24/8 Tisdag - Ridhuset...

När jag vaknade idag så mådde jag helt bra. Ingen huvudvärk och inte ens föraning av det... kändes väldigt skönt, men så kom frukosten och sorlet i personalrummet vid fikat blev för mycket... så resten av dagen låg huvudvärken på "lut" - svårt att koncentrera sig på jobbet när man känner att huvudvärk skulle kunna bryta ut och dessutom får lite yrsel när man vrider för snabbt på huvudet. Kollade blodtrycket för sista gången idag, 117/80 i morse - knappast vad man kan kalla högt....

Efter jobbet åkte jag förbi vårdcentralen och lämnade tillbaka blodtryckmaskinen och förklarade mitt nuvarande status, att jag haft hemsk huvudvärk under helgen - trots normalt blodtryck - och att jag inte känner mig helt normal i skallen. Yrsel och sockerdrickskkänsla över området där värken sätter sig. Ska bli väldigt spännande och se om läkaren hör av sig. Har nämligen erfarenhet sedan tidigare att min vårdcentral är tämligen dåliga på att följa upp saker och ting...

Efter besöket på vårdcentralen var det full fart hemåt. Käkade lite och tillbringade en stund med att plocka undan i köket, tömde diskmaskinen på ren disk och fyllde på med ny smutsig. Plockade undan lite prylar och så piffade jag till vid min nymålade byrå. Spegeln är ju uppsatt och ikväll plockade jag rätt på lite smycken som ljag lagt i en låda under rustningen. Skönt att börja få lite ordning - nästa steg är att plocka ner kläderna i byrålådorna ;-).

Är i alla fall nöjd med målningsresultatet av byrå och spegel.



Jag fortsatt sedan med att göra rent i alla kattlådorna, har ju 6 st står utspridda i huset, 3 i kattrummet, 1 i badrummet, 1 i hallen övervåningen och 1 på toan övervåningen (till kattungarna). Alla kattmatskålar fylldes också med rent vatten och så mat.

Upptäckte vid 18-snåret att det började regna så ut och plockade lite snabbt in pållarna. Passade på att slänga ner hö från loftet och så fixade jag med kissarna i sadelkammaren.

Fullt ös med andra ord... ;-)

Till sist så var det dags att dra på sig ridkläderna och gå ut i stallet för att fixa iordning pållan. Det blev en tur till ÖFK med Oktawia idag. Inga problem att lasta pållan hemma, hon har blivit så duktig på att kliva rakt in i trailern :-).

Väl framme på ÖFK var det fullt ös i ridhuset - märks att det börjar bli höstruskväder för det var 6 st privatryttare i ridhuset - bra miljöträning för Oktawia och hon såg faktiskt rätt förvånad ut. Vi har ju varit själv i ridhuset nästan varenda gång vi vart inne nu under sommaren ;-).

Eftersom Oktawia gick ett pass igår med kondition och styrketräning så tänkte jag bara jogga loss lite och träna på lite galoppjobb - mest för min skull så jag får till sitsen i galoppen. Pållan är numera riktigt duktig på både galoppfattningar och att galoppera i fin samlad galopp :-).

Skrittade rätt länge och ekipage efter ekipage blev klara och lämnade ridhuset, så när det var dags för mig att börja jobba pållan i galopp så var jag själv i ridhuset. Ingen som helst reaktion från pållan över att bli lämnad själv i ridhuset och galoppjobbet funkade bra. Jag har självklart inte full koll på kroppen, men pållan skötte sig bra :-). Avslutade passet med att rida igenom LC:1 programmet  - som jag helt otroligt nog kom ihåg - och det funkade bra. Fick till galoppfattningarna på rätt ställen :-D. Det blev en timme i sadeln och jag var nog tröttare än Oktawia när vi var klara. Inga som helst problem att lasta när vi skulle åka hem. Så skönt att damen coolat ner sig  :-).

Var hemma vid 21-snåret och nu var det mörkt ute, provade att lasta ur pållan utan att ha belysningen i trailern påslagen och det gick bra. In med pållan i stallet och så släppte jag ut vovvarna så de fick kvällsrasta sig under tiden som jag plockade av pållan utrustning och så borstade henne. Pållarna fick stå inne i natt - ska tydligen bli dåligt väder i natt och det är miljarder med myggor ute. Skönast för pållarna att då sova inne, och de verkade inte ha nåt emot det ;-). Kvällshö serverades och så var jag klar i stallet.

Så var denna dagen slut. Ska kolla på lite nyheter nu och sedan blir det sängen.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0