och svarta byxor.



Med tanke på hur vädret utvecklar sig så var det nog ett bra köp ;-).

Hittade också en billig ljusgrå fleectröja som fick följa med hem 150 kr istället för 300 kr  - rena fyndet.

Maken och jag gjorde dessutom mer fynd - varsit par bra skor :-). Mina joggigskor från förra året är helt slut i sulorna och börjat spricka i sömmarna. Därför inköptes nya åt mig, ett par reebook för kraftig pronation. Satt om gjutna på mina fötter och kommer underrätta för min inflammerade hälsena att läka. Maken köpte ett par adidas som han gillade - naturligtvis var de fodrade med Gore-Tex - det är viktigt för honom ;-).



Eftersom jag måste ha joggigskor uppbyggda för pronation så kostar de en del... men jag gjorde rena fyndet. Istället för 1400 kr så betalade jag 800. Makens dojjor hade kostat 900 och han betalade 600 kr.

Efter jobbet så fortsatte vi vår shoppingrunda ;-). Vi for ut till Home-butiken där de har lite ombyggnadsrea. Den butiken är ju inte den billigaste i stan direkt, men vi visste att de hade den diskmaskinen som vi ville ha - frågan var bara om den var med på rean eftersom det är den senaste modellen från Elektrolux.

Den fanns kvar! Ordinarie pris är egentligen 8 600, introduktionspriset när vi kollade på diskmaskinen för 2 veckor sedan var 7000 kr. Vi fick köpa maskinen till det facila priset av 5.500 :-D. Det innebar att de var 1000 kr billigare än Elon och vi beslutade oss snabbt för att köpa diskmaskinen :-).

Tur man har stor bil så vi fick in den i skuffen ;-). Full fart hemåt och in med maskinen. Bort med den gamla sunkiga diskmaskinen som varit trasig 1 år och efter en timmes pyssel så var maskinen inkopplad och på plats!



Notera att det är belysning i maskinen - lite lyx som vi unnade oss :-)

Maken var nöjd, framför allt så var det hans tur att diska och nu slapp han ;-). Diskmaskinen blev invigd på en gång och det var så skönt att få rent på diskbänken och slippa ha disk stå framme för jämnan.

Medans maken röjde upp i köket efter byte av diskmaskin så gick jag ut och fixade stallet. Ridning stod det på schemat idag så det var bara att sätta fart. Efter mockningen så blev pållan iordninggjord för en tur in till ÖFK. Inte väder för någon uteritt idag direkt, och jag kände att jag ville träna på det vi gick igenom på ridlektionen i söndags.

Pållan klev snällt in i trailern och vi for iväg mot ÖFK. Det var rätt folktomt där, ett ekipage i ridhuset så man behövde inte trängas direkt. Oktawia var lite spänd och tittig i början, men det gick över under framridningen. Inga problem att fortsätta jobba pållan när vi sedan blev själva i ridhuset och Oktawia var idag riktigt samarbetsvillig. Jobbade på jättebra och inte alls någe tjafsig med huvudet.

Maken försökte ta kort på oss under travjobbet - men det är svårt att få bra bilder i ridhuset - ser ut som en "spökhäst" ;-)




Red totalt 50 min inkl fram- och avskrittning. Pållan var nöjd efteråt och jag var nöjd, det jag fick loss i söndags kunde jag fortfarande rida på - kan inte bli bättre ;-). Inga problem att lasta när vi skulle åka hem. Trots att hon blev lite stressad och okoncentrerad på av en häst som skrittade runt bakom oss, så klev hon bara rakt in i trailern - duktig pålla :-D.

Var hemma igen vid 21:45 - lite sent, men diskmaskininstallationen pajjade vårt tidsschema och då blev det sent. Var klar med pållarna och stall kl 22.15, kvar bara att kvällsrasta lite vovvar. Det har maken gjort nu under tiden som jag gjort detta inlägg :-).

Är i alla fall himla nöjd med vårt köp av diskmaskinen - ska bli så SKÖNT att slippa hålla på och diska för hand :-).

Nalle tyckte också att det blev varmt och skönt ovanpå diskbänken ;-). Även om det mest är vatten han är ute efter ;-).



Det var allt för idag!

/Lizzie


9/6 Tisdag - en "lugn" kväll...

Man kan ju verkligen fundera på vart sommaren tagit vägen - frusit inne totalt, eller? Inte kan man tro att det är midsommar om 1,5 vecka i alla fall. Förhoppningsvis så kanske sommaren hinner komma tills dess...

Efter en dag med full rulle på jobbet så var jag hur trött som helst när jag kom hem. Pållan hade vila inplanerad så jag tänkte bara slappa och ta det lugnt - försöka i alla fall ;-). Precis efte lunch idag så var jag iväg på en omgång med massagebehandling för min stackars kontorsrygg + nacke. Ordentligt knådad blev jag, massören försökte prata med mig och jag hade lite problem att svara eftersom jag höll på med andningsövningar för att inte börja böla. Det gör så in i helvete ont när det ska knådas loss visa spända muskelknutor! Jag har väldigt hög smärttröskel - men det var på gnällen att jag fixade hela behandlingen. Fick säga till en gång när han masserade muskelfästet på baksidan av min högra axel. Det var VÄDLIGT spänt där, men han får fortsätta med att knåda loss det nästa behandling som är om 2 veckor. Var helt mörbultad resten av em - tur att det var möte så jag kunde sitta och ta det lugnt ;-).

Jag får dock skylla mig själv - bad om att få en behandling som gör NYTTA - inte bara lite lätta strykningar på ytan. Jag vill ju ha valuta för pengarna ;-). Men det blir väl bättre efter några behandlingar när han knådat loss mina spända muskler. Det som var bra, var i alla fall att jag INTE är sned i bäckenet som jag trodde! Har haft problem med det tidigare nämligen. Nåja, ridningen ska ju göra lite nytta ;-).

