11/11 Onsdag - Veterinärbesök m.m.

Vi var iväg med Lillan till Annalysen idag. Vi hade tid kl 9 så jag jobbade ett tag innan jag åkte hem och hämtade vovven. Lillan har ont i ryggen, något som kommit och gått, men förra veckan så satt det i så himla länge och jag tyckte att hon hade ondare än vad hon haft tidigare. Tidigare så har hon bara reagerat när man klappat henne på ländryggen, men nu såg jag att hon hade svårt att komma upp och i soffan. Dessutom så leker ju vovvarna rätt hårdhänt och när Lillan har hon vill hon inte vara med längre - något som Lexi fattar noll av.

Alltså dags att kolla upp vad det hela är för något.

Hos veterinären så blev det undersökning av hjärta och lungor först, allt OK. Sedan manipulering av ryggen och när vetten kom till ländryggen så syntes det direkt att där var det något. Även om Lillan inte sa ett pip så stelnade hon till i hela kroppen och blev lite lätt stressad. Forsättningen blev röntgen. Där fick vi sitta ett tag eftersom Lillan var tvungen att få en lugnande spruta så hon skulle bli lite halvsovande. Sedan blev det röntgenplåt av ländryggen och visst fanns det något...

Lillan har en riktigt ful förslitningsskada mellan L5 och SI - alltså precis i ländryggen. Ett ställe som är väldigt utsatt på hundar och framför allt när de är av den sorten som busar hårt... hoppar, studsar och far runt. Artrosten hade gått så långt att det nästan hade bildats en brygga mellan L5 och SI, vilket bara är bra för då bildas en naturlig steloperation. Så veterinären sa att det inte finns något vi kan göra eftersom steloperation är det man gör vid denna typ av förslitningsskada. Lillan kommer förmodligen få ont framför eller bakom dessa kotor när bryggen växt klart, så i nuläget ska vi inte häva inflammtionen. Men när hon får skov då hon har ont (för idag var hon hur pigg som helst) - då så ska hon äta antiinflammations och smärtstillande medicin. Maken fick med sig receptet så han ska lösa ut tabletterna nån dag så vi har hemma.

För övrigt så är det viktigt att se till att hon är varm om ryggen när hon är ute och att hon inte håller på och hoppar för högt. I och ur soffan är OK, men absolut inte högre än 2 mankhöjder och så högt har vi nog inget som är.

Nu vet vi i alla fall läget och man slipper gå och oroa sig för vad det kan vara.

När vi var klara hos veterinären så var det jobbet igen, maken åkte hem med Lillan innan han åkte tillbaka till sitt jobb.

Full rulle på jobbet resten av dagen, men innan jag sedan åkte hem så blev det en tur till Universitetet och en träff med min handledare för min C-uppsats i Informatik. Vi pratade igenom det jobb jag påbörjade för 9 år sedan. Nu ska jag fundera på om det är något material jag kan återanvända, eller om jag ska börja om från början. Vi gjorde upp en långsiktig plan - ska examinera min C-uppsats om 1 år eftersom jag inte hinner i år. I januari ska vi träffas igen och då ska jag lämna införslag på ett eller flera frågeställningar som jag vill undersöka närmare. Finns en del att fundera på där.

När jag väl var hemma igen så blev det full fart med matlagning, äta och sedan ut och fixa stallet. Idag var det vila inplanerat för Oktawia eftersom jag var tvungen att förbereda min hästtrailer inför morgondagens besiktning.

Så efter mockning och fix av hästmaten så släpade maken fram högtryckstvätten och så tvättade vi både bilen och hästtrailern - tvätt som båda två var i stort behov av... Fast det är ju inte helt skojjigt att tvätta i 2 plusgrader, men till sist så var det gjort i alla fall. Jag hatar att åka iväg till Bilprovningen med lerig bil och trailer, alltså bara att gilla läget och tvätta trailern och då är det lika bra att fixa bilen också när man ändå var i farten... för makens del så hade han gärna skippat tvätten....

När det var klart med bil och trailer så var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Båda två hade hittat varsin lerpöl att doppa sig i, jippi, men det blev en snabb koll av dem innan kvällsmaten serverades. Pållarna överleva att sova med lerinpackning ;-). Oktawia har ju täcke på sig så det är ju halsen och manen som var lerinpackat. Pälsbollen Bianca... hon hade lerinpackning över hela sig... tur att det lossnar rätt bra av sig självt när det torkat ordentligt ;-).

Resten av kvällen tillbringades framför TV:n och jag kollade på Morden, men sedan hände inte så mycket mer. Håll tummarna att besiktningen av min gamla trailer går bra i morgon bitti ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0