29/8 Söndag - En hel del gjort...

Ännu en dag som var fullspikad med aktiviteter... Började på fm med att måla snickerierna i hallen för sista gången. När jag var klar med målningen så fixade jag klart en tavla. Det blev ett foto av JP Lahall som jag gillar jättemycket och tavlan blev placerad på väggen i trappan. Jag tycker det är jättesvårt att placera nåt på väggarna i en trapp, men denna tavla tyckte jag passade bra där.



Hela tiden som jag höll på och grejjade, så var det Nalle som låg och snarkade i soffan... Nalle var ute i natt och uppenbarligen härjat runt rätt rejält. Trött var han i alla fall ;-)




Tyvärr så hade jag igår köpte för stora ramar till de bilder som jag ska ha i sovrummet. Alltså så blev det en tur ut till Ikea idag igen för att göra ett återköp på ramarna  och köpa nya av rätt storlek. Ett besök som jag trodde skulle gå snabbt, men det visade sig att hela stan var ute på Marieberg och väldigt många behövde göra återköp. Fick vänta 45 min innan det var min tur *suck*. Men till sist kom jag in på Ikea och kunde plocka till mig de ramar som jag skulle ha i stället. Därefter blev det ett snabt besök in på Mariebergs gallerie där jag gjorde ett litet stopp på panduro innan det var full fart hemåt med ramarna.

Väl hemma så var det bara in med prylarna, fixa iordning paket till Pysseltrollet och så iväg för att gratta henne.

Hos Pysseltrollet blev det gott fika i form av kaffe och smörgåstårta, något som blev en trevlig överraskning för Pysseltrollet - hon visste ingenting om det nämligen ;-).

Var hemma igen efter ett par timmar och då tog jag itu med mina ramar och efter en stund hade jag skurit till bilderna och placerat dem i respektive ram. I sovrummet kommer det bli en riktig svanparad ;-).




Hade däremot inte tid att få upp tavlorna på väggarna, söndagen höll på att ta slut och jag hade fortfarande rätt mycket kvar att göra. Så det var bara att kavla upp ärmarna och fortsätta. Först fixade jag räkningarna för den här gången, var inte så många så det gick rätt fort.

Precis när jag sedan skulle gå ut för att fixa stallet så satte det igång att hällregna, bara att dra på sig regnjackan med andra ord. Tur ioturen gick det snabbt över så när jag var klar med mockningen så fortsatte jag med grep och kärran  att ta upp gamla äpplen som T snällt hade räffsat ihop i högar åt mig.

När regnet sedan hade slutat så var det rätt fint ljus ute så jag passade på att gå ut i hagen för att kolla till pållarna och tog med mig kameran.

För stunden så var inte Bianca och Oktawia på samma ställe i hagen, utan i varsin ände av den. Bianca verkar rätt nöjd med den situationen ;-). Tycker väl att hon börjar bli stora damen och klarar sig själv... ;-)




Okatwia var ute i nya sommarhagen och den är lite kuperad så hon var utom synhåll. Testade att ropa på henne en gång och det är rätt trevligt när en häst blir helt lycklig över att höra sin matte och kommer i full galopp fram till mig :-D





Efter lite gos med mina pållar i hagen och till sist så var det bara en syssla kvar att göra för dagen. Att ta rätt på de 10 liter lingon som T plockade i går... jag hade ju i ett svagt ögonblick lovat att jag rensar det han plockar, mot att vi delar på lingonen... gissa om jag ångrade detta uttalande nu...

Förbannat mycket lingon var det...



Denna hink med prima lingon tog mig 2 timmar att rensa... nu gäller det att blir VÄLDIGT god lingonsylt efter all slit... ;-) men det får göras en annan dag.

Har vilat en stund i soffan, men nu är det sängen som vängar.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0