20/2 Lördag - Snöstorm

Idag har det varit snöstorm. Klass 2 varning har myndigheterna gått ut med och man kan säga att det blåst och snöat!

Eftersom jag är tvärförkyld så har jag legat för ankar i soffan i prinicip hela dagen, förutom vid lunch. Var tvungen att få i mig lite mat och efter käk så kände jag mig rätt pigg och tog mig ut en sväng.

Det är inte långt till stallet... men det var SNÖ överallt...



Pållarna fick sin lunch så de var nöjda ett tag i alla fall... ;-)



De står i ett hörn i hagen där det har lite skydd för vinden i alla fall. Jag fixade iordning mockning och sedan tog alla krafter slut. Förpassade mig snabbt in till soffan i vardagsrummet och där tillbringadejag resten av em med att studera insidan av ögonlocken... ;-)

Maken hade åkt till Kumla en sväng för att hälsa på sina föräldrar. Att han ens vågade ge sig ut i snöstormen fattar jag inte... men han förlitar sig på 4-hjulsdriften på bilen... nåja han kom hem sedan vid 16-snåret men det var inte mycket till farbara vägar direkt... och han hade ingen lust att ge sig ut igen...

Maken hjälpte mig i alla fall att få in pållarna vid 17-snåret, då tyckte jag att de lika gärna kunde stå i stallet och mumsa på hö istället för att vara ute i stormen. Det visade sig att Oktawia frös och mer än gärna ville komma in till lugnet i stallet. När hästarna fått mat och vatten så förpassade jag mig tillbaka till soffan.

Efter lite vila blev jag i alla fall så pigg att jag orkade käka lite ost och kex plus sörpla i mig lite rödvin :-). Blev piggare ett tag i alla fall ;-).

Fastnade ett tag framför FB, för övrigt har jag annars tillbringat kvällen i soffan framför TV. Förutom för en stund sedan när jag var tvungen att ge mig ut i snöstormen igen. Pållarna var ju tvungen att få sin kvällsmat och vovvarna behövde bli kvällsrastade. Det har kommit ännu mera snö och hur det ser ut i morgon orkar jag inte ens tänka på! :-O. Om man inte ser stallet skulle jag liksom inte bli förvånad... maken sopade av taket på växthuset i går, men det måste nog göras en gång till i morgon... Omgivningarna runt vårt hus börjar nu likna hur det såg hur här när jag var barn... ;-) på den tiden när det alltid var mycket snö om vintrarna...

Och ännu mera snö ska det komma...

Nu ska jag nog förpassa mig till soffan igen... det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0