30/8 Måndag - huvudvärken...

Idag var det jobb igen, funkade rätt bra trots huvudvärken. Konstaterade att jag nu haft huvudvärk i 4 veckor - kan ju knappast vara riktigt normalt... har inte hört något från vårdcentralen trots att jag ville ha snabb återkoppling. Jag kommer ringa i morgon bitti. Nu får de ta reda på vad sjutton som är fel, för uppenbarligen är det inte blodtrycket. Dessutom känner jag min inte speciellt stressad, trots att jag har mycket som behöver göras. Men det jag hinner, det hinner jag liksom.

Det som är värst med huvudvärken är att det är svårt med tankearbete... går inte så bra att försöka tänka samtidigt som man har ont i skallen och jag behöver använda hjärnan i jobbet....

Hur som helst, jag var rejält trött när jag åkte hem efter jobbet. Idag så fixar M1 Oktawias motion genom en uteritt eftersom jag har kursstart ikväll på en studiecirkel jag ska gå.

Men först blev det lite mat. Jag fixade sedan undan disk, och så matade jag alla katter och gjorde rent sandlådorna. Hade så en stund över där jag hamnade framför datorn och jag surfade runt lite på Internet. M1 och P kom vid 17.30 tiden och strax därefter dök T upp.

Lyckats fixa med djuren idag. M1 tar fixar Oktawia och T är hundvakt :-). Jag hann i alla fall fixa med mockning och hästmat innan jag behövde åka iväg. Det är ju lite terapi för mig att fixa med mockningen så det var bara skönt att få det gjort.

T var ute och slogs med myggen och fixade med staket till hundarna. Eftersom vi tog ner gamla sommarhagen så har vovvarna börjat rymma... alltså blir det nytt staket i utkanten av min tomt - och förhopppningsvis kommer håller staketet kvar jyckarna på tomten.

Vid 18.30 åkte jag tillbaka till stan för att gå på en kurs i "kreativ fotografering" på Medborgarskolan. Det skulle bli spännande och se om det skulle bli lika roligt som det lät - och det blev det :-).

Vi fick jobba 2 och 2, skickades ut på stan med kameran och ett rått ägg och så var det bara att använda fantasin för att ta en bild "utanför ramarna" :-). Det var kul att jobba ihop med någon annan och först så var det lite trögt, men så fick vi fart på fantasin :-). Vid Hälls konditori var det tre änder och vi försökte få dem intresserade av ägget, men det roligaste som hände var att det kom en flock (20 st) japanska turister som antagligen trodde det var ändernas ägg och som blev skitförbannade för att jag tog ägget. Jag blev rejält utskälld på japanska, men vad göra liksom... jag kan inte japanska ;-). Så jag stoppade ägget i min ficka och så gick vi :-). På vägen till slottet så passerade vi JP Lahalls galleri och vi passade på att slinka in där. Vad göra annars likom när man går på fotokurs ;-).

JP var på plats och vi fick oss en trevlig pratstund - vi berättade ju att vi var glada amatörer som gick en fotokurs. Han blev riktigt engagerad och jag tror att han tyckte det var lite kul att prata med oss. Att jag är en stor fan av hans bilder och köpte ett par vykort underlättade säkert *fniss*.

När vi var klara med vårt uppdrag att fota äget så samlades vi åter i kurslokalen - nästa vecka ska vi ta med vald bild till kursen. Jag fotade med min mobilkamera och vilken bild jag väljer får ni se nästa vecka. Himla roligt var det i alla fall :-). På 10 tillfällen borde jag få igång kreativiteten när det gäller mitt bildskapande :-).

Var hemma igen strax innan kl  21. T kunde åka till lägenheten och jag hann precis ta in pållarna för natten innan CSI NY började. Så nu är det soffan och TV:n en stund innan det blir sängen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

29/8 Söndag - En hel del gjort...

Ännu en dag som var fullspikad med aktiviteter... Började på fm med att måla snickerierna i hallen för sista gången. När jag var klar med målningen så fixade jag klart en tavla. Det blev ett foto av JP Lahall som jag gillar jättemycket och tavlan blev placerad på väggen i trappan. Jag tycker det är jättesvårt att placera nåt på väggarna i en trapp, men denna tavla tyckte jag passade bra där.Hela tiden som jag höll på och grejjade, så var det Nalle som låg och snarkade i soffan... Nalle var ute i natt och uppenbarligen härjat runt rätt rejält. Trött var han i alla fall ;-)
Tyvärr så hade jag igår köpte för stora ramar till de bilder som jag ska ha i sovrummet. Alltså så blev det en tur ut till Ikea idag igen för att göra ett återköp på ramarna  och köpa nya av rätt storlek. Ett besök som jag trodde skulle gå snabbt, men det visade sig att hela stan var ute på Marieberg och väldigt många behövde göra återköp. Fick vänta 45 min innan det var min tur *suck*. Men till sist kom jag in på Ikea och kunde plocka till mig de ramar som jag skulle ha i stället. Därefter blev det ett snabt besök in på Mariebergs gallerie där jag gjorde ett litet stopp på panduro innan det var full fart hemåt med ramarna.

Väl hemma så var det bara in med prylarna, fixa iordning paket till Pysseltrollet och så iväg för att gratta henne.

Hos Pysseltrollet blev det gott fika i form av kaffe och smörgåstårta, något som blev en trevlig överraskning för Pysseltrollet - hon visste ingenting om det nämligen ;-).

Var hemma igen efter ett par timmar och då tog jag itu med mina ramar och efter en stund hade jag skurit till bilderna och placerat dem i respektive ram. I sovrummet kommer det bli en riktig svanparad ;-).
Hade däremot inte tid att få upp tavlorna på väggarna, söndagen höll på att ta slut och jag hade fortfarande rätt mycket kvar att göra. Så det var bara att kavla upp ärmarna och fortsätta. Först fixade jag räkningarna för den här gången, var inte så många så det gick rätt fort.

Precis när jag sedan skulle gå ut för att fixa stallet så satte det igång att hällregna, bara att dra på sig regnjackan med andra ord. Tur ioturen gick det snabbt över så när jag var klar med mockningen så fortsatte jag med grep och kärran  att ta upp gamla äpplen som T snällt hade räffsat ihop i högar åt mig.

När regnet sedan hade slutat så var det rätt fint ljus ute så jag passade på att gå ut i hagen för att kolla till pållarna och tog med mig kameran.

För stunden så var inte Bianca och Oktawia på samma ställe i hagen, utan i varsin ände av den. Bianca verkar rätt nöjd med den situationen ;-). Tycker väl att hon börjar bli stora damen och klarar sig själv... ;-)
Okatwia var ute i nya sommarhagen och den är lite kuperad så hon var utom synhåll. Testade att ropa på henne en gång och det är rätt trevligt när en häst blir helt lycklig över att höra sin matte och kommer i full galopp fram till mig :-D

Efter lite gos med mina pållar i hagen och till sist så var det bara en syssla kvar att göra för dagen. Att ta rätt på de 10 liter lingon som T plockade i går... jag hade ju i ett svagt ögonblick lovat att jag rensar det han plockar, mot att vi delar på lingonen... gissa om jag ångrade detta uttalande nu...

Förbannat mycket lingon var det...Denna hink med prima lingon tog mig 2 timmar att rensa... nu gäller det att blir VÄLDIGT god lingonsylt efter all slit... ;-) men det får göras en annan dag.

Har vilat en stund i soffan, men nu är det sängen som vängar.

Det var allt för idag!

/Lizzie

28/8 Lördag - Shopping

Som vanligt så var det fullt ös en lördag som denna :-). Först upp och ut med pållarna. Så frukost och fixa iordning mig, en stund framför datorn, men sedan var det bara att ta itu med målning av snickerier.

Dörrfoder, dörrkarmar och vardagsrumsdörren målades. Ska också måla dörren ut till verandan, men får ta det när T tagit in sin katt till lägenheten. Övriga katter kan jag släppa ut och då kan jag måla dörren utan att riskera att få en massa kattpäls på den.

Ska måla snickerierna en gång till i morgon, men sedan är det klart. Bara väggarna återstår...Lagom när jag var klar med målningen så kom T, vi käkade lite soppa till lunch och sedan for vi iväg in till stan för min lilla shoppingrunda för dagen.

Började med att åka in till centrala stan och besöka zooaffären där de hade kampanj på everclean kattsand, 6 kg för 40 kr istället för 179 kr - nästan gratis ju! Jag köpte en förpackning, lite kattmat och så öronrens.  Gick sedan förbi Saigon och utnyttjade ett par kuponger från häftet med Restaurangchansen - fick rätt mycket mat med hem ;-). Vi fortsatte sedan ut till Marieberg där vi började med att åka till K-Rauta för min snickerifärg tog slut idag. Eftersom jag behöver måla en gång till så blev det till att köpa en liter vit snickerifärg. Blev även inköp av en ny 10-litershink och så hade de 75 % rabatt på armatur och en nya lampa till hallen vid ytterdörren fick följa med hem. Helt OK att kunna shoppa snygg armatur för 180 kr istället för 730 kr ;-).

Efter K-rauta så åkte vi till Ikea, där jag var väldigt effektiv :-). Var ute enbart efter tavelramar till några JP Lahallbilder som jag ska ha i sovrummet. Alltså gick jag in bakvägen och direkt till ramavdelningen och så ut igen. I kassakön hittade jag en söt lite ljuslykta som jag inte kunde motstå ;-). Kom i alla fall ihåg att utnyttja rabattkortet på 200 kr som jag fick i somras när jag shoppade kökskåp på Ikea.

Ikeabesöket gick rätt fort och alltså hann vi åka till Hallagården. Tycker det är så himla mysigt på Hallagården och det är väldigt gott kaffe på deras fik ;-). Shoppade i alla fall lite där också... det blev hällbröd från Härjedalen, en burk toskanska kryddor, en bit grönmögelost från Ostbutiken och så köpte jag present till Pysseltrollet... som fyller år i morgon :-). Vi avslutade besöket med en stunds fika. Kaffet smakade bra och mandelkakan smakade himmelskt :-).

Var hemma igen vid 15-snåret och kände att jag hunnit med allt jag skulle göra under dagen - och utan att känna mig stressad - det är bra :-). Vi käkade lite mat från Saigon när vi var hemma igen, proppmätta blev vi ;-)

Dagens shopping
Som ni förstår så är inte Pysseltrollets present med på bilden ;-).

Och så ramarna...
Efter maten så drog jag på mig stallkläderna och gick ut och fixade stallet. Hann precis mocka och fixa klart stallet innan det att M2 kom vid 16-snåret. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett litet pass med hoppning inne på ÖFK. T åkte iväg till skogen för att plocka lingon... hoppas han hittar massor... ;-)

När vi kom till ridhuset så gick jag med Oktawia under tiden som M2 byggde upp 3 hinder i ridhuset. Ingen annan var i ridhuset, annas så var tid tid för hoppning i alla fall i ridhuset. Ridpasset gick bra och pållan hoppade bra. Damen tycker det är hur kul som helst att hoppa, så det gör inte så mycket att hon inte har någon bländande hoppteknik ;-).

Var hemma igen strax vid 18-snåret, när jag var klar med Oktawia så fick pållarna gå ut en stund igen. Fixade klart allt med stall och rensade trailern.

T komtillbaka vid 19-snåret... cirka 10 liter lingon och en massa svamp...

Resten av kvällen kommer nu att tillbringas framför TV. Har lite ont i huvudet, får se om det hjälper med den goda grönmögelosten jag köpte. Ska kolla på lite friidrott och så vid 21 ska jag kolla på filmen bröllopsfotografen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


27/8 Fredag - Ledig dag, eller hur var det nu...

Hade ledigt från jobbet idag. Tog ut kompensationsledigt för nationaldagen. Skönt med en extra ledig dag, eller ledig och ledig... har ju hur mycket som helst att göra så det gäller att vara effektiv utan att bli helt ihjälstressad :-).

Började dagen med att kliva upp kl 8 och gick ut för att släppa ut pållarna. Sedan in och stoppade in mig själv i duschen för att vakna till liv. Käkade sedan frukost i lugn och ro innan jag tog itu med dagens första uppgift...

Städning av huset...

Började vid kl 10, mest tid tog det att damma kontoret och köket, var ju ett tag sedan sist.... skrivbordet såg förskräckligt ut :-O.

Dammade, dammsög och så moppade jag golvet - tvättmaskinen gick också under tiden. Var kl med detta vid 12.30-snåret och då käkade jag en välbehövlig lunch. Dock blev det innan lång vila ;-). Vid 13-snåret satte jag igång med målning av snickerierna i trapphallen på undervåningen.