När jag kom hem så började jag dock direkt med att packa upp Oriflamevarorna som kommit - det är KUL - som julafton varje gång, även om jag inte ska ha några prylar.



Det tog en stund att packa iordning alla små påsar, och kolla igenom nya katalogen. Maken började med maten och jag fyllde på dunkarna med vatten och tog mit utåt stallet för att mocka.

Hann aldrig börja med mockningen för det kom ett telefonsamtal från Pysseltrollet emellan och sedan så behövde grannen ha hjälp med att lasta en av sina isisar. Grannens pålla hade helt plötsligt fått för sig att det där med att gå in i trailer - det gör man inte... Jag fattade då varför Oktawia var så orolig i hagen. Hon vandrade fram och tillbaka och spejade som bara den mot grannens hästar. Hon har superkoll på vad den lilla flocken pysslar med. Damen märker direkt om det är något som inte stämmer där borta!

Knatade över med hjälm, handskar och rep för att se om jag kunde göra en instats. Måste i alla fall ha lärt mig något efter cliniken med Ronny Åhman, för vi fick in isisen utan att behöva bråka med henne. Det tog en liten stund, men hon klev in frivilligt :-).

När jag kom hem igen så var maten klar - bara att sätta sig och käka - det gillar jag  ;-). Men efter maten var det bara att ta itu med mockningen, den hade liksom inte försvunnit av sig självt ;-).

När jag kom i sadelkammaren så upptäckte jag att Prickans bebisar puttat ner locket till tvättkorgen och bestämt sig för att ligga ovan på tvätten - det är en perfekt sovplats ;-). Hårar ner gör de - men söta är de i alla fall ;-)



När jag var klar i stallet så kollade jag till pållarna. Oktawia hade nu lugnat ner sig och inriktade sig på att leta efter mat ;-)



Sabina är tyvärr lite ömfotad efter verkningen och får stå i sjukhagen för att se om det hjälper att ha lite mjukare underlag.



En jättebox med halm - det kan man äta ;-)

Tog en runda i trädgården. Kollade till växterna i växthuset och vattnade. Lätt att glömma att växthuset behöver vattnas när det regnar ute. Upptäckte sedan att Kvannen växt med raket fart! Den blir hur stor som helst och är nu cirka 2,5 m hög!



Vattenkannan hänger på ungefär dryga 1,5 m höjd!

Sedan kollade jag om vi hade något fågelbo i ett av våra äppleträd. Vi har ett träd som har en naturlig fågelhålk mitt i trädet. En familj brukar alltid bo där varje sommar. Och mycket riktigt - även i år så var det befolkat. En ilsken liten fågelmamma låg där och väste åt mig.

Tror det är en talgoxe



Här ser man också att hundpälsen, som jag lagt ut, kommit till användning ;-). Maken hade sett boet igår och då räknat till 9 ägg!!!

Fram på kvällningen började jag känna av massagen - en grym träningsvärk i HELA ryggen. Känns som om jag varit på värsta styrketräningspasset :-O. Eftersom jag också var trött så förpassade jag mig i soffan en timme och tittade på ett avsnitt av CSI Miami som jag bandat för evigheter sedan. Maken höll på med att klippa gräset och osade ner hela trädgården med en bensinstinkande gräsklippare. Annars så var det en rätt skön kväll.

När maken var klar med gräsklippningen för kvällen så plockade vi in pållarna och han hjälpte mig att sätta fast en liten sula på Sabinas framhov. Silvertej är ju en bra uppfinning *fniss*. Förhoppningsvis så sitter den på bättre nu än häromdagen. Då lossnade den direkt. Om det inte funkar så blir vi nog tvungna att be hovis sätta på skor och sulor fram, så det är bra om det funkar med den sula jag har + silvertejp. Men hon får nog vara i sjukhagen i alla fall så hon inte springer runt med bandaget.

När vi var klara så var det dags för nattning av pållar. Jag har också hunnit med att jobba en timme åt NRU, men nu är allt klart för idag.

Så det var allt för idag!

/Lizzie

8/6 Måndag - Full rulle

Det blev aningens stressigt efter jobbet idag. Först åkte vi iväg till Kebe och kollade på åkgräsklippare. Vi behöver ha en rätt kraftig eftersom vi bor på en kulle med kraftig lutning - hm den vi behöver är INTE billig - fast det visste vi förstås. Vi ska kolla runt efter en begagnad i första hand och än så länge är det ingen panik, vi har ju en gräsklippare som funkar även om den är dags att bytas ut.

Efter Kebe så for vi till Säljaren och kollade på diskmaskin - igen. Vi är fortfarande inne på samma som sist vi var där och kollade. En Elextrolux. Skattepengarna kommer ju i slutet av veckan - sedan är det slut med handdiskandet :-).

Innan vi åkte hem så gjorde  vi ytterligare ett stopp, nämligen Willys och handlade hem lite förnödigheter. Sedan var det full fart hemåt.

Vid det här laget så hade mitt tidsschema spruckigt ;-). Började med maten, men maken fick fortsätta när jag insåg att  jag hade en timme på mig att mocka, äta och sedan ta in pållan. Det blev att ta det långa benet före det korta och fixa stallet i raketfart. Maken hade sedan fixat klart maten så det bara var att sätta sig och käka - vilket jag också gjorde i raketfart ;-). Kl 18.50 var jag sedan i hagen och plockade in pållarna för 19.30 skulle jag vara inne på ÖFK med pållan.

Hade ju lagt på regntäcke på pållarna eftersom det skulle spöregna idag. Har dock inte sett så mycket regn, men fördelen var ju att Oktawia inte var nämnvärt smutsig - gick snabbt att borsta henne ren och sedan på sadel och träns. Lastningen gick jättebra - damen klev raka vägen in och maken behövde inte ens vifta med repet. Både jag och maken är lika förvånade varje gång ;-).

