30/10 Fredag - avtackningar

Kort arbetsdag idag och så har vi haft fullt att fixa med för att göra iordning inför fm avtackningar. Idag var det nämligen 2 stycken medarbetade som slutade hos oss för att börja på nya arbeten på måndag. Så stort tårtkalas har vi haft idag. Tjejen som fått nytt jobb har jobbat som assistent och alltså tillhört "min" grupp, jättekul för henne med nytt jobb efter många års vikarierande. Men jättetråkigt för mig som kommer sakna en jättetrevlig arbetskamrat *snyft*. Tur att det finns mail och att hon kommer jobba kvar i samma stad så vi kan luncha ihop när andan faller på :-D.

Killen som slutade jobbade på "gatusidan", en trevlig kille som efter många år på samma ställe tar chansen till nåt nytt.

Bara att önska båda två lycka till. Här är lite bilder från dagens tårtkalas :-)

M färdig att hugga in på tårtan ;-)
T väntar på tårtan, men verkar lika glad för det...
Chefen hållit det obligatoriska talet och delat ut blommor och present till MSedan var det T's tur...
Efter ytterligare kaffe och tårta så var det dags att städa undan i matsalen och ställa rätt alla borden. Och sedan återgå till lite arbete innan dagen var slut.

T jobbade in i det sista med att lära upp sin efterträdare... ;-)Här mina vänner kommer faktiskt en ganska unik bild, inte bara det att jag själv är med, utan det faktum att jag klädd upp mig dagen till ära... Ni ser inte fel - jag har kjol på mig. Nåt som inte ha hänt på typ 18 år eller nåt sånt... *fniss*. Jeans är ju mer min melodi... ;-). Notera också att trots att jag har stövlar med 8 cm klack på mig så är jag fortfarande inte speciellt lång... (Lizzie vill vara längre än sin befintliga längd...)

Jag och MTill sist så tog det roliga slut och det var dags att sluta för veckan. På vägen hem så passade vi på att svänga förbi kyrkan och lägga på granris på mammas grav. I morgon kommer min syrra hem från England och hon vill gärna fixa med gravdekoration inför allhelgona när hon äntligen har chansen. Hon ville även fixa pappas grav, men vi har ju en tredje syrra som inte alls kan respektera andras önskemål - så det är som det är.

Jag slutade ju kl 14 idag och det var himla skönt att komma hem medans det fortfarande var ljust ute. Jag hann slappa en stund framför datorn och surfa runt lite innan jag gick ut i stallet för att mocka. Jag ska investera i en systemkamera och har haft mycket funderande fram och tillbaka när det gäller märke och modell. Har fått tips av en vän vad som är vart att kolla på då jag är helt nollad när det gäller digitala systemkameror.

Det får bli min julklapp till mig själv - nåt måste jag ju belöna mig med ;-).

Vid 17-snåret så kom M1 och P och jag hade precis fångat in Oktawi i hagen och stoppat in henne i sin box när de dök upp. Blev bara lite spring i hagen idag, men Bianca ville väldigt gärna komma in och då tyckte Oktawia också att det var en bra idé. Tror Bianca är lite mörkrädd... ;-)

Oktawia blev iordninggjord för ett pass med lite hoppning inne på ÖFK och klev sedan snällt in i trailern och vi kunde fara iväg. Det var tomt i ridhuset när vi kom och vi började släpa fram hinderstöd och bommar för att bygga upp en liten serie med hinder.

Detta fick bli dagens gympapass för min del ;-) Varm blir man i alla fall av att bygga hinder...Att sedan försöka fota en häst som hoppar över dessa hinder med mobilen - ja, det är en utmaning ;-).

Oktawia och M1 in action!Pållan skötte riktigt bra idag. Ovanstående bild är från slutet av ridpasset, ekipaget hoppar inte alla hindren på direkten utan det hela byggs upp med ett hinder i taget och Otkawia löste varje ny svårighet alldeles utmärkt. Skuttade över som om hon aldrig gjort nåt annat.

Vi behövde sedan inte plocka bort några hinder eftersom det kom in ryttare strax efter oss som tog över hindermaterialet. Fler än vi som kommit på att fredagkvällar är en bra kväll att befinna sig i ridhuset?! ;-)

M1 var nöjd med dagens arbete och pållan såg också nöjd ut. Klev snällt in i trailern och vi kunde åka hemåt - och för en gångs skulle så var jag då hemma tidigt ;-). Pållan fick dock stå kvar inne i stallet med lite hö att tugga på. Jag var inte klar med borstning osv förrän kl 19.30. Lilla Bianca var trött och passade på att vila så hon fick vara ifred.

Resten av kvällen har tillbringats i telefon och så framför strykbrädan... tvättade ju mängder med kläder förra helgen - och det betyder alltså att det ska tas om hand också. Så nu har jag tagit mig genom halva tvätthögen, och det får  nog räcka för ikväll. Ska kvällsrasta vovvarna en sista gång nu när jag går och kvällsmatar pållarna. Sedan är det nog dags att gå och knoppa - behöver ladda inför morgondagen. Då lär det bli fullt ös ;-).

Ska ut och shoppa med syrran och sedan så ska jag in till kamrat K för en liten pubrunda... hm, på söndag ska jag träna för ÅE kl 17... inte värt att partajja loss för hårt - bara lite ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


29/10 Torsdag - Ridhuset

Kom hem lite senare än vanligt eftersom vi shoppade lite mat på hemvägen. Lätt stressad tog jag sedan itu med mockningen - bra med kroppsarbete när man är stressad, det är ett bra sätt att få ner stressnivån - för mig i alla fall.

Inga problem att fånga pållan idag. Damen blev sedan iordninggjord för ett träningspass i ridhuset med matte på ryggen. Kom iväg i rätt vettig tid, kl 19.55 satt jag på hästryggen och idag skötte sig pållan hur bra som helst.

Oktawia var alltså på ett riktigt bra och samarbetsvilligt humör och det var hur kul som helst att rida. Jag fick till och med till galoppen idag och framför allt så kände jag att jag ORKADE rida i galopp mer än vad jag gjort tidigare. Det känns väldigt bra :-). Koncentrerade mig sedan på att göra samma övningar som sist i skänkelvikning, alltså diagonalt och sedan till och från spåret. Funkade hur bra som helst. Efterföljande travjobb på serpentinbågar och 8-volt funkade hur bra som helst och Oktawia var avslappnad och lösgjord. Kändes jätteroligt :-).

Red ungefär en timme, maken skrittade runt med pållan för hand under tiden som jag gick runt och plockade upp bajsen från ridhusbotten. Sånt ville han inte befatta sig med ;-). Var hemma igen strax efter kl 21 och pållan blev ryktad och sedan serverades kvällsmaten.

Mycket mer än så har jag inte hunnit med under kvällen ;-). Nu ska jag ta min trötta lekamen och förpassa mig till sängen och läsa tidningen Ridsport innan John Blund dyker upp.

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/10 Onsdag - Utekväll

På jobbet idag har det varit lite lugnare - inte fullt så hysteriskt som igår ;-). Hann t o m jobba med vårt PM på em, jobbade lite med bakgrunden till vår undersökning innen jag mailade iväg den till P för kommentarer. Sedan var det full fart hemåt. Var hemma kl 16.15. Ingen middag idag eftersom jag skulle ut och käka på kvällen. Ätit minimalt under dagen för att få plats mer mer kaloriintag för kvällen - så det blev till att mocka i ett rasande tempo - och då lite lätt utsvulten ;-). Blev klar med mockning, fix av hästmat och vatten på 40 minuter - nästan rekord. Jag hann alltså sedan duscha, sminka mig och på med snyggkläder faktiskt utan att stressa till kl 17.40 då jag var tvungen att åka hemifrån igen. Kl 18.00 var det dags att träffa arbetskamraterna utanför Grekiska kolgrillen. Vi har 2 stycken som slutar på fredag och vi var totalt 19 st som gick ut för att käka på kvällen och bjuda de 2 på mat och dryck.

Har haft en urtrevlig kväll med jättegod mat och ett fantastiskt gott shiraz-vin. Käkade grillad halluomiost till förrätt och grillat fläskfiléspett med bulgur till varmrätt - hur gott som helst. Arbetskamraterna är är jättetrevliga så det har varit en mycket bra kväll :-).

Maken körde in mig och så fick jag skjuts hem av en arbetskamrat som också bor i mina krokar - kan ju inte bli bättre ;-). Maken fixade också intaget och kvällsmatningen av kusarna - så nu ska jag ta min mätta mage och gå och sussa. Att väga sig i morgon är ju knappast någon idé, men men man måste ju vara social också även om man ska ner i vikt ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


27/10 Tisdag - Galen dag...

Nog för att jag är extremt stresstålig person, men ibland undrar jag om ens gränser är till för att tänjas... ;-)

Dagen börajde hyfsat lugnt - fram till frukost vid 9 ungefär. Hade att göra, fullt upp med att jaga folk i telefon för att boka tider osv. Men efter frukost blev det komplett galet. En antsällningsintervju blev inbokat helt akut eftersom den var tvungen att fixas idag. Hjälper till med att plasta in kartor, vilket verkar vara flera hundra stycken... :-O lamineringsmaskinen är allt annat än snabb... antställningsintervjun tog sin lilla tid, vilket inkräktade på min lunch - dock hann jag äta på 10 minuter innan jag skulle iväg på en ekonomiutbildning för chefer och samordnare. Visade sig att jag slarvat bort kallelsen när jag städade mitt skrivbord förra veckan *skäms*. Som tur var skulle en till från mitt jobb iväg på samma kurs. Fick åka med han - och det var tur det för jag trodde vi skulle vara på kurs i SBH1, men icke - det var i Rådhuset. Snabbt iväg med ett sms till maken om att han inte alls skulle hämta mig kl 16 vid SBH1 - utan uppe på stan. Så börjar kursen - som jag trodde skulle sluta kl 16.00, men icke... den skulle hålla på till 16.40. Alltså fick jag vid första bästa bensträckare snabbt ringa till maken och ge honom nya instruktionen - han som inte alls klarar ändrade planer speciellt bra *fniss*. Dessutom ville jag att han skulle åka till Granngården för att köpa Groov 125 och Betfor till pållarna eftersom han ändå skulle få vänta på mig. Det var inte så populärt eftersom det kostade pengar... efter övertalning och övertygande om att jag skulle föra över pengar till hans konto så gick han med på att shoppa hästmat *pust*. Sedan kunde jag koncentrera mig på kursen. Dock var jag så speedad efter dagens stress att jag hade svårt att sitta stilla *fniss*.

Självklart drog ju kursen ut på tiden, men till sist så kunde jag stressa iväg till väntande make och full fart hemåt. Det var rätt skönt att gå ut i stallet och mocka ur stressen ur kroppen kan jag säga ;-).

Däremot så blev jag sedan grymt besviken - har sett fram emot en Ålandsresa under HELA hösten!!! Trodde den var inbokad till den 6-7/11 som vi bestämde i Orflamegänget i slutet av augusti. Ringde min gruppchef ikväll för att be henne boka in SPA åt mig på hemresan. Fick då reda på att att det INTE blir någon resa - har tydligen aldrig blivit bokad pga att någon fick för sig att det skulle blåsa för mycket nästa helg.

Och NÄR hade de tänkt tala om det för mig!!!! Så nu måste jag dra tillbaka min semester! Jag som verkligen är SÅ partysugen.... Frustrationens vågor stod höga..... Ringde till in syrra i England och beklagade mig ljudligt. Hon kom då med den smarta idén att jag ska med ut på krogen på lördag då hon ska ut på krogen. Någon kompis borde jag ha som kan hänga på.... Efter en stunds funderande - typ 3 sekunder - så nappade jag på idén. Har inte varit ute på typ 100 år - så det är verkligen dags.

Maken fick ett erbjudande han inte kunde säga nej till, att vara vår taxichauffför på lördag natt för att åka in och hämta mig och syrran i stan ;-). Så sover syrran över här i stället för på hotell i stan.

Lite längre fram på kvällen fick jag också tag på min kompis K som också nappade på idén om att göra stan osäker på lördag kväll - syrran ska ju träffa sina klasskompisar för att käka mat på kvällen - så jag och K ska roa oss själva ett tag - det blir dock nog inga som helst problem ;-)

Det enda som gick enligt planerna idag var Oktawias motion... M2 kom på utsatt tid och pållan blev iordninggjord för ett lite dressyrpass inne på ÖFK. Ridpasset gick rätt bra, Oktawia är i och för sig just nu en mycket känslig dam, lite grinig och så sätter hon vinterpäls. Då det var lite tjafs från damens sida emellanåt, men inte värre än att det gick att rida igenom och stundtals gick hon riktigt, riktigt bra. Men i pälssättningstider så är det OK för Oktawia att få vara lite motvalls ;-). M2 var nöjd med passet i alla fall.

Var hemma igen vid 21.15 tiden och pållan blev omskött och sedan serverades kvällsmaten. Kvällsrastade sedan vovvarna en sista vända, Lillan ville i alla fall inte vara ute då det var alldeles för kallt för hennes smak ;-). En riktig soffpotatis är hon....

Nu ska jag bara försöka få upp värmen efter att ha tillbringat kvällen i ett kallt ridhus och stall. Får nog ta Nalle till hjälp....

Det var allt för idag!

/Lizzie


26/10 Måndag - pappersjobb

Planen idag var att jag skulle ta en tur till ridhuset med pållan. Men när jag under dagen började kolla i min kalender och se över veckans aktiviteteter med pållan, så fick planen revideras...

I morgon ska M2 rida, på onsdag ska jag ut och käka med arbetskamrater, på torsdag kan pållan inte vila eftersom det blir vila på onsdag... Jag upptäckte att detta med att syssla med lite pappersarbete hemma - det skulle jag inte hinna med under resten av veckan. Alltså var jag tvungen att fixa det idag!!

Så efter att ha käkat middag och fixat klart stallet - ja då var klockan 19 - bara att sätta sig och plocka iordning alla räkningar... Även om jag har koll på räkningarna så tar det en stund att sortera upp dem och räkna ut hur mycket pengar som måste finnas på servicekontot osv. Mitt upp i alltihopa så ringde min syrra från England, hon kommer hem till Sverige på fredag, så det var en del att snacka om. Hur som helst så försvann en timme vips sådär bara  ;-).