3 st dörrkarmar inkl dörrfoder blev målade, avslutade sedan med att rolla vardagsrumsdörren. Målningsjobbet tog ganska precis 2 timmar.

Pausade en stund med lite kaffe och FB-surf innan jag drog på mig stallkläderna och gick ut och fixade stallet. Var rätt lättmockat så det gick rätt fort. Fixade också med mat och vatten till pållarna så allt var klart.

Det som nu var kvar att göra var att åka till stan och shoppa lite mat och andra fördnödigheter. Så i med lite fil och müsli för att inte åka iväg hungrig och vid 16.30-snåret styrde jag kosan in till stan

Först åkte jag till Haga centrum, hade tur att frisören hade kampanjpris på hårbrodukter, fick XL hårmousse och schampoo för 99 kr - det är vad moussen bruken kosta. In sedan på apoteket för att shoppa linsvätska, avmaskningsmedel till katterna, blev också make-up remover och värkpiller.

Fortsatte shoppingturen sedan till Granngården för att köpa kattmat kraftfoder, blev också en sadelpadd, boots och så ett blingpannband som var på rean.

Till sist så blev det dags att åka till Willys för att shoppa mat för nästkommande vecka - när det var avklarat så var det full fart hemåt.

Dagens shopping :-)Hann precis plocka in all mat och dra på mig ridkläderna igen tills det att M1 och P dök upp. Pållan blev intagen och M1 gjorde iordning damen för ett dressyrpass på ÖFK. Jag fixade iordning dressyrsaden med lite sadelsåpa och så rent schabrak och nya sadelpadden. När vi skulle lasta så hann jag och P inte ens med innan kusen stod i trailern - damen typ sprang in :-).

Under M1's ridpass fick jag och P assistera ett par tjejer. De hade problem att få in sin pålle i trailern - nåt som vi har god erfarenhet av... med gemensamma insatser så klev ponnyn till sist på och jag tipsade ägaren om Ronny Åhman. Inte så kul att hålla på och slita i flera timmar för att få på en kuse i trailern...

Vi hann i alla fall se störr delen av M1's ridpass. Träning på galoppen och jag tyckte att pållan skötte sig riktigt bra. Lite öppen iformen mellan varven och svårt att hålla ihop i övergångar, men det här ju milsvid skillnad mot för hur det var för ett år sedan :-).

Damen börjar i alla fall likna en dressyrhäst ;-).Idag så har jag exprimenterat lite med ISO-inställningen på min kamera - blev lite bättre bilder. Svårt är att ta foton så det ser snyggt ut, alltså att ta i rätt moment i galoppen. Fotade totalt 80 bilder idag... men bara en som såg vettig ut ;-)

Var hemma igen vid 21-snåret med en svettig häst som blev omhändertagen och sist så serverades kvällsmaten. När jag var klar med allt och jag var inne i huset igen så blev det soffan för min del. Även vovvarna visade det sig... snabbt låg de i soffan och slaggade. Själv ska jag kolla på Numbers och ta mig en liten ostbit.

Har haft en effektiv fredag och är nöjd med att jag hann med det jag tänkt mig - utan att känna mig allt för stressad ;-). Har ont i skallen idag också.. verkar inte vilja ge med sig... *suck*.

Det var allt för idag!

/Lizzie

26/8 Torsdag - Mera regn...

Det tråkiga regnvädret fortsätter... var hur trött som helst när jag vaknade, huvudvärken kom smygande ganska omgående *suck*. Tur man har flextid så jag inte behövde stressa på morgonen... Orkade i alla fall jobba hela dagen. Det blev ett snabbt besök på Willys för att shoppa med lite nödvändigheter, såsom kattsand och lite mjölk och bröd. Sedan full fart hemåt för att fixa lite käk.

Det har regnat till och från hela dagen, men närjag kom hem så var det i alla fall uppehåll och både hundar och katter ville ut. Lexi och Lillan for direkt iväg för att skälla på grannens hundar *suck*. Inte precis vad mitt arma huvud behövde...

Den som inte hetsar upp sig i onödan utan softar och tar det lugnt - det är Nalle. Som skickar lite coola hälsningar till sin fanclub ;-).Jag fixade i alla fall ordning lite mat och käkade och tog det lugnt en stund. Lagom när jag skulle sätta igång att göra nåt vettigt så kom T farande. Vi tog först en fika och sedan skulle han hjälpa mig med att få ordning på mina nya bokhyllor, men som vanligt hade jag ingen ordning på verktyg och skruvar m.m. Så under tiden som hel letade rätt på prylarna, passade jag på att gå ut och mocka så jag fick stallet klart för kvällen. När jag var klar med stallet så hade T hittat lite skurvar, men jag upptäckte att baksidorna på Billyhyllorna behöver sättas fast lite bättre och till det behövs passande småspikar - som jag inte hade tillgängligt. Så bokhyllorna får vänta ett tag till...

Istället så blev det lite småfix. En list som blev ditsatt, brandvarnare blev uppsatt på övervåningen m.m. Sånt där småplock som tar längre tid att fixa än vad man tror... Till sist så blev det dags för T att fara till lägenheten. Jag kollade till att små katter...

Tussans bebisar är ena riktiga små busråttor och har kommit på att deras klätterpelar går att skicka ner på golvet - funkar lika bra liggande ;-)Efter att ha fixa med de små busfröna var det dags att gå ut till stallet och fixa in kusar och mata både hästar och lilla kattfamiljen i sadelkammaren.

Pållarn vill komma in på en gång. Det regnade inte, men det var miljoner med mygg ute. Så att få komma in i ett stall och käka mat låg nog rätt högt på deras önskelista. Snabb koll av pållarna och så blev det kissarnas tur.


Prickans bebisar är nu så stora att de käkar kattmat och jag köpte med "juniormat" när jag var på Willys - och Prickan tyckte det smakade smaskens ;-). Prickans bebisar var upptagna med annat...

... nämligen att se hur söta ut som helst ;-)... och busa... :-DEfter lite kattungegos var det dags att parkera sig i soffan för att kolla på CSI Maimi - och det var allt för idag!

/Lizzie

25/8 Onsdag - Regn...

När jag klev upp på morgonen kände jag att det var bra att jag valt att låta pållarna sova inne i natt. Det var ett riktigt höstruskväder ute. Totalt spöreg och 12 plusgrader - Är sommaren slut nu? Förmodligen ;-).

När jag släppte ut hästarna så fick Oktawia ha regntäcke på sig. Hade det varit +20 grader hade det inte varit någon fara med regnet, men ihållande rent med tempertur runt 10 grader... nja - ridning var inplanerad till kvällen och jag ville inte ta in en genomsur och kall pålla. Oktawia tyckte dock att det var totalt onödigt med regntäcke... ;-)...

For sedan iväg till jobbet för en dag på kontoret. Har lite problem att hålla huvudvärken på stången... idag var det ju ingen risk för sol, men känner att jag fortfarande är ljuskänslig. Var i alla fall ute och käkade lunch med T. Vi åkte till Saigon och utnyttjade restaurangchansenkupong. Sedan stannade vi till vid zooaffären - de ska ha kampanj på diverse bra varor under helgen, men idag så shoppade jag kattungemat till bra pris. Efter en timmes lunchrast var jag sedan redo att ta mig an resten av em.

Efter jobbet så var det full fart hem. Stannade vid brevlådan på vägen hem och vad fann jag väl där.... Nya Ikeakatalogen :-D

Blev sedan inte mycket mera gjort när jag kom hem - käkade lite mat och fastnade sedan med Ikeakatalogen - många roliga sidor att bläddra igenom :-).

Dock var jag tvungen slita mig från katalogen - har ju stall och hästar att ta hand om!! Precis när jag var på väg ut till stallet dök T upp - han skulle ha tag på ett av sina teleskopspön - har tydligen inte fått med sig alla till lägenheten... Han hade också köpt med ett nytt lås till min trailer, och började byta det låset som inte är helt bra. Visade sig att låset han precis köpt var inte helt OK. Bara att montera tillbaka det gamla och åka tillbaka till affären med det nya - trist...

Jag mockade och gjorde klart i stallet och hann precis färdigt med det när klockan hunnit bli 19 och M1 och P kom. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett dressyrpass på ÖFK. Lilla Bianca är nöjd över att få vara kvar hemma, hon hinner inte mer än in i sin box förräns hon slaggar in... helt otroligt vad cool hon är för att vara unghäst!!!

Väl inne på ÖFK så var det hoppträning på gång så ridhusen var upptagna. Vi hade tur att det inte regnade, men ponnypaddocken låg under vatten, så vi gick ner till nya sandbanan som är placerad på stora gröna banan. M1 skrittade fram runt gröna banan först eftersom det pågick ridlektion på nya sandbanan. Den var dock på sluttampen och efter en stund kunde vi använda den.

Det var första gången som Oktawia var på denna sandbana och det var lite hästar som rörde sig runtomkring i området, så pållan var rätt okoncentrerad på sin ryttare ;-), men ändå rätt taggad. Det såg ut som om damen trivdes rätt bra trots allt. Hur fin som helst i galoppjobbet och underlaget var rätt tungt pga allt regnande.

P och jag hade dock andra problem än tungt underlag... jag var glad att jag hade på mig en jacka med huva för det var miljoner med mygg ute - stora som helikoptrar... och de attackerade oss så mycket de orkade. Så vi tyckte det kändes rätt bra när M1 var klar med sitt ridpass och vi kunde lämna myggsvärmen ;-)

Var hemma igen till strax efter kl 21. Pållan blev omhändertagen, som vanligt, även i natt fick pållarna stå inne. Främst för att slippa myggen för de är ju jobbiga även för kusarna. Kvällsmat serverades och jag plockade rätt på alla grejjer.

Resten av kvällen placerade jag mig i soffan med datorn i knät innan jag till sist tog en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie


24/8 Tisdag - Ridhuset...

När jag vaknade idag så mådde jag helt bra. Ingen huvudvärk och inte ens föraning av det... kändes väldigt skönt, men så kom frukosten och sorlet i personalrummet vid fikat blev för mycket... så resten av dagen låg huvudvärken på "lut" - svårt att koncentrera sig på jobbet när man känner att huvudvärk skulle kunna bryta ut och dessutom får lite yrsel när man vrider för snabbt på huvudet. Kollade blodtrycket för sista gången idag, 117/80 i morse - knappast vad man kan kalla högt....

Efter jobbet åkte jag förbi vårdcentralen och lämnade tillbaka blodtryckmaskinen och förklarade mitt nuvarande status, att jag haft hemsk huvudvärk under helgen - trots normalt blodtryck - och att jag inte känner mig helt normal i skallen. Yrsel och sockerdrickskkänsla över området där värken sätter sig. Ska bli väldigt spännande och se om läkaren hör av sig. Har nämligen erfarenhet sedan tidigare att min vårdcentral är tämligen dåliga på att följa upp saker och ting...

Efter besöket på vårdcentralen var det full fart hemåt. Käkade lite och tillbringade en stund med att plocka undan i köket, tömde diskmaskinen på ren disk och fyllde på med ny smutsig. Plockade undan lite prylar och så piffade jag till vid min nymålade byrå. Spegeln är ju uppsatt och ikväll plockade jag rätt på lite smycken som ljag lagt i en låda under rustningen. Skönt att börja få lite ordning - nästa steg är att plocka ner kläderna i byrålådorna ;-).

Är i alla fall nöjd med målningsresultatet av byrå och spegel.Jag fortsatt sedan med att göra rent i alla kattlådorna, har ju 6 st står utspridda i huset, 3 i kattrummet, 1 i badrummet, 1 i hallen övervåningen och 1 på toan övervåningen (till kattungarna). Alla kattmatskålar fylldes också med rent vatten och så mat.

Upptäckte vid 18-snåret att det började regna så ut och plockade lite snabbt in pållarna. Passade på att slänga ner hö från loftet och så fixade jag med kissarna i sadelkammaren.

Fullt ös med andra ord... ;-)

Till sist så var det dags att dra på sig ridkläderna och gå ut i stallet för att fixa iordning pållan. Det blev en tur till ÖFK med Oktawia idag. Inga problem att lasta pållan hemma, hon har blivit så duktig på att kliva rakt in i trailern :-).

Väl framme på ÖFK var det fullt ös i ridhuset - märks att det börjar bli höstruskväder för det var 6 st privatryttare i ridhuset - bra miljöträning för Oktawia och hon såg faktiskt rätt förvånad ut. Vi har ju varit själv i ridhuset nästan varenda gång vi vart inne nu under sommaren ;-).