Kom in till ÖFL 5 min sen, som vanligt *harkel*. Är nog lite tidsoptimist... Det var M2 som skulle rida pållan idag och passet började med en skrittur runt SM-banan. Mycket folk i rörelse och pållan lite tittig - mest spännande var bevattningen av SM-banan ;-).

Själva ridpasset gick bra, pållan var lite seg i starten, men sedan fick hon fart. La in ett nytt moment när det gällde galoppfattning - nämligen att fatta från skritt. Gick rätt bra - ett par travsteg blev det, men fattningarna blev bra och pållan blev inte stressad. I traven så såg damen riktigt bra ut. Ungefär en timmes ridning blev det idag och det märktes inte på pållan att hon gick ett rätt hårt pass med mig igår.

Lastningen när vi skulle hem gick också bra och jag var hemma till strax efter kl 21. Gjorde iordning pållan och fixade klart i stall och med prylar. Sedan ägnade jag mig en stund åt att gosa med Prickans bebisar.

Bedårande små kissungar - svåra att motstå ;-)



När jag gosat klart med dessa kissebebisar så gick jag in och kollade till Kalle och Hobbe. De var trötta och låg och sov i "katthuset". Väl omhändertagna av sin storasyster, No name, som tror att Kalle och Hobbe är hennes bebisar. Busan har fått en barnvakt med andra ord ;-).

Kissarna var måttligt roade av att komma ut och gosa med mig ;-)



Roligare än så här blev inte kvällen - nu är det dags att göra sig iordning och förpassa sig till sängen för att orka med morgondagen. Det är ett problem med ljusa sommarkvällar. Har så HIMLA svårt att komma isäng i vettig tid :-O. Ska bli SÅ skönt med semester ;-).

Godnatt!

/Lizzie


7/6 Söndag - ridlektion

Ingen lång sovmorgon för mig idag. Maken stod för morgonfodring av pållarna, men jag var tvungen att kravla mig ur sängen vid 9-snåret i alla fall. Kl 11.00 var ridlektion för ÅE inbokat inne på ÖFK. Så det var bara att kliva upp och göra sig i ordning, käka frukost osv. När jag var klar så var det dags att gå ut i stallet och göra iordning pållan för färd inåt ÖFK. Borstning och på med utrustning. Under tiden fixade maken med trailer och bil så när jag var klar med hästen var det bara att lasta. Pållan var jätteduktig idag och klev in utan tvekan och utan att maken behövde vifta med något rep.

Vi kom in till ÖFK så jag hann skrita fram i lugn och ro innan ÅE var på plats. Började ändå passet med att jobba damen i skritt - inte så enkelt som man kan tro. Oktawia vill inte riktigt ta stöd för bettet, utan höll på med att grejja lite med munnen och la huvudet på sned, fick tips på hur jag skulle hantera det och så fick vi det att funka bra.

Travjobbet gick bra till att börja med pållan har bra takt och rytm, men när det blir lite jobbigt så vill hon gärna springa med huvudet rakt upp. Damen går inte fram ärligt för hjälperna, utan jag fick driva rätt bra för att rida igenom motståndet. Till sist så lyckades jag med det och få henne gå i en bra form. Det stora problemet är inte pållan, utan det är att jag inte orkar ordentligt. Behöver få bättre "ridkondis", men det är bara att kämpa på. Idag kunde jag i alla fall sitta ner i traven ett helt varv på fyrkantsspåret innan magmusklerna gav upp och blev som gelé i hela kroppen - får jobba med nedsittningen en bit i taget. Oktawia accepterade i alla fall att jag satt ner i traven, tidigare har hon blivit stressad.

ÅE sa också att Oktawia musklat på sig fint och det är inte alls konstigt om hon börjar protestera mera nu om hon tycker saker och ting blir jobbigt. Nu har damen lite muskler att sätta emot med.

ÅE tyckte också att det börjar bli kul med Oktawia, för nu går det att jobbar ordentligt med henne. Damen accepterar att man rider igenom motstånd, och det utan att honi blir förbannad och protesterar. Det går att komma till riktig ridning på damen ;-). Som vanligt var jag helt slut efter ridlektionen, men tyckte ändå att jag hade bättre koll på kroppen idag, i alla fall större dele av ridlektionen. Fladdrade inte runt lika mycket som jag brukar göra. När vi var klara och skulle åka hem så uppförde sig pållan exemplariskt vid lastningen och klev rakt in.

Länk till dagens ridlektion


På vägen hem så åkte vi rakt in i värsta skyfallet och fick köra jättesakta och när vi kom hem så väntade vi en stund tills det värsta regnet gett sig. Inte så kul att kliva ur bilen och bli totalt dygnsur på 2 sekunder. Pållan stod ju snällt och stilla i trailern tills det var dags att få komma ut.

När jag var klar med pållarna och släppt ut dem så fixade jag klart i stallet. Var inte klar förräns 13-snåret - vips så hade hela em försvunnit. Jag hade hoppats att maken skulle ha fixat lunch under tiden jag mockade, men det hade han inte tänkt på. Så det blev snabblunch i form av kaffe och macka. Fick duga det också ;-).

På em så gick jag igenom det maken filmat under ridlektionen. Det är SÅ bra att filma när man rider. Min kroppsuppfattning är inte i närheten av verkligheten om man säger så ;-). Väldigt bra att se det på film, händerna fortfarande oroliga - även om det är mycket bättre. Varför jag drar upp hälarna är för mig en gåta... men men bara att jobba på.

