25/8 Onsdag - Regn...

När jag klev upp på morgonen kände jag att det var bra att jag valt att låta pållarna sova inne i natt. Det var ett riktigt höstruskväder ute. Totalt spöreg och 12 plusgrader - Är sommaren slut nu? Förmodligen ;-).

När jag släppte ut hästarna så fick Oktawia ha regntäcke på sig. Hade det varit +20 grader hade det inte varit någon fara med regnet, men ihållande rent med tempertur runt 10 grader... nja - ridning var inplanerad till kvällen och jag ville inte ta in en genomsur och kall pålla. Oktawia tyckte dock att det var totalt onödigt med regntäcke... ;-)...

For sedan iväg till jobbet för en dag på kontoret. Har lite problem att hålla huvudvärken på stången... idag var det ju ingen risk för sol, men känner att jag fortfarande är ljuskänslig. Var i alla fall ute och käkade lunch med T. Vi åkte till Saigon och utnyttjade restaurangchansenkupong. Sedan stannade vi till vid zooaffären - de ska ha kampanj på diverse bra varor under helgen, men idag så shoppade jag kattungemat till bra pris. Efter en timmes lunchrast var jag sedan redo att ta mig an resten av em.

Efter jobbet så var det full fart hem. Stannade vid brevlådan på vägen hem och vad fann jag väl där.... Nya Ikeakatalogen :-D

Blev sedan inte mycket mera gjort när jag kom hem - käkade lite mat och fastnade sedan med Ikeakatalogen - många roliga sidor att bläddra igenom :-).

Dock var jag tvungen slita mig från katalogen - har ju stall och hästar att ta hand om!! Precis när jag var på väg ut till stallet dök T upp - han skulle ha tag på ett av sina teleskopspön - har tydligen inte fått med sig alla till lägenheten... Han hade också köpt med ett nytt lås till min trailer, och började byta det låset som inte är helt bra. Visade sig att låset han precis köpt var inte helt OK. Bara att montera tillbaka det gamla och åka tillbaka till affären med det nya - trist...

Jag mockade och gjorde klart i stallet och hann precis färdigt med det när klockan hunnit bli 19 och M1 och P kom. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett dressyrpass på ÖFK. Lilla Bianca är nöjd över att få vara kvar hemma, hon hinner inte mer än in i sin box förräns hon slaggar in... helt otroligt vad cool hon är för att vara unghäst!!!

Väl inne på ÖFK så var det hoppträning på gång så ridhusen var upptagna. Vi hade tur att det inte regnade, men ponnypaddocken låg under vatten, så vi gick ner till nya sandbanan som är placerad på stora gröna banan. M1 skrittade fram runt gröna banan först eftersom det pågick ridlektion på nya sandbanan. Den var dock på sluttampen och efter en stund kunde vi använda den.

Det var första gången som Oktawia var på denna sandbana och det var lite hästar som rörde sig runtomkring i området, så pållan var rätt okoncentrerad på sin ryttare ;-), men ändå rätt taggad. Det såg ut som om damen trivdes rätt bra trots allt. Hur fin som helst i galoppjobbet och underlaget var rätt tungt pga allt regnande.

P och jag hade dock andra problem än tungt underlag... jag var glad att jag hade på mig en jacka med huva för det var miljoner med mygg ute - stora som helikoptrar... och de attackerade oss så mycket de orkade. Så vi tyckte det kändes rätt bra när M1 var klar med sitt ridpass och vi kunde lämna myggsvärmen ;-)

Var hemma igen till strax efter kl 21. Pållan blev omhändertagen, som vanligt, även i natt fick pållarna stå inne. Främst för att slippa myggen för de är ju jobbiga även för kusarna. Kvällsmat serverades och jag plockade rätt på alla grejjer.

Resten av kvällen placerade jag mig i soffan med datorn i knät innan jag till sist tog en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0