Eftersom Oktawia gick ett pass igår med kondition och styrketräning så tänkte jag bara jogga loss lite och träna på lite galoppjobb - mest för min skull så jag får till sitsen i galoppen. Pållan är numera riktigt duktig på både galoppfattningar och att galoppera i fin samlad galopp :-).

Skrittade rätt länge och ekipage efter ekipage blev klara och lämnade ridhuset, så när det var dags för mig att börja jobba pållan i galopp så var jag själv i ridhuset. Ingen som helst reaktion från pållan över att bli lämnad själv i ridhuset och galoppjobbet funkade bra. Jag har självklart inte full koll på kroppen, men pållan skötte sig bra :-). Avslutade passet med att rida igenom LC:1 programmet  - som jag helt otroligt nog kom ihåg - och det funkade bra. Fick till galoppfattningarna på rätt ställen :-D. Det blev en timme i sadeln och jag var nog tröttare än Oktawia när vi var klara. Inga som helst problem att lasta när vi skulle åka hem. Så skönt att damen coolat ner sig  :-).

Var hemma vid 21-snåret och nu var det mörkt ute, provade att lasta ur pållan utan att ha belysningen i trailern påslagen och det gick bra. In med pållan i stallet och så släppte jag ut vovvarna så de fick kvällsrasta sig under tiden som jag plockade av pållan utrustning och så borstade henne. Pållarna fick stå inne i natt - ska tydligen bli dåligt väder i natt och det är miljarder med myggor ute. Skönast för pållarna att då sova inne, och de verkade inte ha nåt emot det ;-). Kvällshö serverades och så var jag klar i stallet.

Så var denna dagen slut. Ska kolla på lite nyheter nu och sedan blir det sängen.

/Lizzie


23/8 Måndag - Pyssel hemma...

Vaknade UTAN huvudvärk - hur skönt som helst :-). Har dock varit lite halvskum i skallen under dagen. Sockerdrickkänsla över det området där värken suttit, känns som om värken skulle kunna ha blommat upp igen och lite tendens till yrsel . Lyckade  dock hålla värken borta och när jag kom hem från jobbet och fått vila en stund så mådde jag bra och redo att göra lite nytta.

T kom efter jobbet för att hjälpa mig att måla skorstensmuren en gång till och med tanke på att jag haft yrsel under dagen så var det skönt att inte behöva klättra på någon stege idag.

M1 och P kom vid 17-snåret så M1 fixade Oktawias motionspass idag. Jättebra för då kunde jag koncentrera mig på lite pyssel inomhus.

Det var hur skönt väder som helst ute och först tänkte jag grejja i trädgården, men intag och mat och fika ute resulterade i ett hundratal myggbett - så utejobb var inget alternativ. Det fick räcka med att jag var ute och fyllde på vatten åt kusarna och slogs med myggen en vända. Som tur var så fanns det inga mygg i sadelkammaren... och Prickans gosiga kattungar har funnit sig väl tillrätta i min mammas gamla kattkorg :-)Tyvärr kunde jag inte tillbringa hela kvällen med att gosa med kissungarna. Hade lite att pyssla med och under kvällen blev lite gjort i alla fall. Jag tog itu med den enroma högen av stryktvätt som samlats i mitt vardagsrum. Handdukar, påslakan och dukar blev släta och fina. Därefter förpassade in skåpet där de ska förvaras. Efter strykningen hade jag 3 stolar befriade från stryktvätt :-). Under tiden som jag slet med strykgärnet, så målade T skorstensmuren åt mig med lager 2 av äggoljetempera. Blev bra och jag tror det räcker med två lager färg. Vit och fin blev den i alla fall. Har dock fortfarande inte bestämt mig vad jag ska göra med tegeväggen...


 
När muren var färdigmålad så fick vi upp ett par lister till och nu börjar det kännas att hallen på övervåningen är färdig. Har en list kvar bara. Har till och med fått upp det första "piffet" i hallen. Min läckra ljuslykta har blivit uppsatt och brinner just nu med ett fint litet doftljus :-)Det sista som blev fixat idag var min lilla spegel som placerades ovanför min byrå. Snart har färgen härdat klart på min byrå så till helgen kan jag stoppa i mina kläder istälelt för att ha dem i högar på sängen ;-).

T åkte sedan till lägenheten och jag gick ut och mockade efter pållarna. M1 hade varit ute på långritt och det hade gått bra. Kondition och styrka fick pållan träna på idag.

När jag var klar med stall och koll av pållar så kollade jag till Lisas bebisar - och de är alldeles fulla av bus, men samtidigt lite nyfikna ;-)

En liten röd och vit tjej!
En svart/vit kille som är en riktigt gosegrisOch så en röd lite nyfiken tjej :-)Nu är det slut på bildbombandet ;-). Nu är det soffan och CSI NY som gäller. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

22/8 Söndag - Lite mer ork...

Mådde lite bättre när jag vaknade idag. Ont i skallen igen och det sitter fortfarande ovanför höger öga. Mindre kul att börja dagen med att knapra i sig ett par Alvedon, men vad göra... glad över att inte vara lika dålig som igår i alla fall. Efter dusch och frukost så hade jag ork att göra nåt ;-).

T satte igång med att förbereda målning av skortensmuren på övervåningen. Fick börja med att dammsuga... Lexipäls överallt och då funkade inte att måla med hundpäls virvlande runt fötterna ;-). Jag passade sedan på att moppa golvet - behövdes också.

Under tiden som T målade skorstensmuren så tog jag itu med dörrfoder och dörr i trapphallen på nedervåningen. Slipade det jag spacklat på dörren och slipade även dörrkarmen in till verandan. Tvättade rent med målartvätt och så var dörren klar för grundmålning.

Ytterligare en ful dörr som ska genomgå en förvandling :-)En timme senare så var dörr och dörrfoder målad med häftgrund - och så luktade det fan i hela huset ;-)
Den som inte brydde sig så mycket vad jag och T pysslade med... det var Tussan - hon låg och solade i fönstret ;-)Katter är obetalbara livsnjutare ;-)

När vi var klara med målningen för idag så åkte vi iväg till Bauhaus en snabbis där T köpte staketstolp till ett hundstaket som vi ska sätta upp. Jag passade på att köpa med kvartslister till trösklarna och en kvartslist som ska sättas upp under snedtaket mellan väg och tak. När vi var hemma igen så blev vi fikasugna och vips satte vi igång med att baka ihop en äppelpaj.

Eftersom jag fortfarandes plågades av en huvudvärk som kom och gick, så var det lika bra att försöka hålla igång så att jag hade annat att tänka på ;-).

När pajen var klar så lät vi oss väl smaka - smakade gott :-).Efter fikapausen så gjorde vi en insats med kvartslisterna. Eller jag tittade på och T grejade med kvartslisterna ;-). Jag passade på och gå ut och plocka in pållarna, det hade regnat rätt häftigt mitt på dagen och jag ville att ev blöt häst skulle hinna torka innan jag skulle rida. Så lite mat serverades och pållarna kom snabbt in. Kamrat Minternet på besök och vi käkade mer äppelpaj :-). Smakade gott nu också ;-). T var snart klar med kvartslisterna, så mycket som han kunde göra idag. Till kvartslisten till snedtaket var mina spikar förkorta, så den får jag vänta med till spikar av rätt storlek kommit hem till mig. Jag drog istället på mig ridkläderna och Oktawia blev iordninggjord för en tur in till ÖFK.

T följde med in till ÖFK och var kvar en stund under tiden jag skrittade fram. Sedan åkte han till lägenheten och jag red mitt pass. Eftersom jag inte mådde helt bra så red jag ett lättare pass. När jag inte har någon ordning på kroppen så är det ingen idé att försöka tro att det ska funka perfekt, men med tanke på min huvudvärk så var ett pass i sadeln rätt medicin. Oktawia skötte sig bra och galoppfattningarna funkade bra. Sedan orkade jag inte hålla ihop damen i galoppen mer än några steg åt gången, men det är ju det som jag måste jobba med. För övrigt så gick det rätt bra och när jag var klar så var huvudvärken borta :-).

Funkade alldeles utmärkt att lasta och åka hemåt. När pållan var omskött så blev det hagen igen. Själv så var det dags att laga lite mat. Kanske lite sent att käka vid 20.30 på kvällen, men var ändå tvungen att laga lite mat så jag har mat till min matlåda i morgon.

När jag var klar så var det TV:n för att kolla på Poirot på TV4+ och det var allt för idag!

/Lizzie

21/8 Lördag - Däckad...

Vaknade kl 6 av en sprängande huvudvärk... försökte somna om, men icke... huvudvärken blev bara värre och värre. Upp vid kl 8 och petade i mig Alvedon, som hjälpte föga. Värken hade placerat sig på höger sida av skallen ovanför ögat och drog ner i ansiktet på höger sida. Dessutom var jag lite lätt illamående. Placerade mig i soffan och har jag legat helt utslagen hela dagen. T kom vid 13.30 med migränmedicin för det var det enda alternativ som återstod.... Pillade i mig ett piller och låg sedan utslag på soffan fram till kl 17. Vaknade sedan till liv och mådde nästan som vanligt! Framför allt så orkade jag gå ut och vara ute en sväng. T körde med åkklipparen när jag kom ut och jag passade på att plocka upp lite äpplen.

Jag har hur mycket äpplen som helst i år, tyvärr så är det rönnbärsmal på alla träden... så det är miljoner med äpplen som ligger på backen... öste upp en kärra, sedan blev jag trött ;-). T grillade lite mat och så satt i ute och käkade innan vi tyckte att det var dags att gå in.

Känner av skallen lite nu under kvällen, så det blir soffan igen. Ingen ork till att göra nåt annat och jag vill inte få samma huvudvärk igen. Funderar på om jag helt plötsligt fått problem med migrän... blodtrycket var normalt i alla fall...

Så roligare än så här blir det inte idag!

/Lizzie


20/8 Fredag - Ridhusmys...

Jobbade till kl 16 idag och gjorde ett litet stopp vid Willys på vägen hem. Köpte med lite räkor m.m. hem för att ha i morgon - först var jag sugen på kräftor, men så blev det räkor istället :-).

Väl hemma så blev det lite käk och så bläddrade jag igenom senaste numret av Tara som kom med posten idag. Så småningom blev det dags att ta sig ut till stallet där jag mockade boxarna från igår. Tog in pållarna så Oktawia fick käka sitt kraftfoder. Lilla Bianca fick sig sedan en omgång med borsten, vilket hon uppskattade :-). M1 och p kom vid 18.30 snåret och Otkawia blev iordninggjord för en tur in till ÖFK. Idag stod det lite hoppning på schemat.

Väl inne på ÖFK så blev det ridhuset och P byggde upp 2 hinder på långsidorna av ridbanan. Blev lite gymnastikhoppning med lydnadsövning. Oktawia behöver lära sig att hoppa på styrka och inte på fart. Oktawia skötte sig riktigt bra idag och lydnadsövningen funkade bra efter några försök. Som avslutning blev det promenad till Hästhagen och tillbaka. Jag hade med mig Lillan eftersom hon mår bra av miljöträningen, så hon fick sig en lite promis i ny omgivning.

Var hemma igen strax efter kl 21. Fixade klar med pållar och stall, även ikväll fick pållarna gå ut i hagen igen. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern, gosade lite med Prickans bebisar och sedan var det dags att släcka i stallet.

Nu blir det soffan för mig och Kommisarie Morse på TV. Mer än så här händer inte ikväll.

/Lizzie

19/8 Torsdag - Stallpyssel...

Som vanligt full fart hemåt efter jobbet. I morgon ska vi ut och käka lunch på jobbet så jag behövde inte laga någon matlåda. Så det blev att jag käkade lite fil och müsli framför datorn - lite snabbkäk ;-). Efter lite datorsurf var jag sedan redo att göra något vettigt. Det fick bli en tur ut till stallet :-).

Jag skramlade med lite kraftfoder ute i hagen och vips kom pållarna farandes - inga problem att få in dem i stallet med andra ord. Under tiden som Oktawia käkade sitt kraftfoder så passade jag på att ha lite persedelvård. Dressyrsadel och tränset rengjodes och smörjdes in. Hann även med Oktawias lädergrimma. När utrustningen var färdigputsad så blev det Biancas tur att bli lite putsad. Plockade fram en röd fin grimma som jag köpte åt Bianca förra året - då var den för stor, men nu funkar den :-).

Bianca finner sig väl i att bli uppbunden på stallgången och står snällt stilla och tittar ut genom dörren under tiden som vovvarna leker precis utanför stallet.