Sedan satt jag och slösurfade en stund innan jag gick ut en vända. På em var det uppehåll, även om det inte var så himla varmt ute. Inte direkt väder för att grejja ute tyvärr, men i alla fall skönt att lufta sig lite.

Maken och jag satte sedan igång med att städa huset. Längsta tiden bestod av att plocka undan en massa tidningar och skräp. Försöka bringa reda i röran på mitt skrivbord och damma undan katthår *harkel*. En viss kisse har en förmåga att håra ner mitt skrivbord.

Städningen tog sin lilla tid och framåt kvällningen blev vi klara. Ett snabbt telefonsamtal till Pyssletrollet för diskussion om klassträffen nästa lördag. Skulle ha ringt för länge sedan, men mitt minne är ju inte det bästa alla gånger... ;-). Efter telefonsamtalet så har jag också hunnit med att jobba någon timme åt Gränsbrytning.

Det som är kvar för kvällen är nu att gå ut och plocka in pållarna för natten och ge dem kvällsmaten. Lexi och Lillan ska få sin sista kvällstur också.

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/6 Lördag - Strömsholm

Idag var det nöjesresa inplanerad :-). Jag och kompisarna K och S hade resa till Strömsholmstävlingarna inplanerat. Vi blev två som åkte jag och K eftersom S drabbats av en dunderförkylning. Så hon mådde bäst av att vara hemma.

Jag fixade stall och hästar innan jag for inåt stan till kl 10.30 som jag bokat in med K. Jag kom fram på utsatt tid och vi for vidare mot Strömholms, men först gjorde vi ett stopp vid Maxi och köpte med lite förnödigheter :-).

Vi var framme till kl 12 och vi hann inte mer än in på tävlingsområdet och utställarna så började det regna! Vi var dock klädda för dåligt väder och utrustade med varsitt paraply och paraplyna fick vi ha uppe ungefär hela tiden fram till kl 15... Vi vandrade runt bland utställarna och spana in prylar som såldes och hittade en del att shoppa. Eftersom inträdet kostade 180 kr plus 40 kr i parkeringsavgift så ville man gärna göra lite fynd bland utställarna så det går ihop sig ;-). Fanns både intressanta saker och ointressanta saker. Hittade ett döläckert Schumacherträns som jag gärna velat ha... men men, någongång ska man väl ha råd... ;-) dock inte idag!

När vi tröttnat på att vandra runt bland utställarna så gick vi iväg till dressyrbanan och kollade på lite Grand Prix dressyr - det var trevligt :-)

Men jag var glad att det inte var jag som tävlade i regnvädret ;-)



Och så var det en ökad galopp



Vid 15-snåret blev det dags för lite mat, då var vi lite lätt frusna så det behövdes lite varm mat och vi köpte Tacogratäng i restaurangtältet, helt OK pris, 60 kr, och smakade bra.

Vi försökte sedan få tag i kaffe - vilket var lättare sagt än gjort! Slut i ett tält pga vattenbrist och i nästa tält fick jag en halv kopp och K ingenting för det var slut och de fick inte igång bryggaren. Nåja - bullarna vi köpt hemma slank ner i alla fall ;-).

Lite senare skulle vi kolla på finalen i Allsvenskan (hoppning), först dock toabesök och på vägen dit så fastnade vi hos Janne från Jannes Ridshop och diskuterade trailers och lite annat babbel så till den milda grad att vi nästan missade hela finalen :-O - så kan det gå när man står och har det trevligt *fniss*

Vi hann i alla fall se Peter Eriksson på Jaguar Mail inne på banan.



Det blev i alla fall Varbergs RK som tog guld. ÖFK hade gått vidare till finalen under fm första omgång, men väl i finalen blev det lite väl många rivningar och de slutade på en 5:e placering



När denna klassen var slut så var det dags att styra kosan hemåt. Roligare än så här blev det inte och någe mer shopping var inte intressant. Både jag och K hade köpt det vi ville ha så det var bara att styra kosan mot Örebro igen.

Släppte av K hemma vid 19-snåret och så for jag vidare hemåt. Även hemma måste det ha regnat rätt bra för det var stora vattenpölar på vår gata.

Maken låg och slappade i soffan när jag kom hem och vovvarna var också sega. Ännu segare var lilla Nalle som hälsade matte välkommen hem med en stor gäspning och sedan fortsatte att sova.

Nalle mitt i röran ;-)



Jag packade upp mina blöta kassar ur min proppfulla ryggsäck. En hel del burkar och flaskor hade det blivit och jag var glad över att jag hade med mig min ryggsäck. Lite lättare att bära än att ha allt i en hand. Räknade igenom min shopping och kom fram till att jag i alla fall tjänat in inträdet plus några kronor till ;-). Kyraboken kommer bli bra kvällslektyr ;-).



Nu ska jag i alla fall sätta mig i soffan och kolla på någon film som maken plockat fram - har beställt något roligt och spännande. Undrar om han kan tillgodose mina önskemål ;-). CSI börjar ju 21:30 om inte annat....

Det var allt för idag!

/Lizzie


5/6 Fredag - Vilken morgon!

Fick INGEN bra start på denna dag!!! *morr, morr*

Min käre make hade inplanerat en friskvårdsdag med sitt jobb. De skulle åka till Bråviken och fiska eftersom de är ett gäng fisketokiga typer på hans jobb. De hade kommit på den fina idén att åka kl 05.00 på morgonen för att hinna fiska så mycket som möjligt - sickna typer... - Jag har vid minst 3 tillfällen sagt åt maken att väcka mig när han ska åka så jag kan köra in honom, jag ville ha tillgång till bilen nämligen.

Vad tror ni händer....

Jag vaknar 05.30 - INGEN make och INGEN bil!!!!

Behöver jag påpeka att jag blev rätt ilsk... dessutom - hur kan han bara åka utan att kolla att det funkar för mig att åka buss och att jag har PENGAR till bussen. Det var nämligen rätt tomt i min plånbok eftersom jag tänkt ta up kontanter i dag.

