15/8 Söndag - Full rulle

När det väl är en dag som man kan sova ut på vad händer... jo, jag vaknar kl 7 med sprängande huvudvärk... har haft ont i huvudet i en vecka nu och det blir värre och värre... men idag satt värken ovanför båda ögonbrynen så nu börjar jag fundera på om det möjligtvis är bihålorna som värker... har ju varit förkyld i sommar och nästäppan satt ju i länge...

Började dagen med 2 Avledon och kaffe, men det hjälte föga. Bara att bita ihop och sätta igång... Efter frukost och dusch så satte jag igång med att försöka röja upp under trappan. Lätt att samla på sig en skräphög där och jag började med att städa bland kataloger och tidningar. Fick ihop 3 kassar med skräp som ska slängas och under alltihopa kom mitt lilla rullbord fram ;-). Rullbordet skurade jag rent från damm och kattpink. Förbannade katter! Rullbordet blev placerat i TV-rummet.

Sedan satte jag igång med att tömma kistan, som var helt full med linne. Sedan skurade jag rent kistan på utsidan och vi bar upp till övervåningen. T har ju svetats ett underrede åt mig till kistan eftersom kistan är från 1800-talet och lite vass pga metallbeslag och gamla spikar på undersidan. Underredet gjordes rent och T passade på att bättra på färgen på underredet.

Det blev så småningom dags för lite lunch och när jag stod i köket så upptäckte jag av en slump att Nalle hittat en ny sovplats... dock inte den bästa platsen att ligga på kanske...



Inte den bästa platsen att ligga och sova på, men Nalle är ju Nalle... ;-)

Efter lite lunch så åkte T och jag till Kumla för att hälsade på hans pappa en stund. Vi tog vägen förbi till Hööks så jag kunde köpa med en ny krubba till Oktawias box. Sedan blev det kaffe och tårta hos T's pappa. Vi fortsatte sedan till vårdboendet där T's mamma bor och hälsade på henne en stund. Hon blev så glad och gillade blombuketten T hade med till henne :-).

Kumlabesöket tog hela em och när vi var hemma hos mig igen så var kl 16.30 - tiden går snabbt när man har roligt ;-).

Väl hemma så var det bara att sätta lite fart för att hinna få nåt gjort. Underredet till min kista hade torkat så det bar jag upp till hallen och T hjälpte mig att lyfta på kistan och den är nu placerad på sin nya plats. Passar mycket bättre under snedtaket i hallen än gömd under trappan - eller hur :-).



Tyvärr måste jag ha en sandlåda åt kissarna på övervåningen...

Jag tog sedan itu med att laga lite middag. T passade samtidigt på att tvätta sin bil när högtryckstvätten ändå stod framme.

Vi käkade sedan mat, stekt torsk med sallad och ris. Efter lite mat fick man lite ork igen och jag satte igång med att plocka iordning i det nyskurade stallet. T hjäpte mig att putsa fönstret eftersom jag inte når upp. Han skruvade sedan dit fönstergallret, även Oktawias nya krubba fixade han på plats. Jag fixade Biancas krubba på plats och så spånades boxarna upp med nytt spån. Plockad också iordning på alla prylar som ska var i stallet, alltså sånt som ska vara i stallet, grimskaft osv.  Känns skönt att stallet fått sin årliga skurning - det behövdes. Även om det hade vart bra ifall stallet kunde stått och lufta och rorka upp ordentligt - det hanns inte med i år. Så är det bra att det blev skurat i alla fall.

Nu är i alla fall stallet rent och fint och redo för pållarna :-)



Innan jag lämnade stallet för kvällen var jag naturligtvis tvungen att gosa med Prickans bebisar - de är 3 veckor nu och hur söta som helst ;-)



T hjälpte mig sedan att plantera en bollkrysantemum som jag shoppade på Marieberg idag. Sedan var det dags för honom och Lillan att fara tillbaka till lägenheten. Jag kände att jag fortfarande kunde hitta på nåt ute, och fick ett ryck att fixa iordning mellan plattorna vid kökstrappan. Allt regn har gjort att ogräs växer hej vilt - inte så snyggt mellan plattorna.... alltså satte jag igång med att rensa lite ;-)

Plattor före rensning...



Nalle bus satt på trappan och följde nyfiken mitt arbete...



En timme senare och jag är tämligen nöjd med rensningen :-)



Nalle tog det hela med upphöljt lugn... tror inte han bryr sig så mycket om mitt slit ;-)



Lagom när jag var klar med rensningen så kom T tillbaka. Lillan blev avlämnad hos mig eftersom T fått klagomål från en granne... :-(. Lillan är ju rätt ledsen när han går till jobbet... och grannen som är uppe halva natten gillar väl inte att bli stört kl 7 på morgonen. T ska kolla med grannen brevid om de hört något, men under tiden får Lillan vara tillsammans med Lexi. Uppenbarligen mår Lillan inte alls bra utav att vara ifrån Lexi, så vi får väl turas om att ha jyckarna...

T åkte tillbaka till lägenheten och jag gick in och hann precis fixa klart i köket och plocka undan allt innan långfilmen på TV4 började.

Så resten av kvällen blir det långfilm innan det är dags att studs i säng. Huvudvärk har jag fortfarande och Alvedon hjälper inte... får nog kontakta vårdcentralen om det inte släpper....

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0