Visst är hon fin i sin röda grimma :-)
Inte tar hon så stor plats på stallgången heller. Lexi har inte alls samma respekt för Bianca som för Oktawia. Utan Lexi sprang fram och tillbaka i stallgången, men min coola ponny stod snällt stilla och såg mest nyfiken ut ;-).
M2 kom vid 18.30-snåret och jag var då lagom klar med Bianca. Under tiden som M2 gjorde iordning Oktawia så städade jag sadelkammaren. Det var välbehövligt!! Dammade hyllor och torka rent smutsiga ytor och så avslutade jag städningen med att sopa golvet. Rent och fint blev det.

Idag så fick jag ställa ner Prickans låda. Har haft hennes låda med bebisarna uppställd på en kista. Prickans kattungar är nu 4 veckor och idag så lyckades de kravla ur lådan för första gången. Och när han väl kom på hur han skulle göra så hoppade han ur HELA tiden...

Men söt är den svartvita lilla saken ;-)
När M2 var klar så lastade vi damen och färden gick mot ÖFK.

M2 dressyrtrimmade pållan idag. Oktawia var inte helt med noterna idag, men till sist så gick det bra och hon skötte sig riktigt bra. Var hemma igen till 20.45 och pållan blev omhändertagen och sedan var det hagen som gällde.

För min egen del så har jag kollat på CSI Maimi och nu är det sängen som gäller.

Det var allt för idag!

/Lizzie

18/8 Onsdag - Ridhuset...

Efter jobbet idag så hade jag lite ärenden att uträtt. Först åkte jag till kamrat MK och lämnade av lite Oriflamevaror och så hade vi en lite pratstund innan jag åkte vidare till Willys. Var tvungen att shoppa med lite mjölk osv innan jag åkte hemåt.

Väl hemma hann jag äta lite och kolla mail osv innan det var dags att gå ut och fixa i stallet. M1 och P var inbokade till kl 18.30 så jag fixade vattendunkarna och såg till att Prickan hade mat och vatten. Lite gos med kattungarna var obligatoriskt förstås ;-).

M1 och P kom på utsatt tid och det var lätt att få in pållarna, bara att skramla med lite kraftfoder ;-).

Oktawia blev iordninggjord för dressyrtrimning inne på ÖFK och snart pållar var snart klar för lastning. Så jag fixade på trailern på bilen, vovvarna placerade i skuffen och hästen i trailer och så for vi iväg.

Jag ringde T när jag åkte hemifrån så att han skulle möta oss vid ÖFK. Jobbigt att gå med 2 hundar själv ;-).

Så under tiden som M1 höll på med uppvärmningsjobbet med Oktawia så var jag och T ute på promis med jyckarna. Det var skönt ute - bortsett från att det var miljoner med myggor ute  :-O. Vovvarna tyckte det var trevligt att få komma ut och se sig omkring ;-)Eftersom det var så vansinnigt med myggor ute så avslutade vi hundstunden med att gå in i ridhuset och kolla på M1 och Oktawia. M1 jobbade med galoppjobbet när vi kom och det såg väldigt trevligt ut. Otkawia orkar numera gå i en lugn och mer samlad galopp. Kvalitén har förbättrats betydligt på ett år :-D. Vid nåt tillfälle så tjurade pållan ihop och det såg ut som om hon tänkte börja med sina jämfotaskutt, men så kämpade hon på och slappnade av och fortsatte jobba - duktig liten pålla jag har :-).

Inte bästa bilden på ekipaget, men det är svårt att fota i ridhus ;-)
När ridpasset var avslutat så blev det till att stoppa in pållan i trailern och åka hemåt. Väl hemma så blev pållan avsvampad och så blev det hagen igen för både Bianca och Oktawia. Själv plockade jag rätt på alla prylar och mockade ur trailern. Var sedan klar för kvällen och nu händer inget mer än att det är dags att studsa i säng.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


17/8 Tisdag - Hemmakväll...

Idag har huvudvärken varit under kontroll. Har också försökt ta det lugnt och inte tänka på allt som jag behöver göra, egentligen ;-). När jag var klar på jobbet för dagen så blev det således raka spåret hem. Käkade mat som var kvar sedan igår så jag behövde inte laga mat heller. Tillbringade sedan en stund framför datorn där jag surfade runt och letade efter släktingar till Oktwia på polska sidorn. Hittade avkomma efter en syster... finns en adress också... hur som helst, tiden har en förmåga att försvinna fort när man fastnar vid datorn ;-).

Jag fick i alla fall lite nyttigt gjort idag. Det linne jag hade låg i kistan och som hamnat på mitt matsalsbord ett tag, blev åter placerat i kistan. Plockade sedan undan lite skräp och förpassade kassarna ner till soptunnan. Fick utnyttja vagnen jag har till mina vattendunkar för att få iväg soporna och tunnan blev full *harkel*. Tur att det är töming av soptunnorna på torsdag ialla fall... ;-).

När jag ändå var ute en sväng så passade jag på att kolla till pållarna i hagen. Allt var bra med dem. Kollade även till Prickan i sadelkammaren och gosade lite med kissungarna innan det var dags att gå in igen. 

Vid 20-snåret så gjorde jag iordning ett fotbad och så parkerade jag mig i soffan med fötterna i fotbadet och så kollade jag på kanal 9 resten av kvällen. Med fötterna i fotbadet så var jag tvungen att hålla mig i stillhet ett tag. Filade sedan fossingarna och målade naglarna i en av Oriflames nya nagellacksfärg, corallröd. Blev snyggt! :-).

Roligare än så här blev det inte idag. Nu ska jag snart förpassa mig till sängen i vettig tid för en gång skull ;-).

/Lizzie 


16/8 Måndag - Huvudvärk...

Vaknade och hade fortfarande extrem huvudvärk... Alvedon hjälpte för stunden så på morgon ringde jag till vårdcentralen och fick en telefontid fram på fm. När sköterskan så ringde upp förklarade jag mina symtom och hur länge jag haft ont i skallen (konstant sedan förra söndagen). Börjat fundera på om det kunde vara bihålorna som krånglar eftersom jag tidigare under sommaren varit förkyld. Fick i alla fall en läkartid kl 16 idag och det kändes bra. Kämpade mig igenom dagen med en huvudvärk som höll på att driva mig till vansinne. Det är inte alls enkelt att försöka tänka när skallen värker...

Stämplade således ut lite tidigare från jobbet och for iväg till vårdcentralen så jag var där på utsatt tid, fick rätt fort komma in till läkaren. Det visade sig att det inte alls var bihålorna som är problemet, utan att jag hux flux fått ett skyhögt blodtryck!!!! Läkaren drog de sedvanliga kostråden, men eftersom jag äter nyttig och bra mat pga min vikt så finns det inget jag kan ändra i kosten. Utan i mitt fall handlar det om att jag är stressad till max... det har varit lite mycket senaste halvåret... men hur gör man för att gå ner i stressnivå - det är inte helt enkelt. Att göra ingenting är liksom inte min grej ;-)

Fick låna med en blodtrycksmaskin hem för att kontrollera blodtrycket morgon och kväll i en vecka. Sedan tillbaka till vårdcentralen med maskin och protokollet, så får vi se vad doktorn säger efter sedan.

På vägen hem så funderade jag på vad jag skulle behöva göra för att stressa ner, inte helt enkelt. Men bestämde mig i alla fall för att skippa att anordna kräftskiva hemma hos mig på lördag. Har ju försökt klämma in någon typ av tjejfest under sommaren, men eftersom jag håller på och rustar så har jag haft fullt upp. Har ju sedan varit utställning med Bianca och så är det några tävlingar inbokade med Oktawia vilket innebär att helgen som kommer är den enda helgen som det skulle funka med party. Dock ser huset ut som ett bombnedslag och egentligen behöver jag få ordning hemma...

Som tur är så har jag M&M som fixar ridningen av pållan, så det känns bra. M1 kom samtidigt som jag kom hem från jobbet och det blev uteritt för M1 och Oktawia, med som sällskap var P på cykel.

T kom också ut en sväng med hundmat och när han sedan åkte in till lägenheten tog han med sig båda hundarna. Jag var inbokad på ett Tuppewareparty och det kändes bra att vovvarna inte behövde vara själva hemma på kvällen.

Så vid 18-snåret åkte jag in stan och hämtade upp kamrat K och vi åkte vidare till Pysseltrollet som var värdinna för Tuppewarepartyt. Det var tydligen medicinen som jag behövde, för under kvällen avtog huvudvärken :-). Och jag shoppade inte så farligt ;-).

Men till sist så var jag och K tvungna att åka tillbaka till stan eftersom jag skulle hämta upp jyckarna, kom till T lagom till kl 21 så det blev att jag stannade där och kollade på CSI NY. Därefter var det dags att åka hemåt och två som blev glada över det var jyckarna ;-).

Väl hemma blev det sängen direkt, vila en stund och sedan koll av blodtrycket - och det hade faktiskt sjunkit till vettig nivå! Och huvudvärken borta - skönt. Nu hoppas jag det håller i sig!

Det var allt för idag!

/Lizzie

15/8 Söndag - Full rulle

När det väl är en dag som man kan sova ut på vad händer... jo, jag vaknar kl 7 med sprängande huvudvärk... har haft ont i huvudet i en vecka nu och det blir värre och värre... men idag satt värken ovanför båda ögonbrynen så nu börjar jag fundera på om det möjligtvis är bihålorna som värker... har ju varit förkyld i sommar och nästäppan satt ju i länge...

Började dagen med 2 Avledon och kaffe, men det hjälte föga. Bara att bita ihop och sätta igång... Efter frukost och dusch så satte jag igång med att försöka röja upp under trappan. Lätt att samla på sig en skräphög där och jag började med att städa bland kataloger och tidningar. Fick ihop 3 kassar med skräp som ska slängas och under alltihopa kom mitt lilla rullbord fram ;-). Rullbordet skurade jag rent från damm och kattpink. Förbannade katter! Rullbordet blev placerat i TV-rummet.

Sedan satte jag igång med att tömma kistan, som var helt full med linne. Sedan skurade jag rent kistan på utsidan och vi bar upp till övervåningen. T har ju svetats ett underrede åt mig till kistan eftersom kistan är från 1800-talet och lite vass pga metallbeslag och gamla spikar på undersidan. Underredet gjordes rent och T passade på att bättra på färgen på underredet.

Det blev så småningom dags för lite lunch och när jag stod i köket så upptäckte jag av en slump att Nalle hittat en ny sovplats... dock inte den bästa platsen att ligga på kanske...Inte den bästa platsen att ligga och sova på, men Nalle är ju Nalle... ;-)

Efter lite lunch så åkte T och jag till Kumla för att hälsade på hans pappa en stund. Vi tog vägen förbi till Hööks så jag kunde köpa med en ny krubba till Oktawias box. Sedan blev det kaffe och tårta hos T's pappa. Vi fortsatte sedan till vårdboendet där T's mamma bor och hälsade på henne en stund. Hon blev så glad och gillade blombuketten T hade med till henne :-).

Kumlabesöket tog hela em och när vi var hemma hos mig igen så var kl 16.30 - tiden går snabbt när man har roligt ;-).

Väl hemma så var det bara att sätta lite fart för att hinna få nåt gjort. Underredet till min kista hade torkat så det bar jag upp till hallen och T hjälpte mig att lyfta på kistan och den är nu placerad på sin nya plats. Passar mycket bättre under snedtaket i hallen än gömd under trappan - eller hur :-).Tyvärr måste jag ha en sandlåda åt kissarna på övervåningen...

Jag tog sedan itu med att laga lite middag. T passade samtidigt på att tvätta sin bil när högtryckstvätten ändå stod framme.

Vi käkade sedan mat, stekt torsk med sallad och ris. Efter lite mat fick man lite ork igen och jag satte igång med att plocka iordning i det nyskurade stallet. T hjäpte mig att putsa fönstret eftersom jag inte når upp. Han skruvade sedan dit fönstergallret, även Oktawias nya krubba fixade han på plats. Jag fixade Biancas krubba på plats och så spånades boxarna upp med nytt spån. Plockad också iordning på alla prylar som ska var i stallet, alltså sånt som ska vara i stallet, grimskaft osv.  Känns skönt att stallet fått sin årliga skurning - det behövdes. Även om det hade vart bra ifall stallet kunde stått och lufta och rorka upp ordentligt - det hanns inte med i år. Så är det bra att det blev skurat i alla fall.