Ringer maken ilsken som ett bi och fräser någon harang som en annan spottkobra - maken la luren i örat på sin fru...

Maken var ju alltså iväg till Bråviken så det var ju bara att sätta fart, katter skulle matas, sandlådor göras rent, hundar rastas och matas, hästar matas och släppas ut. Och så skulle jag själv göra mig iordning och äta. For runt som en tetting men var klar lagom till att det var dags att sätta sig på cykeln och trampa iväg till bussen. Hade hittat ett rabattkort, men så kom jag på att jag kanske inte hade pengar på det så det räckte till en tur till stan. Bäst att kolla om det fanns några kontakter i plånboken.

Om maken låg på minussidan innan så blev det iskallt nu - kom på att min plånbok låg kvar i BILEN sedan jag var till stan igår.

Upp på övervåningen - urstressad - och vände upp och ner på hans sparbössa och plockade på mig småpengar så det räckte till en bussresa och sedan full fart iväg på cykeln i lite lätt duggregn till busshållplatsen. När jag har 50 meter kvar - svisch - där for bussen förbi!

Kan en morgon starta bättre än detta!!!! Den ramsan som kom ur min mun hande kunnat tända eld på en valborgsmässobrasa!

Funderade ett tag på om jag skulle cykla till jobbet, men det var svinkallt och för stor risk för regn. Var bara till att sätta sig i busskuren och vänta på nästa buss som kom 30 min senare.

Det som är postitivt är att jag nu vet hur lång tid det tar att gå från hållplatsen i Rosta till mitt jobb - drygt 15 minuter. Tur man har flextid, men eftersom jag kom en timme senare än vad jag brukar vara på jobbet så trodde mina arbetskamrater att jag tagit mig en rejäl sovmorgon - de kunde ha haft mera fel....

Var alltså lagomt uppretad hela dagen och inte blev det bättre av att de inte kunde slita sig från fiskestället och åka hem i normal tid. En efter en gick mina arbetskamrater hem... till sist var det bara jag kvar... om jag var grinig i morse så var det ingenting mot vad jag var när maken äntligen kom strax efter kl 17 och hämtade upp mig.


Maken hade vett att inte säga så mycket - om man säger så *fniss*. Vi handlade lite mat till helgen, tankade upp bilen inför morgondagens färd till Strömsholm och sedan så åkte vi hem. Maken var trött efter dagens fiskeresa - men där hade jag ingen förståelse - jag behövde sällskap ut eftersom jag skulle rida ut på Oktawia ;-).


Som tur var så lättar ju humöret efter att man får ta itu med mockning och fixa till i stallet. Det var fint väder på kvällen, lite kallt, men solen sken. Dessutom kan man bara inte gå runt och vara sur efter att ha besökt min sadelkammare och gosat med kattungarna där. Även i år har Pricken fått en bebis som är ett riktigt litet charmtroll. En tjej denna gång - men hon kommer bli som Nalle...

Kan en kisse vara sötare ;-)



När jag kunde slita mig från kissungarna så plockade jag in pållarna och  kl 20.30 var jag och Oktawia redo för en liten uteritt.

Maken följde med på sin järnhäst, det är första rena uteritten på hur länge som helst. Har iofs varit ute på promenader, men det är inte riktigt samma sak. Oktawia är ju extremt tittit utav sig och kan vara laddad till max. Så maken hamnade på plussidan när han följde med på turen ;-).

Utritten gick bra. Helt underbart väder, och Oktawia var lugn och avslappnad. Vi styrde kosan mot grustaget för att klättra lite. Enda incidenten som hände var vid gården som ligger brevid grustaget, där var de ute och rökte på balkonen och människan och hunden rörde på sig precis när vi kom. Oktawia blev skiträdd och gjorde ett kast runt och skulle dra iväg åt andra hållet. Men jag fick stopp på henne på en gång och människan började prata = Oktawia betydligt lugnare.

Klättringen gick bra, även om pållan tyckte det var jobbigt. 3 gånger uppför klarade hon idag, även om det var segt sista vändan.



Ritten hemåt gick också bra, även om pållan nu var betydligt mer taggad och helst ville galoppera hela tiden. Jobbade damen i skänkelvikning i trav och det gick jättebra. Riktigt bra skänkelvikningar och hon slappnade av bra.

Totalt tog ridturen 55 min och jag var ett strålande humör när vi kom hem - tänk så lite som behövs för att vända en hel dags irritation *fniss*. Allt en himla tur man har pållarna ;-).

Resten av kvällen tillbringas framför TV med lite ostbågar ;-)

/Lizzie


4/6 Torsdag - Kul besked

Förmiddagen idag gick åt till skolarbete. Först var jag iväg och träffade en kurskamrat som jag ska skriva ihop ett PM med. Efter lite diskussion om vad vårt PM ska handla om så förde jag fram en liten svag idé jag hade. Efter diskussionen så hade den lilla idén blivit lite mer konkretiserad och börjar få struktur på vad vi ska ha för syfte med PM:et. Det ska bli riktigt KUL att skriva PM :-). Efter träffen med min kurskamrat så for jag vidare till Universitet för att träffa enhetschefen för mitt ämne. Vi skulle diskutera min halvfärdiga C-uppsats, om jag kan använda det material jag har och slutföra, vad jag behöver komplettera med eller om jag ska byta inriktning helt.

Det var rätt skönt att komma upp till institutionen och så satt enhetschefen i ett rum med 2 andra lärare och jag gick fram och sa hej. Alla 3 kände direkt igen mig trots att det är 11 år sedan jag läste den första terminen i mitt ämne. Ha ha - har gjort djupa intryck hos vissa av lärarna om vi säger så *fniss*. Fast på ett bra sätt ;-).