Till sist fick jag lugn och ro så jag kunde knappa in alla betalningar som skulle göras via Internetbanken. Hann också med att fixa Oriflamebeställningen lagom tills det var dags att flänga ut och plocka in pållarna för kvällen. Idag var det inget spring, utan först in var Bianca - hon har nu förstått vilket hotellrum som är hennes och att roomservice funkar alldeles utmärkt ;-). Strax efter kom Oktawia - hon ville också ha käk.

Snabb översyn av pållar och så släkt för natten - för min del så var det bara att kolla på CSI kvar och så var denna måndagskvällen slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie

25/10 Söndag - Jobb, sedan nöjen...

Det var grått och trist väder idag också, kändes som om det inte blev riktigt ljus någon gång. Dock var det tillräckligt ljust för att jag skulle upptäcka att mitt skrivbord var i stort behov av en omgång med en microtrasa. När jag väl kom igång så fortsatte jag i resten av huset av bara farten... ;-). Hur det än är så behövs det städas en gång i veckan och eftersom det tar nästan en hel dag *suck* så blir det ju lördag eller söndag som går åt till detta.

Nåja, blötan ute gjorde att jag inte hade någon större lust att gå ut och kratta löv i alla fall ;-).

När jag dammat klart så började jag gå igenom vad vi hade hemma i kylskåpet inför veckohandlingen i morgon. Det slutade med att vi tömde hela kylskåpet och diskade ur alla hyllorna!!! Alltså - här var det också i behov av en storrengöring.... och det var bra att gå igenom kylskåpet innehåll eftersom en hel del hittade vägen till soporna ;-).

Men jag var mycket nöjd med resultatet - rent och fint i kylen - och dessutom har jag superkoll på vad som behöver shoppas hem ;-)
Efter kylskåpsrengöringen så blev det lite lunch - blodpudding blev det idag. Nåt som både jag och maken gillar, och för en gång skulle inget gnäll över att det bara var grönsaker i maten ;-).

Städningen av resten av huset såg sedan halva em i anspråk också. Våra kära jyckar är rätt duktiga på att ställa till - men det är ju också årstiden som sådan... sand och lera högt och lågt. Vi har ju bröstpanel i hallen - den har jag skurat idag... var välbehövligt om man säger så...

Vid halvtresnåret så började vi i alla fall bli klara med huset och jag gick ut och fixade klart stallet. Det spöregnade och ge sig ut i grådasket med pållan hade jag ingen lust med. Fick bli ridhuset idag, men först lite mat. Både för mig och pållan - tror inte någon av oss skulle palla med ett motionspass på fastande mage. Där är vi rätt lika, jag och min häst. Blir hur griniga som helst vid hunger *fniss*. Så ut med hö och vatten i hagen och så in och fixa middag till oss själva. Chorizokoch och kikärtsmos stod det på menyn - smaskens förstås ;-).Maken är inte så förtjust i kikärtor, men åt och tyckte det var rätt OK - korven var ju bäst ;-). Jag gillar kikärtor så jag tyckte kikärtsmoses var kanongott - självklart!

Vid 17-snåret så masade jag mig ut - i mörkret efter tidomställningen - för att plocka in pållarna. Bianca var lättfångad och blev snabbt placerad i sin box. Värre var det med Otkawia, hon tyckte det var helt Ok att springa runt som en vettvilling ute i hagen i spöregn - matte tyckte inte det ar fullt så OK... vilket Oktawia till sist märkte och snällt stod stilla och lät sig fångas in helt plötsligt...

Under tiden som jag fixade iordning pållan för en ridtur inne i ridhuset, så fixade maken bil på plats framför trailern och så småningom var jag klar och vi kunde åka.

Inne i ridhuset så var det ytterligare ett ekipage, men i övrigt var ridhuset tomt, så vi behövde inte trängas precis.  Oktawia var lugn att skritta fram och likaså framridningen i trav funkade också rätt bra. Hon var tidvis lite okoncentrerad och ville hellre kolla på den andra hästen, men bara att rida på så lyssnade hon igen.

Så kom vi till dagens övning som jag tänkt göra... skänkelvikning var planen... började med skänkelvikning med lite tvärning, det tyckte Oktawia var ganska OK att göra... efter två gånger så kunde hon övningen i förväg... när jag vände på diagonalen så var det meningen att rida rakt halva sträckan och sedan resten i skänkelvikning. Oktawia drog iväg i skänkelvikning direkt... Alltså började jag göra en annan övningen, skänkelvikning till och från spåret - men med lite mer tvärning... "Vad i HELVETE" - tyckte Oktawia!!! Detta var ju rent av skitjobbigt!!! Och vips hade pållan förvandlats till en stelopererad giraff i kombination med häst som hade ett ben i varjehörn och megabogar som sköt ut åt alla håll. Dessutom lite av en myrslok med tanke på vad hon gjorde med sin tunga... den hängde ut flera decimetrar!!!! :-O 

Maken fick komma och kolla flera gånger ifall hon hade lagt tungan över bettet, men så var icke fallet! Gick på damen ordentligt med skänkel för att få igång bjudningen och hon studsade åt alla håll och kanter.

La ner försöken med skänkelvikning och jobbade endast på att få igång traven igen och jobbade henne på serpetingbågar, 8-volt och 10-metersvolter. Det tog mig 20 min med detta travjobb innan hästkräket ÄNTLIGEN slappnade av och blev samarbetsvillig.

Och helt plötsligt så var det inte alls några problem med att göra skänkelvikning till och från spåren - trots tvärningen!!!

I ytterligare 15 min jobbade jag damen i trav och hon behöll bjudningen och lösgjordheten hela tiden. Även när jag satte mig ner och jobbade på övergångar mellan trav-skritt-trav. Det är en himla tur att jag börjar få igång med ridkondis så jag orkade rida igenom detta. Idag blev det ett ridpass på 1 tim och 10 min - jag var var och svettig, men inte slut på nåt sätt - det är en skön känsla. Hade det behövts mer ridning för att få ordning på damen så hade jag orkat.

Tränade också på att göra lite halter - inte mitt paradnummer direkt ;-)Efter ridpasset så var Oktawia inte speciellt svettig, men hon såg ändå helt slut ut... mentalt trött idag måntro ;-)Pållan klev i alla fall snällt på trailern och vi kunde åka hem i kolmörkret. Red ju längre än vad jag hade planerat så vi kom hem vid 19.30-snåret. Pållan blev omskött och sedan placerad i sin box med lite hö att tugga på. Det fick räcka med utevistelsen för idag. Bianca låg och sov när vi kom, som vanligt, men lite hö - det ville hon minsann ha ;-)

Så försvann den här söndagen... Nu ska jag kolla på Wallanderfilmen, och mycket mer än så händer inte idag!

/Lizzie

24/10 Lördag - Grått och regn

Vädret idag har varit riktigt novembergrått trots att det än så länge är oktober! Grått, grått, grått tills det gråa övergick till spöregn... Så det där med att kratta mera löv, eller vara ute över huvud taget försvann rätt fort idag.

Istället övergick jag till att tillbringa fm med att gräva runt i vindsgarderob och sedan min klädklädgarderob. Jag rensade ut mina kläder som blivit för stora - och som jag aldrig mer ska behöva använda! De åkte ner i en säck och hamndade längst in i vindsgarderoben i väntan på om jag ska skänka bort det hela eller slänga kläderna. Tror inte jag ska ha kvar kläderna den här gången i alla fall ;-).

Jag gick sedan igenom de vinterkläder jag har och delade upp dem i högar utifrån storlekar. Jag har 8 par jeans i storlek 42!!!! Dit är det 15 kg bara ;-)

Kläder i storlek 46-48 är det som finns i min garderob nu (tidigare var det upp till 52!), har massor som jag kan ha i storlek 44 - de kläderna har dock legat länge inne i vindsgarderoben och behöver fräschas upp med en tvätt - alltså blev tvättunnan full. Jag räknar med att kunna ha storlek 44 lagom till jul, så det är lika bra att ha kläderna tillgängliga. Blir också mer motivierad när jag vet vad som väntar *fniss*.

Till våren ska jag nog i alla fall försöka åka iväg på en liten tripp till Ullared för att förnya garderoben. Alla mina kläder är ju hur gamla som helst, även om det inte är så himla slitet så behövs det nytt ibland. Jeans är ju jeans och de funkar ju fortfarande (som tur är), men överdelar - där behövs det verkligen lite nytt!

Efter mitt röj i garderoben så blev det lite lunch och efter maten så ville maken åka ut till Ikea eftersom han ville ha ett nytt vintertäcke. Det gamla duntäcket har gjort sitt - om man säger så...

Så em tillbringade vi alltså först på Ikea och sedan på Mariebergs köpcentrum - det gjorde även alla andra Örebroare.... packat med folk!!!!

Jag skulle först inte ha något på Ikea men det blev bl a en ny kudde åt mig, då en av mina gått sönder, köpte också en ny pedalhink tillbadrummet - den gamla är från 80-talet och trasig - dags för ny allstå. Hittade också snygga galgar - vid min garderobsgenomgång så visade det sig ju att galgar är en enorm bristvara i detta hus, så det behövdes köpas. Lite ljus och klädvårdsrullar blev det också.

Det tog typ över en timme att ta sig genom Ikea idag ;-) - tur att det inte var mer prylar som behövde köpas hem...När vi var på Köpcentret så hamnade jag förstås inne på Panduro och idag kunde jag inte motså helt bedårande material till ett par berlockarmband :-D och för att kunna pyssla ihop armbanden så köpte jag också en "pärlduk" så att pärlorna inte rullar runt överallt.När vi kom hem igen så var det uppehåll och jag passade på att mocka och fixa klart i stallet. Pållan var dygnsur och hagen stod i vatten. Hade tänkt tömköra i hagen idag, men övergav den idén, pållan fick klara sig med en vilodag idag. I morgon blir det förhoppningsvis lektion för ÅE, om hon hinner med det. Bäst att kolla!

När jag var klar med allt i stallet så gick vi faktiskt en promenad med våra jyckar. Det är väl typ 4 år sedan maken självmant tyckt att vi behövt gå ut och gå med vovvarna. Jag behövde ju motion så det blev en promis på cirka 40 min. Min hälsporre levde rövare så jag fixade inte att gå varken långt eller jättefort. Men bättre med lite motion än inget alls.

Sedan var det dags för lite middag och det smakade bra efter att i alla fall varit ute en stund i friska luften ;-).

Fram på kvällningen så började jag pyssla med mitt nyinköpta pärlmaterial och efter cirka 1,5 timme var första armbandet klart.

Ett berlockarmband i gröna tonerArmbandet på min arm - blev supernöjd! Bara älskar detta armbandet :-DFortsatte sedan att pyssla klart armband nr 2 - det blev ett i blåa toner!Kommer bli skitsnyggt till jeans ;-)

Hm, har nog behov av ett läckert armband med orange/tegelfärgade toner också.... får nog göra ett besök ut till Panduro i veckan som kommer.... organge/tegel är ju hur snyggt som helst till brun, grönt, jeansblått.... användbart alltså ;-).

För övrigt har det inte hänt så mycket här under kvällen. Pållarna blev inplockade vid 20.30 tiden. Blöta, men de frös inte i alla fall. Fick dra på fläkten inne i sadelkammaren så Oktawias täcke är torrt tills i morgon. Damerna mådde prima i alla fall och var inte speciellt intresserad av mig, utan ville bara ha mat ;-). Varför annars komma in i stallet *fniss*.

Nu ska jag snart förpassa mig till TV:n, ska spela in CSI, och så ska jag kolla på Brottskod försvunnen. Det är ju märkligt att det är skit på TV hela kvällen på ALLA kanaler (vi har många) och de två som är nåt att kolla på är då tvungna att gå samtidigt... när jag ska få tid till att kolla på CSI - det är ju dock en annan femma ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


23/10 Fredag - Träning på annat sätt...

Idag så blev det ingen styrketräning på lunchen för min del. Vi var iväg och käkade lunch ute med kollegor på jobbet. En av mina arbetskamrater har ett vikariat och slutar nästa vecka, det är mest synd om oss ;-). Hon har fått ett fast jobb på ett annat ställe och det är bara att önska lycka till :-D. Det var till min kollega jag gjorde lite pyssel härom kvällen. En personlig lite bok att föra anteckningar i blev det och hon fick den igår. Mottogs med glädje :-).

Kul att lite pyssel blir uppskattat - så här blev boken...Så vi var iväg till Sommarro och käkade en jättegod lunch och en trevlig stund. Men det blev i alla fall träning för mig, fast i en annan form....

Jag flexade ut 1,5 timma tidigare idag och vi åkte iväg till sågen för att hämta spån. Det blir himla mycket billigare om man hämtar på sågen än om man köper färdigbalat spån på Granngården. Däremot så är det inte helt ojobbigt att ösa spån ;-). Det är  både tungt och så har man spåndamm överallt... men vad gör man inte för sina älskade små kusar... de måste ju ha en skön bädd att sova på ;-)

Så iväg till sågen och jag öste och maken bar säckar. Fördelen med att hämta spån den här tiden på året är att man inte dör av värmeslag. Det är inte heller för kallt och inte snö och drivis heller ;-).

Idag tog det 1,5 timme att fylla säckar med spån så vi fick fullt i trailern. Jag öste i 25 säckar, sedan började jag känna av min vänstra armbåge... så maken fick då fylla i ett par säckar till. Trötta och dammiga kunde vi sedna åka hemåt.

Vi var hemma vid 17.30 och då var jag tvungen att fylla på magen lite innan jag klarade av att göra något ytterligare. Maken hade ju varit hemma och käkat innan han hämtade mig så han klarade sig ett tag till. Alla spånsäckarna skulle ju nu fraktas från trailern in i vårt uthus... tur att det finns säckkärra...

När jag fått i mig lite mat så hade maken hunnit en bit på väg med att tömma trailern...

Ett gäng säckar med i spån i uthuset...
Övriga säckarna blev inlåsta i garaget...
Jätteskönt att få hem spånet, även om det är tungt att få hem det, men nu har jag spån hemma så jag klarar mig fram till slutet av februari - om inte något oväntat inträffar... Förhoppningsvis så slipper jag åka och hämta mitt i vintern i alla fall ;-).

Tidigare hade jag säckarna stod ute under vintern, men det visade sig att det inte funkade så bra. Finns ju folk som inte kan skilja på mitt och ditt :-( - så numera har jag allt spån inlåst!