Nu är i alla fall stallet rent och fint och redo för pållarna :-)Innan jag lämnade stallet för kvällen var jag naturligtvis tvungen att gosa med Prickans bebisar - de är 3 veckor nu och hur söta som helst ;-)T hjälpte mig sedan att plantera en bollkrysantemum som jag shoppade på Marieberg idag. Sedan var det dags för honom och Lillan att fara tillbaka till lägenheten. Jag kände att jag fortfarande kunde hitta på nåt ute, och fick ett ryck att fixa iordning mellan plattorna vid kökstrappan. Allt regn har gjort att ogräs växer hej vilt - inte så snyggt mellan plattorna.... alltså satte jag igång med att rensa lite ;-)

Plattor före rensning...Nalle bus satt på trappan och följde nyfiken mitt arbete...En timme senare och jag är tämligen nöjd med rensningen :-)Nalle tog det hela med upphöljt lugn... tror inte han bryr sig så mycket om mitt slit ;-)Lagom när jag var klar med rensningen så kom T tillbaka. Lillan blev avlämnad hos mig eftersom T fått klagomål från en granne... :-(. Lillan är ju rätt ledsen när han går till jobbet... och grannen som är uppe halva natten gillar väl inte att bli stört kl 7 på morgonen. T ska kolla med grannen brevid om de hört något, men under tiden får Lillan vara tillsammans med Lexi. Uppenbarligen mår Lillan inte alls bra utav att vara ifrån Lexi, så vi får väl turas om att ha jyckarna...

T åkte tillbaka till lägenheten och jag gick in och hann precis fixa klart i köket och plocka undan allt innan långfilmen på TV4 började.

Så resten av kvällen blir det långfilm innan det är dags att studs i säng. Huvudvärk har jag fortfarande och Alvedon hjälper inte... får nog kontakta vårdcentralen om det inte släpper....

Det var allt för idag!

/Lizzie

14/8 Lördag - Utställning

Idag var det dags för ponnyutställning i Kumla med lilla Bianca. Det var skönt att det inte var så långt att åka och vår klass skulle start 10.45 så vi behövde inte ge oss iväg lika tidigt som vid förra årets utställning i Köping.

Klev upp vid 8 och gav pållarna lite morgonhö. Sedan fixade jag iordning mig själv, plockad iordning på de prylar som skulle med. Hade föreberett i går så det var bara att stoppa in i bilen.

Bianca hade jag badat igår, men innan vi åkte så blev det rejäl borstning för att bli av med allt spån som fröken hade gosat in sig i ;-). Innan jag började pyssla med Bianca så släppte jag ut Oktwia i hagen och hon började beta på en gång och märkte inte ens att Bianca var kvar i stallet ;-). När jag sedan var klar med borstning av Bianca så lastade vi henne, snällt klev hon in i trailern, kollade att Oktawia var lugn och så åkte vi mot Kumla. T var med som "hästskötare" ;-).

När vi kom fram så letade vi rätt på sekretariatet där jag anmälde oss och sedan kollade vi lite på klassen innan. Eftersom det var en Ponnyutställning så var det klasser med olika ponnyraser och gotlandsrussen var före oss. Till sist så blev det dags att plocka ut lilla Bianca ur trailern.

En nyfiken liten fröken på utställningsplatsen :-)Fanns massor med saker att spana på ;-). Förra året fick Bianca 38 poäng och jag var inställd på att typ få sämre i dag, fröken fet som en tunna och manen har blivit tunn och stripig under betet. Men valde ändå att åka idag för att det är kanonbra miljöträning för Bianca. Och så får det gå så som det går, fröken är ju tagen direkt från betet och jag har bara tränat lite lätt typ 3 gånger den här veckan....

Mycket fina ponnyer fanns det att titta på i alla fall...Bianca tävlade i klass 6, 2-åriga ston och det var 3 stycken ston i den klassen. Och till sist var det vår tur att gå in i ringen för att bli bedömda. Har tränat på att "ställa upp" Bianca bra hemma och då har det funkat. Idag ville hon inte alls ställa upp sig ordentligt utan jag fick traggla lite, men domaren var förstående... det handlar ju trots allt om unghästar... skritten var sedan inga problem att visa, och för att visa traven fick jag löpa 3 gånger, första gången busade Bianca och sedan var det lite svårt att få fart på henne ordentligt. Sedan fick vi bedömningen och det är tur att man fick sifforna på papper sedan för jag svimmade nästan efter första siffran ;-).

Bianca av Jäboruder, utställningssiffrorna för dagen - max är 10 för varje bedömningsgrupp.

Typ: Mycket god typ, feminin, 9 p
Huvud, hals och bål: Vacker huvud, bra överlinje, något kort kort, 8 p
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Nöjaktigt korrekt, 8 p
Rörelsemekanik i skritt: Energisk, 8 p
Rörelsemekanik i trav: Önskas ett bättre bakbensarbete, 7 p

Summa: 40 poäng och Guld

Placering; 2 av 3

Jag hade i min vildaste fantasi inte kunnat tänka mig att hon skulle få så bra poäng så jag blev först helt förvirrad och trodde jag hört helt galet och sedan blev jag helt superlycklig :-D. Min fina lilla Ponny :-D

När vi var klara så var Bianca jättetrött och ta några bilder med den blågula rosetten på skallen, det var bara att glömma ;-) Bara att ställa in damen i trailern med lite hö som sällskap och låta henne vila. Jag passade på att kolla på lite andra shettisar. Jag träffade ju också Biancas förra ägare så jag kollade på hennes jättefina lilla 3-åriga hingst. Hon ville också ta några bilder på Bianca så det försökte vi med. Inte helt lätt eftersom fröken inte ville stå stilla trots att hon fått vila en stund ;-).

Sedan packade vi ihop och for vidare, inte så långt först. Stannade till vid T' syster och kollade in deras köksbygge. När vi sedan åkte hemåt gjorde vi ett snabbt stopp vid mediamarkt när jag köpte ett nytt minneskort till systemkameran så får vi hoppas det håller bättre än det gamla.

Väl hemma var det en trött lite fröken som vi lastade ur, men det gick bättre att fotografera fröken nu.

Min lilla guldponny ;-)
Domaren sa i det muntliga omdömet att Bianca var en söt liten ponny som har lite av attityden "Goddagens" över sig, och det stämmer rätt bra. En kavat lite fröken är det i alla fall :-)Bianca blev utstläppt i hagen till Oktawia, som såg mest förvånad ut... hade inte saknat Bianca det minsta. Skönt att stora damen klarar av att vara själv :-)

När vi plockat undan alla prylar så fixade jag mat för både T och jag var helt utsvultna. Blev bönsallad med grillad korv. Vi satt ute och käkade och höll på att flyta bort i värmen. Efter maten åkte T till lägenheten och jag vilade en stund innan jag fixade lite inne. Röjde upp i köket och tvättade lite grann.

Eftersom det var hur varmt som helst och ska vara fint väder ett tag så bestämde jag mig för att nu måste jag göra den årliga städningen av stallet. Har varit så mycket med rustning av hus så jag har inte hunnit, men nu eller aldrig...

T skulle komma tillbaka och hjälpa mig, men jag började med att tömma stallet på lösa prylar. Det som behöver tvättas innan vintern hängde jag ut, resten stoppade jag in i sadelkammaren.

När T kom vid 19-snåret så satte vi igång med att tömma boxarna. Det är ett extremt tungt jobb eftersom jag har bäddad som då får ligga ett år i taget. Luktar inte illa, utan bara så in i helvete tungt... det är vid ett par tillfällen om året som jag  funderar på om man är helt galen så är hästägare... stallstädningen är ett sådant tillfälle ;-)

En timme senare var boxarna tömda, jag öste och T gick med kärran. Sedan släpades höggtryckstvätten fram och T spolade av boxarna, jag gick efter med stallsåpa och skurborste eftersom man är tvungen att skura på de värsta skitfläckarna.

En timme senare var boxarna rena, vattnet bortsopat och vi kunde gå in och duscha oss själva ;-).

Efter detta dagsverket så avslutade vi dagen i soffen med lite kinamat som T köpt med från stan, och lite rosévin, och så kollade vi på "mördare okänd" på TV.

Det var allt för idag!

/Lizzie - lycklig ponnyägare :-)

13/8 Fredag - Förberedelser...

Jobbade till 15.30 idag och på vägen till bilen gick jag förbi närmaste pizzeria och köpte med varsin pizza till mig och T. Stannade sedan till vid Willys och shoppade med mat hem för helgen. Var hemma till 16.30 och då kom även T. Vi käkade pizzan ute i trädgården. Det var fruktansvärt kvalmigt ute och rätt mulen - det är så att man längtar efter ett riktigt åskväder.

Efter mat och lite vila satte jag fart igen. Har ju svårt att sitta sysslolös någon längre stund. Innan jag satt igång med förberedelserna inför morgondagen så satte jag igång med en snabbstädning av huset. Lexi fäller något grymt - schäferpäls överallt *suck*. Dessutom löper hon och kladdar ner rätt bra. Har inga mattor på, om man säger så ;-). Alltså drog jag igång dammsugare och dammsög hela huset, fixade toaletterna och handfaten för att avsluta med att torka av golven. Skönt att få det gjort.

Nä jag var klar och golvet torkade så hade jag lite nagelvård av vovvarna. Munkorg på Lillan - hon tycker inte om att klippa klorna. Lex fick också klorna klippta, och hon är lättare att klippa. Bara att lägga på rygg och klippa ;-)

Till sist så blev det dags att ta itu med pållarna. Oktawia fick vila idag och fick sig bara en snabb övertitt. Jag tog fram den vita grimman som Bianca hade vid utställningen förra året, fick justera den lite eftersom hon växt sedan förra hösten :-). Sedan så tränade vi på att gå i ring, ställa upp och så trava. Det gick bra och så var det dags för Biancas bad! T höll i och jag slabbade på vatten och schampoo - och Bianca tyckte det var JÄTTESKÖNT! Hon stod verkligen och njöt av att bli badad. Till och med att få vatten nerslabbad över huvudet var skönt!!! Vilken ponny!

NÄr hon var avsköljd och klar så blev det boxen igen och det första hon gjorde var att rulla sig. Full med spån på nolltid ;-). I morgon bitti blir det borstning :-).

Tyvärr inga bilder på Bianca idag - minneskortet i kameran gick sönder under kvällen, och är helt caputt :-(

Efter Biancas badning så plockade jag rätt på de grejjer som ska med i morgon. Borstar, hö, vita grimman, pass osv. När jag var klar med förberedelserna så var kl strax efter 21 och pållarna fick sin kvällsmat och stallet släcktes för natten :-).

Resten av kvällen tillbringas framför TV:n för att kolla på friidrotten, blir alltid imponerad av hur duktiga friidrottarna är.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

12/8 Onsdag - Hundbus...

Full fart hem efter jobbet. Kände mig helt utsvulten trots lunch och mellanmål och tyckte det tog väldigt lång tid innan middagen var klar ;-).

Min till sist så var mina kycklingcanneloni färdig i ugnen - och middag inkl kaffe kunde intas i trädgården tillsammans med trevlig tidning :-)
Under tiden som jag intog min middag och tog det lugnt en stund så hade Lexi fullt sjå att hålla koll på katterna i trädgården. En kisse tog tillflykt upp i ett äppleträd och Lexi parkerade sig således under trädet... och där satt hon... grannens vovve Flinga försökte få fart på Lexi, till sist så smög Flinga in på min tomt och började hoppa runt Lexi och till sist putta på henne. Men Lexi släppte inte Kissen med blicken ;-). Att hålla koll på katt i träd är tydligen väldigt spännande.

När jag var klar med ätande och fikande så satte jag igång med mockningen av stallet. Tog in pållarna och så pysslade jag med Bianca. Passade också på att träna lite med henne inför den kommande utställningen på lördag och det gick bra.

M1 och P kom lagom när jag började bli klar med Bianca och Oktawia blev i stället iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK. Under hela tiden när vi höll på med pållarna så satt Lexi under äppleträdet och spanade på kissen... ända tills hon hörde att jag fällde ner baklämmen till trailern - DÅ kom Lexi farande med full fart och placerade sig i bilen. Där satt hon och väntade på att vi skulle bli klara så vi kunde åka ;-).

När vi väl var framme vid ÖFK så inväntade jag T som snart dök upp med Lillan och så tränade vi med jyckarna under tiden som M1 tränade pållan :-). Jag och T utnyttjade några av terrängbanans stockar som var stora och stabila, Lillan lärde sig väldigt fort att hoppa upp på dem. Levergodis tyckte hon var en bra anledning till att kunna anstränga sig lite ;-). Lexi tyckte stockarna var lite läskiga och vågade inte hoppa upp på dem. Hoppa över var säkrare ;-). Sedan gick vi en vända med jyckarna i Karlslundsområdet och sedan avslutade vi passet med att träna sök med båda vovvarna.