Under diskussionen med enhetschefen så kom vi fram till att grundidén till min C-uppsats (som är 9 år gammal) inte alls är så tokig, behöver dock komplettera med en egen liten undersökning eftersom materialet min C-uppsats bygger på är lite gammalt. Men jag kan ändå ha inriktningen "Digitala klyftor" som jag tänkt från början. Sedan gick vi väg till en annan lärare för att hämta en rapport om just digitala klyftor som hon skrivit. Läraren visade sig vara en gammal kurskamrat till mig och det var jättekul att träffas.

Jag ska i alla fall registrera om mig på C-kursen, men bara vara med på delkursen för uppsatsen. Inget hindrar mig från att jobba med den redan i sommar, vilket jag tänkt. Fick namn på den personen som delar  ut handledare och namn på sekreteraren som har hand om omregistreringarna.

Kände mig hur peppad som helst när jag gick iväg från institutionen. Fick tag på sekreteraren och där fick jag ett mycket glädjande besked.

Hon satt precis och jobbade med min validering och skulle just ringa mig och fråga om en sak. Hon fick svar på en gång och jag fick besked om att de validerat klart min Kurs i vårddokumentation från -87.

Jag får kursen Vårddokumentation omräknat till 60 högskolepoäng - jippii!!! Motsvarar 1 år av utbildningen till medicinsk sekreterare på Universitetet. Blev jätteglad! Skulle jag mot förmodan läsa hälso och sjukvårdsadministration också så kan jag ta ut dubbla examen :-D.

Men framför allt så blev jag ännu mer peppad att göra klart min C-uppsats... här ska det skrivas :-)

Under em var det full rulle på jobbet och tiden försvann fort. Efter jobbet så blev det en färd upp på stan. Jag skulle iväg till min optiker för linskoll. Tyvärr så hade jag glömt bort att det var markandsafton... kom lite lätt försenad till optikern pga bilköer in mot city. Att vi hittade en parkeringsplats på stortorget var helt otroligt! Efter optikern så var det full fart hemåt.

Jag mockade och fixade stallet i raketfart och sedan in med lite ätbart för min del. Pållarna blev sedan intagna och Oktawia blev iordninggjort för ett ridpass på ÖFK. Det var M2 som skulle rida idag.

Kom iväg i hyfsat tid och på ÖFK mötte M2 och P  upp. Idag blev det ingen skrittur runt SM-banan för regnet hängde i luften och det var allmänt otrevligt ute.

Pållan var idag på lite bättre humör än i tisdags. Det kom ett par sparkar i vänster galopp, men höger galopp gick jättebra och det var inge tjafs alls. M2 tyckte att pållan stod emot lite, men det gick mycket bättre än i tisdags. Pållan uttråkad? Dags att hitta på lite andra övningar... Får fundera lite...

Var hemma igen vid 21-snåret och pållan blev ryktad och sedan serverades det kvällsmat. Var klar i stallet till 21.30.

Så nu är det bara att göra sig iordning för kvällen. I morgon bitti ska jag skjutsa in maken tidigt till jobbet för de ska åka iväg och fiska... tycker det verkar lite för kallt, men men - inget hindrar fisketokarna ;-).

Det var allt för idag :-)

/Lizzie

3/6 Onsdag - Frisk luft

Min cykel fick hänga med till jobbet idag eftersom vi skulle iväg på friskvårdsaktivitet på em. Vi hade inte fått reda på vart vi skulle, mer än att vi skulle träffas vid SBH1 med cykel och regnställ. Skippade regnstället, hade det kommit regn så hade det få bli bilen, men vi klarade oss. Uppehåll på em, men det blåste REJÄLT!!!

Vart var det vi skulle cykla då - jo ut till våtmarken vid Boglundsängen. Först cykeltur dit och sedan en promenad runt på promenadstråket som finns där, en tur på 3,3 km. Och vi höll på att blåsa bort ;-) det hade ju kunnat varit värre - det hade kunnat spöregna helat tiden.

En vy över den våtmarken



Kontorsgänget är ute och luftar sig ;-)



Vi samlades sedan vid ett rastställe där vi fick kaffe och smörgås - tänk att det smakar så gott att fika ute efter lite motiion och frisk luft. Det är rätt otroligt egentligen ;-).

Friskvårdsaktiviteten var klar till kl 15 och jag cyklade iväg till makens arbete eftersom hans jobb ligger granne med våtmarken. Maken slutar ju kl 16 men jag blev väl underhållen av hans arbetskamrater *fniss*.

Kommunalarbetare som jobbar hårt...



Innan vi sedan åkte hem gjorde vi ett snabbt stopp vid Plantagen, letade efter gurkplanta men de hade ingen. I stället blev det 2 plantor med persilja och 1 planta basilika. Sedan var det full fart hemåt.

Väl hemma så gick luften ur både mig och maken, gisses hur trött man kan bli på en gång. Jag satt och surfade runt på datorn en stund innan jag gick ut för att mocka och fixa hästmat. Maken intog under tiden horisontalläge i sängen och studerade insidan av ögonlocken under ett par timmar ;-).

Dock blev han väckt av mig när det var dags att plocka in pållan. Jag skulle longera pållan och det är bra om maken är vaken ifall något händer mig och pållan. Hästar är ju hästar liksom...

När jag höll på med mockningen sken solen och när jag tog in pållarna och gjorde iordning Oktawia - så sken solen. När jag och pållan kom ut på stallplanen och gick iväg på en framskrittningsrunda - så sken solen. Jag hann sedan påbörja travjobbet och så kom ett stort svart moln. Först hände ingenting mer än att det blåste, men så.... det började först regna och sedan kom det hagel i kombination med MYCKET stark vind.