Några som roade sig ordentligt under tiden som vi slet med säckar, det var vovvarna det... tänk vad kul 2 jyckar kan ha det ;-)

Hundbus på hög nivå!


När vi var klara med "spånjobbet" så tog jag itu med att mocka och fixa stallet. Vovvarna tyckte det var jättetrevligt att stå vid skottkärran och äta hästbajs direkt ur... det tyckte inte matte var lika trevligt! Hundar är bra äckliga ibland!

Hann lagom klart med allting i stallet en stund innan M2 skulle dyka upp. Ut i kolmörkret för att jaga rätt på pållarna. Idag hittade jag Bianca rätt fort så hon blev snabbt inplockad. Däremot så tyckte Oktawia att det var totalt onödigt att behöva gå in, så hon racade runt en stund tills hon insåg att det var lika bra att springa in i stallet ;-).

Bianca var rätt lerig så det blev fram med piggborsen så jag kunde dra av det värsta. Det tyckte Bianca var skönt, men någon annan borste var liksom ingen idé *fniss*. Snacka om att hon har björnpäls...

M2 gjorde sedan iordning Oktawia för ett litet pass med lite hoppträning inne på ÖFK och vi kom iväg runt 19.30 snåret. Inne på ÖFK mötte P upp och vi gick iväg till gamla ridhuset eftersom underlaget där är bättre när det gäller hoppning. Underlaget i nya ridhuset har inte satt sig riktigt ännu, annars var det ledigt i det ridhuset också.

Fredagkvällan är det ju ganska tomt i ridhusen ;-), dock hade vi sällskap av ett ekipage N på sin pålla P, de hopptränade också lite och 2 stycken ekipage i ett 80-ms ridhus ska ju funka bra - om man vet vart man rider i alla fall ;-)

Oktawia var idag på rätt bra humör. Hon tycker det är helt OK att vara i gamla ridhuset. Hon brydde sig inte heller om den andra kusen ;-).

Det som var svårast idag för M2 och Oktawia var att komma på rak anridning mot förhöjda kavalettibommar, men till sist så fick de till det. Även ett par små upprättstående hinder fanns på plats och till sist så plockde de ihop övningen till en liten bana. Och efter lite övning så fick de till det rätt bra :-)

Lite hoppträning i ridhuset


Pållan verkade tycka att det är himla kul med hoppning i alla fall, och det är tur att tjejerna vill hoppa eftersom matte INTE tycker om hinder ;-).

När M2 var klar med hoppningen påbörjade matte träningsomgång nr 2 - nämligen att släpa in bommar och hinderstöd till rätt ställen. Idag var allt framplockat när vi kom, alltid något.

En lätt svettig och lite trött dam blev sedan instoppad i en trailer och vi åkte hemåt mot kvällsmaten. Färden hemåt tar ju bara 10 min så det är ju inte långt att åka och det är väl tur det i kolmörkret... efter helgen så är det ju mörkt både till och från jobbet eftersom man ställer om klockan till vintertid - så nu är det verkligen den mörka årstiden här. Verkligen superskönt att damen går att lasta nu utan krångel, underlättar ju traileråkande enormt :-).

Väl hemma blev pållan omskött och kvällsmaten serverades. Och vips så var den här fredagen avklarad. Undrar vad man skulle hitta på om men INTE hade haft pållarna.... slappat i soffan antagligen - och det är INTE min grej ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie
22/10 Torsdag - Ridhuset

Idag blev det en tur till ridhuset för mig och Oktawia. Som tur var så var damen på lite mer samarbetsvilligt humör än vad hon var igår *fniss*. Eftersom mockning och fix av kuse tar den tid det tar som kom vi in till ÖFK i ungefär samma tid som vi brukar. Jag satt i sadeln kl 19.40 och till en början var vi enda privatryttarekipaget. Damen var lugn så jag kunde skritta fram på långa tyglar i 10 min innan jag skrittade ytterligare 5 min med lite mer kontakt.

Travjobbet funkade rätt OK. Oktawia lekte inte giraff/sleipner idag i alla fall. Vissa korta stunder ville hon springa med huvudet rakt upp, men det gick att rida igenom. Jobb på volt funkade också rätt bra, det är när hon jobbas i höger varv som hon gärna vill boga in sig, men det var inte så extremt som igår. Idag gick det att korrigera med skänklar och stöd på yttertygel, men jag fick jobba för att få damen att göra som hon skulle. Inte något som kom av sig själv där inte ;-).

Har i alla fall fått mycket bättre ridkondis, blir inte alls lika trött utan orkar jobba damen i trav i 35 min utan att låta som  en flåsbälg *fniss*. Svettig blir jag, men inte alls lika slut som jag blivit tidigare. Tränade också på lite skänkelvikning, övergångar trav-skritt-trav och då trav under nedsittning. Nå't som jag verkligen behöver träna på... kan inte låta bli att spänna mig och då blir det skumpigt och obekvämt... bara att träna på och se glad ut med andra ord ;-).

Ridpasset idag tog en timme och det kan inte ha varit speciellt jobbigt för pållan för hon var inte speciellt svettig, mer än under sadelgjorden kanske. Det var alltså matte som fick jobba idag också ;-) Nåja - det är ju bra för viktnedgången *fniss*.

Lastningen funkade helt utmärkt både till och från ridhuset. Så maken, som idag var tvungen att offra sig och följa med, hade inte nåt att gnälla på ;-). Möjligtvist då att jag red över huvud taget...

När vi kom hem så var det i alla fall en liten trött Bianca som låg och väntade i stallet. Hon måste vara den coolaste lilla unghäst jag träffat på. Hon lägger sig alltså ner och sover när hon är själv i stallet.... unghästar brukar ju protestera rätt bra när de blir lämnade helt själva, men inte den här lilla fröken.Söt är hon i alla fall ;-).

När jag var klar med allt i stallet och hade nattat pållarna, ja då var klockan 21.30 och vips hade den här torsdagkvällen försvunnit.

Så roligare än så här blev det inte idag ;-).

/Lizzie

21/10 Onsdag - Tömkörning

Oktawias motionspass idag var planerat till att handla om tömkörning. Eftersom det blir mörkt rätt tidigt så var det full fart hem efter jobbet. Byta om och sedan ut i stallet direkt för att plocka in pållarna och göra iordning Oktawia.

Det gick förvånansvärt bra att fånga damen i hagen. Inget spring idag! Det visade sig att hon tog igen det på tömkörningen...

Oktawia var pigg utav bara fan - klev på i skritten så jag fick småspringa efter *flås*. och när jag sedan började jobba damen så visade sig att vi två inte var på samma planet. Oktawia var inte ett dugg samarbetsvillig och lekte att hon var någon blandning av en giraff och Odens häst Sleipner - ni vet han med fler ben än fyra...

Oktawia sprang alltså runt med huvudet rakt upp, bogade sig inåt så det stod härliga till, sänkte ryggen och hade ben överallt!!!

Efter i tömmarna hängde jag som en liten rem. Hur fan gör man en "halvhalt" när man tömkör??!!

Jag kämpade som ett litet djur med att få damen att hålla bogarna på plats, jobbade på serpentinbågar, på volt, 8-volt, övergångar. Men hon la bara huvudet på sned och så in med bogen och helt rak i kroppen och så då huvudet rakt upp...

Men skam den som ger sig. Matte är ju som bekant extremt envis *harkel*. Övergick ett tag till att göra övergångar, trav-halt-trav. Asjobbigt tyckte Oktawia som hade hovar och ben spretande åt alla håll i halten - vadå stå stilla förresten. Damen satte snabbt system i att stanna och sedan gå baklänges för att sedan slänga sig framåt!! När matte höll i så var det en MYCKET ilsken madam som knappt kunde hålla sig på mattan....

Övergick till att kämpa med damens bogar, kortade in tömmarna och gick riktigt nära baken och så drev jag på och hon fick samla sig i traven så det nästen blev passage. Oktawia slängde onda ögat på mig hela tiden, men hon jobbade på och så helt plötsligt var bogarna på rätt plats, volten blev rund och jag kunde släppa ut damen och hon höll sig i bra form och var loss i sidorna.

Det tog en timme..... *pust*. Vid det här laget var jag totalt dygnsvettig, men hästkräket var totalt snustorr - inte rättvist på en enda fläck!!! Hon hade ju åtminstone kunnat vara lite svettig under tömkörningsgjorden - men icke.

Alltså blev passet mer motion för matte än för kuse :-). Oktawia såg i alla fall nöjd och avslappnad ut när vi väl var klara - inga mer "onda ögat" på matte som tur var *fniss*.

Efter avskötsel av kuse så blev det ut i hagen igen och matte fixade med mockningen och hästmaten. Blev alltså klar tidigt i stallet eftersom jag satte fart direkt efter hemkomsten från jobbet.

Och hur har jag fördrivit resten av kvällen. Jo, jag har pysslat lite :-). Forsatt med min korttillverkning och så jag har jag gjort ett fint litet block som ska bli en present. Kan inte ta någon bild på det hela får då blir jag avslöjad vem som ska få pysslet - så bild kanske kommer senare ;-).

Blocket och kortet tog resten av kvällen, har nu varit ute och tagit in pållarna och kvällsmatat dem. Vovvarna har blivit kvällsrastade och nu ska jag kolla lite på TV innan det är dags att gå och knoppa.

I morgon kommer jag antagligen ha träningsvärk, inte nog med att jag har tömkört kusen, jag har ju tränat styrketräning också. Så det blir en tidigt kväll så kroppen får vila ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

20/10 Tisdag - Ridhuset

Efter 3 timmars föreläsning på Universitetet var det rätt skönt att komma hem och ha stallet att gå ut till. Blir mer trött rent mentalt när föreläsningarna ligger på em än när de är på fm. Jag är ju piggare på fm, så är det bara ;-). Jag och min kurskamrat P käkade lunch innan föreläsningen, tacos, och jag var fortfarande rätt mätt när jag kom hem. Räckte med lite fil och müsli innan jag gav mig ut i stallet för att mocka och samtidigt "rensa skallen" ;-). Faktiskt skönt med lite fysiskt kroppsarbete efter att ansträngt de "små grå"...

Idag var M1 inbokad för ett ridpass på Oktawia, men eftersom hon hade ridlektion på ÖFK så gjorde jag iordning pållan för ett dressyrpass och vid 19.30 gick färden hemifrån in till ÖFK.

Det var lugnt på privatdelen av ridhuset, 2 st privathästar var på plats när vi kom, men de blev klara i samma veva och vi blev själva. Underlaget är fortfarande lite tungt efter bottenbytet och Oktawia tycker det är urjobbigt. Dessutom var hon på sitt "motvallshumör" idag, sparkade bakut så hon visade hela magen :-O. Och det tog cirka 45 min för M1 att rida igenom damens fasoner av istadighet - och sen skötte sig pållan riktigt strålande :-). Riktigt fina galoppfattningar fick de till idag - finns nåt där, väl gömt hos Oktawia. Kul om hon kunde plocka fram det lite oftare ;-).

Dryga timmen blev ridpasset idag och pållan var lite trött efteråt, men inte mera trött än att hon kunde komma fram till oss vid läktare och tigga lite godis ;-)Efter ytterligare lite avskrittning så gick sedan färden hemåt. I kolmörker och dis och regn... nu är det verkligen höst....

Damen blir i alla fall inte speciellt svettig, så vi kanske klarar oss utan att behöva hitta någon som kan klippa damen. Än så länge har hon inte satt nämnvärt med vinterpäls och egentligen så skulle hon nog behöva få lite tjockare päls. I nuläget har hon en tendens att frysa - inte så bra i ett kallstall. Räcker med att jag nästan fryser ihjäl när hästen ska borstas... ;-).

Efter snabborstning så serverades kvällsmaten, vilket pållan tyckte var på tiden ;-). Snabb koll av Bianca, men hon var också mest bara intresserad av käk - konstiga kusar jag har *fniss*.

När jag kom in så fixade jag i alla fall iordning vattendunkar inför morgondagen. Nu är det ingen idé att fylla upp med vatten i hagen på kvällen - stor risk att det är fruset dan därpå. Nu blir det till att hälla på varje morgon i stället. Lite mera pyssel, men nu kommer den tråkigaste årsstiden när det gäller hästägare ;-).

Om man är hästägare och överlever november - då överlever man allt! Ett mycket talande talesätt ;-)

Hur som helst, när jag höll på med dunkarna så var det två kissemissar som också ville vara med.

Nalle hälsar sin fanclub förstås ;-)En som börjar lära sig av Nalle, främst när det gäller att försöka jaga vatten som rinner ur vattenkranen - det är Minna det.

Minna - lite nyfiken ;-)Nu har i alla fall mina små kissar förpassat sig upp till min säng - bra små sängvärmare ;-). Och det är ju till sängen som jag ska förpassa mig själv också nu.

Det var allt för idag!

/Lizzie

19/10 Måndag - Full rulle

Idag var det full fart på jobbet. En dags semester och jag hade göra i en timme att gå igenom mailskörden!!! :-O. Sedan var det lite annat pyssel som var tvunget att fixas innan jag skulle iväg på en datakurs i tidsredovisning kl 10. Hade med mig min egen cykel och som tur var så var det fint väder när jag trampade iväg upp på stan. I dag kände jag att viktnedgången gjort sitt, eller så har jag bara fått bättre kondis ;-) - för det gick lätt och fort att cykla upp på stan och jag orkade att ha 6-7:ans växel i hela tiden. Det känns skönt :-). Kursen var på fm så full fart tillbaka till jobbet för att käka lunch. Alltså var det bara cyklingen idag som blev mitt träningspass. Hann inte med att ta ett pass i träningslokalen, men det får jag överleva. Kroppen mår också helt OK efter gårdagens 4 timmar lövräfsning - ja, bortsett från skavsår i händerna förstås ;-). Dock ingen värk i mina axlar eller armar och det är nog tack vare styrketräningen. Förra året klarade jag ju inte ens av att borsta hästen på ryggen någon längre stund utan att få ont i axlarna. Räfsa löv fanns inte ens med på kartan... Nåja, skönt att jag märker att jag blir starkare i alla fall ;-).

När jag kom hem så fixade jag mat - maken var sur som ättika och försvann upp på TV-rummet. Utav någon konstig anledning så är det så att han ska "vila" ett par timmar i lugn och ro, innan han eventuellt klarar av att umgås med sin fru, och fixa maten...  ja, den görs ju inte uppe i TV-rummet direkt...