Strax efter att vi var klara med vovvarna så var M1 klar med Oktawias träningspass, så strax innan kl 21 var jag hemma med jycke och häst. Pållan blev avsvampad för hon var rejält svettig, sedan serverades kvällsmaten och jag plockade undan alla prylar. Sedan blev det full fart in i huset och ner i soffan för att kolla på CSI Maimi - lyckan är stor ikväll - det är ju dubbelavsnitt ;-). Och brevid mig ligger en totalt utslagen Lexi, träningen fyllde sin funktion ;-).

Jag har också ställt min nymålade byrå på sitt rätta ställe - lite färg på en gammal furubyrå och vips så blev den som ny ;-)Nu ska jag kolla klart på TV och sedan blir det sängen!

/Lizzie


11/8 Onsdag - trött..

Idag var jag grymt trött.... klev upp vid den tiden som jag i vanliga fall brukar vara på jobbet!!! Tack och lov för flextid ;-).

Jag hade dessutom himla ont över höger öga, lite svullen ögonlock, så det där med att stoppa i linserna - det var bara att glömma!

Lyckades i alla fall ta mig genom dagen tills det var dags att sluta och åka hem till djuren. Väl hemma så fixade jag mat på en gång, pasta med bönsallad och grillad halluomi blev det idag - smakade alla tiders. Efter maten så plockade jag undan i köket och sedan var det full fart ut till stallet. Eftersom jag var vansinnigt trött så tog det längre tid än vanligt att mocka pållarnas boxar, men till sist så var det klart och jag hann ta in pållarna precis innan det värsta åskregnet satte igång. Oktawia var lite blöt, men inte sjöblöt så det blev täcke på så hon skulle hinna torka upp tills det att M1 skulle dyka upp vid 19-snåret.

När jag fixat klart med pållarna så gick jag in en sväng och fixade lite inne tills det var dags att åka iväg till ridhuset. När vi skulle lasta så spöregnade det ordentligt, som tur var klev Oktawia in i trailern snabbt och smärtfritt så vi kom iväg snabbt. Det var inte heller läge för någon framskrittning utomhus när vi kom fram till ÖFK - regnet vräkte ner!! Så idag var det väldigt skönt att ha tillgång till ett ridhus. Det var inte heller någon mer som var i ridhuset, alltså passade jag på att träna Lexi när vi var i ridhuset. Idag funkade kontaktövningarna snabbare med Lexi, hon fattade grejjen med levergodis kan man lugn säga ;-). Övergick till att träna lydnad och det funkade bra. Testade sedan att gå en lov när Lexi låg stilla, under tiden släppte jag levergodis där jag gick. Sedan testade jag sök på damen för första gången, visade första biten levergodis - Lexi fattade dirket vad hon skulle göra :-D. Provade också en ny grej efter söket, släpade ner en s.k sockerbit - en grej som man kan lägga upp bommar på. Lexi tyckte den var lite läskig först. Jag tänkte hon skulle lära sig att kliva upp på den, det tog 3 försök, men sedan fattade hon kommandot "klev upp" och hon vågade ställa sig med båda framtassarna på sockerbiten - duktig liten vovve :-D. Höll på cirka 15 min, sedan var hon lugn resten av tiden som M1 red Oktawia.

Även Oktawia skötte sig bra. M1 tränade på övergångar efter uppvärmingen och avslutade passet med att rida genom dressyrprogrammet LB:0 och det funkade bra.

Var hemma igen till 21-snåret och det regnade fortfarande. Även inatt fick pållarna vara inne i stallet, så när jag tagit hand om Otkawia så serverades kvällsmaten och stallet släcktes.

Som avslutning på min kväll blir det lite TV innan det är dags att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie


10/8 Tisdag - Fin kväll...

Idag var jag lite tröttare när jag skulle upp, men det funkade bra att jobba i alla fall. Vid 16-snåret var jag klar för dagen och det blev full fart hemåt.

Under dagen har det varit mulet - inte speciellt vackert sommarväder, men strax innan jag slutade så bestämde sig solen för att komma fram. Så när jag kom hem fixade jag snabbt mat, och så satt jag ute i trädgården och intog min middag plus efterföljande kaffe. 

Mätt och belåten tog jag sedan itu med en hyperaktiv liten schäfer... Lexi är totalt överaktivt och det funkar inte i längde. Hon är snart 5 år och verkar inte kunna lugna ner sig. Mina tidigare hundar har varit mycket lättare att få kontakt med och sedan så har allt funkat av sig självt ;-). Lexi bryr sig mer om andra hundar än om mig... dags att ändra damens fokus ;-).

Under 40 min slet jag hårt med kontkat- och ledarskapsövningar. Det största problemet är att få Lexi att självmant söka kontakt med mig, allt annat är mycket mer intressant, främst att hålla koll efter katterna...använde levergodis som belöning - det tycker hon är mums, men det tog ändå väldigt lång tid innan poletten trillade ner. Till sist så trillade polletten ner i alla fall och hon höll kontakten hela tiden när jag tränade "ligg-stanna kvar" och då fick det vara bra och vi övergick till att leka istället. Det tyckte Lexi var lite lattjo lajbans och gummibollen var för dagen en kul sak.

Efter träning och lek så hade en hyperaktiv liten schäfertjej blivit betydligt lugnare i alla fall - i alla fall ett tag ;-)
Efter träningstunden så tog jag en tur i trädgården. Men först... grannens största charmtroll var framme vid staketet för att hälsa.

Zlatan - hur gullig som helst! :-)
Egentligen var det nog Lexi han var mer intresserad av, men jag fick duga ;-). Fortsatte sedan min runda i trädgården och insåg att jag kommer få en sabla massa äpplen...Det som okcså trivs väldigt bra i min trädgård är humlen och som vanligt har den klättrat och växt över hela min utebelysning...svårt att tro att det gömmer sig en utelampa under allt detta gröna...
Och som vanligt räcker inte portalen till, utan även äppleträdet får agera stöttepelare åt humlen ;-)Så småningom blev det dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med pållarna. Började med att träna lite med Bianca inför kommande utställning på lördag. Gick faktiskt rätt bra, framför allt med tanke på att jag inte aktiverat den lilla fröken på länge ;-).

Oktawia blev sedan iordninggjord för ett uteritt och kl 20 mötte jag upp grannen vid soptunnorna och så gav vi oss ut på en stillsamt tur runt Rumboholm. Det var en vacker kväll och jätteskönt med uteritt så här fram på kvällningen. Pållarna skötte sig bra och vi stannade till vid grustaget och klättrade lite - jobbigt tyckte pållarna ;-). Var hemma igen vid 21-snåret.

När jag sedan var klar med hästarna och släppte ut dem i hagen, så gick de ut... vände och gick in i sin boxar igen... igen av dem var intresserade av att gå ut. Så de fick vara kvar inne och fick hö i stället. Med tanke på hur tjock Bianca har blivit så är det nog bra att hon inte betar på nätterna *harkel*.

När jag var klar i stallet så var det dags att gå ner i varv, blev ett par telefonsamtal och så lite TV. Nu är det dags att förpassa sig till sängen för att orka med morgondagen ;-).

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

9/8 Måndag - Åter till jobbet...

Jaha, idag var det slut på semestern och det var dags att infinna sig på jobbet. Sovit bra i natt, men fick ett mindre kul uppvaknande... vaknade kl 05.00 av att det stank hundbajs... den skyldig - Lexi förstås!! Bara att kliva upp och ta rätt på eländet. Gick och la mig en stund, men lyckades inte somna om...

Första arbetsdagen gick annars rätt bra. Lite lagomt mycket att göra och inte allt för trött. På vägen hem så blev det ett snabbt stopp vid Willys och sedan full fart hemåt.

Lexi hade varit dålig i magen under dagen, så det var mer hundbajs att ta rätt på... undrar vad det är för skit hon käkat ute... Tog rätt på det och slängde in mattan i tvättmaskinen. Fixade sedan middag - det blev quinoasallad med kräftstjärtar - smakade mums.

När jag var klar med ätande och fixat undan disken så blev det full fart ut i stallet. Pållan fick komma in och jag hann borsta Bianca tills det att M1 och P dök upp. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK. Vi lastade så småningom och for iväg. Med mig hade jag Lexi - lite lätt hysterisk...  damen har börjat löpa och energisk är bara förnamnet!!!!

Så när vi kom fram och Oktawia var urlastad så passade jag på att gå en sväng med Lexi under tiden som M1 skrittade fram. För att få Lexi att tagga ner fick jag köra på med lite lydndadsövingar i 10 min, hon blir hel exalterad och hoppar och far runt, men till sist så lugnade hon ner sig och sitt, ligg och gå fot funkade. Kunde sedan gå in och vara i ridhuset med en vovve som måhända var lite lätt uttråkad, men i alla fall inte hysterisk längre ;-).

Oktawia skötte sig idag bara bra. För dagen fick hon göra en ny övning som hon tyckte var lite kul och blev taggad av den. Vända upp på medellinjen i kort galopp, bryta av till skritt, skritta nästan hela medellinjen, sedan fatta galoppp från skritt, vända växelvis till höger/vänster och öka galoppen på långsidan för att sedan minska galoppen för att klara av att vända rätt upp. Inte helt enkelt, men ekipaget gjorde det riktigt bra :-).

När passet var slut så skrittade vi ut en sväng och Lexi fick således en promenad till. Bara bra ;-).


Väl hemma blev det ut i hagen igen för pållarna och för min del avslutas kvällen framför TV:n och CSI NY.

Kan också meddela att Nalle tjurar, han får inte gå ut utan får hålla sig inne och käka penicillin... så går det när är ute och slåss med de stora grabbarna... ;-)Det var allt för idag!

/Lizzie

8/8 Söndag - Golvfix...

Idag klev jag upp lite tidigare än vad jag gjort tidigare under semestern. Behöver ju vänja mig för i morgon blir det tidigt ;-).

Efter fått i mig frukost och kommit iordning så satte vi igång med dagens stora jobb. Att lägga på en vinylmatta på golvet i hallen, övervåningen. T lekte med sin multimaskin och använde ett verktyg som effektivt tog bort limrester efter gamla mattan. Jag städade sedan golvet och vi kunde börja med att lägga ut mattan.

Hallen på övervåningen är 1,9 bred borta vid toaletten, total längd är 7 meter och vid trappuppgången är hallen 2,30 brev. Jag har alltså köpt en 7,5 meter lång och 2 meter bred vinylmatta - förpackad i en käck liten rulle....

Mitt i hallen befinner sig skorstenen och trappan... alltså behövde det skäras ut en hel del mitt i det hela. Vi var ju lite fundersamma på hur vi skulle klara av detta jobb, men det visade sig inte vara så himla svårt ;-). T stod mest och såg förvånad ut över att jag kunde hantera mattkniven och få till det runt alla hörnen och det tog inte lång tid förräns mattan var tillskuren.När vi kommit så här långt så var det dags för lite mat. Fixade till pasta och till det kotlettbacon och champinjoner med creme fraiche. Smakade bra :-).

Efter mat och kaffe så fortsatte vi med mattläggningsjobbet, satte fast vinylen och fixade till den sista biten.

T satte sedan igång med att såga till golvsocklarna och spikade fast dem. Under tiden så putsade jag fönstret i hallen och fixade dit en  gardin och hängde upp fönsterlampan. När T var klar så ställde jag ut lite möbler i hallen.

Äntligen börjar hallen bli klar :-D. Har kvartlister kvar att sätta dit under dörrarna och så ska muren målas med vit äggoljetempera.

Vi tog en fika - nöjda med dagens arbete. Jag delade sedan på den gamla svärmorstungan som jag fått av mamma för 15 år sedan. T ville ha skott av den och den behövde i alla fall delas och få nu kruka och jord. Nya krukan placerades i hallen.

Blev väl bra - eller hur!I andra änden av hallen, under snedtaket, där ska jag ha gammelmorfars amerika koffert. Ska bara gräva fram den från platsen under trappen och tömma den så den går att bära upp.

Så platsen får vara tom så länge...
Vi var klara med hallen kl 17.30 och T for iväg till lägenheten. Jag satte mig inte och slappade, utan det var full fart ett tag till. Jag tog itu med målning av min byrå och en timme senare var den byrå och alla lådor färdigmålade och står nu på torkning.

Jag pausade en stund och drog på mig stallkläderna. Sedan blev det dags att ta itu med dagens motion av Oktawia.