Har ni försökt att longera en häst i hagelskur och stark vind.... ha ha!! Vad gör en häst under dylika omständigheter.... Jo, ställer sig med huvud sänkt mellan frambenen, baken mot vinden och kniper med svansen och vägrar röra på sig!!!!

När jag skulle få pållan att gå mot vinden blev hon urstressad och vi småsprang tillbaka upp till stallet och in under tak. Där stod vi och väntade på att ovädret skulle ge sig. Tog väl cirka 5 min för det värsta att dra över. Solen kom sedan snabbt tillbaka och vi kunde gå till vändplanen och fortsätta vårt longeringsarbete. Nu gick det mycket bättre ;-).

Pållan var idag mycket mer arbetsvillig än vad hon var igår ;-). Lyssnade jättebra på rösten och koncentrerade sig mycket bra på mig. Galoppen på vår lilla volt funkade också bra, damen hade mycket bättre balans än vad hon haft tidigare. Vi avslutade dagens arbetspass med att gå på en liten promenad för att spana lite på omgivningarna. Maken följde med som sällskap ifall det skulle inträffa något oförutsätt - typ att pållan smiter eller springer över mig. Har ju hänt *harkel*.

Men Oktawia lugn och avslappnad på vår lilla promenad. Bra rent mental för damen att se lite annat än det gamla vanliga. Inge tittig idag, vare sig när det kom bilar eller mopeder, utan bara lugn och nöjd över att få vara ute.

Promenad i kvällssolen



Totalt blev det ett pass på dryga timmen och när jag var klar i stallet så kändes det i mina fötter. Lilltån från i går är bättre, men inte helt bra, och så kände jag av min hälsporre efter allt promenerande... Så det ska bli skönt för fossingarna att få vila nu ;-).

Nu är dagen slut, även om det fortfarande är ljust ute. Har så himla svårt att komma isäng i vettig tid denna årstiden. Vill gärna utnyttja ljuset och det blir alldeles för sent innan man går och lägger sig. Klockan ringer ju 5.30 på morgonen och då ska man gärna kliva upp hyfsat pigg ;-). Men det är bara 5 veckor kvar till semester sedan kan man njuta av sköna sommarkvällar utan att behöva tänka på att man ska upp tidigt på morgonen.


Hur som helst - roligare än så här blev det inte idag :-)


/Lizzie


2/6 Tisdag - Tur till Ridhuset

Nu tog minsann sommarvärmen slut!!! Regn och svinkallt - varför kan det inte vara lite lagomväder ;-).

Ruggigt  i huset och det var skönt när maken tände igång en brasa i kaminen. Driver ut värsta fukten på en gång. Sedan så hjälptes vi åt med matlagningen, blev en korvgryta med bulgur. Smakade bra som vanligt. Som sällskap i köket hade vi lilla Nalle som satt på bänken brevid kylskåpet och följde oss med blicken. Kunde ju komma något trevligt i vägen för hans mun ;-).

Nalle vill dock ha uppmärksamhet hela tiden ;-).



Efter maten så ägnande jag mig åt att göra rent i kattrummet och så fick Kalle och Hobbe komma ut i köket och käka lite burkmat. Kan inte mata dem i kattrummet för då snor de vuxna kissarna all mat ;-). Efter att de smaskat i sig Miau köttkonserv så var Nalle nyfiken på de små liven...

Nalle har blivit stor - eller är det Kalle som är liten... Nalle är väl cirka 9 månader nu, Kalle är 5 veckor ;-) men Nalle var en snäll farbror!



En som INTE är snäll mot kattbebisar utan hellre skulle vilja käka en till middag - det är Kayo det. Och hon följde kissarnas varje rörelse - IFALL någon skulle trilla ner på golvet... precis som om matte inte hade koll!



Kayos meny består enbart av hundmat - inget annat! ;-)

Efter mat och pyssel med djuren inne så var det dags att ta itu med stallet. Hade lite svårt att gå för jag slog i lilltån på min vänstra fot när jag skulle in på dass, hade lite bråttom *harkel*. Känns som om jag bröt lilltån och jag har ont så in i helvete!! De var dock inte så skönt att trycka ner foten i ett par skor och halta ut i stallet, men efter ett tag så var tån bedövad av smärta så det gick rätt bra att mocka ;-).

Det var i alla fall uppehåll på kvällen så pållarna var torra när jag tog in dem. Eller rättare sagt försökte ta in dem. Precis när jag gick ut i hagen så fick Oktawia totalt tuppjuck och for runt i värsta galoppracet - bara att sätta sig på en sten i hagen och vänta tills damen coolat ner sig. 10 minuter senare så var hon "fångbar" ;-). Nu var ju mitt tidsschema spräckt så lite lätt stressad blev damen borstad och iordninggjord för en färd mot ÖFK. Skulle möta upp M1 där kl 19.30. Pållan klev snällt in i trailern när vi skulle åka - hon börja fatta vad det handlar om nu, maken behöver nästan bara hålla i repet och vifta lite med ena änden så kliver hon in :-).

Färden mot ÖFK gick bra, M1 och pappa P stod och väntade på oss och passet började med en skrittur runt SM-banan innan vi gick in i ridhuset. För en gångs skulle så var det fler ekipage än vi i ridhuset, tror det var 4-5 st till ryttarekipage som var inne samtidigt. Nu är ju ridhuset stort så det är absolut inte trångt och det är kanonbra miljöträning för Oktawia. Pållan var dock inte alls på humör - tyckte det var totalt onödigt att galoppera idag och sparkade efter skänkeln flera gånger. Riktigt vrång var damen. Sedan vad det kan beror på, kan man ju diskutera i oändlighet. Hon var i alla fall inte alls på humör - inget mer med det. Dock fick M1 till ett par bra galopper på slutet så det var OK att avsluta. För övrigt så såg det bra ut, bra i formen (när hon slappnade av) och taktmässiga, fina gångarter. Avslutade passet med en stilla promenad runt SM-banan. När vi sedan skulle lasta så skötte sig pållan exemplariskt. Det kom en ryttare precis när vi skulle lasta och de fick vara kvar som miljöträningsfaktor. Oktawia klev in direkt trots störningsmomentet och vi använde inte ens repgrimman. Utan det räckte med att vifta lite med ett rep så klev hon rakt in. Helt suveränt!