Så jag fixade mat, käkade och så gick jag ut i stallet. Orkade inte alls med att hålla på och tjafsa med någon grinig karl. Inte ens för att få höt nerslängt från loftet... Eftersom jag blivit starkare så klarade jag faktiskt av klättringen upp på loftet lättare än tidigare - så nu är det en grej till som man kanske kan slippa höra gnäll om...

När jag var klar i stallet så kollade jag igenom lite post m.m och sedan åkte jag in till ÖFK. Skulle betala min kamrat YO för ridlektionen jag red för henne för 2 veckor sedan, men kamraten var som bortblåst. Jag hade fått ett SMS på dan att hon skulle in till ridskolen, och tydligen så hade hon varit där innan lektionen men sedan åkt. Jag hann ju inte in till ridskolen förrän hennes lektion hade hållit på ett tag, så tydligen fick hon förhinder eller nåt. Får bli en annan gång, inte mer med det. Passade på att vara lite social när jag ändå var där, finns ju folk man känner igen - och var annars kan man träffa likasinnande om inte i ett stall *fniss*. Kollade också lite på ridlektionen innan jag åkte hemåt igen. Hade en trevlig stund i alla fall :-).

Nu är det dags att plocka in mina egna små pållar och servera dem kvällsmaten. Lexi och Lillan ska få sin kvällsrastning och sedan är det CSI som gäller för mig. Så fort försvann den här måndagen ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


18/10 Söndag - Vacker höstdag

En strålande höstdag har det varit idag och jag har varit ute och jobbat i princip hela dagen. Först ut vid 10 och fixade mockningen. När jag var klar i stallet så hade maken börjat med att kratta undan de löv som fallit framför stallet. Vi har en enorm ask som nu släppt alla löven. Dessa har jag ingen lust att prassla runt i utan det var bara att ta tag i en räfsa och börja räfsa. Efter drygt en timme så var alla löven snyggt uppsamlade i högar...Efter ytterligare en timme så var alla lövhögarna också undanfixade. Hur många gånger jag fick gå med skottkärran för att bli av med löven - det blev några stycken... tappade räkningen efter 20-de vändan med skottkärran...

Men stallplan blev fin! :-)Synd att min stegräknare gått sönder, hade varit intressant och veta hur mycket man gått idag egentligen. Efter förmiddagens hårda slit så var det dags för mat innan vi skulle orka göra något mera. Så jag gick in och fixade iordning ugnsrostade rotisar som serverades med lite rökt kalkon och matyoghurt.

Dagens goda lunch :-)Efter lunchen så var det ut igen. Här gällde det att passa på när det är fint väder ;-). Äppleträden har inte tappat sina löv ännu, men en stor ask i början av vår tomt har släppt alla sina löv... Här är det en utmaning att räfsa - vi har en STOR gräsmatta *pust*.

Hur mycket löv som helst...Bara att sätta igång och jag räfsade och räfsade... maken sysslade med något annat, men 2 timmar senare var jag klar och alla löven låg i prydliga högar. Högarna kommer maken få ta hand om eftersom jag räfsade ihop löven ;-)Att räfsa löv är ju alla fall en tacksam syssla - syns ju direkt att man gjort något och det ser genast prydligare ut i vår höstträdgård ;-).

Med oss i trädgården har vi haft Lexi och Lillan plus ett gäng katter... Lillan har mest suttit och solat ;-), medan Lexi har haft fullspan på vad katterna sysslat med.

En spanande Lexi...och vem är det Lexi har full span på då? Jo, Nalle förstås... Nalle som är ute på upptäcktsfärd...Vid 15-snåret var jag klar med mitt arbete i trädgården för idag. Istället så gick jag in och tog itu med den rena tvätten från igår. Det var lite kläder som skulle strykas så jag fixade det när ändå var i farten.

Innan det var dags för Oktawias aktivitet så fixade vi middag - kycklingsoppa - eftersom jag behövde äta innan vi åkte iväg med hästen på träning.

M2 kom på utsatt tid och Otkawia blev iordninggjord för en omgång hoppträning och sedan gick färden till Vittvångs gård där M2 var inbokad på träning för AE.

Vi kom fram i god tid och fick vänta en stund innan vi skulle in i ridhuset. Okawia blev här urstressad, för hon hörde att hästarna galopperade inne i ridhuset och hon ville absolut in och kolla vad de sysslade med. När vi väl kom in i ridhuset så coolade damen ner sig rätt fort. Då såg hon ju att det inte var något speciellt. Bara några hästar som galopperade runt och hoppade hinder ;-).

När det så blev M2's träningspass så blev vi själva i ridhuset och Oktawia brydde sig inte ett dugg över att bli enda hästen. Informationen AE hade fått om Oktawia var att hästen inte är så mycket hoppad, så träningspasset blev upplagt som en "unghästlektion" och det passade Oktawia alldeles utmärkt. Var enkla och lätta övningar så Oktawia kände att hon fixade det hela och passet blev avslutat innan hon blev allt för trött. AE tyckte att Oktawia skötte sig alldeles utmärkt, att det var en häst med "bra huvud" *ha ha*. Några omgångar med "unghästträning" och sedan så kommer Oktawia kunna vara med i en "vanligt" grupp när det gäller hoppträningen.

Oktawia såg hur nöjd ut som helst efter passet - detta tyckte hon var kul ;-).

Väl hemma så blev det rykt och sedan lite hö i väntan på kvällsmaten. Jag hade också en omgång med borstning och gos med lilla Bianca. Hon visste inte riktigt hur hon skulle ha det - bli borstad eller hellre gosa ;-). Hon blev av med leran i alla fall - och "spånbalen" i svansen ;-).

Så nu ska jag ut och kvällsmata pållarna och sedan kolla på Wallanderfilmen - mer än så händer inte idag!

På återhörande!

/Lizzie


17/10 Lördag - Nya tag...

Det kändes väldigt konstigt att kliva upp i morse och INTE ha någon Kayo ligga brevid min säng. Det kommer ta ett tag innan jag lärt mig att jag inte har en stor schäfer runt mina fötter hela tiden... Min andra schäfer, lilla Lexi, hon är inte lika utpräglad mattehund som Kayo var. Utan hon är nöjd med vem som helst ;-), mig, husse eller Lillan.

Hur som helst så är det bara att gilla läget och ta nya tag. Så ut i stallet för att släppa ut pållarna.

På fm så städade vi klart huset, jag gjorde en välbehövlig städning av köket i går, så det bara lite damning kvar i resten av huset och så golvet förstås. Förhoppningsvis så blir det lite mindre hundhår nu eftersom vi har en hund mindre, men det märks väl nästa helg när det är dags för städning igen...

På em så tog vi en snabb sväng till Marieberg, jag var in till Till Häst och köpte svarta boots till Oktawia, ser bättre ut till de svarta hoppskydden ;-). Blev ett nytt grepskaft också eftersom min gamla gick sönder igår. Och nåt att mocka med måste jag ju ha ;-).

Gick en snabb repa inna på Marieberg för maken skulle iväg till Game och hämta en tidning. Sedan så var det Willys nästa. Behövde köpa hem lite mat för helgen, igår så hade jag ingen lust att åka in och handla utan vi fick klara oss på det som fanns hemma.

När vi kom vi var hemma igen så fixade jag mockningen under tiden som maken fixade middag. Köttfärsgratäng som smakade mums. Efter maten så gick jag ut i stallet igen. Nu var det dags för pållans motion. Jag hade tänkt rida ut en sväng runt Rumboholm eftersom det var rätt vackert väder idag, men det blåste så infernaliskt så jag reviderade mina planer. Bestämde mig i stället för att tömköra pållan och det visade sig vara ett smart drag!

När Oktawia var klar och "påklädd" med tömkörningsutrustningen så var det en extremt taggad dam som flög ut från stallet. Laddad till tusen och när jag tog tömmarna och började  tömköra på vår gata så fick jag nästan småspringa efter damen. Inte bara hästen som fick motion idag - utan matte också! Otkawia var också lagom på tårna och passade på att studsa för grannens vovve som kom och smög, bilar ute på allmänna vägen var idag hästätande monster osv. Det hon däremot INTE alls reagerade på var att grannen stod och sågade med motorsåg cirka 10 meter från där jag höll på och tömkörde! Motorljudet reagerade hon inte det minsta på - MEN när personen pratade i telefon.... då blev det genast en skum typ... Märklig kuse!

Efter cirka 20 min hade damen lugnat ner sig och hon jobbade på bra. Sökte stöd på bettet och sökte sig neråt-framåt och jobbade på bra bakifrån och höjde ryggen. Även galoppen lyckades hon hålla rund och fin idag - trots liten volt på kanske 15 meter. När vi sedan var klara med jobbet och jag skrittade av henne på vår gata så var hon lugn och avslappnad trots vinden och grannens springande pållar. Så då hade motionspasset fått damen att slappna av och lugna ner sig ;-).

Efter rykt och pyssel blev det hagen igen för pållarna, vilket de verkade nöjda med ;-)

Jag fixade klart allt i stallet så det är färdigt till insläppet och kvällsnattning. Lilla Prickan fick sin beskärda del av klappar då den lilla kissen var extremt kelsjuk.

När allt var klart så gick jag in och tog itu med att uppdatera lite filer på vår dator. Det var flera program som hade automatiska uppdateringar som väntade och lika bra att fixa  till det när jag hade tid. Mellan varje uppdatering så passade jag på att fixa lite stryktvätt. Påslakan som behövde fixas och lite annat smått och gott. Har ju hållit på och tvättat idag igen... *evighetsgöra* så i morgon har jag mer stryktvätt att ta rätt på *suck*. Tar aldrig slut.

En liten rapport kommer det här också. Idag är det exakt 2 månader sedan jag slutade med godis och kaffebröd. Har även slutat med att sitta kvällsfika framför dator/TV. Det har gett reslutat och jag är jättenöjd med att ha lyckats gå ner 11,2 kg under dessa 2 månader :-). Förhoppningsvis lyckas jag gå ner lika mycket till under 2 månader till - då har jag rätt mycket mera kläder att ta på mig i lite mindre storlek *fniss*.

Nu ska jag i alla fall ta mig ut i mörkret och se om det är några hungriga hästar som vill in i stallet och käka kvällsmat. Sedan blir det TV:n en stund för mig. CSI Maimi ska banda, ska sedan kolla på Brottkod försvunnen och sedan kommer Nurse Jackie - som är  hur bra som helst! ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

16/10 En tung dag... :-(

Maken och jag har haft semester idag. Inte för att göra något roligt, utan tvärtom.

Min gamla schäfertik, Kayo, har idag fått sluta sina dagar. I morse hade vi tid hos veterinären bokad och hon fick stillsamt somna in. Hon somnade placerad vid sin favoritplats - vid mina fötter.

Det är oerhört tomt - Kayo har varit min skugga sedan sensommaren 1998 då hon kom till oss som omplaceringshund 10 månder gammal. Jag blev hennes 4:e ägare och hon bestämde sig direkt för att jag var hennes. Utpräglad mattehund in i det sista.

Kayo har ju haft höftledsfel sedan 5-årsåldern och hon har levt övertid i flera år - tur i oturen har hon haft en långsamt växande artros och hon har varit pigg ända tills nu i höst. För en månad sedan stod det klart för mig att Kayo inte skulle klara en vinter till och jag bestämde mig för att låta henne somna in innan hon blev allt för dålig.

Så nu sitter jag här vid datorn och Kayos plats vid mina fötter är tom. Ingen av de andra hundarna har ens kommit på tanken att lägga sig under skrivbordet...

Kayo och hennes favoritplats...

 

Kommer ta ett tag innan jag fattar att jag inte kommer ha henne vid mina fötter... :-( Men det är skönt att hon inte har ont längre...

På em så satt jag och gjorde ett par kort för att skingra mina tankar, mer än en gång tittade jag ner under bordet för att kolla så jag inte skulle rulla på henne med kontorsstolen... så trots att man har två hundar kvar så är det tomt ändå.

Lyckades i alla fall koncentrera mig på korttillverkningen och blev nöjd med de två jag gjorde idag.

 

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Har liksom inte orkat. Det har dessutom spöregnat hela dagen och jag var ute vid 18.30-snåret och tog in två pållar som gärna ville komma in. En dags regn och vips så är det lervälling i hagen. Man skjunker inte ner, utan det är bara som att halka runt i snor... ;-). Pållarna fick hö att tugga på vid intaget, sedan var de nöjda i alla fall.

Nalle hälsar sin fanclub... Nalle har hittat en ny favoritplats att vila på... Ovanpå akvariet - där är det varmt och skönt ;-)Det var allt för den här dagen - inga kuligheter direkt...

/Lizzie


15/10 Torsdag - Ridhuset igen ;-)

När jag kom hem efter jobbet idag så skippade jag faktiskt att laga middag. Har ätit lunch ute på stan idag och var fortfarande mätt när jag kom hem :-O och då stoppade jag ändå inte i mig enormt mycket mat. Har lyckats lära mig att äta "vettiga" portioner och magsäcken har väl krympt lite, jag inte åt jag mycket mat direkt. Blev lite fil och müsli för lite energi behövde jag ha innan jag gick ut och fixade mockning osv.

M2 skulle rida Oktawia idag, så efter mockning och fix av hästmat så var det bara att ge sig ut i mörkret och leta rätt på 2 svarta hästar. Oktawia tänkte sticka iväg på ett race, men jag fick precis tag på henne innan hon pep iväg. Tror hon blev lite bländad av pannlampan så hon inte fattade hur nära jag var *fniss*.

Gjorde iordning pållan och så in i trailer och iväg till ÖFK där M2 mötte upp. Idag var det inga privatryttare förutom vi i ridhuset, en ridskolegrupp var på ena halvan, men annars så var det lugnt i ridhuset.

Oktawia var lite motstravig i början av ridpasset, passade på att lägga tungan över bettet - en ful ovana som damen lagt sig till med när det blir lite jobbigt... Efter uppvärmningen så valde M2 att rida utan stigbyglar och så tränade hon på den övningen hon fick av P sist hon red Oktawia och den övningen gillade pållan väl - för efter en liten stund så började damen jobba bra med ryggen och baken och lät bli att tjafsa med munnen. Skötte sig jättebra resten av arbetspasset. Galoppen funkade jättebra - inga bakutsparkar ;-). M2 var jättenöjd med dagens ridpass och pållan så också ut som hon var tämligen nöjd när de skrittade av.

