10/8 Tisdag - Fin kväll...

Idag var jag lite tröttare när jag skulle upp, men det funkade bra att jobba i alla fall. Vid 16-snåret var jag klar för dagen och det blev full fart hemåt.

Under dagen har det varit mulet - inte speciellt vackert sommarväder, men strax innan jag slutade så bestämde sig solen för att komma fram. Så när jag kom hem fixade jag snabbt mat, och så satt jag ute i trädgården och intog min middag plus efterföljande kaffe. 

Mätt och belåten tog jag sedan itu med en hyperaktiv liten schäfer... Lexi är totalt överaktivt och det funkar inte i längde. Hon är snart 5 år och verkar inte kunna lugna ner sig. Mina tidigare hundar har varit mycket lättare att få kontakt med och sedan så har allt funkat av sig självt ;-). Lexi bryr sig mer om andra hundar än om mig... dags att ändra damens fokus ;-).

Under 40 min slet jag hårt med kontkat- och ledarskapsövningar. Det största problemet är att få Lexi att självmant söka kontakt med mig, allt annat är mycket mer intressant, främst att hålla koll efter katterna...använde levergodis som belöning - det tycker hon är mums, men det tog ändå väldigt lång tid innan poletten trillade ner. Till sist så trillade polletten ner i alla fall och hon höll kontakten hela tiden när jag tränade "ligg-stanna kvar" och då fick det vara bra och vi övergick till att leka istället. Det tyckte Lexi var lite lattjo lajbans och gummibollen var för dagen en kul sak.

Efter träning och lek så hade en hyperaktiv liten schäfertjej blivit betydligt lugnare i alla fall - i alla fall ett tag ;-)




Efter träningstunden så tog jag en tur i trädgården. Men först... grannens största charmtroll var framme vid staketet för att hälsa.

Zlatan - hur gullig som helst! :-)




Egentligen var det nog Lexi han var mer intresserad av, men jag fick duga ;-). Fortsatte sedan min runda i trädgården och insåg att jag kommer få en sabla massa äpplen...



Det som okcså trivs väldigt bra i min trädgård är humlen och som vanligt har den klättrat och växt över hela min utebelysning...svårt att tro att det gömmer sig en utelampa under allt detta gröna...




Och som vanligt räcker inte portalen till, utan även äppleträdet får agera stöttepelare åt humlen ;-)



Så småningom blev det dags att dra på sig stallkläderna och ta itu med pållarna. Började med att träna lite med Bianca inför kommande utställning på lördag. Gick faktiskt rätt bra, framför allt med tanke på att jag inte aktiverat den lilla fröken på länge ;-).

Oktawia blev sedan iordninggjord för ett uteritt och kl 20 mötte jag upp grannen vid soptunnorna och så gav vi oss ut på en stillsamt tur runt Rumboholm. Det var en vacker kväll och jätteskönt med uteritt så här fram på kvällningen. Pållarna skötte sig bra och vi stannade till vid grustaget och klättrade lite - jobbigt tyckte pållarna ;-). Var hemma igen vid 21-snåret.

När jag sedan var klar med hästarna och släppte ut dem i hagen, så gick de ut... vände och gick in i sin boxar igen... igen av dem var intresserade av att gå ut. Så de fick vara kvar inne och fick hö i stället. Med tanke på hur tjock Bianca har blivit så är det nog bra att hon inte betar på nätterna *harkel*.

När jag var klar i stallet så var det dags att gå ner i varv, blev ett par telefonsamtal och så lite TV. Nu är det dags att förpassa sig till sängen för att orka med morgondagen ;-).

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0