Färden hemåt gick bra och pållan blev borstad innan det serverades kvällsmat. Tog rätt på alla prylar och mockade ur trailern innan jag gick in för kvällen. Kan säga att min lilltå nu längre är var bedövad.... Syns dock ingenting, gör bara förbannat ont när jag försöker röra foten eller gå på den.

Himla kul eftersom vi i morgon ska ut på en liten utflyckt med jobbet.... hoppas tån lugnar ner sig över natten!

Nu är det i alla fall dags att hoppa i säng...

Godnatt!

/Lizzie


1/6 Måndag - Hopp för mänskligheten

Har idag varit med om en sak som gör att jag hyser gott hopp för mänskligheten. Det finns ju gott om negativa nyheter att läsa i tidingar, falska människor i olika såpor osv. Det höjs ju också varnande finger för att annonsera ut varor på Blocket - då blir man vips bestulen. Framför allt så ska man inte tro gott om folk.

Jag har sedan februari förra året försökt sälja en sadel. Det är en Albion Style tämligen obegangnad och alltså värderad till rätt mycket pengar. En ny kostar multum! Jag har kollat med lite folk som kan detta med sadlar och frågat om jag ska sänka priset på min sadel eftersom den verkade svårsåld då jag hade en udda storlek, men fick rådet att jag absolut inte skulle skänka bort sadeln.

Sagt och gjort - jag har begärt det den blev värderad till minus 1000 kr - och så har jag väntat på rätt köpare.... och väntat... och väntat... ;-). Jag haft sadeln hängt på Till Häst - men flyttade sadeln till Granngården i höstas. Den har blivit utlånad några gånger, men inte passat bra för dem som provat.

För två månader sedan la jag ut en annons på Blocket om sadeln, skrev också att den fanns på Granngården för beskådan - så man inte skulle få något ovälkommet besök hemma ;-). Inte ett endaste mail eller telefonsamtal... förrän här i fredags! Då var det en tjej som äntligen var intresserad. Vi pratades vid igen i går och hon ville ha sadeln. Jag talade om att jag kunde skicka den med bussgods till hennes närmaste stad.

Men hon tyckte det var onödigt, utan ville ha mitt kontonummer och sätta in pengar så jag kunde skicka sadeln som idag.

Visst, jag mailade mitt kontonummer och så tänkte jag så här... icke en chans att jag skickar en sadel, som jag ska ha ett 5-siffrigt belopp för, innan jag sett att pengarna finns på mitt konto! Och skulle jag vara i hennes kläder så skulle jag aldrig sätta in så mycket pengar på en vilt främmande människas konto för att sedan vänta på en sadel! Man kan ju bli hur blåst som helst! Det har man ju hört folk som gjort, och de har aldrig mer fått se pengarna och ännu mindre fått någon sadel.

Dock tog jag med mig sadeln till stan idag, välinpackad i en låda, men övertygad om att få ta med den hem igen. Så döm om min förvåning när jag kollade mitt konto efter fikat idag och pengarna satt på mitt konto!!!!!

Det finns hopp för mänskligheten - det finns fortfarande människor som litar på andra människor!! Ingen är mer förvånad än jag.

Alltså åkte jag och maken iväg på lunchen till Bussgods och skickade iväg min älskade Albionsadel till sin nya ägare. Det är med sorg i hjärtat jag säljer den, men den ligger käpprätt åt helvete på pållan så det är inget annat att göra. Förhoppningsvis så är nya ägare överlycklig över sadeln och att den passar hennes kuse. Hon har i alla fall 7 dgr öppet köp ifall sadeln inte passar.

Har ringt och talat om att jag fått in pengarna på kontot, har skrivit ett kvitto som ligger i paketet, och så talade jag om att sadeln är på väg och är hos henne om 2-3 dgr. Så håll tummarna att den ligger bra på hennes kuse - Skulle var helt underbart om jag äntligen får sadeln såld :-).

När jag kom hem efter jobbet så tog jag itu med min megadisk som var kvar sedan igår. Maken grillade kyckling ute i värmen. Jag hann bli klar med både disk och mockning innan han var klar med middagen, sedan var det himla skönt att sitta ute och äta och bara pusta en stund i värmen.

När det hade blivit lite svalare så lagade maken och jag bordet som jag ska ha i växthuset. Det behövde limmas ihop lite. Sedan så satt jag ute och putsade lite läder - det var faktiskt jätteskönt att kunna göra det ute :-)




Under tiden som pysslade om mitt läder så höll maken på och fixade lite i växthuset. Skruvade fast lite hörnbeslag på brädorna till odlingsbäddarna och sedan la han på resten av jorden. Alltså klart för plantering! Så mina plantor som jag haft i sadelkammaren hamnade äntligen på rätt ställe och jag tycker att nu börjar det likna ett växthus :-)

I mitten ska det planteras en gurkplanta - som står på inköpslistan ;-)




Maken var snäll och släpade med vatten och vattnade plantorna så nu hoppas jag att de tar sig...

Mycket mer än detta har vi inte hunnit med idag. Nu ska jag kolla på CSI, pållarna får vara ute en timme till eftersom det är så himla skönt väder ute. Ska visst bli regn i morgon...  ja ja - det behövs ju också...

Det var allt för idag!

/Lizzie


RSS 2.0