Snäll lite häst klev raka vägen in i trailern och jag kunde åka hemåt med en stycke trött häst ;-). En snabb rykt blev det när vi kom hem för det var lite väl kyligt i stallet och pållan behövde få ett täcke på sig igen. Dessutom var hon mer intresserad av att få kvällsmaten serverad än att bli borstad ;-). Så det var bäst att ge pållarna sin kvällsmat - plockade sedan undan på alla prylar och så nattades pållarna.

Mycket mer än så har inte hänt under kvällen. Nu ska jag kolla på det bandade avsnittet av Criminal minds - sedan är den här dagen slut.

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie


14/10 Onsdag - Tripp till ridhuset

Efter en lite lätt stressig dag på kontoret så var jag lite lätt trött när jag kom hem. Återhämtade mig i alla fall rätt fort bara jag fått i mig mat - som vanligt ;-). Till middag var det chililax och vildris *mums*. Efter maten så var det full fart ut i stallet - mockning i raketfart för att komma iväg till ÖFK innan det blev för sent. Som tur var så tyckte pållan att det var helt OK att bli infångad i hagen idag. Annars brukar ju djuren vara rätt bra på att känna av när man är stressad och absolut inte har tid för något krångel ;-). Dock var pållan snäll och foglig idag och klev också in i trailern snabbt som ögat.

Kom in till ridhuset i vettig tid och kl 19.20 satt jag i sadeln. Dock var Oktawia lite lätt stressad idag... för det första så blir ju hästar lite lätt stissiga när kylan kommer, men framför allt så var det underlaget som ställde till huvudbry för Oktawia idag. Under helgen så blev ju ridhusbotten bytt i ridhuset och de har toppat det nya underlaget med någon typ av träflis.

Och fliset prasslade rätt bra när hästarna rörde sig i ridhuset... och jag tror Oktawia tyckte det såg skumt ut också...

Så det blev till att först bara få damen att skritta sansat på långa tyglar, inte helt enkelt, men det gick efter ett tag. Sedan blev det travjobb på 20-meters volter, 10-meters volter, serpentinbågar, 8-volter osv. Efter 20 min trav så hade damen äntligen lugnat ner sig och jag kunde göra lite övningar i skänkelvikning.

För övrigt så skötte sig pållan rätt bra. Hon blev stretig vid några tillfällen, men det lyckades jag rida ur och det kändes bra. Märktes också på slutet av travpasset att nya underlaget nog är rätt tungt för tillfället för pållan blev lite "trött" i benen.

Däremot så kände jag att JAG orkade mycket mer än tidigare :-D. Efter 30 min travjobb med pållan så var jag lite lätt varm, men inte alls trött - äntligen börjar ridkondisen komma tillbaka *jippi*.

Är duktig och tränar 2-3 styrketräningspass i veckan och förhoppnings så hjälper det till att jag orkar mer. Var nere i lokalen på lunchen idag och jag är mycket nöjd med min insats för dagen. Orkade göra planken i 1 minut... TVÅ gånger under träningspasset :-D. Så jag kanske får ordning på min bålstabilitet så småningom *fniss*.

Hur som helst - det är kul när man märker att träning ger resultat ;-).

När vi skulle åka hem efter ridpasset så hade Otkawia så bråttom in i trailern att jag knappt hängde med :-O. Hon ville verkligen hem...

Kom hem lyckligt och väl - inga kossor på vägen idag ;-). Pållarna blev genomborstade och sedan serverades det kvällsmat och så var stallet klart.

När jag kom in så var det kissar som pockade på lite uppmärksamhethet. Minnna och Tussan var HELT utsvultna ;-)

Minna har växt - är nästan lika stor som Tussan nu...Måns - den latmasken - han ville helst bli serverad mat där han är... men någon måtta får det vara ;-)Vill man ha mat, så får man allt vackert ta sig till matskålen. Måns la sig och sov istället ;-).

Nu ska jag kolla lite på Efterlyst och sedan är den här dagen slut. En ny spännan dag väntar i morgon :-). På återhörande!

/Lizzie


13/10 Tisdag - Hovisbesök

Kom hem kl 17 - em tillbringades på universtitet och föreläsning. Tar ju ett tag att ta sig hem därifrån, men dagens hovisbesök var inbokad till kl 17.30. Alltså hann jag precis hem för att hinna ta in pållarna och ge Otkawia sitt Sedalin (lite lätt lugnande) så skoningen skulle funka.

Hovis kom sedan på utsatt tid. Okatwia var lite lätt drogad och idag funkade det att sko alla fyra hovarna helt OK. Brukar vara problem med höger framhov, men inte idag. När hovis var klar med Otkawia så var det Biancas tur, hon blir ju bara verkad så det gick enkelt och smidigt.

Nästa besök är inbokat till vecka 50, då blir det skor med 4 brodd och snowgrips. Bara att hoppas att det inte kommer någe snö innan dess...

Efter hovisbesöket så blev pållarna utsläppta igen i hagen och de fick sitt hö. Jag mockade boxarna och fixade hästmaten. Det var ganska kyligt på kvällen och jag har ju lika kallt i stallet som ute, så vattenhinkarna blev ursköljda, men jag fyllde inte på något nytt vatten direkt. På gränsen att det skulle frysa. Vattendunkarna fick alltså stå kvar inne i sadelkammaren tills det var dags att ta in pållarna för natten.

När jag var klar i stallet så gick jag in och jobbade åt NRU i cirka en timme. Då var det också dags att plocka in pållarna så det var bara på med kläder och ut i kylan. Idag var pållarna rätt snabba med att komma in. Behövde bara öppna stalldörren ut till hagen så kom de knatande. De små liven lär sig snabbt när det vankas mat ;-).

Den här tisdagskvällen försvann alltså i ett nafs :-O. Har kollat på House och nu är det dags att gå och knoppa om man ska orka med morgondagens arbetsdag - och det vill man ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

12/10 Måndag - Typ av markarbete

Plan för Oktawias motion idag var lite longering hemma och passa på att utnyttja dagsljuset. Det betyder att man måste rappa på lite om man ska hinna... Så efter att ha lagat mat och ätit så gick jag ut kl 17:30 för att plocka in pållarna från hagen. Hade räknat ut att jag skulle hinna longera pållan om jag borstade snabbt och ut innan klockan 18. Det blir mörkt 18.30....

Tji fick jag, om man säger så....

Eller någon typ av arbete både på mark och ovan mark blev det ju förstås, men inte så som jag hade tänkt mig det hela.... ;-)

När jag öppnade stalldörren till hagen och klev ut så stod Oktawia längst bort och tittade på mig med spetsade öron, lite lätt nyfiken över vad jag skulle hitta på. Lilla Bianca gick och noppade i gräset precis utanför stalldörren. Jag gick fram för att plocka in Bianca först...

Men det lilla busfröt visade minsann vad hon gick för... hon fick syn på grimskaftet i min hand och så vände hon på en femöring, full fräs bort till Oktawia och när hon kom fram till Oktawia så lekte Bianca minidrake och blåste luft och bockade som en galning.

Jaha - sedan var cirkusen i full gång... *suck*

Under 30 minuters tid vallade jag runt i hagen på 2 stycken komplett galna hästar. Oktawia galopperade så lerkokorna flög all världens väg. Ett tag trodde jag att skorna skulle komma flygande också, men de satt kvar konstigt nog.

Varje gång jag trodde de hade fått nog av att röja runt så busade Bianca till det så hon fick fart på Oktawia igen *suck*. Den lilla är också duktig på att göra skolor ovan mark.... och är också duktig på att hoppa över bommarna som ligger i hagen ;-).

Nåja, hästarna fick ju motion och jag fick motion av att knata fram och tillbaka i hagen. Hundarna som var lösa i trädgården fick också motion för de var ju tvungna att springa runt för att hålla koll på vart hästarna tog  vägen när de rusade runt i hagen...

När schemat var spräckt för länge sedan och jag insåg att jag inte skulle hinna longera någon häst i dagsljus så hade pållarna fått nog av motionen och kom fram till mig. Då passade det sig minsann... när jag sedan knatade runt i hagen så hade jag två stycken fogliga damen gåendes efter mig på rad ;-).

Så det blev lösgalopp i hagen av båda pållarna istället för longering av Oktawia idag ;-). Aktiviterad blev hon i alla fall ;-).

Efter äventyret i hagen så tog jag itu med mockningen och gjorde klart i stallet. Passade också på att städa lite i sadelkammaren och så gjorde jag rent och smörjde in sadlar och träns. Utrustningen blir ju full i ridhusdamm så det behövdes putsas.

Var klar till 19.30 så då gick jag in och tog itu med helgens skörd av tvätt. Vådan av att tvättmaskinen går hela helgen är ju att hux flux så är det en massa stryktvätt att ta rätt på ;-). Men det var rätt skönt att få undan all ren tvätt och stryka mina kläder. Har ju gått ner 10 kg nu sedan den 17/8 så jag kommer i lite mindre kläder - typ 2 storlekar mindre :-D. Har alltså kunnat plocka fram kläder jag inte kunnat ha på 2 år så det känns lite bättre att ta hand om stryktvätten nu än tidigare ;-).

Har också gått med i Bukefalos "viktutmaning" och målet är att gå ner 8 kg till den 4/12 - borde jag klara för om det är nåt jag är så är jag målfocuserad till max - plus enormt envis ;-).

Jag kom också ihåg att gå ner och träna på lunchen idag och jag är SÅ nöjd med min bedrift idag. För idag så klarade jag nämligen av att göra planken i en HEL minut!!!! :-D. Så under späcket på magen börjar det finnas lite magmuskler *fniss*. Framför allt så är ju övningen planken asbra för min dåliga bålstabilitet så nu ska jag klara av att göra den i 1 minut x flera under mina träningspass ;-).

Tur att jag tycker det är kul med styrketräning ;-)

När jag var klar med tvätten och strykningen så var också kvällen slut. Pållarna blev inplockade - nu kom de gående själva för det var ju mat på gång.

Avslutade kvällen framför TV:n och CSI NY.

Det var allt för idag!

/Lizzie


11/10 Söndag - Slappardag...

Idag har maken och jag haft en riktig slappardag... sådana behövs också mellan varven ;-). På fm gjorde vi ingenting, jag vaknade ändå rätt tidigt, 8.30 kom maken med kaffe på sängen och tack vare kaffedoften kvicknar jag till rätt fort ;-).

Men det var rätt skönt att ta det lugn under fm, vi satt och kollade på en gammal film maken bandat. Har sett den tidigare - Rush hour - men jag tycker den är rätt rolig och det var länge sedan  jag såg den - så den dög att titta på en gång till ;-).

Strax innan 12-snåret så förpassade jag mig i alla fall ut till stallet och fixade mockning och hästmaten. Gjorde även rent vattentunnan i hagen och fyllde på fräscht vatten till pållarna. Det var riktigt gråmulet väder idag, men uppehåll i alla fall. Oktawia får idag en vilodag eftersom vi har hittat på grejjer varje dag hela veckan. Och vila behövs ju också så sagt vad!

När jag var klar i stallet så var det dags att fixa lite lätt lunch. Och efter vi käkat så åkte vi ivägt till Marieberg. Vi stannade till där på vägen till Kumla för att hälsa på makens föräldrar. Dock blev stoppet i Marieberg längre än vad vi räknat med. Tiden bara försvinner när man går ett varv och tittar i lite butiker!!! :-O

Som vanligt så fastnade jag inne på Panduro ;-). Tänk så mycket kul det finns i denna butiken.... stod och klämde länge på material till ett rätt läckert svart armband... ska nog köpa det när jag har tid att knåpa ihop det ;-) Istället så blev det en del prylar till mina små kort...

Jag har blivit helt såld på att limma på strasstenar på kort... gillar när det blir lite "blingat" *fniss*. Och så en söt liten stämpel, det har man alltid användning av.Var även inne på Claes Ohlsson - behövde refill till min torrboll i sadelkammaren. Annars så möglar lädret och det vill jag inte! En söt lite mjukisreflex i form av en ponny kunde jag inte heller motstå. Den ska bli placerad på min ryggsäck. Det blev också ett snabbt besök inne på Bokia för där fanns det doftljus med mitt namn på - och det var jag ju bara tvungen att ha ;-).Även ett besök på Apoteket och inköp av lite mer Voltaren och sedan var vi klara för avfärden till makens föräldrar. De hade väntat länge på oss och vi blev serverade kaffe direkt. Att jag ett antal gånger förklarat att jag inte äter kaffebröd längre har INTE gått fram hos mina svärföräldrar, utan det var uppbullat och naturligtvis så tjatades det att jag skulle äta. Men eftersom jag inte var ett minsta sugen så var det inte svårt att vänligt, men bestämt tacka nej och så fick maken käka istället ;-).

Efter fika och pratstund så styrde vi kosan hemåt igen och var hemma vid 17-snåret - vips hade den em försvunnit ;-).  Var lagomt att fixa middag och nu var jag hungrig! En pastarätt blev det och det smakade gott som vanligt ;-).

Har även hunnit med en kort liten promenad med Kayo innan det blev totalt kolmörkt. Var ute bara 30 min eftersom det började dugga och var allt annat än skönt ute, men 30 min promis är bättre än ingenting alls.

Jag har också jobbat lite åt Gränsbrytning nu ikväll, men nu börjar det dra ihop sig för att gå ut och plocka in pållarna för kvällen och sedan parkera sig framför TV. I morgon är det en ny arbetsvecka som säkert kommer försvinna lika fort som alla andra veckor ;-).

Det ska bli spännande och se om jag chockar några arbetskamrater med min nya hårfärg... maken tror det i alla fall *fniss*

Här är "nya" Lizzie ;-)Ny färg och lite annorlunda frisyr - behövs nu när höstmörket lägrar sig ;-)

Nalle hälsar sin fanclub - Nalle gör vad han brukar göra om dagarna... tar det lugnt!Det var allt för idag!

/Lizzie

10/10 Lördag - Träning

Förmiddagen tillbringade jag med först med att få mitt hår färgat. Jag ville ju ha en snygg höströd färg - och det fick jag *fniss*. Lite mörkt blev det, men, men - det växer ju ut ;-)

Vi gjorde en snabb städning av huset efter min hårfärgning. Kayo fäller så det var schäferhår både högt och lågt. Skönt att få bort det. Tvättmaskinen och diskmaskinen gick för fullt också under tiden vi städade ;-).