När jag kom ut till stallet och öppnade stalldörren  till hagen så kom pållarna på en gång. Oktawia fick sitt kraftfoder och under tiden hon käkade upp sin mat så gjorde jag rent lite läder och så gullade jag lite med Tussans kattungar. Gjorde sedan iordning Oktawia för ett pass longering och longerade henne lite lätt i 20 min exkl fram- och avskrittning. Pållan skötte sig bra och i passet fick hon trava över lite cavalettibommar. Hade tur med vädret och det var faktiskt uppehåll när vi var ute.

Efter lite pyssel med pållarna så blev det hagen igen och för min del så gick jag in och fixade iordning min jobbväska och kläder som jag ska ha på mig i morgon.

Nu är det bara att se till att jag blir trött och kommer isäng hyfsat tidigt. Får väl kolla på TV en stund och hoppas på det bästa ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie


7/8 Lördag - Inte bara jobb...

T var tidig idag - redan 9.30 dök han upp och serverade mig min frukost ute på altanen. Inte helt fel alls.

Under dagen idag så jobbade vi på lite sakta med min rustning. Jag rollade klart dörrarna, T slipade vardagsrumsdörren och de 3 dörrkarmarna som är i trapphallen på nedervåningen. Jag målade min byrå och alla lådorna första vändan. Det var lite pilligt och jag var sedan full med färg. Både jag och T var trötta idag så det blev några fikapauser under dagen ;-).

Jag gjorde i alla fall en insats med att rensa och städa ur mitt kylskåp. Hittade en del mysko saker längst in i kylskåpet *harkel* - när jag var klar så var det rent och fint i kylskåpet, men även rätt tomt...

Fram på em så orkade vi inte göra något mer i huset, utan vi åkte iväg til Essönsundrt för att T skulle hälsa på en kompis som var där och fiskade. Dock missade vi kompisen precis - fick alltså räcka med att titta på utsikten över de blå bergen....På vägen hem så stannade vi till vid Willys och jag shoppade hem mat inför kommande arbetsvecka. Nu är det slut med semestervanorna när det gäller mathållningen ;-). Dags att börja laga matlådor igen...


När vi kom hem och jag fixat in maten så blev det en fika igen och vi satt ute eftersom det helt plötsligt blev rätt fint väder. Vilade en stund, men eftersom jag höll på att somna så var jag tvungen att röra på mig ;-). Fixade vatten till pållarna och var ute och kollade till dem ihagen. Oktawia fick välförtjänt vila idag.

Jag passade sedan på att gosa med Lisas kattungar en vända och till Lexis stora lycka fick hon vara med och gosa hon också... Kattbebisarna var inte lika förtjusta i Lexi som synes ;-)Bäst att göra sig stor och ilsken inför "monsterschäfern"... ;-)De två röda bebisarna är faktiskt tjejer - båda två! Det är ju extremt ovanligt med röda honkatter och nu har Lisa lyckats producera 2 stycken... de är i alla fall helt bedårande :-)5 veckor kattunge - kan ju inte annat än vara urgullig :-)Kvällen avslutades med att vi käkade lite ost och kex, till det blev det ett glas rött. Nu ska vi kolla på mördare okänd.

Det var allt för idag!

/Lizzie

6/8 Fredag - Sista semesterdagen...

Sov som en klubbad oxa till kl 10. Nya sängen funkade alltså ;-). Det var faktiskt väldigt skönt att vakna utav att man var utsövd, och inte av värk i axlar, rygg och höfster och seda vara så stel att man knappt kan ta sig ur sängen...

Att sedan denna fredag är sista semsterdagen och det är dags att ställa in kroppen på lite tidigare morgnar - det är ju ett annat problem.

Har fortfarande mycket kvar att göra med rustningen av huset, men man hinner det man hinner... Så mycket att göra och så lite tid...

Det var inte planerat att T skulle komma idag, men han dök upp vid 11.30snåret i alla fall. Så under tiden som jag gjorde iordning en plats där jag kan måla mina lådor till min byrå och sedan tvättade dem målartvätt.

Lådor klara för målning!Under tiden höll T på med att borra klart hålet till friskluftsventilen som ska vara i sovrummet. Väggen är du 3 dm tjock så hålet blir ju genomsågat på nolltid direkt. T har varit på gång flera gånger att såga klart hålet - men problemet har varit väldigt ilskna getingar... idag höll sig getingarna på mattan så hålet blev klart.

T monterade dit själva friskluftsintaget och under tiden strök jag gardinerna till sovrummet och satte upp dem. Skönt att kunna piffa till sovrummet :-). Hängde också upp med fönsterlampa - det som är kvar av tillpiffningen är att få upp lite tavlor på väggarna. Ska bara fundera ut vad jag ska ha på väggarna. Har lite motiv att välja på - men ska köpa nya ramar när jag väl bestämt mig.

Är nöjd med mitt lilla sovrum så här långt i alla fall :-)Nu ska jag bara få till tid för att måla min byrå i samma snygga färg som sängen :-).

När T var klar med friskluftsintaget så övergick han till att leka med min åkklippare... idag var klipparen på bra humör och funkade utan problem. Tur det för gräset har växt hur mycket som helst efter allt regnande.

Jag fortsatte med lite jobb inne. Tejpade kanterna på framsidan av dörrarna till toan, gästrum och ena vindsgarderoben och så målade jag framsidan med samma gröna färg som väggarna i hallen. Att pilla dit tejpen för att inte kladda ner de vita kanterna tog bra mycket längre tid än att rolla alla tre dörrarna. Nästa omgång med färg får bli i morgon.

När jag var klar med målerijobbet så var kl strax efter kl 14 och det var dags att fixa lite mat. Det fick bli grillad halluomiost och wokade grönsaker. Sedan satt vi ute och käkade och drack lite kaffe efter maten och bara tog det lugnt ett tag. Jag var trött och hade ont i huvudet. Kändes som om det skulle kunna bli åska för det var väldigt kvalmigt. Jag var inte alls peppad att åka iväg på ridläger. Gårdagens ridpass gick inge bra alls så det kändes totalt onödigt med någon programridning för min del och jag hade inte alls läst igenom programmet.

Vi skulle börja ridlägret en timme tidigare idag, alltså satte jag fart vid 15.30 och började plocka iordning alla prylar som skulle med. T klippte klart gräsmattan och vi var klara samtidigt så när jag åkte till ridskolan for han iväg till lägenheten.

När jag kom till ridskolan så installerades Oktawia i en box som vanligt. Damen fann sig väl tillrätta på en gång. Vå grupp började sedan kvällen med att vi fick gå igenom programmet LC:1 2008 till fots i ridhuset. Det var bra - det är inte helt lätt att orientera sig runt mellan bokstäverna när man inte är van ;-).

Sedan gjorde grupp 1 iordning sina hästar och påbörjade sin lektion. Min grupp fixade våra uppgifter, vilka var att mocka efter ridskolehästarna. Vi var snabbt klara och kunde spana in våra kamraters ridlektion. Jag passade under tiden på att läsa in mig på programmet för att i alla fall rida igenom det.

Till sist var det vår tur att rida lektion och idag så hade jag faktiskt bättre ordning på kroppen. Helt otroligt nog så var jag inte stel, hade inte ont och hade ingen träningsvärk. Så jag fick faktiskt till ridningen rätt bra idag, stundtals riktigt bra. Så det när det var dags att rida programmet så erbjöd jag mig frivilligt att rida först. Så det blev gjort ;-).

Klarade av att sitta ner på Oktawia idag och vara hyfsat avspänd. Fixade inte att hålla händerna stilla till 100 % genom hela programmet - men till större delen i alla fall. Det som jag var mest nervös för var ju galoppfattningarna. Har ju haft jättestora problem med att kunna fatta galopp på damen - och framför allt så kan hon ju få för sig att kicka i galoppfattningen. Men hon skötte sig jättebra och fattade när hon skulle. Det blev lite andra småmissar, men över lag så var jag supernöjd med vår ritt. Kunde inte bli bättre avslutning på min ridlägervecka :-D

När lektionen var slut och vi tagit hand om våra pållar så hade vi gemensam fik och vi fick våra protokoll. Jag är klart nöjd med mitt protokoll :-) Det är första programridningen som jag ridit igenom på 10 år och lyckades rida ihop 59,3 % - jättekul :-DNöjd och belåten for jag och Oktawia sedan hemåt och pållarna blev sedan utsläppta i hagen och jag plockade iordning på alla prylar.

Kvällen avslutas med en liten martini och TV:n.

Det var allt för idag!

/Lizzie

5/8 Torsdag - Ikeabesök

Var hemskt stel även idag, dessutom lite ont i nacken... det är slitsamt att gå på ridläger ;-). NÄr jag väl kommit igång med kroppen och gjort mig klar att starta dagen, så fick jag ett städryck bara så där. Så i väntan på att T skulle dyka upp så dammsög jag hela huset och fixade toaletterna. Dammsugningen var välbehövligt - Lexi fäller hur mycket som helst så det var svart schäferpäls både högt och lågt.

T och Lillan kom vid 11.30 snåret - T var extremt trött coh behövde kaffe innan vi åkte iväg till Ikea. Så det blev först en fika i trädgården - det är ju aldrig fel ;-).

Sedan blev det bil och trailer ut till Marieberg. Först åkte vi till Jysk där jag kollade på en bäddmadrass, men denvar inge skön - blev dock ett par kuddar som de hade bra pris på. Vi for sedan vidare till Ikea där jag var ute efter nya madrasser till sängen.

Besöket på Ikea tog sin tid. Vi hade inte heller bråttom när vi strosade igenom varuhuset och vi passade också på att käka lunch inne på Ikea. Fortsatte sedan sakta men säkert fram till sängavdelningen där jag provlåg den madrassen jag intresserad av. Har provat Sultan singås flera gånger och det har känts bra i butiken. Så ut kom jag med 2 resårmadrasser och bäddmadrass och X antal tusen fattigare. Men bra säng är viktig och jag är för dålig i rygg för att ligga i en mindre säng...

Var hemma igen vid 14.30-snåret och en timme senare är madrasserna på plats i sängeramen och sängen bäddad med nyinköpte täcken och kuddar - förhoppningsvis sover jag som en stock i natt ;-).

T hjälpte mig sedan att sätta upp persíenner i sovrummet, men längre än så kom vi inte idag. Vi tog en fika till och sedan var det dags för mig att fixa klart pållan inför kvällens ridläger.

När vi kom in till ÖFK så var Oktawia hur cool som helst. Det var fullkomligt naturligt för damen att knalla in i ett fullt ridskolestall och klev in i hänvisad box utan problem. Duktig liten pålla :-)

Kvällens ridpass bestod av att vi fick träna på vägar ur LC1-programmet i dressyr. Oktawia skötte sig bra, men min kropp protesterade rejält. Har ont i nacken sedan gårdagens ridning och min kropp var inte alls med. Ont och stelt, och jag kunde inte slappna av över huvud taget. Inte mycket att göra något åt - skulle behöva ha en ny kropp ;-). T  kom och kollade när jag red och var snäll och filmade. Synd bara att jag inte klarade av att rida bättre  ;-). Nåja, det är bara att kämpa på och så får jag vara nöjd över att jag fick till ridningen igår :-).

Var hemma och klar med hästar och stall till kl 22.45. Lite knäckemacka och så TV:n för resten av kvällen....

Det var allt för idag!

/Lizzie


4/8 Onsdag - stelt...

Idag var det lite besvärligare att ta sig ur sängen... ingen träningsvärk, men jag var stelare än stelast.... Så det var lite motigt att få igång kroppen ;-), men efter lite om och men så hade jag kravlat mig ner till undervåningen och tagit mig in i duschen. Sakta men säkert så började min stela kropp vakna till liv ;-).

T kom lagom till morgonfikat och efter frukosten så skulle vi sätta igång med det fortsatta jobbet att fixa undergolvet i hallen. Nu behövde vi ha en tunn skiva, typ masonin för att passa ihop med en gammal skiva som vi inte behövt byta. Under tiden som T gick igenom de skivor jag har ligger på höloftet så spacklade jag skarvar på det golv som var klart. Jag hann också måla min spegelhylla omgång nr 2. Sedan visade det sig att svalorna har lyckats baja ner de skivor som jag har - så till den milda grad att de var hur äckliga som helst!

Eftersom jag ialla fall var i behov av att åka och köpa kattmat så blev det ytterligare en tur till K-Rauta för inköp av en ny fräsch masonitskiva. Vi passade sedan på att käka lite vid Café Garden eftersom klockan hunnit bli 14 när vi väl var ute vid Marieberg. På vägen hem så tog vi vägen förbi Granngården och köpte kattmat och hästmat.

