7/10 Onsdag - Tur till ridhuset

Idag blåste det full storm ute, så någon uteritt var inte att tänka på. I alla fall inte om man ville behålla litet - och det ville jag. Alltså fick det bli en tur till Ridhuset istället. På onsdagar så är även privatdelen upptagen från 20.10 så jag fick skynda mig lite  när jag kom hem från jobbet. Snabblagad mat idag, lättkokta grönsaker i vinegrettisås och stekt kassler, efter maten var det full fart ut i stallet. Kom iväg till ridhuset strax innan kl 19 så 19.10 satt jag på hästryggen. Var dock inte ensam om att passa på och rida innan kl 20.10 ;-). Helt plötsligt så var vi 6 st privathästar som red runt i ett mer eller mindre ordnat kaos ;-).

Jag kände att för min del så handlade det bara om att rasta av pållan. Gjorde inte någon ansats att träna på speciella vägar osv eftersom jag hade fullt upp med att hålla mig ur vägen för andra och inte rida över något annat ekipage. Himla bra miljöträning för Oktawia i alla fall och hon skötte sig jättebra. Var lugn och fin och i traven så jobbade hon på jättebra utan att vara stelopererad i halsen eller bogar som levde sitt eget liv. Jobbade damen i trav på fyrkanspår volter och serpentingbågar så gott det gick bland alla pållar, men är jättenöjd över passet eftersom pållan skötte sig finfint.

Inga problem att lämna ridhuset och alla nya hästkompisar och pållan klev snällt in i trailern :-).

På vägen hem så blåste det värsta motvinden så jag hade full sjå att få upp bilen i någelunda fart :-). Visade sig dock att det var bra att jag inte körde så fort, för strax innan Gräve så stod det en mötande bil stilla med halvljuset på. Jag funderade på varför den stod stilla just där och i samma ögonblick hojtar maken "akta".

En KOSSA klev rakt ut i vägen!!! Som TUR VAR kom den från vänster sida så jag missade kossan med en hårsmån! Jag hann precis se kossan precis när jag åkte förbi den. Ett kliv till och kossan hade hamnat på motorhuven :-O.

En riktig kossa - modell som nedan!

Go to fullsize image

Fort fram med mobilen och så ringde jag 112 - för första gången i mitt liv - och rapporterade om lösa Kor på Grävevägen. Blev kopplad till Polisen - som nog funderade på om jag skämtade ;-). Helst ville Polisen att jag skulle kontakta ägaren, men jag har ingen koll på vem som äger kossan och jag ville bara hem för att lasta av pållan.

Det hade ju varit rena katastrofen om vi krockat med kossan, för alla inblandade, kossa, oss och Oktawia!!! Inte ens vår SUV klarar en krock med en KO!

Lite lätt skakis så var det rätt skönt att komma hem utan ytterligare incidenter. Pållan blev ryktad och så serverades det kvällsmat till pållarna.

När jag var klar i stallet så kvällsrastade jag vovvarna och nu ska jag ta min trötta lekamen och förpassa mig i sängen. Har fått bra med motion idag i alla fall. Utöver ridpasset så kom jag också ihåg att gå ner och träna lite styrketräning på lunchen - det var kul :-) och idag så lyckades jag göra plankan i 35 sekunder - det artar sig!! Så småningom så kanske jag lyckas göra den i en minut, vilket är mitt mål ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0