Vid 12-snåret så käkade vi lite lunch - spenattortilla med ädelostfyllning - riktigt gott - och jag fick krafter för dagens träningsaktivitet. Dags för ridlektion för ÅE inne på ÖFK. Så vid 13-snåret så plockade jag in pållarna och Oktawia blev iordninggjord för ett ridpass inne på ÖFK och vi kom iväg i lagom tid. Jag satt på hästryggen 13.45 så jag hann skrita fram tills det ÅE kom kl 14.00.

Ridlektionen gick bra. Oktawia blir lite stretig emellanåt och då gäller det att driva på med skänkeln, funkar rätt bra med mitt högra ben, men vad jag gjort med mitt vänstra ben kan man ju fundera på... inte mycket till muskler där inte! Tittar fortfarande för mycket ner på mina händer och lutar mig lite för mycket framåt. Men ÅE är bra på att påpeka att jag ska räta upp mig - så småningom så kanske jag får ordning på sitsen ;-). Har i alla fall fått bättre ridkondis och orkar rida ordentligt numera. Oktawia har ju också coolat ner sig så pass i skallen att hon kan ta en "tillsägelse" utan att krypa ur skinnet. Hon har ju inte hittat på något dumt på jättelänge och det gör att jag känner mig tryggare med henne - vågar ju RIDA då. När jag började träna för ÅE så var det mer frågan om att styra runt hästen och hänga med så gott det gick ;-).

Jobbade damen mycket i trav, volter, övergångar, lite skänkelvikning.

Länk på travjobbet

Vi har också kommit lite längre nu... fick nämligen till galoppen utan att svimma och dö ;-). Om jag sedan kunde sluta med att ligga över hästhalsen i galoppfattningen så kanske det kan bli bra till sist ;-).

Länk till lite galoppjobb.

ÅE var  jättenöjd med dagens arbete. Hon tycker Oktawia har utvecklats hur mycket som helst sedan förra hösten - och det har hon ju :-D. ÅE var också jättenöjd över hur bra pållan skötte sig när jag hade med henne på ridskolelektionen i måndags - och det är ju jättekul! Kan rida extra för min kamrat och numera har med mig min egen kuse. Kan ju inte bli bättre ;-).

Vi var hemma igen strax efter 15-snåret. När jag var klar med pållan och släppt ut damen i hagen igen, så fixade jag klart med mockning och mat. Gav pållarna em-mat innan jag själv gick in och fixade lite middag. Maken höll på och svetsade på en trapp till höloftet - så det var bäst att fick pyssla klart med det.

Till middag blev det kyckling i örtsås - smakade smaskens efter dagens övningar. Som vanligt tycker ju jag det är gott med mat ;-). Var i alla fall duktig efter maten, då blev det en lite kvällspromenad med Kayo. Det har ju varit kanonfint väder hela dagen och vi hann med att få lite kvällssol på oss under vår promis. Fast kallt var det *burr* och Kayo hade jättebråttom så jag fick pinna på som bara den.

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Fortsatt mitt lilla kortpyssel, men sedan ville maken ha datorn så stolen blev upptagen. Jag passade på att kolla på veckans avsnitt av criminal minds som jag hade bandat. Blir ju lätt att jag glömmer och så har jag ett helt gäng med grejjer att kolla på och så hinner jag inte med någe ;-).

Nu har i alla fall pållarna blivit intagna för natten och fått sin kvällsmat. Jag ska kolla på Brottskod försvunnen och sedan Nurse Jackie (som är asbra!) och sedan är den här lördagskvällen slut :-)

Så det var allt för idag!

/Lizzie


9/10 Fredag - Allehanda aktiviteter!

Kom ihåg att träna på lunchen idag också :-). Och jag är riktigt nöjd med mig själv. Klarade av att göra plankan i 45 sekunder!!! Dessutom klarade jag att kravla mig upp från golvet på en gång utan att vila *fniss*. Det kanske finns lite magmuskler väl dolt under allt fläsk i alla fall... om inte annat så bildas det ju nya ;-).

Flexa ut lite tidigare för jag skulle klippa mig - så först iväg till frissan - blev en ny frisyr. Det är ju höst så nu är det dags för lite nytänk. Sedan iväg till stora ICA-affären och det första jag skulle ha var en färgburk till min nya frisyr... finns ju ingen anledning att vara en grå liten tant när det finns färgburkar av allehanda kulör ;-). Fick dock problem att välja... vill ju ha lite höströd färg, men inte FÖR röd.... maken var då inte till någon som helst hjälp utan till sist fick jag rådfråga en annan medmänniska som också skulle ha en färgburk. Fick hjälp att välja och det kommer nog bli bra. Lite chockverkan på killarna på jobbet skadar ju inte *fniss*.

Efter att ha handlat mat tillsammans med halva stans befolkning så var vi äntligen på väg hemåt. Maken fick fixa middag så jag skulle hinna mocka innan M1 och P skulle komma.  Hann precis bli klar med stallet OCH få i mig middag i tid.

Idag  var det hoppning som stod på schemat. Så pållan blev iordninggjord och hopputrustning kläddes på damen och så in till ÖFK. Fredagkvällar är en bra dag att åka till ridhuset för man är garanterat själv där ;-). Alltså inga problem att bygga små hinder...

Idag blev det ett kombinationshinder mitt på banan. 4 hinderstad och 11 bommar släpade jag och P fram. Ingen risk att man fryser i alla fall ;-). Det blev 2 hinder med en galoppbom emellan. Och så travbomar framför varje hinder och markbommar på varje sidan om hindren.

M1 skrittade först över bommar, tränade framdelsvändning och tagen bakdel runt ett gäng koner som stod utställde i varje ände av ridhuset. Sedan trav över bommar, skritt för att kunna göra framdels vändning och tagen bakdel i olika omgångar och så till sist så blev det 2 krysshinder att hoppa. Oktawia blev först väldigt konfunderad, väldigt mycket bommar att hålla kolla på och så 4 ben att hålla koll på. Det var jobbigt, men efter ett par försök så hade hon fått kläm på vad övningen gick ut på och vi byggde om så det blev galopp mot hindren i stället och lite högre hinder. Nu kan man prata om gymnastik för pållan. Detta var jobbigt och men hon fattade vad hon skulle göra och hon var jätteduktig. Tror inte Oktawia blev så trött rent konditionsmässigt, men mjölksyran kom rätt fort och det behöver man ju också träna på. Roligt tyckte damen att det var i alla fall ;-).

Idag regnade det i alla fall inte så det gick bra att köra hem i mörkret. Inga djur var i farten heller, varken tama eller vilda ;-).

Efter omskötsel och kvällsnattning av pållarna, så kvällsrastade jag Kayo och Lexi. Lillan får rastas tillsammans med Lexi lite senare.

Jag ska nu kolla om det är nåt på TV, men annars är det nog lite sömn som behövs. Maken är förkyld och snarkar värre än värst *suck*, fick gå ner i natt och lägga mig på soffan för att kunna sova. Är nog lika bra att jag lägger mig där på en gång misstänker jag... ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

8/10 Torsdag - Rustad för vintern...

Vi slutade 40 min tidigare idag både jag och maken. Hade nya dubbdäck bokade hos en däckfirma en stan och så kl 15.30 skulle vi vara på plats för däckbytet.

Vi har ju bara en omgång fälgar, jag har ringt runt till alla möjliga och omöjliga ställen för att få tag på begangnade fälgar, men icke! Bara att gilla läget, blir nog till att köpa nya fälgar till våren istället.

Nu var det i alla fall dags att rusta sig för vintern. Vi använder ju bilen varje dag och då är det lika bra att få på dubbdäcken. Helt plötsligt så vaknar man en dag och det är total ishalka eller 0,5 m snö när man ska till jobbet. Dags att hålla på och fibbla med däckbyte då - inte kul alls. Nya dubbdäck ska ju dessutom köras in och enligt säljaren så var det bra att göra det nu INNAN halkan kommer.

Däckbytet tog nästan en timme, mycket tack vare att de fick fälga om från våra sommardäck, men till sist så var det klart och vi kunde betala - vips så var vi 4,570 kr fattigare!!! Och då har vi ändå fått ett MYCKET bra pris på dessa däck med tanke på att vi har en SUV. Så nu låter det ordentligt när man kör bilen, men man vänjer sig ju och det är skönt att ha dubbdäcken på.

När vi kom hem så fixade jag lite käk och maken bytte däck på trailern. Eftersom det nu var dubbdäck på bilen så var det bara att lägga på dubbdäcken på trailern, svårt att köra lagligt annars.

Efter maten fixade jag stallet och sedan vid 19-tiden kom M2. Idag var det hennes tur att rida lite dressyr på pållan.

Under dagen idag så har det ju varit fint väder - var ute och cyklade på lunchen och det var hur skönt som helst. Men nu på kvällen.... riktigt äckligt kallt regn *burr*.

Tur att det finns ridhus ;-).

Idag var det lugnare i ridhuset än vad det var i går. En ridskolegrupp höll igång som vanligt, men på privathästdelen så var vi helt själva. Alltså kunde M2 koncentrera sig på att rida. Otkawia var på rätt OK humör, hon stretade lite, men gick jättefint mellan varven. M2 fick träna på sin sits idag - rida utan stigbyglar. Jag var inte ett dugg avundsjuk ;-).

När M2 var klar med dagens ridpass så regnade det värre än värst - himla skönt att pållan traskade in i trailern på en gång så man slapp stå ute i blötan. Det var lite jobbigt att köra hem... kolmörkt, regn, våt asfalt och mötande trafik... det är alltid värst i början av den mörka säsongen, men sedan så vänjer man sig som tur är. Idag såg vi i alla fall inte till några kossor ;-).

Efter sedvanlig ryktning av pållan och servering av kvällsmaten så var jag klar i stallet och dags att gå in och grejja.

Idag hade Oriflamevarorna kommit - en rätt stort paket denna gången med massor av roliga prylar :-)Några av tjejerna på jobbet har sina beställningar i denna hög så det var bara för mig att plocka iordning allas beställningar i små söta påsar och ska jag ha med mig en del av detta till jobbet i morgon. Det tog en stund, några prylar var restnoterade, men inte alls så mycket som det kunde ha varit med tanke på storleken på min order.

Under tiden som jag höll på och packade varor så var det två kissar som roade sig ordentligt. Eller rättare sagt, en kisse var riktigt busig och den andra försökte platta till den busige...

Minna är jättebusig...
Nalle kör taktiken att störst vinner...Till sist verkar det som om en katt får ge sig... och det är inte Minna ;-)Nalle är den som ger sig och tröttnar på busiga Minna.

Nu hoppas jag att kissarna lugnar ner sig och inte fortsätter sitt bus i vår säng... för nu är det dags att ta en närmare titt på kudden ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


7/10 Onsdag - Tur till ridhuset

Idag blåste det full storm ute, så någon uteritt var inte att tänka på. I alla fall inte om man ville behålla litet - och det ville jag. Alltså fick det bli en tur till Ridhuset istället. På onsdagar så är även privatdelen upptagen från 20.10 så jag fick skynda mig lite  när jag kom hem från jobbet. Snabblagad mat idag, lättkokta grönsaker i vinegrettisås och stekt kassler, efter maten var det full fart ut i stallet. Kom iväg till ridhuset strax innan kl 19 så 19.10 satt jag på hästryggen. Var dock inte ensam om att passa på och rida innan kl 20.10 ;-). Helt plötsligt så var vi 6 st privathästar som red runt i ett mer eller mindre ordnat kaos ;-).

Jag kände att för min del så handlade det bara om att rasta av pållan. Gjorde inte någon ansats att träna på speciella vägar osv eftersom jag hade fullt upp med att hålla mig ur vägen för andra och inte rida över något annat ekipage. Himla bra miljöträning för Oktawia i alla fall och hon skötte sig jättebra. Var lugn och fin och i traven så jobbade hon på jättebra utan att vara stelopererad i halsen eller bogar som levde sitt eget liv. Jobbade damen i trav på fyrkanspår volter och serpentingbågar så gott det gick bland alla pållar, men är jättenöjd över passet eftersom pållan skötte sig finfint.

Inga problem att lämna ridhuset och alla nya hästkompisar och pållan klev snällt in i trailern :-).

På vägen hem så blåste det värsta motvinden så jag hade full sjå att få upp bilen i någelunda fart :-). Visade sig dock att det var bra att jag inte körde så fort, för strax innan Gräve så stod det en mötande bil stilla med halvljuset på. Jag funderade på varför den stod stilla just där och i samma ögonblick hojtar maken "akta".

En KOSSA klev rakt ut i vägen!!! Som TUR VAR kom den från vänster sida så jag missade kossan med en hårsmån! Jag hann precis se kossan precis när jag åkte förbi den. Ett kliv till och kossan hade hamnat på motorhuven :-O.

En riktig kossa - modell som nedan!

Go to fullsize image

Fort fram med mobilen och så ringde jag 112 - för första gången i mitt liv - och rapporterade om lösa Kor på Grävevägen. Blev kopplad till Polisen - som nog funderade på om jag skämtade ;-). Helst ville Polisen att jag skulle kontakta ägaren, men jag har ingen koll på vem som äger kossan och jag ville bara hem för att lasta av pållan.

Det hade ju varit rena katastrofen om vi krockat med kossan, för alla inblandade, kossa, oss och Oktawia!!! Inte ens vår SUV klarar en krock med en KO!

Lite lätt skakis så var det rätt skönt att komma hem utan ytterligare incidenter. Pållan blev ryktad och så serverades det kvällsmat till pållarna.

När jag var klar i stallet så kvällsrastade jag vovvarna och nu ska jag ta min trötta lekamen och förpassa mig i sängen. Har fått bra med motion idag i alla fall. Utöver ridpasset så kom jag också ihåg att gå ner och träna lite styrketräning på lunchen - det var kul :-) och idag så lyckades jag göra plankan i 35 sekunder - det artar sig!! Så småningom så kanske jag lyckas göra den i en minut, vilket är mitt mål ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/10 Tisdag - Motion hemma

Det var meningen att hovslagaren skulle komma idag och sko om Oktawia, men tyvärr har hovis skadat armen och var tvungen att ställa in besöket. Nu håller vi tummarna hårt att hovis är frisk till det nya datumet vi bestämde istället, nästa tisdag, för då är nog pållan i STORT behov av att bli omskodd... Och så hoppas jag att dojjorna hon har håller sig på plats en vecka till.