Så det jobb vi hann med idag var att jag målade snickerierna på övervåningen för sista gången under tiden som T sågade till En passbit av masoniten. Det var så långt som vi hann idag - kl var 16 och vi tog en fika som avslutning för jobbet med huset och jag började ladda inför kvällens ridläger.

T och Lillan får så till lägenheten och jag fixade klart häst och prylar och får iväg till ridskolan.

Idag uppförde sig Oktawia som en härdar ridskolehäst *fniss*. Damen har acklimatiserat sig bra med andra ord :-).

När det var dags att göra iordning pållan för kvällens ridlektion så var hon nästan sovandes ;-) gäspade hur många gånger som heslt. Men när jag satt på hästryggen så märktes det inte så mycket av den segheten ;-).

Under dagens lektion fick vi tänka på hur vi satt i sadeln, att vi inverkade rätt sätt med sitsen och i mitt fall - håll ordning på händerna. Fick lite handgriplig hjälp och fick också bättre koll på kroppen idag. Så idag gick det riktigt bra - ridsår och stelhet till trots. Höll till och med ordning på min kropp så jag fick till galoppen rätt bra :-). 

Efter lektionen blev damen avsvampad så lastade jag damen så hon var klar för avfärd. Vi hade lite eftersnack i gruppen och sedan så kunde jag fara hemåt. 

Var klar med hästar och stall så jag hann lagom in för att hinna se reprisen på Morden i midsomer och det fick bli avslutningen för den här dagen.

Nu ska jag ta min slitna kropp och släpa mig till sängen.

/Lizzie 

3/8 Tisdag - Sakta men säkert...

Hade inte alls någon träningsvärk idag så det var inga problem att ta sig ur sängen :-). Efter frukost så satte jag fart. I väntan på att T skulle dyka upp så satte jag igång med att putsa fönstrena i sovrummet. Det är ett fönster och så altandörren. Har inte blivit gjort sedan förra året så de var rätt smutsiga *harkel*. Var lagom klar när T dök upp med lite lunch - grillad kyckling och potatissallad. Jag fixade iordning en tomatsallad och så käkade vi innan vi satte igång med golvjobbet.

Det gamla trägolvet är ju lite ojämt så det var lite jobb med att bygga upp ojämnheterna för att få nya undergolvet hyfsat rakt. Det var lite pyssligt och tog rätt lång tid. Så under tiden som T slet med golvet så målade jag min lilla furuspegel som är i furu och omålad. Den är nu målad i samma färg som sängen. Jag fortsatte sedan att måla insidan av dörrarna till gästrum, toan och ena vindsgarderoben på övervåningen och avslutade sedan målerijobbet med att måla elementet i hallen på övervåningen.

Vi hann med en fika under tiden, men hux flux var em slut och det var dags att fixa iordning pållan till ridlägret. Så jobbet med huset fick räcka för idag.

Jag fixade klart med alla prylar som skulle med in till ridskolan. Pållan blev sedan borstad och så lastade vi och åkte iväg till ÖFK.

Idag tyckte Oktawia att det var OK att gå in i ridskolestallet. Hon blev placerad i samma box som igår och fann sig snabbt till rätta.

Vi började med ett teoripass idag och sedan fixade vi iordning våra pållar för ett pass i sadeln. Oktawia skötte sig bra idag, det är matte som inte har koll på sin gamla kropp. Att det ska vara så svårt att hålla koll på händer och övrig kropp!! Men gammal och stel är man... bara att kämpa på och se glad ut ;-).

Efter vårt ridpass fixade vi ordning våra pållar. Oktawia blev placerad i sin box och fick sitt hö som jag tagit med. Det verkade damen nöjd med :-). Sedan blev det sopning av stallgång och så hann vi kolla lite på den andra gruppen när de red sitt pass. Kvällen avslutades med att ridskolans hästar blev utsläppta i hagen. Oktawia blev lite stressad över att alla de andra hästarna försvann så när jag skulle lasta damen ville hon hellre knalla iväg och kolla vart de andra kusarna tog vägen, men det var bara att göra ett nytt försök och damen knallade snällt in.

Väl hemma så gick det bra att lasta av och pållarna blev utsläppta i hagen. Jag fixade klart i stall och med alla prylar, under tiden hade jag en glad och pigg Lexi som sprang runt som en liten tetting... den hunden blir aldrig trött ;-).

Nu blir det TV:n en stund och sedan ska jag ta min trött och slitna kropp och förpassa mig till sängen. I morgon kommer jag att ha träningsvärk....

Det var allt för idag!

/Lizzie

2/8 Måndag - Ridläger....

Så börjar alltså min sista semestervecka... målet är att i alla fall hinna klart med hallen på övervåningen och hallen på undervånngen, men vi får se... all renovering tar ju mycket längre tid än vad man tänkt sig ;-). Tänkte ju börja jobbet med att lägga på nya golvet idag, men det visade sig att golvskivorna jag köpte igår var för få till antalet. Alltså fick det bli en tur till bygghandeln i dag också...

Först så fixade jag lite målning... det som målades idag var insidan av dörrarna till toan, gästrummet och den anda vindsgarderoben på övervåningen. Kattmamman Lisa med sin 3 bebisar fick under förpassa sig in i mitt sovrum, något som kattungarna tyckte var toppen, massor av yta att kuta runt på, men mamma katt tyckte det var stort och otäckt och kröp i en byrålåda med ungarna ;-).

Innan vi åkte iväg så passade vi på att äta lite lunch som T hade fixat iordning lagom tills det att jag målat klart. Sedan så åkte vi iväg till Marieberg. Shoppingturen utökades till att besöka Bauhaus där jag köpte en ny taklampa till sovrummet, vi åkte till Jysk där jag köpte persienner och kuddar till sovrummet, fortsatte till Blomsterlandet där vi köpte blomjord och varsin stor kruka så vi kan dela på min jättestora svärmorstunga. Avslutade turen med att åka till K-rauta och köpte 2 skivor undergolv - sedan var det full fart hemåt.

När vi kom hem så fikade vi en sväng - var hur kaffesugen som helst ;-). Turen till Marieberg tog ju en stund så vi hann inte så mycket mer under em. Nya lampan i sovrummet monterades upp. Vi drog lite mer spik i gamla hallgolvet, men sedan så var det ingen idé att sätta igång med något. Jag behövde sätta igång och plocka iordning prylar inför kvällens ridläger som börjar i kväll.

Det är första gången som jag ska gå på ett av ridskolan ridläger och ha med min EGEN häst - jättespännande :-).

Plockade iordning på utrustning som jag behövde ha med, ridstövlar, stövelklnäckt, ridhjälp, sadel, träns, borstar, svamp och hink. Och så skulle pållan plockas in från hagen, och det visade sig att vara rätt enkelt. Var bara att slänga lite kraftfoder i krubben så kom de in självmant :-).

Pållan blev borstad och så instoppad i trailern och så styrde vi kosan till stan. Först släppte jag av T och Lillan vid lägenheten och sedan åkte jag till ridskolan. Kollade med personalen vart jag skulle göra av Oktawia och fick en spilta att stoppa in damen i. Trodde inte det skulle var något problem, hon är ju van att stå uppbunden... trodde jag ja!

Oktawia totalvägrade att kliva in i någon främmande spilta! Hon tyckte det var allmänt äckligt att vara i ett främmande stall fullt med en massa hästar ;-). Fick ställa upp damen på en uppställningsplats och sedan flytta en ridskolehäst från en box till spiltan och så skulle jag placera Oktawia i boxen.... nähä tänkte damen - här vill jag inte kliva in!!! Men med lite lock och pock så gick hon till sist in i boxen på darrande steg, men sedan så fann hon sig väl till rätta och var lugn.

Vi delades upp i två grupper och jag hamnade i grupp 2. Vi fick alltså börja med att mocka och fika under tiden som grupp 1 red sitt pass. Sedan blev det vår tur att få oss en omgång, men gick bra. Oktawia tyckte det var lite skumt att befinna sig på ridskolans stallplan bland ridskolehästarna, men nya ridhuset är hon ju van att vara i ;-).

Ridpasset var rätt lugn - ridskolans hästar har ju gått på bete i några veckor - och eftersom jag är tämligen ringrostig så passade tempot bra :-). Först fick vi träna på övergångar skritt-halt-skritt. Inte så enkelt som man skulle kunna tro. Sedan blev det övergångar trav-skritt-trav, inte heller helt enkelt att utföra på ett bra sätt.

Pållan skötte sig bra och jag var nöjd - skulle behöva ha en ny kropp för att bli en bra ryttare - men det är ju ett annat problem. Jag har lite att jobba med ;-), men gör jag rätt så gör pållan rätt.

Efter ridpasset så blev det avsvampning och sedan så lastade jag damen och det gick alldeles utmärkt. Sedan stod hon helt stilla i trailern under tiden som jag plockade iordning på utrustningen och vi hade lite eftersnack i ridlägergruppen.

Nöjd och glad styrde jag sedan kosan hemåt.

Väl hemma var det en trött liten pålla som snart var utsläppt i hagen igen. Tänk att gräs kan vara så gott ;-)

Nu ska jag bara gå ner i varv så jag kan somna i vettig tid... ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


1/8 Söndag - arbetet fortsätter...

Idag sov jag länge... nåja, det är ju semester trots allt. När jag väl vaknat till liv och käkat frukost så satte jag igång med målningen - the never ending story....

Målningen idag bestod av att jag målade snickerierna och spegeldörren på övervåningen. Det tog 2 timmar innan jag var klar med denna målning, men nu var det sista vändan och kvar är insidan på ett par dörrar och skorstensmuren.

Jag passade på att pausa lite när jag var klar med snickerierna, sedan så målade jag elementet på övervåningen. Den behöver ha strykning till med färg innan den är klar. 

När jag var klar med målningen på övervåningen så ringde jag T och vi gjorde upp om att jag skulle hämta honom och sedan åka till bygghandeln. Så jag bytte om och satte fart in till stan för att hämta upp T.

Vi styrde sedan kosan till Marieberg där vi först åkte till Bauhaus. Där shoppade jag nya dörrtrycken till dörrarna på övervåningen. Hittade fina i mässing för 99 kr, tyvärr så behövde jag ett lås till toaletten på övervåningen och det var svindyrt... 145 kr!! Men jag kan ju knappast ha kvar det gamla fula i grå plast när handtagen är nya i mässing.

Sedan så kollade jag på plastmatta till golvet och valde ut en som får duga och som inte kostade en förmögenhet. Blir i alla fall bättre en den gamla äckliga korkmattan. Tyvärr så tog besöket på Bauhaus lång tid, inte för att jag inte visste vad jag skulle ha, utan att det var helt hopplöst att hitta någon personal som kunde hjälpa till...

När vi väl var klara på Bauhaus så fortsatte vi till nästa bygghandel och for iväg till K-rauta för att shoppa undergolv och golvsockel till golvet på övervåningen. Den shoppingen var snart avklarad, men innan vi for hemåt så blev det en tur till Willys och shoppade lite mat.

Sedan blev det full fart hemåt för lite mat och kaffe innan vi satte igång med lite jobb.

Nya fina dörrtrycken fick jag tag på i alla fall... :-)
Resten av kvällen så pysslade vi med att försöka få lite ordning på övervåningen och få upp bokhyllorna jag köpte för ett par veckor sedan.

Började med att plocka in en del möbler i sovrummet nu när det var avklarat så skruvade T på de nya dörrtryckerna på de dörrar som är helt färdigmålade.

Är jättenöjd med de nya dörrtryckena :-)Sedan gick vi lös på golvet. T rev bort resterandemasonitskivorna på golvet och sedan var det bara att krypa runt på golvet och dra upp småspik.... inget roligt jobb, men nödvändigt. Går ju inte att lägga på nya golvet med en massa småspik som sticker upp en bit ur det gamla golvet. La sedan på golvskivorna jag shoppade idag och det blir bra. Tyvärr köpte jag en skiva för lite, så det blir till att åka till K-Rauta igen ;-)

Men det finns hopp om nytt golv i alla fall...Under den gamla korkmatten och masonitskivorna fanns det gamla trägolvet, tyvärr inte vackert, snett och lappat... i annat fall hade det varit snyggt att slipa upp och lacka. Nu får det bli plastmatta.

Gamla govlet...Den sista insatsen för dagen blev att bära upp mina bokhyllor från vardagsrummet till TV-rummet där de sedan ska fyllas med böcker. Skönt att få undan dem från vardagsrummet där de stor mitt i rummet. Släpa upp 4 st bokhyllor är rätt jobbigt när detta var klart så fick det räcka med slit för idag.

Resten av kvällen tillbringade vi med att kolla på TV och vila upp vår slita kroppar.

Det var allt för idag!

/Lizzie


RSS 2.0