Alltså blev det ingen vila för Oktawia idag, men jag tänkte inte rida utan bara köra ett pass med longering/tömkörning. Så jag la på ett kol med att fixa/käka middag för att snabbt komma ut till stallet. Jag är ju vanemänniska och vill helst hinna få klart mockningen innan jag tar in pållarna. Blir ju mörkt strax innan kl 19 så jag tänkte vara klar för dagens aktivitet till kl 18 så vi skulle hinna utnyttja dagsljuset, eller vad man nu ska kalla gråmurret som var på em/kvällen.

Mockade alltså i raketfart och så ut i hagen. Pållarna såg lugna ut, men lite förvånade över att jag dök upp i hagen så tidigt... Lilla Bianca kom fram på en gång så hon hamnade snabbt i stallet. Sedan var det dags för det andra åbäket...

Oktawia har missförstått saker och ting. Hon tror att intaget i hagen är någon form av "kom och ta mig om du kan-lek".

Efter att ha försökt fånga in henne 3 gånger och hon bara pep iväg så tänkte jag att då får väl damen motioneras i hagen. Och så började jag driva henne ifrån mig istället för att försöka fånga in henne.

Oktawia tyckte nog att det var skitkul, i alla fall till att börja med, för hon for runt i vild galopp, brallandes som en galning. Men... till sist så upptäckte hon att hon fick ju inte stå stilla.... för då kom matte farandes och smackade på...

Efter 15 min gav hon upp och sprang raka vägen in i stallet och ställde sig i sin box ;-). Kan ju lugnt säga att hästkräket var lite lagomt uppvärmd. För att inte tala om hur svettig jag var efter att kutat runt i hagen från ena änden till den andra för att hålla igång pållan.

Det blev en snabb avborstning och så på med utrustning för longering. Jag hade fruktansvärt ont i min hälsporre efter att sprungit i hagen, så tömmköra och springa efter kusen fixade jag inte riktigt. Behövde inte gå så mycket med Oktawia innan longeringen eftersom hon fortfarande var varm efter sina 15 min galoppjobb ;-).

Det var tänkt att jag skulle jobba pållan i trav-skritt med mycket övergångar mellan dessa två gångarter och samtidigt trava över bommar. Det visade sig att Otkawia tydligen drabbats av någon typ av kraftig minnesförlust!!! :-O.

Hon hade glömt bort att hon kunde skritta och framför allt så hade hon totalt glömt bort kommandot "pro" och "sakta av".

Det var en växel i - full spruta i trav!!!

Det tog säkert nästan 10 min innan hon kunde trava i lugnt tempo, göra avsaktning till skritt och skritta lugnt och sedan vänta på mitt kommando för trav och inte börja trava igen efter 2 skrittsteg. När vi väl fick ordning på saker och ting så var det dags att byta varv... och så fick vi börja om igen... stackars grannar - de undrade nog vad vi höll på med ;-)...

Hästen är envis, men matte är envisare.. Till sist så fick vi till det rätt bra och det var tur det för helt plötsligt så blev det mörkt! När jag sedan skrittade av damen så såg hon tämligen nöjd och avslappnad ut.

När jag var klar med Oktawia så borstade jag igenom Bianca ordentligt. Inte helt lätt nu... rejäl päls har den lilla fröken satt. Så det är piggborsten som gäller, rotborsten glider mest runt på ytan ;-). Bianca tyckte det var hur skönt som helst i alla fall och hon var riktigt duktig. Nu kan hon kommandot "back" och det utan att jag behöver trycka henne bakåt. Hon börjar också förstå att det är smidigast att stå stilla där matte placerat henne och inte hålla på och trampa framåt och tillbaka på stallgången ;-).

Blev klar rätt tidigt idag - trots Oktawias självvalda motionerande i hagen ;-). Pållarna fick lite hö i väntan på kvällsmaten och själv gick jag in för att grejja lite inna.

Håller på och funderar på lite trevliga texter som man kan ha till "vän"-korten jag gjort. Kom på lite, men behöver klura lite till. Som sällskap hade jag lilla Minna på skrivbordet ;-)Och som ni förstår så fanns det ju inte plats för någon mer katt på skrivbordet eftersom jag har en massa prylar "i vägen" - i alla fall enligt Nalle.

Så Nalle placerade sig på köksgolvet under en ljudlig suck. Bara så Nalles fanclub vet - så tycker Nalle att det nästan är hans ära förnär att den mopsiga ungen Minna snott hans bästa plats. Då får man ligga på golvet och sucka... ;-)

 

Nu ska jag ut i regnet och kvällsrasta vovvarna, även pållarna ska få sin kvällsmat och bli nattade. Sedan blir det jag som placerar mig i soffan under en filt och kollar på House :-). Låter väl som en bra avslutning en tisdag som denna!

 

Det var allt för idag!

/Lizzie


5/10 Måndag - Träning och träning

Idag har jag fått mig en rejäl duvning av träning i olika former :-).

Kom ihåg att gå ner och träna lite styrketräning på lunchen. Idag testade jag att värma upp gå löpbandet, inga problem att gå i 10 min för att bli varm, men när jag klev av bandet så fick jag värsta yrselanfallet :-O. Har testat löpband tidigare för rätt länge sedan, kommer ihåg att jag reagerade konstigt då också just när jag klev av bandet. Nä, så i fortsättningen blir det uppvärmning på cykel!!

Körde mina vanliga övningar och det gick bra, avslutade med att komma ihåg att göra plankan. Ni som läst min blogg kanske minns mina tidigare övnignar med plankan.... klarade typ 3-5 sekunder, ramlade ihop i en hög och kom sedan inte upp från golvet.... *harkel*.

Var idag tvungen att testa och se om styrketräningen gjort någon nytta... gör ju i alla fall en magövning. Och jag är så STOLT över mig själv!!! :-D Idag klarade jag av att stå i plankan hela 25 sekunder!

Det kanske inte låter så mycket för dem som är vana att stå i plankan, men för min del är det ju personligt rekord och ett bevis på att bålmuskulaturen håller på att byggas upp, sakta men säkert.

Mycket nöjd och glad efter lunchträningen så käkade jag min medhavda lunch :-)

Min övriga plan för dagens motion var att åka in på kvällen och rida Oktawia i ett lite lättare pass i ridhuset. Det blev ändrade planer.

På vägen hem fick jag ett SMS från en ridskolekompis, hon undrade om jag kunde rida för henne på kvällen då hon fått förhinder. Först tänkte jag skicka ett nej eftersom jag skulle rida min egen häst. MEN så fick jag en idé....

In till ridskolan på vägen hem från jobbet, fick tag på den ridläraren som hade kvällens lektioner - råkade ju vara min tränare ÅE ;-). Frågade om jag kunde komma in med min egen kuse och rida på kvällens lektion. Det gick hur bra som helst!

Alltså fick min ridskolekompis svaret att jag kunde rida för henne och så var det full fart hemåt, kl 19.20 började ju ridskolelektionen!

Vid hemkomsten så fick maken fixa middag och jag gick ut och fixade stallet. Blev lagom klar med mocking o dyl, när maten var klar. Kunde äta i lugn och ro innan jag gick ut för att plocka in pållarna. Skulle bli SÅ kul att testa och se hur pållan funkar bland 12 st ridskolehästar ;-).

Detta har ju varit mitt mål med pållan - att kunna åka iväg och träna/rida vart som helst, bland andra hästar eller ensam. Så nu känns det som om det skulle bli lite av en examinationstest för att se vad pållan klarar av ;-).

Lastningen hemma gick bra och så full fart mot ÖFK. Hade kollat med ÅE vilken väg jag skulle ta in till ridhuset och hon tyckte jag skulle gå genom stallet. Vi var på plats utanför ÖFK's ridskolestall 19.15 och där fick pållan stå ett tag och spana lite. Hon var aningens spänd för hon hörde och såg en massa hästar, så hon undrade säkert vad som skulle hända. När vi skulle in till ridhuset så var hon lugn och det var inga problem att gå genom stallet och förbi ponnyspiltorna.

När vi väl kom in i ridhuset så blev JAG nervös - himmel! Vad har jag gett mig in på!!!

För 1 år sedan så höll vi på och tragglade i Loviseholms ridhus. Då fick jag leda runt pållan 10-15 min så hon fick lugna ner sig innan jag kunde sitta upp. Sedan kunde jag bara rida om jag var själv i ridhuset, möjligtvis gick det bra om ett ekipage till var inne och de typ skrittade. Var det någon som började galoppera så fick jag sitta av och leda ut en halvt hysterisk häst.

Nu hade jag alltså släpat in pållan i ett stort ridhus och skulle var med på ridskolelektion bland 12 helt främmande hästar! Damen kunde ju lika gärna flippa ur helt!


Oktawia var lite spänd i början, skrittade lite väl fort, men den spändheten berodde antagligen på att jag blev jättespänd.

Jag hade dock inte behövt oroa mig. Oktawia skötte sig hur bra som helst :-). Hon reagerade ingenting på de andra hästarna, ingenting på prylar som stod i hörnen, inte på det blåa skynket. Utan hon var precis som vanligt att rida! Helt otroligt!

Dagens övning bestod av att trava över bommar, jättebra för mig eftersom jag inte travat uppsuttet över bommar med damen. Matte har ju bomskräck ;-). På slutet av lektionen så var det dags för galoppen... nu kunde det ju sluta med rena katastrofen. Hade ingen som helst aning om hur pållan skulle reagera med att alla ridskolehästar börjar galoppera samtidigt. Framför allt inte med tanke på att jag inte klarar av riktigt att ge galopphjälp till pållan som hon förstår på en gång....

Även detta fungerade SÅ BRA!!! Inga problem att fatta galopp, däremot så skippade jag att galoppera över bommarna. Med 12 andra hästar så blev det mer än rörigt i ridhuset och jag var överlycklig över att kunna galoppera runt min dam och bara rulla på i galoppen. Så mycket som jag galoppera på Otkawia idag har jag nog inte gjort totalt under de 3 år jag haft henne *fniss*. Jag fick bryta av några gånger till trav för att det blev trångt m.m, men det funkade att fatta galopp igen. Så nöjd! De gånger som damen blir spänd så beror det ju på att jag blir låst i handen, om jag gör som jag ska - så gör pållan som hon ska... bara att jobba vidare och se glad ut ;-)

Länk till galoppövning i vänster varv.

Även högergaloppen funkade bra, fast här tog verkligen min ridkondis slut så jag orkade inte riktigt lika länge,  men jag var lycklig ändå ;-).

Kvällen gick alltså överförväntan och min guldklipp till pålla är idag värd sin vikt i - just det - guld *fniss*.

När lektionen var slut så var det inga problem att lämna stället, pållan såg ut som om hon stortrivdes i alla fall. Lastningen gick kanonbra - pållan nästan sprang in ;-) och så for vi hemåt.

Det var tur att maken var med och körde, för efter ridlektionen hade jag inga som helst ben kvar ;-). Kroppen har fått sig en rejält omgång idag med träning och i morgon kommer jag ha träningsvärk... men det är smällar man får ta när man har så roligt som jag har haft det idag!

Väl hemma blev pållan omhändertagen. Bianca fick sig en snabb genomgång och sedan så var det kvällsnattning.

Jag kollade sedan på CSI NY och sedan var det sängen som väntade.

Det var allt för idag!

/Lizzie


4/10 Söndag - en vanligt dag...

En helt vanlig söndag har det varit idag. Och vad gör jag då en vanlig söndag... heltidsarbetande hästägare och kvinna....

Sov till kl 9 i alla fall, maken fixade utsläppet av kusarna. Har lite svårt att skynda på söndagmornar, så det tog drygt en timme innan jag fräschat till mig, fått på mig kläder och ätit frukost :-). Sedan började maken prata om att han behövde åka ut till Marieberg - och det nappade jag på ;-).

Jag tvättade nämligen lite kläder igår under tiden som jag höll på med min korttillverkning. Insåg under tvättplocket att jag behöver fylla på förrådet av överdelar. Behöver helt enkelt ha någon snygg jumper att ha till jobbet. Nåt som jag dessutom inte fryser i!

Så vid 11 bunkrade jag upp med plånboken och vi åkte iväg till Marieberg. Maken gick in på Jula och jag försvann in till shoppingcentret.

Naturligtvis så fastnade jag först vid Panduro, men behövde en ny skärlinjal i metall och det hade de plus lite mera glitterlim. Sedan var jag redo att fortsätta upp på övervåningen där alla klädesaffärer är.

1,5 timme senare kom jag ner igen... grymt besviken... trots alla klädaffärer så hittade jag ingenting som föll mig i smaken. Nu har jag gått ner så pass mycket i vikt att det finns storlekar i affärerna som jag kommer i. Men det var så otroligt trista färger.... svart, grått, grålila, murrigt värre!! Hittade nån mörkgrön topp, men den var alldeles för tunn och supertajt... På Kapp-Ahl hittade jag dock en ursnygg lång cardigan i rätt storlek och dessutom i min favorithöstfärg - tegel - lycklig for jag iväg med den till provhytten. Tyvärr är min kropp inte skapt för långa cardigans med knytskärp - inte ens när de finns i min storlek. Jag såg ut som om jag hade en morgonrock på mig!!! Så den åkte tillbaka till hyllan!

På vägen ut så släntrade jag in på Intersport och DÄR hittade jag en jättefin jumper som det stor mitt namn på :-). En V-ringad jumper som satt helt OK, jättesnygg färg och dessutom kostade den 190 kr i stället för 450 kr. Jag slog till direkt! Det är i sportbutikerna man hittar vettiga kläder *fniss*

Maken och jag sammanstrålade och åkte iväg till Grizzly och köpte 2 små firrar till vårt akvarium, sedan var det full fart hemåt. Lunchtiden hade ju passerats för länge sedan och jag var vrålhungrig, så det blev böcklingmacka direkt när vi kom hem.

Hur som helst - är nöjd med dagens fynd i alla fall :-)

 

Efter snabblunchen så var det bara att kavla upp ärmarna och börja jobba, för vad är det som måste göras på helgen. Nåt man inte hinner med i veckorna... jo, STÄDA!!!

 

Så resten av em tillbringades med att damma, plocka undan på prylar, maken dammsög, jag moppade golvet och fixade handfaten och toaletterna. Mattorna blev skakade och lämnade ifrån sig ungefär ett ton damm, hundhår och grus... hm... bilen stod lite i vägen när vi skakade mattorna... bra om det kommer lite regn nu så pälsen försvinner... ;-)

 

Vi var klara med städningen av huset lagomt när det var dags att fixa middag - det fick maken göra! Jag hade nämligen inte kommit så långt att jag fixat stallet. Alltså så mockade jag, fixade hästmaten och vatten under tiden som maken fixade iordning en kycklinggryta åt oss.

 

Efter middag så plockade jag iordning på den torra tvätten, en liten snygg hög med stryktvätt blev det också... men jag hade ingen lust att ta itu med stryktvätten på en gång, utan istället så gick jag ut en sväng för att kolla vad maken sysslade med...

 

Maken hade trassat in sig bland björnbärsbuskarna och plockade björnbär för glatta livet. En del var så övermoget att det rasade, men en hel del hamnade i en bunka.

 

Cirka 3 liter björnbär fick han ihop idag, och mer är väg att mogna. Hm, måste nog leta reda på något magert recept på en björnbärskaka ;-)

 

 

Jag hade insett att jag inte skulle hinna rida idag. En del plock var ju kvar inne, men jag utnyttjade det sista dagsljuset till att gå en snabb promenad med Kayo - det blåste rejält och det var ruggigt, men en tjock jacka, mössa och vantar så var promenaden riktigt skön. Kayo tyckte det var toppen i alla fall. Kom hem precis när det började bli mörkt och passade på att ta in pållarna innan det blev totalt kolsvart ute. Pållarna blev nöjda över att komma in, om det var skönt att slippa blåsten - eller om det berodde på höhögen som låg i boxarna... det kan man ju fundera över  ;-).

 

Väl inne igen så hade maken fixat undan disken, bra - då slapp jag tänka på den. Jag bäddade rent i våra sängar så vi skulle slippa göra det precis när det är sängdags - då vill man ju bara gå och lägga sig. Och så fixad jag klart min stryktvätt. Det var bara mina kläder, inga handdukar eller annat krafs som behövde strykas, så det tog inte så lång tid.

 

Nu är söndagen slut och vad har man hunnit gjort... en hel del, men jag har inte hunnit rensa bland en hög med gamla kataloger och tidningar. Får bli någon annan helg. Skulle också behöva sätta igång och läsa in mig på material till min C-uppsats... det MÅSTE jag börja prioritera... Undrar hur jag ska bära mig åt för att få maken att fixa städning, tvätt och stryktvätten... då det tar alldeles för lång tid med hushållsgöromålen varje helg *suck*. Synd att man måste sova, har egentligen inte tid med det...

 

Det som händer resten av kvällen är i alla fall inte så mycket. Ska ut och kvällsmata pållarna och passar då på att kvällsrasta vovvarna. Sedan blir det TV:n en stund, Rebus börjar kl 21 på TV4 Plus. Verkar vara det enda som är nåt att kolla på ikväll.

 

Så det var allt för idag!

 

/Lizzie


3/10 Lördag - Pay & Ride...

När klockan ringde kl 05:50 var det ingen pardon - bara att kravla sig ur sängen och ta sig ut till stallet... *gäsp*. Till och med hundarna såg förvånade ut och dessutom var det svinkallt ute, -2 grader! Kändes som -15 minst :-O.

Pållarna fick sitt morgonhö och själv gick jag in för att fixa ordning på mig själv och käka frukost.

M&M + P kom vid 7-snåret, inte så kul för M1 att stå i mitt svinkalla stall och knoppa Oktawias man - men knopparna blev jättefina. Däremot så fick väl Oktawia en köldchock och började frysa, så vi fick slänga på täcke och in i boxen med hö. Inte bara vi människor som tycker att det blev vinter helt plötsligt.

Hö funkar ju som rena kaminen på hästar och snart så hade Otkawia slutat frysa och M1 kunde fortsätta att fixa iordning pållan till dagens "träning under tävlingsliknande förhållanden" - en Pay & Ride på Kvinnersta!

Lastning och körning gick bra. Framme på plats så visade vi upp vaccinationsintyg för pållan och sedan så lastade vi ur. Första gången Oktawia var på Kvinnersta, och det gick jättebra. En jättenyfiken Oktawia var det som skrittade runt på parkeringen, men rätt cool med tanke på omständigheterna.

Medan vi andra höll på att frysa ihjäl så red M1 fram Oktawia och pållan skötte sig exemplariskt. Oktawia blev lite spänd när det var en annan svart häst som kom in på framridningsbanan och som blåste upp sig och höll på. Det tyckte Oktawia var lite konstigt, men hon blev själv inte rädd eller försökte hitta på något rackartyg. Damen hade inte fixat detta för 1 år sedan!

På framridningen gick funkade även galoppfattningarna hur bra som helst, damen verkade tycka att livet var toppen ;-)Snart blev det M1 och Oktawias tur att ta sig till ridhuset där "tävlingen" var. Det var samma domare som vi haft vid programridningarna också. Jag förpassade mig upp på läktaren för att kunna filma ritten :-)

M1 och Oktawia i LC:1-programmet!

Dagens övningar gick ju hur bra som helst! Inga sparkar mot skänkeln eller bakutsparkar, utan galoppfattningarna funkade. Till och med domaren noterade skillnaden *fniss*. Pållan är fortfarande lite ostadig och låg i formen - men det har blivit en fantastisk skillnad bara sedan i våras. Då var denna typ av ridning inte ens möjlig!!! Dagens program fick ihop 57 %, vilket jag tycker hur bra som helst för att vara en första start på en "tävling" :-D.

Det gick också bra att lasta när vi skulle hemåt. Pållan var trött och pinknödig ;-). Färden hemåt gick också bra och hon stod stilla i trailern hela vägen hem.

Vi var hemma igen strax innan 11 och när vi lastat ur och kom till stallet så blev det en snabb borstning för då ville Oktawia ut. Ett regntäcke med fleecefoder blev det på eftersom hon frös i morse. Shettisen har ju tjock päls så hon klarar sig bra ändå.

Det första Oktawia gjorde när hon kom ut i hagen var ju naturligtvis att slänga sig ner i backen och rulla sig....Efter att ha rullat sig ordentligt så var det en mycket nöjd pålla i hagen!

 

Efter att ha fått koll på vart Bianca höll hus, så blev det full fart i hagen ;-)

 

 

Jag tog itu med att plocka ordning på alla prylar, sedan så fixade jag mockningen av boxarna. Skönt att få det gjort när jag ändå var ute i stallet. Var klar med allt lagom till lunch och jag hade hoppats att maken hade fixat lite käk, men icke. Han hade förpassat sig till soffan och den har han inte lämnat många gånger idag *suck*.

Alltså fick jag lite snabbt fixa lunch eftersom jag var helt utsvulten och behövde få mat i mig. Blev en ungsomelett med keso och paprika - smakade mums.

Under em så började det regna och det var alldeles för ruggigt väder för att göra nåt ute, även om skulle behöva plocka in lite utemöbler osv. Istället så kände jag för att pyssla lite. Och när jag väl fått fram alla prylar och satt igång så fastnade jag i pysslet hela em :-O.

Vad har jag då pysslat med idag ;-). Jo, det blir lite kort men temat "vän". Lite kuligt att göra andra kort än bara födelsedagskort osv. Eftersom jag är lite fibblig i min högerhand pga tendiniten så tar småpryttlarna lite tid, men jag är nöjd med resultatet :-)Mitt korttillverkande gjorde ju dock saker och ting lite jobbigt för kissarna... mitt skrivbord var liksom upptaget av mig och mina prylar ;-).

Måns, han tryckte upp sig i fönstret...
Tussan nöjde sig med duken på köksbordet...

 

Nalle hade hållit sig ute hela em, så honom behövde jag inte konkurrera med när det gällde mitt skrivbord. Men så framåt kvällningen hade han tydligen tröttnat på regnet och kom in som ett träskmonster. Han fick INTE vara på mitt skrivbord.... Nalle tjurade ihop, men det dög att äta mat i alla fall...

 

 

Jag kan ju inte ha en blöt katt springa runt blev mina fina kort ;-)

 

Vid 18.30-snåret gick jag ut för att fixa lite hästmat. Såg då att Oktawia frös igen så det var bara att plocka in pållarna. Pållan var inte blöt på ryggen, täcket hade hållit tätt, men rejält blöt och kall på halsen. Så det blev fram med det tjocka hellyhansentäcket - nu ska väl hästkräket inte frysa... ;-) och så ett par kg hö. Bianca, som såg ut som ett träskmonter, hon frös inte alls. Hö fick hon i alla fall så eftersom det är lite kallare nu. Dags att börja ge 4 mål mat om dagen nu i stället för 3...

 

Mycket mer än så här kommer inte att hända idag. Ska ut vid 22-tiden och kvällsnatta pållarna. Kolla lite på TV, men i övrigt så blir det en lugn kväll.

 

På återhörande i morgon alltså :-)

/Lizzie


2/10 Fredag - Ridhuset igen

Slutade 30 min tidigare idag så vi hann handla mat och komma hem innan det blev allt för sent. Skönt att få mat fixat inna jag hungrade ihjäl ;-).

Eftersom det blivit riktigt kallt ute nu, så åkte understället fram innan jag tog på mig mina ridbyxor. Kallt som sjutton blir det ju i mitt lilla stall, och även om man rör sig så blir man kall, framför allt om benen. Ridbyxor är inget varmt klädesplagg direkt ;-). Letade även rätt på ett par raggsockar och så blev det kängor på fötterna. Klarade mig rätt bra utan att frysa under tiden som jag mockade och fixade allt annat i stallet till pållarna.

Vid intaget så tänkte Oktawia dra en repa i hagen, men jag ignorerade damen och istället så brydde jag mig bara om Bianca, tog inte många sekunder förräns jag kände en puff i ryggen... Det var Oktawia.... "Hallå matte, här är jag!" ;-). Bara att knäppa fast damen och knalla in i stallet.

Även idag så var det M1 som skulle slipa lite på ridningen inför morgondagens Ride & Pay, jag hade en stund på mig innan gänget skulle komma och då passade jag på att borsta igenom Bianca ordentligt. Den lilla fröken har nu börjat sätta rejäl vinterpäls, men hon tyckte ändå att det var riktigt skönt att bli genomborstad - blank och fin i pälsen är hon i alla fall :-). Hann precis klar med henne när M&M + P dök upp. M1 fixade iordning Oktawia och snart var vi på väg till ÖFK.

Ridpasset idag var en lite lättare genomridning av Oktawia och så lite träning på själva programmet. Oktawia var rejält framåt - reaktion på kylan?? Annars så skötte hon sig riktigt bra och M1 var jättenöjd med arbetspasset. Galoppen funkade helt OK... saker och ting kanske börjar falla på plats hos lilla Oktawia ;-).


När vi var klara så var det bara att lasta och åka hemåt. Så skönt att damen bara kliver rakt in i trailern :-)

Var vid 21-snåret och vips så var den här fredagskvällen slut. Fredagsmyset bestod som vanligt av att vara i ridhuset, finns sämre ställen att befinna ;-).

Nu är jag i alla fall klar med allt för kvällen. Ska kolla på Criminal Minds som jag bandade igår kväll, sedan blir det nog att gå och knoppa. I morgon blir det ingen sovmorgon, utan kl 6 måste jag kravla mig ur sängen för att morgonfodra pållarna. Kl 7 kommer M1 för att börja knoppning och borstning av Oktawia så hon är representabel på den lilla "tävlingen". Ja, ja... det är hårt att vara hästägare ;-).

Hur som helst, rapport om morgondagens insats kommer. Håll tummarna att damen sköter sig bra!

Det var allt för idag!

/Lizzie

1/10 Torsdag - Ridhuset

Idag blev det täcke på för Oktawia - fy vad kallt det var i morse *burr*. Nu är det höst på riktigt ;-).

Eftermiddagen tillbringade jag på Universitetet, så jag var inte hemma förräns vid 17-snåret. På menyn till middag var det en köttgryta. Vad jag glömt var att den skulle stå på spisen i 1,5 timme *suck*. Hade jag kommit ihåg det så hade jag nog fixat den i går kväll. Nu fick jag vackert vänta till kl 19 innan jag fick i mig middag - då lite lätt utsvulten. Lunchen som jag käkade på skolan med min kurskamrat P, var för länge sedan försvunnen ;-). Men, men bättre sen än aldrig när det gäller mat. Jag fixade ju klart stallet helt och hållet under tiden som grytan kokade. Hann också ut i hagen och jaga rätt på pållarna så de kom in i stallet innan M1 och P dök upp vid 19-snåret. Bianca fick jag ta på rätt fort idag, men Oktawia fick jag vänta på en stund. Hon var bara tvungen att dra några repor i galopp i hagen innan det passade damen att gå in i stallet ;-). Middagen käkade jag under tiden M1 gjorde iordning pållan så jag kunde följa med till ridhuset mätt och belåten - framför allt på bra humör ;-). En utsvulten Lizzie är ingen trevlig Lizzie ;-)

Vid 19.30 så var Oktawia "påklädd" och klar inför stundande ridpass inne på ÖFK så in i trailern och vi for iväg.

M1 jobbade genom Oktawia med tanke på lördagens Pay & Ride. Efter uppvärmning och lösgörande övningar så red M1 igenom programmet 2 gånger. Inte så mycket protester i galoppen, gick bättre än vad jag förväntade mig. Oktawia såg dessutom positiv ut genom hela programmet = spetsade öron framåt ;-). Det är ju bra!

Lördagens lilla "tävling" kommer bli jättebra miljöträning för Oktawia, man måste ju träna på att tävla och någonstans ska man ju börja. Så hur det än går - så är all träning bra träning :-).

När vi var klara och skulle lasta och åka hem, så hade det blivit ÄNNU kallare än när vi åkte in till ÖFK. Tur att Oktawia klev in i trailern snällt så vi slapp stå och frysa. Verkligen hög tid att plocka fram långkalsongerna och raggsockarna!!!

Väl hemma så blev det borstning av Oktawia, genomkoll av Bianca och så kvällsmat och nattning. Och vips så var torsdagskvällen slut ;-).

Nu ska jag försöka få upp värmen på nåt sätt i mina svinkalla ben och fötter, annars så kommer jag aldrig att somna ;-).

Roligare än så här blev det inte idag :-)

/Lizzie

RSS 2.0